Időzóna: (GMT +1 óra) RSS - hozzászólások

Nyelv választás vendégeknek

Szerző
Üzenet
BoA
Regisztrált tag
Regisztrált tag
Avatar

Csatlakozott: 2005.11.26. Szombat 1:00
Hozzászólások: 17
Hozzászólás Elküldve: 2007.01.06. 13:40    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Sziasztok!

Hogy lehet megoldani, hogy lehessen nyelvet választani a vendégnek is?
Pl.:Ha valaki regisztrál, akkor beállíthassa, hogy saját nyelvén lássa a fórumot.

Köszi, üdv.: Ádám

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Marcee
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.17. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2807
Hozzászólás Elküldve: 2007.01.06. 14:07    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Select Default Language
_________________
Kérlek, privát üzenetben ne kérj segítséget olyan kérdéssel kapcsolatban, aminek a fórumon a helye!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
BoA
Regisztrált tag
Regisztrált tag
Avatar

Csatlakozott: 2005.11.26. Szombat 1:00
Hozzászólások: 17
Hozzászólás Elküldve: 2007.01.07. 10:47    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Szia!

Köszönöm a MOD-ot!
Miután feltelepítettem sajnos a következő hibát írta ki:

Idézet:

Parse error: syntax error, unexpected T_DOUBLE_ARROW, expecting ')' in /home/csipetny/public_html/cseh/index.php on line 323
A 323. sor:

Kód:

'LANGUAGE_SELECT' => language_select($board_config['default_lang'], 'language'),

Segítségedet előre is köszönöm, üdv.: Ádám

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
fberci
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2005.05.28. Szombat 1:00
Hozzászólások: 7388
Hozzászólás Elküldve: 2007.01.07. 11:34    Hozzászólás témája: Eggyel előbbi sor
Hozzászólás az előzmény idézésével
Valószínűleg az eggyel előbbi sorban lesz a hiba.
_________________
Üdv.: fberci
Kereső | Szabályzat | phpBB3 telepítés/frissítés/konvertálás | Útmutatók | Olympus - phpBB3 | Kérlek, ne küldj privát üzenetet nem személyes dologgal kapcsolatban!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
BoA
Regisztrált tag
Regisztrált tag
Avatar

Csatlakozott: 2005.11.26. Szombat 1:00
Hozzászólások: 17
Hozzászólás Elküldve: 2007.01.07. 20:54    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Sziasztok!

Megtaláltam a hibát!
A hiba a telepítési útmutatóban van!

Eredeti utmutatóban írta:

#
#-----[ FIND ]------------------------------------------------
#
'FORUM_LOCKED_IMG' =>

#
#-----[ AFTER, ADD ]------------------------------------------
#

// Start add - Select default language MOD
'LANGUAGE_SELECT' => language_select($board_config['default_lang'], 'language'),
'L_SELECT_LANG' => $Word_language,
'L_CHANGE_NOW' => 'OK',
// End add - Select default language MOD
A hibás sor:

Idézet:

#-----[ AFTER, ADD ]------------------------------------------
Helyette:

Idézet:

#-----[ BEFOR, ADD ]------------------------------------------
-nak kell lennie!

A segítségeteket köszönöm szépen.
Ha lehet, szóljatok a phpbbhacks-nek, hogy javítsák a hibát az útmutatóban.

Köszönettel: Ádám

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
fberci
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2005.05.28. Szombat 1:00
Hozzászólások: 7388
Hozzászólás Elküldve: 2007.01.07. 20:58    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Az egész sor után kellett volna beillesztened az adott kódot (de elé is jó).

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
hispan1
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.04.13. Csütörtök 1:00
Hozzászólások: 145
Hozzászólás Elküldve: 2007.07.17. 11:40    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Rendben, a fenti MOD egyik irányban működik is, magyarból angol lesz, ha rákattint, de visszfelé nem jó :( Újabb kattintással angolból nem lesz magyar. Van megoldás?

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Marcee
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.17. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2807
Hozzászólás Elküldve: 2007.07.17. 15:39    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Feltelepítettem, nálam működik rendesen. Nem lehet, hogy a böngésződ gyorsítótárában meglévő angol nyelvű oldalt mutatja neked újra? Próbáltad másik böngészőből?
_________________
Kérlek, privát üzenetben ne kérj segítséget olyan kérdéssel kapcsolatban, aminek a fórumon a helye!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
hispan1
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.04.13. Csütörtök 1:00
Hozzászólások: 145
Hozzászólás Elküldve: 2007.07.17. 15:51    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Nem próbáltam másik böngészőből, de többször is frissítettem, töröltem közben a temp fájlokat de még a cookie-kat is.

Talán nem fontos, de volt egy olyan baja, hogy bár a nyelvi fijlokba betettem a szükséges részt, mégsem volt semmilyen felirat sem a kettőspontos rész előtt, sem a gombon, így azokat kézzel írtam át a tpl fájlban, de amúgy semmithez sem nyúltam.

Nem tudom, mi lehet a baj, de többen is jelezték már, hogy nem csinál nekik semmit a gomb (nem teszi angollá az oldalt) vagy ha már angollá tette, visszafelé nem működik.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
hispan1
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.04.13. Csütörtök 1:00
Hozzászólások: 145
Hozzászólás Elküldve: 2007.07.17. 16:13    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Megvan a hibám: én eredetileg a fejlécbe akartam ezt tenni, így nem az index_body.tpl-be raktam, hanem az overall_header.tpl-be. Namármost utóbbiban nem működik, de ha előbbibe teszem (a leírás szerint), akkor jó.

Felmerül a kérdés: miért nem tehetem a headerbe? Mit kellene módosítanom, hogy a headerben is működjön?

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Marcee
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.17. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2807
Hozzászólás Elküldve: 2007.07.17. 17:45    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Azért, mert hiába másolod a nyelvválasztó HTML kódját a fejlécbe, a működtetéséhez szükséges kód egy része az index.php-ben marad, ami téma vagy bármi más (ami nem a fórum kezdőoldala) megtekintésekor nem hívódik meg.

Kód:


#
#Select default language - Niels < ncr##kukac##db9.dk > (Niels Chr. Rřd) http://mods.db9.dk
#

#
#-----[ OPEN ]------------------------------------------------
#
common.php

#
#-----[ FIND ]------------------------------------------------
#
$board_config[$row['config_name']] =
}

#
#-----[ AFTER, ADD ]------------------------------------------
#

// Start add - Select default language MOD
if( !isset($board_config['real_default_lang']) )
{
   $board_config['real_default_lang'] = $board_config['default_lang'];
}
$language = ( isset($HTTP_POST_VARS['language']) ) ? $HTTP_POST_VARS['language'] : $HTTP_GET_VARS['language'];
if ($language)
{
   $language=trim(strip_tags($language));   
   $board_config['default_lang'] = $language;
   setcookie($board_config['cookie_name'].'_default_lang',$language , (time()+21600), $board_config['cookie_path'], $board_config['cookie_domain'], $board_config['cookie_secure']);
} else
{
   if (isset($HTTP_COOKIE_VARS[$board_config['cookie_name'].'_default_lang']) )
   {
      $board_config['default_lang']=$HTTP_COOKIE_VARS[$board_config['cookie_name'].'_default_lang'];
   } else
   {
      $dir = opendir($phpbb_root_path.'language');
      $lang_d = array();
      while (false !== ($file = readdir($dir)))
      {
         if ( ereg("^lang_", $file) && !is_file($dirname . "/" . $file) && !is_link($dirname . "/" . $file) )
         {
            $filename = trim(str_replace("lang_", "", $file));
            $displayname = preg_replace("/^(.*?)_(.*)$/", "\\1 [ \\2 ]", $filename);
            $displayname = preg_replace("/\[(.*?)_(.*)\]/", "[ \\1 - \\2 ]", $displayname);
            $lang_d[$displayname] = '1';
         }
      }
      closedir($dir);
      @asort($lang_d);
      @reset($lang_d);
      while ( list($displayname, $filename) = @each($lang_d) )
      {
         if (strpos($displayname,$_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'])===0)
         {
            $language = $displayname;
            $board_config['default_lang'] = $language;
            break;
         }
      }
   }
}
// End add - Select default language MOD

#
#-----[ OPEN ]------------------------------------------------
#
includes/page_header.php

#
#-----[ FIND ]------------------------------------------------
#

define('HEADER_INC', TRUE);

#
#-----[ BEFORE, ADD ]------------------------------------------
#
 
// Start add - Select default language MOD
include_once($phpbb_root_path . 'includes/functions_selects.'.$phpEx);
// End add - Select default language MOD
// Start add - Select default language MOD
if ( $board_config['real_default_lang'] == 'english' )
{
   $Word_language = 'Language';
} else
{
   include($phpbb_root_path . 'language/lang_' . $board_config['real_default_lang']. '/lang_main.'.$phpEx);
   $Word_language = 'Language' . ' / ' . $lang['Word_language'] . ' ';
   include($phpbb_root_path . 'language/lang_' . $board_config['default_lang']. '/lang_main.'.$phpEx);
}
// End add - Select default language MOD

#
#-----[ FIND ]------------------------------------------------
#
// The following assigns all _common_ variables that may be used at any point
// in a template.
//
$template->assign_vars(array(

#
#-----[ REPLACE WITH ]------------------------------------------
#

// The following assigns all _common_ variables that may be used at any point
// in a template.
//
$template->assign_vars(array(
   // Start add - Select default language MOD
   'LANGUAGE_SELECT' => language_select($board_config['default_lang'], 'language'),
   'L_SELECT_LANG' => $Word_language,
   'L_CHANGE_NOW' => 'OK',
   // End add - Select default language MOD

#
#-----[ OPEN ]------------------------------------------------
#
language/lang_english/lang_main.php

#
#-----[ FIND ]------------------------------------------------
#
?>

#
#-----[ BEFORE, ADD ]-----------------------------------------
#

// Start add - Select default language MOD
$lang['Word_language'] = 'Language';
// End add - Select default language MOD

#
#-----[ OPEN ]------------------------------------------------
#
templates/subSilver/overall_header.tpl

#
#-----[ FIND ]------------------------------------------------
#
<tr>
   <td height="25" align="center" valign="top" nowrap="nowrap"><span class="mainmenu">&nbsp;<a href="{U_PROFILE}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_profile.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{L_PROFILE}" hspace="3" />{L_PROFILE}</a>&nbsp; &nbsp;<a href="{U_PRIVATEMSGS}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_message.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{PRIVATE_MESSAGE_INFO}" hspace="3" />{PRIVATE_MESSAGE_INFO}</a>&nbsp; &nbsp;<a href="{U_LOGIN_LOGOUT}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_login.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{L_LOGIN_LOGOUT}" hspace="3" />{L_LOGIN_LOGOUT}</a>&nbsp;</span></td>
</tr>

#
#-----[ AFTER, ADD ]-----------------------------------------
#

<tr>
<!-- Start add - Select default language MOD -->
<!-- BEGIN switch_user_logged_out -->
   <form method="post" action="{U_INDEX}"><span class="forumlink" style="margin-left: 2px; font-size: 11px">{L_SELECT_LANG}: </span>{LANGUAGE_SELECT}&nbsp;&nbsp;&nbsp;
      <input type="submit" class="mainoption" name="cangenow" value="{L_CHANGE_NOW}" />
   </form>
<!-- END switch_user_logged_out -->
<!-- End add - Select default language MOD -->
</tr>

#
#-----[ OPEN ]------------------------------------------------
#
includes/usercp_register.php

#
#-----[ FIND ]------------------------------------------------
#

include($phpbb_root_path . 'includes/functions_selects.'.$phpEx);

if ( !isset($coppa) )

#
#-----[ REPLACE WITH ]------------------------------------------
#

include_once($phpbb_root_path . 'includes/functions_selects.'.$phpEx);

if ( !isset($coppa) )

#
#-----[ SAVE/CLOSE ALL FILES ]--------------------------------
#
# EoM

_________________
Kérlek, privát üzenetben ne kérj segítséget olyan kérdéssel kapcsolatban, aminek a fórumon a helye!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
hispan1
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.04.13. Csütörtök 1:00
Hozzászólások: 145
Hozzászólás Elküldve: 2007.07.17. 20:04    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
De az overall_header.tpl a fórum kezdőoldalán van. Ezért nem értem. Épp csak eggyel van "előtte" az index_body.tpl résznek...

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
kislab
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2007.03.23. Péntek 16:52
Hozzászólások: 573
Hozzászólás Elküldve: 2007.07.17. 21:00    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Tévedsz! (de nagyot!) A nevében is benne van overall = mindenütt header = fejléc. Az összes oldal tetején megjelenik! A headerben lévő változókat egy másik php fájl generálja, és ennek fogalma sincs az index.php változóiról.
_________________
Üdv: KisLab - Kísérleti Laboratórium

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
hispan1
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.04.13. Csütörtök 1:00
Hozzászólások: 145
Hozzászólás Elküldve: 2007.07.18. 17:44    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Aha. Na ma is tanultam valamit.

Tehát akkor melyik php fájlba kell még beletennem a kódokat, hogy a headerben is menjen?

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Marcee
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.17. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2807
Hozzászólás Elküldve: 2007.07.18. 18:22    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

hispan1 írta:

Tehát akkor melyik php fájlba kell még beletennem a kódokat, hogy a headerben is menjen?
4 hozzászólással feljebb már megadtam a módosított kódot.
_________________
Kérlek, privát üzenetben ne kérj segítséget olyan kérdéssel kapcsolatban, aminek a fórumon a helye!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:  

Időzóna: (GMT +1 óra) RSS - hozzászólások
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés