Képek automatikus kicsinyítése

Szerző
Üzenet
velo
Regisztrált tag
Regisztrált tag
Avatar

Csatlakozott: 2007.02.16. Péntek 13:18
Hozzászólások: 16
Hozzászólás Elküldve: 2007.02.16. 14:10    Hozzászólás témája: Képek automatikus kicsinyítése
Hozzászólás az előzmény idézésével
üdv mindenkinek, új vagyok itt, kerestem, de nem találtam ilyen témát lehet én vagyok a bamba, ezesetben bocs.

Szóval olyan problémám lenne, hogy ha valaki beilleszt egy képet, akkor azt az eredeti méretben illeszti be a fórum. Hogyan lehet azt megcsinálni, hogy a képek lekicsinyítve jelenjenek meg, és rájuk kattintva jelenjenek meg nagyban, egy új ablakban?

erről a fórumról lenne szó: www.astra-coupe.hu/forum

ha már itt vagyok, és nem nagy gond, a linkelésre nem tud valaki egy scriptet, hogy ne manuálisan kelljen bepötyögni? (csak az alap [url][/url] BBCode-ot teszi be)

köszi előre is.

üdv: velo

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
_zso2
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.07.25. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2029
Hozzászólás Elküldve: 2007.02.16. 16:28    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
HTML head-be:

Kód:

<script language="javascript" type="text/javascript">
<!--
  function resize_images()
  {
    for (i = 1; i < document.images.length; i++)
    {
      while ( !document.images[i].complete )
      {
        break;
      }
      if ( document.images[i].width > 540 )
      {
        document.images[i].width = 540;
      }
    }
  }
//-->


Utána a body-tag-be:

Kód:

onLoad="resize_images()"


Ezen kívül a sablonod főkönyvtárába (templates/sablonneve) kell egy resizefix.php nevű file.

Kód:

<html>
<head>

<!--

   ResizeFix v1.00 for phpBB
   www.mikelothar.com (c) 2004
   
   
   
   
-->

<title>Original size</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
</head>
<style type="text/css">
<!--
body {
   background-color: #000000;
   scrollbar-face-color: #2b2b2b;
   scrollbar-highlight-color: #2b2b2b;
   scrollbar-shadow-color: #2b2b2b;
   scrollbar-3dlight-color: #2b2b2b;
   scrollbar-arrow-color:  #2b2b2b;
   scrollbar-track-color: #1b1b1b;
   scrollbar-darkshadow-color: #2b2b2b;
}

table { font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size : 10; }
a:link,a:active,a:visited { text-decoration: none; color : #e5e5e5; }
a:hover      { text-decoration: underline; color : #C51E21; }
-->
</style>
<script language="JavaScript">
window.onload = maxWindow;

function maxWindow()
{
window.moveTo(0,0);


if (document.all)
{
  top.window.resizeTo(screen.availWidth,screen.availHeight);
}

else if (document.layers||document.getElementById)
{
  if (top.window.outerHeight<screen.availHeight||top.window.outerWidth<screen.availWidth)
  {
    top.window.outerHeight = screen.availHeight;
    top.window.outerWidth = screen.availWidth;
  }
}
}

</script>


<body leftmargin="0" topmargin="0" marginwidth="0" marginheight="0">
<table width="100%" height="99%" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">
  <tr>
    <td bordercolor="#FFFFFF"><div align="center">
        <table width="50" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
          <tr>
            <td align="center"><table width="1" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
                <tr>
                  <td bgcolor="#000000"><a href="javascript:window.close();"><img src="<?PHP print $HTTP_GET_VARS[originalsize];?>" alt="Close this window" border="0"></a></td>
                </tr>
              </table></td>
          </tr>
          <tr>
            <td></td>
          </tr>
          <tr>
            <td><div align="center"><br>
                <a href="javascript:window.close();">Close this window</a></div></td>
          </tr>
        </table>
      </div></td>
  </tr>
</table>
</body>
</html>

A HEAD-be tett kódban tudod állítani, mekkorrára nyomja össze.
(Ez nem tuti megoldás, én az AdInfinitum sablonból néztem ki, mert abban eredendően benne van. Nem hiszem, hogy ennél többmindenre is szükség lenne hozzá.)
_________________
Tapasztalást pénzért venni vagy hagyományképpen kapni nem lehet - fizetni kell azért mindég és mindegyiknek.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Marcee
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.17. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2807
Hozzászólás Elküldve: 2007.02.16. 16:33    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Linkelésre szkript
_________________
Kérlek, privát üzenetben ne kérj segítséget olyan kérdéssel kapcsolatban, aminek a fórumon a helye!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
velo
Regisztrált tag
Regisztrált tag
Avatar

Csatlakozott: 2007.02.16. Péntek 13:18
Hozzászólások: 16
Hozzászólás Elküldve: 2007.02.17. 09:33    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

_zso2 írta:

HTML head-be:
[...]
Nem hiszem, hogy ennél többmindenre is szükség lenne hozzá.)
köszi szépen, kipróbálom. Két kérdés:
1. melyik HTML headbe tegyem?
2. a sablonnál is működni fog, vagy annál is külön be kell ezt állítani? - ezt megtaláltam a hozzászólásodban, bocs

Marcee írta:

ezt is köszi :)

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
_zso2
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.07.25. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2029
Hozzászólás Elküldve: 2007.02.17. 13:21    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
overall_header.tpl-be.
_________________
Tapasztalást pénzért venni vagy hagyományképpen kapni nem lehet - fizetni kell azért mindég és mindegyiknek.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
velo
Regisztrált tag
Regisztrált tag
Avatar

Csatlakozott: 2007.02.16. Péntek 13:18
Hozzászólások: 16
Hozzászólás Elküldve: 2007.02.18. 12:32    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
köcce

tudom tudom, láma vagyok, és bocs hogy zaklatlak, de a body-tagről is írhatnál bővebben (hol?, mit?)
php-t abszolút nem vágom, életemben nem tanultam, szóval bocsi hogy így bénázok...

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
ASz2105
Regisztrált tag
Regisztrált tag
Avatar

Csatlakozott: 2006.10.27. Péntek 1:00
Hozzászólások: 9
Hozzászólás Elküldve: 2007.02.21. 19:49    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Hali!
Én találtam egy képkicsinyítő modot, nagyon egyszerű, tényleg max. 2 perc telepíteni. Nekem Firefox alatt tökéletesen működik.
Simple Mod Resize Images
Remélem segítettem, üdv: ASz

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
juhostt
Regisztrált tag
Regisztrált tag


Csatlakozott: 2007.04.10. Kedd 3:13
Hozzászólások: 3
Hozzászólás Elküldve: 2007.04.12. 16:58    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

ASz2105 írta:

Hali!
Én találtam egy képkicsinyítő modot, nagyon egyszerű, tényleg max. 2 perc telepíteni. Nekem Firefox alatt tökéletesen működik.
Simple Mod Resize Images
Remélem segítettem, üdv: ASz
Ha a rákattintok a download-ra: error 404... szal törölték... nem tudnád elküldeni e-mailba? juhsott##kukac##freemail.hu, nagyon köszönöm előre is!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
fberci
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2005.05.28. Szombat 1:00
Hozzászólások: 7388
Hozzászólás Elküldve: 2007.04.12. 17:13    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

juhostt írta:

Ha a rákattintok a download-ra: error 404...
Lásd piros szöveg a téma fölött (nem véletlenül van ott).
_________________
Üdv.: fberci
Kereső | Szabályzat | phpBB3 telepítés/frissítés/konvertálás | Útmutatók | Olympus - phpBB3 | Kérlek, ne küldj privát üzenetet nem személyes dologgal kapcsolatban!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Pit88
Regisztrált tag
Regisztrált tag


Csatlakozott: 2007.06.22. Péntek 12:32
Hozzászólások: 4
Hozzászólás Elküldve: 2007.06.22. 13:44    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Hello.
Nekem sajnos egyik sem működik... :cry:
Nem tud valaki esetleg más megoldásról?

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kislab
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2007.03.23. Péntek 16:52
Hozzászólások: 573
Hozzászólás Elküldve: 2007.06.22. 14:42    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Azt hogy sikerült :?
_________________
Üdv: KisLab - Kísérleti Laboratórium

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Trianta
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2007.02.14. Szerda 9:44
Hozzászólások: 105
Hozzászólás Elküldve: 2007.08.02. 18:11    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Nekem olyan JS kellene, ami megállapítja a képernyőfelbontást, abból kivon 200 px-et és a maradék lenne a kép szélessége. Így mindíg a megfelelő méretben jelennének meg a képek.
Ismer valaki ilyen mod-ot vagy scriptet?

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
HoremWeb
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.06.18. Vasárnap 1:00
Hozzászólások: 2396
Hozzászólás Elküldve: 2007.08.02. 22:20    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
JS-ben van ilyen függvény, ami a rendelkezésre álló képernyő-méreteket adja vissza. screen.availWidth a képernyő szélessége, screen.availHeight a magassága. Tehát azt kellene megoldanod, hogy a kép méreteinél a width = screen.availWidth - 200 legyen, és ennek megfelelően a magasságát is állítanod kell, különben torzítja a képet.

NB. a screen.availWidth és screen.availHeight ténylegesen a képernyő méreteit adja vissza, tehát a magasságnál a Tálca, és egyéb esetleges eszköztárak méretét is figyelembe kell venni.
_________________
Élet, üdv, egészség! - HoremWeb

Kép KEMET = Az Ókori Egyiptom

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Gasszi
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.07.12. Szerda 1:00
Hozzászólások: 331
Hozzászólás Elküldve: 2007.08.23. 10:40    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
ASz2105! Tulajdonképpen, hogy is néz ki akkor ez a mod?
Mert én is feltettem, de semmi változás nincs! Talán valamit nem jól csináltam volna? :?

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
bravium
Gyakorló phpBB-s
Gyakorló phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2007.09.19. Szerda 16:53
Hozzászólások: 66
Hozzászólás Elküldve: 2007.10.12. 12:40    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Üdv!

Idézet:

Utána a body-tag-be:

Kód:

onLoad="resize_images()"
Konkrétan melyik fájl body-jába?

Idézet:

Ezen kívül a sablonod főkönyvtárába (templates/sablonneve) kell egy resizefix.php nevű file. (Ez nem tuti megoldás, én az AdInfinitum sablonból néztem ki, mert abban eredendően benne van.)
Az AdInfinitum sablon főkönyvtárában nem találtam resizefix.php fájlt.
_________________
http://forum.bravium.hu

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Hozzászólások megtekintése:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés