Mod törlése az adatbázisból [uninstall]

Szerző
Üzenet
rolandspeed
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.09.19. Kedd 1:00
Hozzászólások: 181
Hozzászólás Elküldve: 2007.04.23. 16:09    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Adatbázis visszaállításnál hiba... :cry:

Kód:

Hiba

SQL-kérés:

-- phpMyAdmin SQL Dump
-- version 2.9.1.1
-- http://www.phpmyadmin.net
--
-- Hoszt: 192.168.5.92
-- Létrehozás ideje: 2007. Ápr 23. 15:28
-- Szerver verzió: 5.0.37
-- PHP Verzió: 5.2.1
--
-- Adatbázis: `rolandspeed`
--
CREATE DATABASE `rolandspeed` DEFAULT CHARACTER SET latin2 COLLATE latin2_hungarian_ci;

MySQL jelzi: Dokumentáció
#1007 - Can't create database 'rolandspeed'; database exists


És nem tudom, hogy hol kell átállítani a karakterkészletet... [extra.hu]
Az addig oké, hogy "Karakterkészletek és egybevetések" menü, na de utánna... :?

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
fberci
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2005.05.28. Szombat 1:00
Hozzászólások: 7388
Hozzászólás Elküldve: 2007.04.23. 17:09    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Először is miért töltöd vissza az adatbázist? Nem azt akartad, hogy vesszen el adatod??

Egyébként az a baj, hogy létezik a rolandspeed nevű adatbázis. Legegyszerűbb, ha törlöd a kimentésből a CREATE DATABASE `rolandspeed` DEFAULT CHARACTER SET latin2 COLLATE latin2_hungarian_ci; sort.
_________________
Üdv.: fberci
Kereső | Szabályzat | phpBB3 telepítés/frissítés/konvertálás | Útmutatók | Olympus - phpBB3 | Kérlek, ne küldj privát üzenetet nem személyes dologgal kapcsolatban!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Thomas RC
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.09.29. Péntek 1:00
Hozzászólások: 4377
Hozzászólás Elküldve: 2007.04.23. 18:35    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
A másik meg az, hogy az extra -nál tiltva van az adatbázis létrehozása :)

Ui.: szurkolok rolandspeed, nekem tetszik a fórumod, főleg hogy egy csomó dolgot onnan szereztem :wink:

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
rolandspeed
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.09.19. Kedd 1:00
Hozzászólások: 181
Hozzászólás Elküldve: 2007.04.23. 20:25    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Értem...
Amugy csináltam egy backup-ot, és feltettem a régi fájlbackup-ot... És nem működött...
Tehát ezt akarom visszaállítani a mostani állapotra...

Sajnálom, hogy itt bénázok, de minden új nehéz, amig meg nem tanulja az ember...

Az jó ötlet, ha letörlök mindent, és telepítek egy teljesen új phpBB-t, majd annak az adatbázisába importálom át a megfelelő táblákat?
Lehetséges ilyen? Ilyenekre gondoltam, mint pl: a felhasználók, hozzászólások, stb...

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
HoremWeb
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.06.18. Vasárnap 1:00
Hozzászólások: 2396
Hozzászólás Elküldve: 2007.04.23. 20:45    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Ha jól értem a helyzetet, akkor nem, mert az megint megpróbál létrehozni egy már létező adatbázist, amikor telepíted. (Mármint az új phpBB telepítés.) Akkor működhet, ha a fberci által javasolt változtatást megcsinálod.

Egyébként lehet, hogy nem értem jól a helyzetet, de az én logikám szerint ez lenne a megoldás:
1. Az Admin kontroll panelen visszaváltok subSilver-re. (Ez az adatbázisban visszaállítja a használt sablon beállítását subSilverre. FONTOS!)
2. Visszaállítom a MOD előtti fájl-backupot.
3. Ha szükséges, elkezdek foglalkozni az adatbázis rendbetételével - de ha minden igaz, erre nem lesz szükség.

Persze ez csak akkor állja meg a helyét, ha az adatbázisban a táblák megvannak, és nincs bennük szerkezeti változás (legfeljebb olyan bővítés, ami a fórum szempontjából figyelmen kívül hagyható). Ha plusz tábla is van, az egyelőre nem érdekes, ha már minden műx, lehet azzal is foglalkozni.

Mivel az aktuális helyzetet nem ismerem, mindez csak tipp, és egyáltalán nem biztos, hogy alkalmazható! (Megfelelő mentések után egy próbát valószínűleg megér...)
_________________
Élet, üdv, egészség! - HoremWeb

Kép KEMET = Az Ókori Egyiptom

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
rolandspeed
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.09.19. Kedd 1:00
Hozzászólások: 181
Hozzászólás Elküldve: 2007.04.24. 15:05    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Úgy döntöttem, hogy visszaállítok mindent úgy, ahogy volt és nem távolítom el a MOD-ot, mert nagyon nem jön össze...
Tehát az adatbázis importálása sikerült, mert kitöröltem a sort fberci javaslatára.
FTP-n feltöltöttem a fájlokat is... De megint egy gonosz hibával kellett találkoznom... :x :(

Kód:


Warning: array_keys() [function.array-keys]: The first argument should be an array in /nfs/extra/r/ro/rolandspeed/wwwroot/includes/class_forums.php on line 197

Úgy tűnik, hogy minden rendben van, de amint belépek eltűnnek a fórumok, és ez a hiba jön ki... :x

Ettől féltem, hogy még a backup sem fog normálisan működni... :cry:

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
fberci
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2005.05.28. Szombat 1:00
Hozzászólások: 7388
Hozzászólás Elküldve: 2007.04.24. 17:10    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Biztos jó backupot töltöttél fel? Mert ha eddig ez volt fenn, akkor most is működnie kell...
_________________
Üdv.: fberci
Kereső | Szabályzat | phpBB3 telepítés/frissítés/konvertálás | Útmutatók | Olympus - phpBB3 | Kérlek, ne küldj privát üzenetet nem személyes dologgal kapcsolatban!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
rolandspeed
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.09.19. Kedd 1:00
Hozzászólások: 181
Hozzászólás Elküldve: 2007.04.24. 20:13    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Biztosan!
Ellenőríztem 2* is...

És nem értem miért írja ki ezt a hibát, mert ellenőríztem a php fájlt, és minden rendben van... (elméletileg)

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
HoremWeb
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.06.18. Vasárnap 1:00
Hozzászólások: 2396
Hozzászólás Elküldve: 2007.04.24. 21:42    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Egy buta találgatás: az elérési út jól van beállítva?
_________________
Élet, üdv, egészség! - HoremWeb

Kép KEMET = Az Ókori Egyiptom

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
rolandspeed
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.09.19. Kedd 1:00
Hozzászólások: 181
Hozzászólás Elküldve: 2007.04.25. 13:33    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Megtalálja a php fájlt, csak a 197 sorban hibát talál...

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kislab
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2007.03.23. Péntek 16:52
Hozzászólások: 573
Hozzászólás Elküldve: 2007.04.25. 13:43    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
és mi van a 197. sorban?
_________________
Üdv: KisLab - Kísérleti Laboratórium

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
rolandspeed
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.09.19. Kedd 1:00
Hozzászólások: 181
Hozzászólás Elküldve: 2007.04.25. 14:03    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Csupán ennyi...

Kód:

$this->keys = array_keys($this->data);

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kislab
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2007.03.23. Péntek 16:52
Hozzászólások: 573
Hozzászólás Elküldve: 2007.04.25. 14:44    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
és előtte-utána? (kb. 10 sor)
_________________
Üdv: KisLab - Kísérleti Laboratórium

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
rolandspeed
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.09.19. Kedd 1:00
Hozzászólások: 181
Hozzászólás Elküldve: 2007.04.25. 15:16    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Akkor kicsit bővebben...

Kód:

function read($force=false)
   {
      global $config;

      // already readen
      if ( $this->data_flag && !$force )
      {
         return;
      }

      // read data
      $config->data['cache_disabled_' . POST_FORUM_URL] |= empty($config->data['cache_key']);
      $db_cached = new cache_forums('dta_forums', $config->data['cache_path'], $config->data['cache_disabled_' . POST_FORUM_URL]);
      if ( $config->data['cache_disabled_' . POST_FORUM_URL] )
      {
         $sql = 'SELECT ' . implode(', ', array_merge($db_cached->cached_fields, $db_cached->dynamic_fields, $db_cached->last_fields)) . '
                  FROM ' . FORUMS_TABLE . '
                  ORDER BY forum_order';
      }
      else
      {
         $sql = 'SELECT ' . implode(', ', $db_cached->cached_fields) . '
                  FROM ' . FORUMS_TABLE . '
                  ORDER BY forum_order';
      }
      $this->data = $db_cached->sql_query($sql, __LINE__, __FILE__, $force, 'forum_id');
      $this->data_flag = true;
      $this->data_time = $db_cached->data_time;
      $this->from_cache = $db_cached->from_cache;
      $this->keys = array_keys($this->data);

      // recache moderators if forum data come from table and forum cache isn't disabled
      if ( !$this->from_cache && !$config->data['cache_disabled_' . POST_FORUM_URL] )
      {
         // recache moderators
         $moderators = new moderators();
         $moderators->read(true);

         // recache jumpbox
         $config->set('cache_time_' . POST_FORUM_URL . 'jbox', $this->data_time);
      }
   }

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kislab
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2007.03.23. Péntek 16:52
Hozzászólások: 573
Hozzászólás Elküldve: 2007.04.25. 17:00    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
nem lehet, hogy csináltál egy backupot régebben, megcsináltad a mod(1) ot, aztán felraktál egy másik modot(2). utána letörölted a modot(1) és a mod(2) beállításait is elrontottad a backuppal. Egyébként hogy kerül ide a includes/class_forums.php ??? Nálam nincs ilyen, még is működik!
_________________
Üdv: KisLab - Kísérleti Laboratórium

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Hozzászólások megtekintése:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés