Időzóna: (GMT +1 óra) RSS - hozzászólások

flash button beépítés

Szerző
Üzenet
fleer
Regisztrált tag
Regisztrált tag


Csatlakozott: 2006.11.26. Vasárnap 0:28
Hozzászólások: 9
Hozzászólás Elküldve: 2006.12.28. 00:13    Hozzászólás témája: flash button beépítés
Hozzászólás az előzmény idézésével
szasztok

én flash buttonokat szeretnék az oldalmba építeni!http://www.flashbuttons.com/

erről az oldalról!
megis csináloma gombokat meg mindent és eredményként kapok 1 flashbutton név.sw filet és egy ilyen szöveget:

Kód:

<OBJECT classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/
shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=4,0,2,0" width="108" height="42">
<PARAM name="movie" value="Doors.swf">
<PARAM name="quality" value="high">
<PARAM name="menu" value="true">
<EMBED src="Doors.swf" quality="high" menu="true" pluginspage="http://www.macromedia.com/shockwave/
download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash" type="application/x-shockwave-flash" width="108" height="42">
</EMBED>
</OBJECT>


ezt hogy s miként tudnám és prsze hova?tudnaám elhelyezni az oldalba,előre is nagyon köszi!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Marcee
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.17. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2807
Hozzászólás Elküldve: 2006.12.28. 11:14    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
A kapott swf kiterjesztésű fájlt felmásolod a tárhelyedre. A kapott kódot meg oda illeszted be, ahol szeretnéd, hogy megjelenjen a gomb.
A kérdésedből nem derült ki, hogy mit is szeretnél azzal a gombbal kezdeni, enélkül nem tudunk konkrét fájlnevet mondani.
_________________
Kérlek, privát üzenetben ne kérj segítséget olyan kérdéssel kapcsolatban, aminek a fórumon a helye!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
fleer
Regisztrált tag
Regisztrált tag


Csatlakozott: 2006.11.26. Vasárnap 0:28
Hozzászólások: 9
Hozzászólás Elküldve: 2006.12.28. 22:55    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
ezeket a gombokat a menüsorban (a szaknevét nemtudom) ba szeretném elhelyezni.remélem így érteni fogod :) és akkor hogyha ezeket a gombokat a menüsorban szeretném látni akkor az melyik file-ba kell bemásolnom?bocs a hülye kérdésekért de nagyon kezdő vagyok még :( segítségedet előre is köszi!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
_zso2
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.07.25. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2029
Hozzászólás Elküldve: 2006.12.29. 08:41    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

fleer írta:

ezeket a gombokat a menüsorban (a szaknevét nemtudom) ba szeretném elhelyezni.remélem így érteni fogod :) és akkor hogyha ezeket a gombokat a menüsorban szeretném látni akkor az melyik file-ba kell bemásolnom?bocs a hülye kérdésekért de nagyon kezdő vagyok még :( segítségedet előre is köszi!
Attól függ, milyen a sablonod, amit használsz...
A legtöbb sablonban az FORUMOD/tempales/SABLON/overall_header.tpl file tartalmazza a menüt.
_________________
Tapasztalást pénzért venni vagy hagyományképpen kapni nem lehet - fizetni kell azért mindég és mindegyiknek.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
fleer
Regisztrált tag
Regisztrált tag


Csatlakozott: 2006.11.26. Vasárnap 0:28
Hozzászólások: 9
Hozzászólás Elküldve: 2006.12.29. 11:49    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGETEKET!!!!SIKERÜLTt márcssak az az 1 kérdésem lenne hogy ezek most perpillanat egymás alatt helyezkednek el!azt hogy lehet megoldani hogy egymás mellett legyenek?

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
_zso2
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.07.25. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2029
Hozzászólás Elküldve: 2006.12.29. 12:05    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Egy link az oldaladra?

Látatlanban elég nehéz megmondani... (Vagy az is jó, ha a HTML kódot mutatod... amit csináltál)
_________________
Tapasztalást pénzért venni vagy hagyományképpen kapni nem lehet - fizetni kell azért mindég és mindegyiknek.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
fleer
Regisztrált tag
Regisztrált tag


Csatlakozott: 2006.11.26. Vasárnap 0:28
Hozzászólások: 9
Hozzászólás Elküldve: 2006.12.29. 22:56    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
persze megadom a linket-> matrix_warez.extra.hu

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
fberci
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2005.05.28. Szombat 1:00
Hozzászólások: 7388
Hozzászólás Elküldve: 2006.12.29. 23:19    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Ha jól látom, ez egy darab flash menü, az egész egyben van, tehát nincsenek külön fájlban az egyes menüpontok. Ezért ezeket html, ill. css segítségével nem lehet egymás mellé rakni, mivel a flash határozta meg, hogy ilyen legyen.

Személyes vélemény: ne használj ilyen flash menüt. Nagyon ne használj. Sok oka van.
_________________
Üdv.: fberci
Kereső | Szabályzat | phpBB3 telepítés/frissítés/konvertálás | Útmutatók | Olympus - phpBB3 | Kérlek, ne küldj privát üzenetet nem személyes dologgal kapcsolatban!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
fleer
Regisztrált tag
Regisztrált tag


Csatlakozott: 2006.11.26. Vasárnap 0:28
Hozzászólások: 9
Hozzászólás Elküldve: 2006.12.30. 01:01    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
rendben köszönöm szépnt!viszont még csak most vettem észre hogy a fórum tagjainak nemlehet aláirást csinálnii:(ez lehet a sablon miaatt vagy bekell kapcsolnom külön valamit??bocsi hogy ennyit zaklatlak titeket csak én meég nagyon kezdő vagyok és nagy érdekel a dolog:D lenne még 1 olyan kérdésem hogy 1 ilyen menüsort betudok építeni jobb oldalra is (a bal oldali is megmaradjon)??

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Thomas RC
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.09.29. Péntek 1:00
Hozzászólások: 4377
Hozzászólás Elküldve: 2006.12.30. 12:48    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

fleer írta:

rendben köszönöm szépnt!viszont még csak most vettem észre hogy a fórum tagjainak nemlehet aláirást csinálnii:(ez lehet a sablon miaatt vagy bekell kapcsolnom külön valamit??bocsi hogy ennyit zaklatlak titeket csak én meég nagyon kezdő vagyok és nagy érdekel a dolog:D lenne még 1 olyan kérdésem hogy 1 ilyen menüsort betudok építeni jobb oldalra is (a bal oldali is megmaradjon)??
Jobb oldalra is betudsz építeni (mindössze html tudás kell hozzá).

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Thomas RC
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.09.29. Péntek 1:00
Hozzászólások: 4377
Hozzászólás Elküldve: 2007.01.12. 14:54    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

fberci írta:

Személyes vélemény: ne használj ilyen flash menüt. Nagyon ne használj. Sok oka van.
Miért ne? Annyi hátránya van hogy rákell kattintani és csak utána használható a gomb vagy a flash.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Marcee
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.17. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2807
Hozzászólás Elküldve: 2007.01.12. 17:43    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

Thomas RC írta:

Miért ne? Annyi hátránya van hogy rákell kattintani és csak utána használható a gomb vagy a flash.
Úgy általánosságban a következő látogatókat zárja ki a flash menü az oldalról:
  • A keresőrobotokat, azok nem tudnak mit kezdeni a flashben elhelyezett linkkel, csak a főoldalt fogják látni
  • Azokat, akik valamilyen okból nem tudnak flash playert telepíteni, például a munkahelyükön vagy az iskolájukban lévő rendszergazdai korlátozások miatt
  • A vakokat vagy a gyengénlátókat, a felolvasóprogram nem tud mit kezdeni az ilyen menüvel
  • Akik PDA-ról, mobilról, karakteres böngészőből vagy más hasonló eszközzel nézik meg az oldalt
  • A modemmel vagy GPRS-el netezőket, ma már ritka a modemes net, de nem szabad T1-es kapcsolatból kiindulni
  • Olyat már nem is érdemes megemlíteni, hogy sokan nem szabványos kóddal illesztik be a flash menüt, így elképzelhető, hogy lesz olyan böngésző, ami elbizonytalandik, de a minimum az érvénytelen HTML kód

Így hirtelen ennyi jutott eszembe. Nem azt mondom, hogy a flash undorító és tűzzel-vassal kell írtani, hanem, hogy ésszel kell használni. Próbálj meg elboldogulni egy ilyen oldalon úgy, hogy ideiglenesen letiltod a flasht.
_________________
Kérlek, privát üzenetben ne kérj segítséget olyan kérdéssel kapcsolatban, aminek a fórumon a helye!



A hozzászólás legutóbb Marcee által 2007.01.12. 17:49-kor lett szerkesztve, összesen 1 alkalommal.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Thomas RC
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.09.29. Péntek 1:00
Hozzászólások: 4377
Hozzászólás Elküldve: 2007.01.12. 17:47    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

Marcee írta:

Thomas RC írta:

Miért ne? Annyi hátránya van hogy rákell kattintani és csak utána használható a gomb vagy a flash.
Úgy általánosságban a következő látogatókat zárja ki a flash az oldalról:
  • A keresőrobotokat, azok nem tudnak mit kezdeni a flashben elhelyezett linkkel, csak a főoldalt fogják látni
  • Azokat, akik valamilyen okból nem tudnak flash playert telepíteni, például a munkahelyükön vagy az iskolájukban lévő rendszergazdai korlátozások miatt
  • A vakokat vagy a gyengénlátókat
  • Akik PDA-ról, mobilról, karakteres böngészőből vagy más hasonló eszközzel nézik meg az oldalt
  • A modemmel vagy GPRS-el netezőket, ma már ritka a modemes net, de nem szabad T1-es kapcsolatból kiindulni
  • Olyat már nem is érdemes megemlíteni, hogy sokan nem szabványos kóddal illesztik be a flash menüt, így elképzelhető, hogy lesz olyan böngésző, ami elbizonytalandik, de a minimum az érvénytelen HTML kód
Így hirtelen ennyi jutott eszembe.
Ennyit még én se tudtam volna részletesen felsorolni :shock: . MÉg jó hogy én nem használok flasht, mert akkor tuti, hogy sokkal lejebb lennék a google -ba :) .

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
shabbadabba
Kezdő phpBB-s
Kezdő phpBB-s


Csatlakozott: 2007.01.22. Hétfő 23:04
Hozzászólások: 37
Hozzászólás Elküldve: 2007.03.24. 16:44    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Sziasztok ugyancsak flash gomb ügyben zargatlak titeket.
Subsilver témám van és amint olvasgattam az előző hsz.okat a templates/aktuális téma/overall_header.tpl fájllal kell vmit kezdeni.
Lementettem és megnyitottam dw ben.Megpróbáltam berakni a flasht a dw által generált kóddal meg még egy javascript kóddal, de az eredmény mindig ugyanaz volt...
...az egész fórum ugy nézett ki utána mintha egy sima lapra ráírták volna a menüket.Tehát az összes keret eltünt nagyon csúnya lett és a flash sehol se volt.
Esetleg ha valaki tudna ez ügyben nekem segíteni azt megköszönném.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Ceriak
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2005.06.14. Kedd 1:00
Hozzászólások: 1080
Hozzászólás Elküldve: 2007.03.24. 17:22    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Látod, ezt csinálja a flash. Ne használj flasht! Használj XHTML-t, CSS-t és JavaScriptet, mert ezek valók arra, hogy weblapokat hozz létre ;)

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:  

Időzóna: (GMT +1 óra) RSS - hozzászólások
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés