BBcode - gyűjtemény

Szerző
Üzenet
NuGyi
Regisztrált tag
Regisztrált tag


Csatlakozott: 2011.07.16. Szombat 21:18
Hozzászólások: 4
Hozzászólás Elküldve: 2012.01.18. 22:08    Hozzászólás témája: Url új ablakban
Hozzászólás az előzmény idézésével
Sajnos a leírás nem működik, hibás, de a fórumon már kijavított verzió is meg van, és nagynehezen meg is találtam!

Bocsika az előző hozzászólásért!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
manaszon
Kezdő phpBB-s
Kezdő phpBB-s


Csatlakozott: 2012.08.06. Hétfő 12:29
Hozzászólások: 36
Hozzászólás Elküldve: 2012.08.12. 18:59    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Végigolvastam a 28 oldalt, elhoztam pár BBcode-t, köszönöm szépen mindenkinek. :)

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Bronkó
Regisztrált tag
Regisztrált tag
Avatar

Csatlakozott: 2007.08.10. Péntek 16:43
Hozzászólások: 1
Hozzászólás Elküldve: 2012.08.19. 14:26    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Köszönöm segítségeiteket! :)

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
dadalia
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2009.01.20. Kedd 9:11
Hozzászólások: 263
Hozzászólás Elküldve: 2013.01.15. 10:02    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Képtárat a hozzászólásba!

BBCode

Kód:

[albumba]{URL}[/albumba]



HTML

Kód:

<a href="{URL}" Target="_blank"><img src="{URL}" style="height: 100px; BORDER: #000000 3px solid;  margin-left:10px; margin-top: 10px;" alt="Bélyegkép" /> </a>


A </a> tag előtt szóköz az IE számára van, mert másképp nem tudja sorokba tördelni a képeket!
Magasságot, keretet, margint ízlés és igény szerint lőd be!

Hátrány még jelenleg: sok kép esetén egy sorba folyamatosan kell beírni!

Itt üzemel: http://dadaliagaleria.hu/forum/viewtopic.php?f=39&t=55
_________________
Üdv: dadalia

http://dadaliagaleria.hu/forum/
http://piramisszuletik.hu

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
altx
Gyakorló phpBB-s
Gyakorló phpBB-s


Csatlakozott: 2012.01.18. Szerda 13:43
Hozzászólások: 57
Hozzászólás Elküldve: 2013.03.19. 16:26    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Sziasztok, van valami BBcode a LiveLeak.com oldalrol szarmazo videok beagyazasara?

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
k959
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.14. Péntek 17:08
Hozzászólások: 1128
Hozzászólás Elküldve: 2013.03.19. 18:51    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Szia.

Igen van.
ITT
_________________
Ne kérd, hogy vegyelek fel MSN-re, mert nem használom!
Használj helyette te is inkább ooVoo-t!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
altx
Gyakorló phpBB-s
Gyakorló phpBB-s


Csatlakozott: 2012.01.18. Szerda 13:43
Hozzászólások: 57
Hozzászólás Elküldve: 2013.03.20. 16:02    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Koszonom :) csak valahogy kicsi lett a video :D

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
k959
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.14. Péntek 17:08
Hozzászólások: 1128
Hozzászólás Elküldve: 2013.03.20. 18:32    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Szívesen, ha már itt köszönted meg.
A méretet szájízed szerint változtathatod!
_________________
Ne kérd, hogy vegyelek fel MSN-re, mert nem használom!
Használj helyette te is inkább ooVoo-t!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
altx
Gyakorló phpBB-s
Gyakorló phpBB-s


Csatlakozott: 2012.01.18. Szerda 13:43
Hozzászólások: 57
Hozzászólás Elküldve: 2013.06.01. 15:52    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Keresgéltem egy kicsit, ezt a Liveleak BBcode-t találtam a Phpbb.com oldalon:

Megosztom veletek:

BBCode Usage:
[liveleak]{IDENTIFIER}[/liveleak]

HTML Replacement:
<object width="450" height="370"><param name="movie" value="http://www.liveleak.com/e/{IDENTIFIER}</param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.liveleak.com/e/{IDENTIFIER}" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="450" height="370"></embed></object>

Help Line:
[liveleak]5d6_1185807321[/liveleak]

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
altx
Gyakorló phpBB-s
Gyakorló phpBB-s


Csatlakozott: 2012.01.18. Szerda 13:43
Hozzászólások: 57
Hozzászólás Elküldve: 2013.06.25. 17:38    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Sziasztok, probalom beileszteni a miniclip jatekokat a forumba, de valami megvaltozott. nem azok a kodok vannak amiket a leiresban olvastam. Tudnatok segiteni?

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
k959
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.14. Péntek 17:08
Hozzászólások: 1128
Hozzászólás Elküldve: 2013.06.27. 20:42    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
A miniclip megváltoztatta az oldalán a beillesztő kódot.
Az oldalukon balra lent a webmaster részben kutakodj tovább.
_________________
Ne kérd, hogy vegyelek fel MSN-re, mert nem használom!
Használj helyette te is inkább ooVoo-t!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
altx
Gyakorló phpBB-s
Gyakorló phpBB-s


Csatlakozott: 2012.01.18. Szerda 13:43
Hozzászólások: 57
Hozzászólás Elküldve: 2013.07.06. 16:00    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Az oldalatokra nem tudok belepni. egy ideig nem voltam, ma megneztem es hoppa, csak windows trukok lathatok, mas semmi.. :(

ugy is, ha mar itt kerem, nem lehetne ide kirakni hogy masok is lassak?

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
k959
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.14. Péntek 17:08
Hozzászólások: 1128
Hozzászólás Elküldve: 2013.07.07. 16:55    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Előző hozzászólásomban már megírtam hol keresd, és ott meg is találod.
Utána akár ide is kirakhatod, ámbár lehet mást nem fog érdekelni. :)
_________________
Ne kérd, hogy vegyelek fel MSN-re, mert nem használom!
Használj helyette te is inkább ooVoo-t!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Rhyen
Regisztrált tag
Regisztrált tag


Csatlakozott: 2012.09.03. Hétfő 16:45
Hozzászólások: 4
Hozzászólás Elküldve: 2013.07.13. 16:44    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Hello

A táblázat bbc kódját szeretném megtudni, mert sajnos nagyon kezdő vagyok a phpbb világában és a 6. oldalon a kód összevissza múkodik csak úgy nem ahogy szeretném.

Egyszerűen 3 oszlopot szeretnék beírni a hozzászólásomba alattuk x sorral

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
Ragadozo
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2008.05.08. Csütörtök 18:26
Hozzászólások: 629
Hozzászólás Elküldve: 2013.07.13. 19:30    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Szia!

Egy táblázat elkészítése HTML-ben elvileg az egyik legkönnyebb alap feladat.
Ugyanakkor bármilyen egyszerűnek tűnik, a legnehezebb feladat is, ha az ember nem tudja, hogy milyen adatok kerülnek bele, és formailag hogy nézzen ki.
A három oszlop rendben van, de oda mik kerülnek?
Ha csak szöveg mindegyikben, akkor egyszerű, de ha egymástól eltérő, de soronként összefüggő adatok, akkor már nem elég a csak "Egyszerűen 3 oszlopot szeretnék", mivel a sortörések koránt sem biztos, hogy ott lesznek, ahol szeretnéd. Oda már nem elég csak az a három oszlop, kellenek a sorok is.
Nem mindegy a táblázat, és az oszlopok szélessége sem, mindegyiket meg lehet adni "%"-ban is, és pixelben is. De mindkettőnél figyelembe kell venni, hogy a felhasználók cca. 12 fajta különböző pixelű monitoron nézik meg az oldalad. Így aztán másképpen néz ki 1024-es felbontásban, és másképpen 1920-as felbontásban, főleg ha az oldalad a divek, és a %-ok segítségével rugalmasan alkalmazkodik a különböző monitor felbontásokhoz.

Egyszerűen három oszlop ...

BBCode használata:

Kód:

[tabla3]{INTTEXT1};{INTTEXT2};{INTTEXT3}[/tabla3]


HTML csere

Kód:

<table border="1" cellspacing="1" cellpadding="1" width="100%"><tr><td width="33%">{INTTEXT1}</td><td width="33%">{INTTEXT2}</td><td width="34%">{INTTEXT3}</td></tr></table>


A HTML csere részben az értékeket tudod állítani, módosítani, csak nézzél utána, melyik mire való.
A három oszlop szövegeit ";" (pontosvesszővel) válasszad el. Értelem szerűen az egyes cellák szövegeiben ";" (pontosvesszőt) nem lehet használni (más "normál" írásjelet használhatsz).

Példa:

Kód:

[tabla3]Ez egy teszt szöveg.;Ez egy teszt szöveg!;Ez egy teszt szöveg?[/tabla3]


---------------

De mivel én azt gyanítom, hogy ez a megoldás sem lesz egészen jó a számodra, inkább ajánlom, hogy kettős megoldást válasszál.
Készítsél egy BBCode TAG-et, ami a táblázat kerete lesz, és egy másikat, ami a soroké.

A keret:

BBCode használata:

Kód:

[tabla3]{TEXT}[/tabla3]

Ebben a formában használhatod a {TEXT} jelölőt, mivel a valós adatok majd {INTTEXT} jelölő segítségével kerülnek feldolgozásra.

HTML csere

Kód:

<table border="1" cellspacing="1" cellpadding="1" width="100%">{TEXT}</table>


Egy sor:

BBCode használata:

Kód:

[sor3]{INTTEXT1};{INTTEXT2};{INTTEXT3}[/sor3]


HTML csere

Kód:

<tr><td width="33%">{INTTEXT1}</td><td width="33%">{INTTEXT2}</td><td width="34%">{INTTEXT3}</td></tr>


Használata:

Kód:

[tabla3][sor3]Ez az első sor.;Ez egy teszt szöveg!;Ez egy teszt szöveg?[/sor3][sor3]Ez a második sor.;Ez egy teszt2 szöveg!;Ez egy teszt2 szöveg?[/sor3]........[sor3]Ez az akárhanyadik sor.;Ez egy tesztX szöveg!;Ez egy tesztX szöveg?[/sor3][/tabla3]


A INTTEXTx sorszámok az ismétlődés ellenére nem befolyásolják az adathalmazt, mert mindig egy BBCode TAG-en belül dolgozza fel a hozzá tartozó adatokat.
Viszont egyetlen cellát sem hagyjál ki, legalább egy szóközt, egy pontot, vagy kötőjelet tegyél bele.
A HTML csere részekben akár a táblázat keretét, akár egy sort (és annak tartalmát) a HTML szabályok szerint tudsz formázni (is), csak arra kell ügyelni, hogy a két rész összhangba legyen egymással.
Így elvileg bármennyi sort be tudsz tenni, és formázottabb lesz, jobban áttekinthető.

DEMO kép:

Kép

Mint a képen is látszik, a harmadik sor közepe üres, mert a szerkesztőben csak egy szóköz lett betéve adat helyett.
.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Hozzászólások megtekintése:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés