Kép mérete a hozzászólásokban

Szerző
Üzenet
picsu
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.10.28. Szombat 1:00
Hozzászólások: 106
Hozzászólás Elküldve: 2007.02.18. 14:52    Hozzászólás témája: Kép mérete a hozzászólásokban
Hozzászólás az előzmény idézésével
Sziasztok!

Lehetőség lenne e arra, hogy a hozzászólásba beillesztett képet csak egy bizonyos nagyságig jelenítse meg?

Teljesen széttörik fórum a nagy képekkel....

Üdv.Picsu

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
fberci
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2005.05.28. Szombat 1:00
Hozzászólások: 7388
Hozzászólás Elküldve: 2007.02.18. 15:47    Hozzászólás témája: Egyszerű megoldás
Hozzászólás az előzmény idézésével
Legújabb frissítés az oldalon:
Egy css szabállyal minden hozzászólásban lévő img tageknek adtam egy max-width tulajdonságot, és az értékét beállítottam 99%-ra. Ez IE6-ban nem fog működni, de elég egyszerű megoldás, és aki IE6-ot használ... :)
_________________
Üdv.: fberci
Kereső | Szabályzat | phpBB3 telepítés/frissítés/konvertálás | Útmutatók | Olympus - phpBB3 | Kérlek, ne küldj privát üzenetet nem személyes dologgal kapcsolatban!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Marcee
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.17. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2807
Hozzászólás Elküldve: 2007.02.19. 14:51    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Ez is (lehet) egy megoldás: Képek automatikus kicsinyítése
_________________
Kérlek, privát üzenetben ne kérj segítséget olyan kérdéssel kapcsolatban, aminek a fórumon a helye!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Gasszi
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.07.12. Szerda 1:00
Hozzászólások: 331
Hozzászólás Elküldve: 2007.08.23. 10:18    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
fberci! és hol van ez, amit te módosítottál?



A hozzászólás legutóbb Gasszi által 2007.11.28. 14:37-kor lett szerkesztve, összesen 1 alkalommal.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
fberci
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2005.05.28. Szombat 1:00
Hozzászólások: 7388
Hozzászólás Elküldve: 2007.08.23. 10:52    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

Gasszi írta:

fberci! és hol van ez, amit te módosítottál?
Itt, az oldalon (a CSS-ben, de azzal többet érsz, amit leírtam, mert itt - főleg kódilag - tényleg egyedi sablon van).
_________________
Üdv.: fberci
Kereső | Szabályzat | phpBB3 telepítés/frissítés/konvertálás | Útmutatók | Olympus - phpBB3 | Kérlek, ne küldj privát üzenetet nem személyes dologgal kapcsolatban!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
bravium
Gyakorló phpBB-s
Gyakorló phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2007.09.19. Szerda 16:53
Hozzászólások: 66
Hozzászólás Elküldve: 2007.11.28. 13:49    Hozzászólás témája: Re: Egyszerű megoldás
Hozzászólás az előzmény idézésével

fberci írta:

Legújabb frissítés az oldalon:
Egy css szabállyal minden hozzászólásban lévő img tageknek adtam egy max-width tulajdonságot, és az értékét beállítottam 99%-ra. Ez IE6-ban nem fog működni, de elég egyszerű megoldás, és aki IE6-ot használ... :)
Ha szépen megkérlek, leírnád valamivel bővebben, hogyan csináltad? Előre is köszönöm a Lámák Szakszervezete nevében. :lol:
_________________
http://forum.bravium.hu

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Gasszi
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.07.12. Szerda 1:00
Hozzászólások: 331
Hozzászólás Elküldve: 2007.11.28. 14:22    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Üdv!
Ha gondolod, akkor ezt egy moddal is megteheted, teljesen egyszerű telepíteni!

Easy Resize Posted Images:
http://phpbbhacks.com/download/7842

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
bravium
Gyakorló phpBB-s
Gyakorló phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2007.09.19. Szerda 16:53
Hozzászólások: 66
Hozzászólás Elküldve: 2007.11.28. 15:35    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Köszönöm szépen a gyors választ, még ma ki fogom próbálni. :)
_________________
http://forum.bravium.hu

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Juanito
Gyakorló phpBB-s
Gyakorló phpBB-s


Csatlakozott: 2006.11.30. Csütörtök 15:31
Hozzászólások: 65
Hozzászólás Elküldve: 2007.12.25. 23:54    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

Gasszi írta:

Easy Resize Posted Images:
http://phpbbhacks.com/download/7842
Tökéletes! Én is köszönöm!

Szerk: Viszont mégis csak lenne egy kis probléma: Hogy lehet az megcsinálni, hogy a headert ne nyomja össze? Mert az nekem nagyobb mint 500 pixel széles és ezért azt is kicsinyíti... :(
köszi!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Gasszi
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.07.12. Szerda 1:00
Hozzászólások: 331
Hozzászólás Elküldve: 2007.12.26. 14:35    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
tudsz valami képernyő mentést adni a problémádról?

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
Juanito
Gyakorló phpBB-s
Gyakorló phpBB-s


Csatlakozott: 2006.11.30. Csütörtök 15:31
Hozzászólások: 65
Hozzászólás Elküldve: 2007.12.26. 17:53    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Szóval:

Így van normálisan
Így pedig a viewtopic_body.tpl hozzányúlása után, már egy bizonyos témában. (természetesen csak itt kicsinyíti le...)
Remélem így már érhetőbb a gondom :)

Szerk: tehát nekem annyi is elég lenne, ha lenne a MOD-ban egy kivétel, hogy a warsucks_02.gif (header) fájlt ne nyomja össze...

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Gasszi
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.07.12. Szerda 1:00
Hozzászólások: 331
Hozzászólás Elküldve: 2007.12.27. 11:30    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
A moddolásban minden rendben van?
Hát ha más megoldás nem lesz, akkor valószínűleg ezt a css-ben kell megoldani valahogy!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
Juanito
Gyakorló phpBB-s
Gyakorló phpBB-s


Csatlakozott: 2006.11.30. Csütörtök 15:31
Hozzászólások: 65
Hozzászólás Elküldve: 2007.12.27. 11:55    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Igen! Tökéletesen megy! Csak ennél az egy sablonnál van gond, mert ebben nagyobb a header, mint az általalam megadott 500pixel szélesség, ami felett kicsinyít. De akkor a modba nem lehet belerakni, hogy 'kivéve ha a kép neve xyz.gif' ?!? Tényleg nem értek hozzá, de biztos van ilyen.... :shock:

Idézet:

window.onload = resizeimg;
function resizeimg()
{
if (document.getElementsByTagName)
{
for (i=0; i<document.getElementsByTagName('img').length; i++)
{
im = document.getElementsByTagName('img');
if (im.width > 500) // Mondjuk ez után, hogy nagyobb és név nem = xyz.gif-fel....//
{
im.style.width = '500px';
eval("pop" + String(i) + " = new Function(\"pop = window.open('" + im.src + " ','fullscale','width=400,height=400,scrollbars=1,resizable=1'); pop.focus();\")");
eval("im.onclick = pop" + String(i) + ";");
if (document.all) im.style.cursor = 'hand';
if (!document.all) im.style.cursor = 'pointer';
im.title = 'Kattints a teljes mérethez ';
}
}
}
}

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Gasszi
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.07.12. Szerda 1:00
Hozzászólások: 331
Hozzászólás Elküldve: 2007.12.27. 14:46    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
A javascripthez sajnos nem értek :cry: !
De van két ötletem!
Első, hogy a fórum szélességét megnöveled, és akkor ezáltal beállítod a méretezési limitet! (nem 500-ra, hanem a logód méretére)
Második, az hogy kisebb logót csinálsz, vagy netán felfarabolod! A feldarabolás történhet úgy, ha 500 pixelnél elvágod, és a maradékot hozzátoldod!

Többet már nem nagyon tudok mondani!

Szerk.: Arra már rá jöttem, hogy az <img>-s tagokat kicsinyíti le! És akkor szerintem az overall headerben lenni kell egy logós résznek!
Pl.: (ami az én esetem)

Kód:

<td align="center" class="logorow1"><div class="logorow2"><a href="{U_INDEX}"><img src="templates/AcidTechBlood/images/logo_mid.gif" height="88" alt="{L_INDEX}" /></a></div></td>


Na már pedig, ha van ilyen rész az overall_header.tpl fájlodban, akkor egy egyszerű css szerkesztéssel meglehet oldani az egészet!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
Juanito
Gyakorló phpBB-s
Gyakorló phpBB-s


Csatlakozott: 2006.11.30. Csütörtök 15:31
Hozzászólások: 65
Hozzászólás Elküldve: 2007.12.29. 00:16    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
css-hez még ennél is kevesebbet értek, mondhatni semmit... Annyira nem akarok belenyúlni, mert szerintem nem sülne ki jó belőle... szóval, ha nincs rá egy egyszerű megoldás, akkor inkább hagyom, ennyi "bug"-ot kibírunk :D
Azért köszi!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés