Időzóna: (GMT +1 óra) RSS - hozzászólások

Böngésző mizéria

Szerző
Üzenet
fberci
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2005.05.28. Szombat 1:00
Hozzászólások: 7388
Hozzászólás Elküldve: 2007.10.29. 12:07    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Csak ha már felhoztad a példákat: Sony, Nike

Idézet:

Képes a Google swf fájlokat indexelni, ha arra gondolsz.
Én nem tudok róla, hogy nagy mennyiségben csinálná.

Idézet:

Hogyne, fejlesztek is PDA-ra vele. A FlashLite 2.1 Flash player 7 szintű tulajdonságokkal rendelkezik. Továbbá a böngészőbe is beágyazható, és így egy teljes értékű Flash player 7-et kapunk PDA-n. Sőt, jobban támogatott a PDA-kon, mint pl. a JavaScript, vagy a CSS.
Flash 7 szintű... (9-esnél tartunk, ha jól tudom).

A Javascript és a CSS itt pont nem releváns, PDA-kon talán igen, de amire még gondoltam (bár tényleg nem írtam le), az a többi egyszerű mobilon futó böngésző, pl. Opera Mini.

Idézet:

A legújabb verzió két fajta Mac-re
Nagyszerű, hogy már megjelent, de emlékeim szerint egy jó ideig Linuxra nem volt Flash9.


Valamint, még annyit hozzáfűznék, hogy a te oldalad se teljesen flash oldal, elég sok minden HTML benne, például a tartalom, így indexelheti a google is. Valamint ezért csúszik el nekem így is például a bemutatkozásoknál a képek és a szöveg.
_________________
Üdv.: fberci
Kereső | Szabályzat | phpBB3 telepítés/frissítés/konvertálás | Útmutatók | Olympus - phpBB3 | Kérlek, ne küldj privát üzenetet nem személyes dologgal kapcsolatban!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
atomjani
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2007.10.14. Vasárnap 10:35
Hozzászólások: 399
Hozzászólás Elküldve: 2007.10.29. 15:04    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
az opera mini valóban nem játsza le a flash dolgokat. Pedig már hányan használják azt is. Főleg,hogy van egy újabb Béta verziója is,ami mégtöbbet tud.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Marcee
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.17. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2805
Hozzászólás Elküldve: 2007.10.29. 17:12    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

atomjani írta:

_zso2 írta:

... akik pedig látáskárosultak, és felolvasószoftvert használnak, azok meg ne netezzenek!
Bezzeg ha te is közéjük tartoznál,akkor egész biztosan nem ezt mondanád.
Érezd az iróniát!
_________________
Kérlek, privát üzenetben ne kérj segítséget olyan kérdéssel kapcsolatban, aminek a fórumon a helye!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
MyR
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s


Csatlakozott: 2006.02.03. Péntek 1:00
Hozzászólások: 315
Hozzászólás Elküldve: 2007.10.29. 18:32    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

atomjani írta:

az opera mini valóban nem játsza le a flash dolgokat.
De lejátssza. Legalábbis nekem egy HTC P4350-es PDA Phone-om van Windows Mobile 6.0 Professional operációs rendszerrel, és mind az Internet Explorer, mind az Opera Mini mind pedig a NetFront lejátssza.

atomjani írta:

a te oldalad se teljesen flash oldal, elég sok minden HTML benne
Igen, csak olyan részeken használom a Flasht amelyeket nehéz lenne úgy HTML-ben megírni, hogy böngészőfüggetlen legyen. Ilyen pl. a dokumentumtár dokumentumlistája. HTML-ben elég nehézkes lenne ezt ilyen szépen megcsinálni.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Waterhouse
Kezdő phpBB-s
Kezdő phpBB-s


Csatlakozott: 2006.04.02. Vasárnap 1:00
Hozzászólások: 48
Hozzászólás Elküldve: 2008.08.20. 10:28    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Heló!
Csatlakozok a böngészőktől szenvedők táborához.

Általában figyelek hogy IE és Firefox alatt is minden szép legyen az oldalamon, de most észrevettem valami kis finomságot:

Felhasználói profilok:
Firefox alatt minden jó
Ugyanakkor IE alatt... - mintha nem is ugyanaz a lap lenne, az egész átláthatatlan. Figyeljétek a keretezett szöveget, ami úgy nyomodik ki a jobb szélre, hogy a gördítősávval már nem is lehet követni, kint lóg a semmiben.

Kérdésem az lenne, hogy ha ezt a nyomorult div dl dt dd táblázási módszert szépen visszaírogatom a hagyományos, jól bevált table tr td formára, azzal túl nagy barbárságot követnék el? Egyáltalán miért volt szükség az átállásra? A phpbb3 dizájnok szerintem teljesen kezelhetetlenek lettek a hagyományos táblák száműzése miatt, borzasztó.
Egy td width=300 legalább minden böngészőben ugyanúgy néz ki, nem úgy mint egy dd float 30% left nemtommi.
Bvááá de mérges vagyok.

A flash-es oldalakról meg annyit (bár már jó egy éve áll a beszélgetés :D ) hogy nekem konkrétan van pár olyan oldal, amit korábban látogattam rendszeresen, de amióta flash-esítették, rá sem nézek, mert egész egyszerűen felzabálja a gépemet -és teljesen feleslegesen teszi ezt, mert semmi hasznos extrával nem bővült az oldal általa.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:  

Időzóna: (GMT +1 óra) RSS - hozzászólások
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés