Kategóriák között távolság

Szerző
Üzenet
Thomas RC
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.09.29. Péntek 1:00
Hozzászólások: 4377
Hozzászólás Elküldve: 2007.11.15. 18:15    Hozzászólás témája: Kategóriák között távolság
Hozzászólás az előzmény idézésével
Eljutottam odáig, hogy a kategóriák közé kéne tenni egy üres helyet (br taggel). Arra rájöttem, hogy a forumlist_body.html-be kell ezt a "br"-t valahova betenni.

Véleményem szerint ide kell betenni:

Kód:

<td class="row2" align="center"><p class="topicdetails">{forumrow.TOPICS}</p></td>
         <td class="row2" align="center"><p class="topicdetails">{forumrow.POSTS}</p></td>
         <td class="row2" align="center" nowrap="nowrap">
            <!-- IF forumrow.LAST_POST_TIME -->
               <p class="topicdetails">{forumrow.LAST_POST_TIME}</p>
               <p class="topicdetails">{forumrow.LAST_POSTER_FULL}
                  <a href="{forumrow.U_LAST_POST}">{LAST_POST_IMG}</a>
               </p>
            <!-- ELSE -->
               <p class="topicdetails">{L_NO_POSTS}</p>
            <!-- ENDIF -->
         </td>
      </tr>
<!-- SZERINTEM IDE KELL BETENNI, ÉS MOST ÍROK IDE JÓ HOSSZÚ SZÖVEGET, HOGY FELTŰNŐ LEGYEN... :D -->
<br />
   <!-- ENDIF -->
<!-- BEGINELSE -->
   <tr>
      <td class="row1" colspan="5" align="center"><p class="gensmall">{L_NO_FORUMS}</p></td>
   </tr>
<!-- END forumrow -->
</table>


Azonban ha ide beteszem a "br"-t, akkor táblázat felett lesz egy akkora nagy üres hely, hogy...
Lehet én nézem félre, de most akkor nem oda kell a br ?

És természetesen a subsilver2-ről van szó. Megtetszett, hogy a validator egy szép zöld pipával jutalmazta a fórumot (nem pedig egy narancssárga felkiáltó jellel), és ezért most az lett nekem a kedvenc sablonom :).

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
fberci
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2005.05.28. Szombat 1:00
Hozzászólások: 7388
Hozzászólás Elküldve: 2007.11.15. 18:49    Hozzászólás témája: Re: Kategóriák között távolság
Hozzászólás az előzmény idézésével
Nem teljesen értem, egy screenshot szerintem jól tudná illusztrálni. Mindenesetre azt tanácsolom, hogy ne <br />-eket rakj be, hanem inkább CSS-sel oldd meg a problémát (margin).

Thomas RC írta:

És természetesen a subsilver2-ről van szó. Megtetszett, hogy a validator egy szép zöld pipával jutalmazta a fórumot (nem pedig egy narancssárga felkiáltó jellel), és ezért most az lett nekem a kedvenc sablonom :).
Hát a prosilver is valid, ha nem még jobban mint, a subsilver2. :wink:
_________________
Üdv.: fberci
Kereső | Szabályzat | phpBB3 telepítés/frissítés/konvertálás | Útmutatók | Olympus - phpBB3 | Kérlek, ne küldj privát üzenetet nem személyes dologgal kapcsolatban!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Thomas RC
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.09.29. Péntek 1:00
Hozzászólások: 4377
Hozzászólás Elküldve: 2007.11.15. 19:07    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Kép: http://temp.cichlidszsolt.hu/sess_0156423115401215.png. Picit hülye lett a fájlnév, mert az oldal webmaster felületén lévő feltöltő script úgy van beállítva, hogy nevezze át a fájlt :oops: .

Közben rájöttem, hogy a <br /> nem lehet <table> tagben (a validátor szerint), és gondolom ezért nem működik. A margin jó ötlet, majd megnézem mit tudok vele csinálni.

Idézet:

Hát a prosilver is valid, ha nem még jobban mint, a subsilver2. :wink:.
A validator szerint (ami a fenti képen most narancssárga háttérrel, és egy felkiáltó jellel van a jobb alsó sarokban) a prosilverben vannak nem súlyos hibák. Viszont a subsilver2-nél egy zöld háttér, és egy pipa van, ami azt jelenti, hogy semmilyen hiba nincs az oldalon :). Persze a fenti képen azért van most felkiáltójel, mert a <br />-re figyelmeztet. Ha kiveszem a <br />-t, akkor szép pipa lesz, amit nagyon tudok szeretni :).

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
fberci
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2005.05.28. Szombat 1:00
Hozzászólások: 7388
Hozzászólás Elküldve: 2007.11.15. 19:45    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Érdekes ez a hiba, tényleg azért lehet, mert táblázatban nem lehet <br />.

A notice-ok egyébként nem hibák, valószínűleg azért nem pipát mutat. Ettől függetlenül a prosilver teljesen valid. Meg azért azt hozzá kell tenni, hogy a subsilver2 XHTML 1.0 Transitionalt használ, míg a prosilver Strictet (ez utóbbi szigorúbb).
_________________
Üdv.: fberci
Kereső | Szabályzat | phpBB3 telepítés/frissítés/konvertálás | Útmutatók | Olympus - phpBB3 | Kérlek, ne küldj privát üzenetet nem személyes dologgal kapcsolatban!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Thomas RC
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.09.29. Péntek 1:00
Hozzászólások: 4377
Hozzászólás Elküldve: 2007.11.16. 15:12    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
A margin nem lesz jó, mert 2 dologba ütköztem:
1.) A margint a <tr>-nek kéne megadni, viszont akkor minden fórum után lenne egy üres hely (mert minden fórum neve egy-egy <tr>-ben van).

2.) A margin hatása pedig nem érvényesül. Legalábbis nem lehet látni, hogy van a <tr>-ek között 30px margin (!important se jó). De ha a firebugal megnézem, akkor az jelzi sárgával, hogy van ott margin :?.

Akkor hogyan kellene ezt megcsinálni ?

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
_zso2
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.07.25. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2029
Hozzászólás Elküldve: 2007.11.16. 15:25    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Van egy ilyen rész a forumlist_body.html-nek:

Kód:

<!-- BEGIN forumrow -->
   <!-- IF forumrow.S_IS_CAT -->
      <tr>
         <td class="cat" colspan="2"><h4><a href="{forumrow.U_VIEWFORUM}">{forumrow.FORUM_NAME}</a></h4></td>
         <td class="catdiv" colspan="3">&nbsp;</td>
      </tr>

Szerintem ebben kell neked mókolni.
PL:

Kód:

<!-- BEGIN forumrow -->
   <!-- IF forumrow.S_IS_CAT -->
      <tr><td><!-- IDE TEGYÉL BE EGY OLYAN MAGAS ÁTLÁTSZÓ GIF-ET, AMEKKORA SZÜNETET AKARSZ --></td></tr>
      <tr>
         <td class="cat" colspan="2"><h4><a href="{forumrow.U_VIEWFORUM}">{forumrow.FORUM_NAME}</a></h4></td>
         <td class="catdiv" colspan="3">&nbsp;</td>
      </tr>


Persze, biztosan van ennél sokkal szebb megoldás is :) De elindulásnak asszem, jó lenne. Én egyébként külön class-t definiálnék a category tr-nek, és azzal oldanám meg.
_________________
Tapasztalást pénzért venni vagy hagyományképpen kapni nem lehet - fizetni kell azért mindég és mindegyiknek.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Thomas RC
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.09.29. Péntek 1:00
Hozzászólások: 4377
Hozzászólás Elküldve: 2007.11.16. 15:36    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Ez működne :). A gond az, hogyha képet teszek be, akkor az egész mindenség a "feje tetejére áll" !

Lásd: http://cichlidszsolt.hu/temp/sess_5789102578901254.png*.

*Tudom elég bizarr képet tettem be, de mivel ez a kép volt szem előtt, ezért gyorsan kipróbáltam.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
_zso2
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.07.25. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2029
Hozzászólás Elküldve: 2007.11.16. 15:42    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Ez teljesen jó.
Azért áll a feje tetejére a dolog, mert a kategória-tr-nek van egyfajta stílus definiálva a css-ben, és természetesen a frissen beszúrt tr is megkapja ezt a stílust.
kell definiálni egy th-t a kategória-fejnek, abba beletenni a képet, és nem tr-t alkalmazni a szünetekhez, hanem th-t:

Kód:

<!-- BEGIN forumrow -->
   <!-- IF forumrow.S_IS_CAT -->
      <th><td><!-- IDE TEGYÉL BE EGY OLYAN MAGAS ÁTLÁTSZÓ GIF-ET, AMEKKORA SZÜNETET AKARSZ --></td></th>
      <tr>
         <td class="cat" colspan="2"><h4><a href="{forumrow.U_VIEWFORUM}">{forumrow.FORUM_NAME}</a></h4></td>
         <td class="catdiv" colspan="3">&nbsp;</td>
      </tr>

_________________
Tapasztalást pénzért venni vagy hagyományképpen kapni nem lehet - fizetni kell azért mindég és mindegyiknek.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Thomas RC
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.09.29. Péntek 1:00
Hozzászólások: 4377
Hozzászólás Elküldve: 2007.11.16. 15:54    Hozzászólás témája: #
Hozzászólás az előzmény idézésével
<th>-val jó lesz (ha majd csinálok neki egy class-ot css-ben). A kép helyett pedig egy padding is megoldotta (legalábbis <span style="padding: 50px;"></span> működött) :).

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
_zso2
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.07.25. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2029
Hozzászólás Elküldve: 2007.11.16. 15:57    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Királyság - akkor csak jó helyen indultunk el :) Csoportmunka RLZ :)
Azonban, ha már eleve adsz magasságot a th-nak, akkor nem kell majd az extra span sem a td közé ;)
_________________
Tapasztalást pénzért venni vagy hagyományképpen kapni nem lehet - fizetni kell azért mindég és mindegyiknek.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Thomas RC
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.09.29. Péntek 1:00
Hozzászólások: 4377
Hozzászólás Elküldve: 2007.11.16. 16:07    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
CSS-el akartam megoldani a paddingot (csak a teszt gyorsasága miatt span-t használtam), de inkább nem is paddingot, hanem magasságot adok meg neki CSS-ben :).
Akkor már csak egy dolgot kellene megoldani: Átlátszó színt meglehet adni a th-nak :oops: ?

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
_zso2
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.07.25. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2029
Hozzászólás Elküldve: 2007.11.16. 16:12    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Ha nem adsz meg neki színt, akkor átlátszó lesz.
Azért lehet, hogy nem lesz MÉGSEM átlátszó helyből, mert ugye a thn belül van egy td is, aminek nincs külön megadva class, és alapból a category-td stílussal rakja ki a dolog.
Ha definiálsz egy külön class-t a td-nek is, és abban sem adsz meg háttérszínt, akkor átlátszónak KELL lennie. Ezesetben azonban ne feledd, hogy azt a stílust alkalmazni is kell:

Kód:

<!-- BEGIN forumrow -->
   <!-- IF forumrow.S_IS_CAT -->
      <th><td class="ATLATSZO"><!-- IDE TEGYÉL BE EGY OLYAN MAGAS ÁTLÁTSZÓ GIF-ET, AMEKKORA SZÜNETET AKARSZ --></td></th>
      <tr>
         <td class="cat" colspan="2"><h4><a href="{forumrow.U_VIEWFORUM}">{forumrow.FORUM_NAME}</a></h4></td>
         <td class="catdiv" colspan="3">&nbsp;</td>
      </tr>

_________________
Tapasztalást pénzért venni vagy hagyományképpen kapni nem lehet - fizetni kell azért mindég és mindegyiknek.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Thomas RC
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.09.29. Péntek 1:00
Hozzászólások: 4377
Hozzászólás Elküldve: 2007.11.16. 17:22    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Eddig megvan.
Már csak egy gond van: Látszik a border bal, és jobb oldalt. Ezt hogyan lehet eltüntetni ?
A border-style: none!important; nem segít.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
_zso2
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.07.25. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2029
Hozzászólás Elküldve: 2007.11.16. 17:30    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Az a kérdés, hogy minek látszik a kerete?
A táblázaté? Ha igen, akkor az szívás, mert ugye, az egész táblázat keretét nem törölheted, lévén abban lesz maga a kategóriafejléc és a kategóriába tartozó fórumok is.
A pluszban betett soré, ami th? Ezt le tudod tiltani.
A td-é? szintén le lehet tiltani.
Derítsd ki, és akkor meglátjuk, hogy mi lesz a helyzet.

Egyébként... ha a táblázaté, akkor vissza kell lépnünk egy pöttyet. Méghozzá idáig:

Kód:

<!-- EDDIG A TABLE TAG-IG, AMI EZ ALATT A SOR ALATT KEZDŐDIK, TEHÁT A forumlist_body.html ELSŐ SORÁIG -->
<table class="tablebg" cellspacing="1" width="100%">
<tr>
   <td class="cat" colspan="5" align="{S_CONTENT_FLOW_END}"><!-- IF not S_IS_BOT and U_MARK_FORUMS --><a class="nav" href="{U_MARK_FORUMS}">{L_MARK_FORUMS_READ}</a><!-- ENDIF -->&nbsp;</td>
</tr>
<tr>
   <th colspan="2">&nbsp;{L_FORUM}&nbsp;</th>
   <th width="50">&nbsp;{L_TOPICS}&nbsp;</th>
   <th width="50">&nbsp;{L_POSTS}&nbsp;</th>
   <th>&nbsp;{L_LAST_POST}&nbsp;</th>
</tr>
<!-- BEGIN forumrow -->
   <!-- IF forumrow.S_IS_CAT -->
      <tr>
         <td class="cat" colspan="2"><h4><a href="{forumrow.U_VIEWFORUM}">{forumrow.FORUM_NAME}</a></h4></td>
         <td class="catdiv" colspan="3">&nbsp;</td>
      </tr>
   <!-- ELSEIF forumrow.S_IS_LINK -->

... és a jelzett táblázat FELSŐ margóját kell megnövelni a tervezett térközzel - szintén CSS-ben, és az összes eddigi mókolásunkat elfeledni.
Hmmm... hobban belegondolva, ezzel kellett volna kezdeni o:))))
_________________
Tapasztalást pénzért venni vagy hagyományképpen kapni nem lehet - fizetni kell azért mindég és mindegyiknek.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Thomas RC
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.09.29. Péntek 1:00
Hozzászólások: 4377
Hozzászólás Elküldve: 2007.11.16. 17:43    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Akkor először is leírom a kódot:

stylesheet.css:

Kód:

.empty {
        background-color: #FFFFFF;
        height: 25px;
}


forumlist_body.html:

Kód:

<!-- BEGIN forumrow -->
   <!-- IF forumrow.S_IS_CAT -->
<!-- EZ ALATT VAN AZ ÜRES HELYÉRT FELELŐS RÉSZ -->
    <tr class="empty"><td colspan="0" class="empty"></td></tr>
      <tr>
         <td class="cat" colspan="2"><h4><a href="{forumrow.U_VIEWFORUM}">{forumrow.FORUM_NAME}</a></h4></td>
         <td class="catdiv" colspan="3">&nbsp;</td>
      </tr>
<tr>


Ha az empty-nek megadom, hogy "border: 0px!important;", vagy "border-style:none!important;" akkor semmi nem történik. Ebből az következik, hogy szerintem a table kerete látszik.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Hozzászólások megtekintése:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés