Üdvözlünk a Magyar phpBB Közösség oldalán!

Mi az a phpBB?

A phpBB a legnépszerűbb nyílt forráskódú ingyenes fórumrendszer, mely felhasználóbarát felülettel, egyszerű és lényegretörő adminisztrációs panellel és egy hasznos Gy.I.K.-kel rendelkezik. A népszerű PHP nyelvet használja, valamint számos adatbázist támogat: MySQL, MS-SQL, PostgreSQL és Access/ODBC. A phpBB az ideális ingyenes fórum az összes weboldalra. További információk

Megjelent a phpBB 3.2.1

Elküldve: 2017.07.20. 23:36   Szerző: Marcee
Megjelent a phpBB 3.2.1 "War for the Planet of the Berties" nevű verziója, amely a 3.2.x-es széria biztonsági- és hibajavításokat tartalmazó kiadása, három biztonsági javítással és számos hibajavítással.

Egy szerver oldali server-side request forgery (SSRF) sebezhetőséget fedeztek fel a fórum távoli avatarokat kezelő kódjában, amely kihasználásával lehetőség van a szerver hálózati kapcsolatainak felderítésére, valamint csak belső elérésre szánt képfájlokhoz való hozzáférésre (köszönet az SEC Consult-nak a hiba jelentéséért).
Továbbá Derk Ruitenbeek-nek köszönhetően felfedezésre került egy cross-site scripting sebezhetőség a verzió ellenőrzéshez használt fájlokban, amit kihasználva a felhasználó rávehető, hogy javascript kódot tartalmazó hivatkozásra kattintson. A harmadik sebezhetőség kihasználásával MySQL fulltext keresőindex használatakor lehetőség van különlegesen összeállított keresési kifejezésekkel a szervert leterhelni.

A hibajavítások többek között migrációval kapcsolatos javítást tartalmaz, ami megakadályozta a phpBB 3.0.6 vagy annál régebbi verzióról történő frissítést. Több, az új szövegformázóval kapcsolatos hiba javítását, az FTP-vel történő frissítés javítását, valamint javítást PostgreSQL-t használó fórumok korábbi verzióiról történő frissítéshez.
További változtatások az új, nagyobb felbontású ikonok, az IP címek és a hozzászólás információk táblázatának lapozhatóvá tétele, és kereső indexelés indítása téma szétválasztása után. A verzió ellenőrzés ezentúl fejlesztési ágakat is támogat, ami lehetővé teszi hasznosabb információk megjelenítését más ágakban megjelent új verziókról.

A fejlesztők megköszönik a kiadás elkészítésében való részvételt a következő személyeknek: javiexin, rxu, Rubén Calvo, nomind60s, David Colón, Jakub Senko, hanakin, Matt Friedman, JoshyPHP, Louis7777, kasimi, Vinny, Erwan Nader, Richard McGirr, hubaishan, Daniel Mota, Jim Mossing Holsteyn, Rishabh04-02, Saeed Hubaishan, david63, lavigor, Agris, Christian Schnegelberger, Daniel Sinn, Mukesh Kumar Kharita, TarantinoMariachi, lr94, tas2580, upstrocker.

A változtatások teljes listája megtalálható angolul a csomagok docs könyvtárában, a főbb változtatások a phpBB.com wiki-jében, a javított hibák pedig a phpBB.com hibakövető rendszerében. A fejlesztők várják az angol nyelvű kérdéseket vagy megjegyzéseket a kiadás phpBB.com témájában.

A teljes verzió és a nyelvi fájlok tőlünk, a frissítő csomagok pedig a phpBB.com oldaláról tölthetőek le. Ez utóbbi helyről az automatikus frissítő csomagon (Automatic Update Package) kívül többféle frissítő csomag is elérhető. Ne felejtsétek el frissíteni a nyelvi fájlokat se!
A nyelvi fájlokkal kapcsolatos észrevételeiteket, javaslataitokat szívesen fogadjuk Fordítási hibabejelentőnkben és a fordításunk GitHub oldalán!

Az előző verziókhoz hasonlóan elérhető a 3.2.0-3.2.1 automatikus frissítő csomag magyar fordításokat tartalmazó változata is.

Megjelent a phpBB 3.1.11

Elküldve: 2017.07.20. 23:34   Szerző: Marcee
Megjelent a phpBB 3.1.11 "Bertie's Cassini hitchhike" nevű verziója, amely a 3.1.x-es széria biztonsági- és hibajavításokat tartalmazó kiadása, három biztonsági javítással és számos hibajavítással.
Egy szerver oldali server-side request forgery (SSRF) sebezhetőséget fedeztek fel a fórum távoli avatarokat kezelő kódjában, amely kihasználásával lehetőség van a szerver hálózati kapcsolatainak felderítésére, valamint csak belső elérésre szánt képfájlokhoz való hozzáférésre (köszönet az SEC Consult-nak a hiba jelentéséért).

Megjelent a phpBB 3.2.0

Elküldve: 2017.01.08. 19:50   Szerző: Marcee
Több mint száz közreműködő segítségével megjelent a phpBB fejlettebb és kibővített változata, a phpBB 3.2 "Rhea".

Az új 3.2-es kiadás a 3.1 "Ascraeus"-ra épül, tovább javítva a felhasználók, adminisztrátorok és fejlesztők felhasználói élményét. Az új BBCode értelmező támogatja a már mobil eszközökről is ismert emojikat, az újonnan integrált Font Awesome retina kijelzőkön is megfelelő minőségű ikonokat ad a prosilver megjelenéshez, és továbbfejlesztésre került a hozzászólás idézési funkció is. A Symfony 2.8-as verziójával és a Twig sablon rendszerrel, valamint a PHP 7.0 és 7.1 támogatással a fejlesztők növelték a phpBB bővíthetőségét a fejlesztési idő csökkentése mellett.

Megjelent a phpBB 3.1.10

Elküldve: 2016.10.13. 23:52   Szerző: Marcee
Megjelent a phpBB 3.1.10 "Bertie's Indian summer" nevű verziója, amely a 3.1.x-es széria hibajavításokat tartalmazó kiadása, egy biztonsági javítással és pár apró hibajavítással. A biztonsági hiba azon felhasználókat érinti, akik már nem támogatott, régi böngészőt használnak rosszul beállított webszerveren.
A javítások közül a következőket érdemes kiemelni: a kérdés-válasz captcha helyes megfejtés esetén hibaüzenetet naplózott, hibaüzenetek jelentek meg bizonyos esetekben phpBB 3.0.x-ről való frissítés után, valamint hibás értesítési beállítások esetén bizonyos adatbázis tranzakciók nem kerültek visszavonásra.

phpBB 3.0 támogatás vége, 3.1 támogatási ütemterv

Elküldve: 2016.05.31. 21:16   Szerző: Marcee
phpBB 3.0.x támogatás vége

A mai nap folyamán a phpBB csoport bejelentette, hogy 2017. január 1-jével megszünteti a phpBB 3.0.x támogatását. A phpBB.com-on lévő fórumok lezárásra kerülnek, a továbbiakban csak olvashatóak lesznek. A 3.0.x letöltési linkjei is eltávolításra kerülnek, azonban a csomagok továbbra is letölthetőek maradnak a phpBB SourceForge oldaláról és a download.phpbb.com oldalról.

A phpBB csoport javasolja, hogy a hátralévő hét hónapban a még phpBB 3.0.x-et használók készítsék fel fórumaikat a phpBB 3.1.x-re vagy 3.2.x-re történő frissítésre. A 3.0.x támogatásának megszűnése a 3.1.x vagy 3.2.x verziókra történő konvertálást nem érinti, azzal kapcsolatos segítség továbbra is elérhető lesz.
Többi hír
Hirdetés
Hirdetés