Leválasztás commentekre web oldalon

Szerző
Üzenet
kalmarr
Regisztrált tag
Regisztrált tag


Csatlakozott: 2007.05.22. Kedd 9:46
Hozzászólások: 13
Hozzászólás Elküldve: 2007.05.28. 00:19    Hozzászólás témája: Leválasztás commentekre web oldalon
Hozzászólás az előzmény idézésével
Sziasztok!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy a forumot valahogy szét lehet-e szedni, és bele tenni web oldal különböző pontjaira?

pl: comment ként.

Üdv.

KALMI

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Ceriak
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2005.06.14. Kedd 1:00
Hozzászólások: 1080
Hozzászólás Elküldve: 2007.05.28. 01:50    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Na most akkor szedd össze a gondolataid, és fuss neki még egyszer, hogy mit is szeretnél...

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Thomas RC
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.09.29. Péntek 1:00
Hozzászólások: 4377
Hozzászólás Elküldve: 2007.05.28. 10:50    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Szerintem azt akarja, hogy a fórum különböző fórumait ( pl.: számítógépek, hírek, stb.. ) egy weboldal különböző pontjain ( menüin ) kéne megjeleníteni.

Például a weboldalon van ez a három menü:

hírek,
közlemények,
társalgó

És a hírek menühöz, a "hírek" fórumot, a közlemnyek menühöz, mondjuk a "közlemények és a társalgó menühöz meg a többi ( maradék ) fórumot.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
kalmarr
Regisztrált tag
Regisztrált tag


Csatlakozott: 2007.05.22. Kedd 9:46
Hozzászólások: 13
Hozzászólás Elküldve: 2007.05.28. 13:42    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Igen :oops:

Úgy szeretném szét szedni a forumot (hivatkozni rá), hogy bele ágyaznám a fórum témáit a web oldalamba, azaz úgy nézni ki, mint a comment. Természetesen az egészet forum nézetben is szeretném nézni, ahol a témák már együtt vannak.

Így meg lehetne spórólni egy comment srcipt beszúrását a web oldalba és még szépen is nézhetne ki :!: .

KALMI

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Marcee
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.17. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2807
Hozzászólás Elküldve: 2007.05.28. 14:05    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
A phpBB Fetch All phpbb_fetch_thread() függvényével meg lehet oldani, neked az összes helyett elég kiíratni csak az első pár hozzászólást.
_________________
Kérlek, privát üzenetben ne kérj segítséget olyan kérdéssel kapcsolatban, aminek a fórumon a helye!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kalmarr
Regisztrált tag
Regisztrált tag


Csatlakozott: 2007.05.22. Kedd 9:46
Hozzászólások: 13
Hozzászólás Elküldve: 2007.05.28. 22:54    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Kérhetnék róla egy picivel több infót, pontosan mit is kellene csinálni :oops:

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Marcee
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.17. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2807
Hozzászólás Elküldve: 2007.05.29. 13:12    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Letöltöd a phpBB Fetch All-t, majd feltelepíted az install.txt-je szerint, ami jelen esetben csak másolást jelent.
Majd abban a fájlban, ahol a cikkeid (vagy azok amikhez commentet akarsz) vannak hivatkozol a phpBB és a FetchAll fájljaira (examples/simple.php példa fájl), ezzel megteremted a kapcsolatot a phpBB-hez, majd valami hasonló kóddal lekérdezed a hozzátartozó témát (ez feltételezi, hogy minden cikkhez tartozik téma):

Kód:

$topic = phpbb_fetch_thread(téma_id-je);
(count($topic) < 5)?$darab=count($topic):$darab=5;
for ($i = 0; $i < $darab; $i++)
{
   echo $topic[$i]['post_text'] . '<hr>';
}
Ez csak annyit csinál, hogy kiírja az első 5 hozzászólás szövegét a téma_id-je számú témából, az hogy még mit íratsz ki már a te ízléseden múlik. Nem ismerem sem az oldalad felépítését, sem a konkrét igényeket, így nem tudok segíteni abban, hogy hogyan is valósítsd meg (csak pár oldal van vagy sok egyforma felépítésű és adatbázisból dolgozol, stb.). Az is lehet, hogy egy portal moddal jobban járnál.
_________________
Kérlek, privát üzenetben ne kérj segítséget olyan kérdéssel kapcsolatban, aminek a fórumon a helye!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kalmarr
Regisztrált tag
Regisztrált tag


Csatlakozott: 2007.05.22. Kedd 9:46
Hozzászólások: 13
Hozzászólás Elküldve: 2007.05.29. 23:25    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Köszi nagyon sokat segítettél.

A forum http://www.rexamo.com/index.php?p=forum itt van, és ahogy elnézem elég szépen szét választotta http://www.rexamo.com/forum/mods/phpbb_fetch_all/examples/portal.php itt a forumomat. Ha jól gondolom ezzel kellene kezdenem valamit :oops: .

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Marcee
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.17. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2807
Hozzászólás Elküldve: 2007.05.30. 13:47    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Én direkt nem a portal.php-t írtam példának az előző hozzászólásomban, hanem a simple.php-t, annak egyszerűbb a felépítése, könyebben átlátható.

Valami ilyesmi kódot kellene készítened, viszonylag bőségesen el van látva megjegyzésekkel, ebből már el tudsz indulni:

Kód:

<?php
//A kilistázandó téma id-je, viewtopic.php?t=XXX paraméter
$tema_id = 2; //Hogy ezt hogyan adod át a kódnak vagy állítod be azt már rád bízom...

//Deklarációk
$phpbb_root_path = '../../../'; //Ha nem a többi példa fájlhoz rakod be az examples könyvtárba át kell állítanod
define ('IN_PHPBB', true);
if (!file_exists($phpbb_root_path . 'extension.inc'))
{
   die ('<tt><b>phpBB Fetch All:</b>
      $phpbb_root_path is wrong and does not point to your forum.</tt>');
}
include_once ($phpbb_root_path . 'extension.inc');
include_once ($phpbb_root_path . 'common.' . $phpEx);
include_once ($phpbb_root_path . 'includes/bbcode.' . $phpEx);
include_once ($phpbb_root_path . 'mods/phpbb_fetch_all/common.' . $phpEx);
include_once ($phpbb_root_path . 'mods/phpbb_fetch_all/posts.' . $phpEx);
$userdata = session_pagestart($user_ip, PAGE_INDEX);
init_userprefs($userdata);
//Deklarációk vége

//Itt történik a téma feldolgozása
$topic = phpbb_fetch_thread($tema_id);

//Töröld ki a következő sor elejéről a perjeleket, hogy lásd a paramétereket
//echo ('<pre>'); print_r($topic); die();

//Adatbázis kapcsolat bontása
phpbb_disconnect();
?>
<html>
<head>
<title>phpBB Fetch All - simple example</title>
</head>
<body>
<p align="center">

<?php
//Ha nem létezik a téma, akkor hibaüzenettel leáll
if (!is_null($topic[0]['topic_id'])) {

   //Ha a hozzászólások száma nagyobb, mint öt, akkor csak ötöt kérjen le
   if (count($topic) < 5) {
      $darab=count($topic);
   }
   else {
      $darab=5;
   }

   print ('Utolsó 5 hozzászólás:<br><br>');

   //Végiglépkedünk az első X darab hozzászóláson
   for ($i = 0; $i < $darab; $i++)
   {
      //Itt írjuk ki a hozzászólást, hogy milyen adatokat íratsz ki az is csak a fantáziádon múik   
      print ('<b>'.$topic[$i]['username'].'</b> írta '.date('Y. M. d. H:i', $topic[$i]['post_time']).'-kor:<br>'.$topic[$i]['post_text'].   '<br><br>');
   }
   
   print ('<a href="'.append_sid($phpbb_root_path . 'viewtopic.php?t=' . $topic[0]['topic_id']).'">Teljes téma megtekintése</a>');
}
else {
   print ('Nem létező téma, hibás azonosító!');
}
?>
</p>
</body>
</html>

_________________
Kérlek, privát üzenetben ne kérj segítséget olyan kérdéssel kapcsolatban, aminek a fórumon a helye!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kalmarr
Regisztrált tag
Regisztrált tag


Csatlakozott: 2007.05.22. Kedd 9:46
Hozzászólások: 13
Hozzászólás Elküldve: 2007.05.30. 14:41    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Igen. Utánna én is észrevettem, hogy egyszerűbb a szimple . Köszi a segítséget tesztelem a dolgot. :oops:

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kalmarr
Regisztrált tag
Regisztrált tag


Csatlakozott: 2007.05.22. Kedd 9:46
Hozzászólások: 13
Hozzászólás Elküldve: 2007.06.05. 22:01    Hozzászólás témája: telepítés
Hozzászólás az előzmény idézésével
Bocsi másik helyre az extrára is fel tettem, de ott valamiért nem akara a jót.

Ott mi a helyes útvonal itt?

Kód:

//
// This path points to the directory where phpBB is installed. Do
// not enter an URL here. The path must end with a trailing
// slash.
//
// Examples:
// forum in /aaa/bbb/ccc/ and script in /aaa/bbb/ccc/
// --> $phpbb_root_path = './';
// forum in /aaa/bbb/ccc/ and script in /aaa/bbb/
// --> $phpbb_root_path = './ccc/';
// forum in /aaa/bbb/ccc/ and script in /aaa/bbb/ddd/
// --> $phpbb_root_path = '../ccc/';
//

$phpbb_root_path = '../../../';

ha a multik.extra.hu/forumban van a forum
a mods pedig: http://multik.extra.hu/forum/mods/phpbb_fetch_all/examples/simple.php

már mindent megpróbáltam minden verzióban, lehet, hogy az extrán nem megy?

Üdv.
KALMI

U.I.
vairia nélkül meg fut a http://multik.extra.hu/forum/mods/phpbb_fetch_all/examples/portal.php :evil:

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
fberci
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2005.05.28. Szombat 1:00
Hozzászólások: 7388
Hozzászólás Elküldve: 2007.06.05. 22:08    Hozzászólás témája: Meg eggyel feljebb
Hozzászólás az előzmény idézésével
Még eggyel feljebb kell menned: ../../../../
_________________
Üdv.: fberci
Kereső | Szabályzat | phpBB3 telepítés/frissítés/konvertálás | Útmutatók | Olympus - phpBB3 | Kérlek, ne küldj privát üzenetet nem személyes dologgal kapcsolatban!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
kalmarr
Regisztrált tag
Regisztrált tag


Csatlakozott: 2007.05.22. Kedd 9:46
Hozzászólások: 13
Hozzászólás Elküldve: 2007.06.06. 04:37    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
:oops: Pontosabban?

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Marcee
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.17. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2807
Hozzászólás Elküldve: 2007.06.06. 09:03    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
fberci leírta a változónak adandó értéket a hozzászólásában:

Kód:

$phpbb_root_path = '../../../../';

_________________
Kérlek, privát üzenetben ne kérj segítséget olyan kérdéssel kapcsolatban, aminek a fórumon a helye!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kalmarr
Regisztrált tag
Regisztrált tag


Csatlakozott: 2007.05.22. Kedd 9:46
Hozzászólások: 13
Hozzászólás Elküldve: 2007.06.06. 19:53    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Való igaz :oops: :lol:

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés