Aktuális tab más színnel

Szerző
Üzenet
Thomas RC
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.09.29. Péntek 1:00
Hozzászólások: 4377
Hozzászólás Elküldve: 2007.12.09. 16:22    Hozzászólás témája: Aktuális tab más színnel
Hozzászólás az előzmény idézésével
Eljutottam addig, hogy megcsináltam úgy ahogy a fórum menüsorát tabokból. A kérdés az, hogy ha valaki például a felhasználói vezérlőpultban van, akkor hogyan lehet azt megvalósítani, hogy a "Felhasználói Vezérlőpanel" feliratú tab más színnel jelenjen meg, mint a többi ?
Példának a phpbb.hu menüsorát tudnám mondani. Például most a Fórumban vagyok, és a Fórum tab fehéren jelenik meg.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
KomiGabi
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s


Csatlakozott: 2007.06.08. Péntek 14:18
Hozzászólások: 151
Hozzászólás Elküldve: 2007.12.09. 17:10    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
CSS-ben van egy olyan pszeudo-osztály vagy -elem (szép szakkifejezés) hogy :ACTIVE ez az épp aktuális linkeket jelenti. Na, most érthetően: css ben csinálsz egy ilyet, hogy:

Kód:

a {color:ff0000}
a:ACTIVE { color:ffffff }
Akkor az aktuális link színe fehér lesz, a többié piros.

Ilyen módon egy link hátterét is megváltoztathatod.
szerk: itt van néhány látszólagos (pszoeudo) osztály, elem:

CSS szakdolgozat írta:

A linkek esetében a CSS két pszeudo-osztályt vezetett be, ezek a :link és a :visited. Az első a
még meg nem látogatott, a második pedig a már felkeresett linkeket jelenti. Mivel a HTML esetében a
linkek a HREF attribútumú A elemek, így a két látszólagos osztály csak ezekre lesz értelmezve. Ebből
kifolyólag az alábbi utasítások egyenértékűek:
A:link {color: red}
:link {color: red}
A felhasználói tevékenység dinamikus kezelésére három látszólagos osztály áll rendelkezésünkre. A
:hover azokra az elemekre vonatkozik, amelyeket a felhasználó kijelölt (pl. fölévitte a kurzort), de
nem aktivált. Az :active akkor lép életbe, amikor a felhasználó aktívvá tesz egy elemet, pl. az egérgomb
lenyomása és felengedése közötti időben. A :focus akkor lesz érvényes egy elemre, amikor
az oldal fókusza az elemen van.

_________________
Üdv:
Kép

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
fberci
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2005.05.28. Szombat 1:00
Hozzászólások: 7388
Hozzászólás Elküldve: 2007.12.09. 19:31    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
KomiGabi másról írt.

Neked egy sima .active class kell, amire külön meghatározol hátteret stb. Az, hogy hogyan határozod meg, hogy épp melyik fülre kell ráraknod ezt az osztályt, egy bonyolultabb kérdés. Erre nincs alapból mód, próbálgatni, hackkelgetni kell.
_________________
Üdv.: fberci
Kereső | Szabályzat | phpBB3 telepítés/frissítés/konvertálás | Útmutatók | Olympus - phpBB3 | Kérlek, ne küldj privát üzenetet nem személyes dologgal kapcsolatban!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Thomas RC
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.09.29. Péntek 1:00
Hozzászólások: 4377
Hozzászólás Elküldve: 2007.12.09. 19:35    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Tulajdonképpen itt akadok el. Hogyan lehet rárakni egy tabra a class="active" tulajdonságot, ha a tab HTML kódja statikus ? Magyarul az a kérdés, hogy hogyan tudom dinamikusan állítani, hogy melyik tabon legyen a class="active" ?

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
KomiGabi
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s


Csatlakozott: 2007.06.08. Péntek 14:18
Hozzászólások: 151
Hozzászólás Elküldve: 2007.12.09. 20:20    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

Thomas RC írta:

Tulajdonképpen itt akadok el. Hogyan lehet rárakni egy tabra a class="active" tulajdonságot, ha a tab HTML kódja statikus ? Magyarul az a kérdés, hogy hogyan tudom dinamikusan állítani, hogy melyik tabon legyen a class="active" ?
PHP? Gondolom a fórum valamelyik php fájlját, meg egy html fájlt kell módosítani, de a phpbb2 -nél még megtudtam volna mondni, phpBB3-nál már nem t'om melyiket. (Ezt sajnálom a legjobban, hogy a phpBB3at már egyáltalán nem látom át. Ehez már túl kicsi az agyam :cry: Vagy sokáig kell még phpBB3al együtélnem, hogy megszokjam, átlássam)
_________________
Üdv:
Kép

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
fberci
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2005.05.28. Szombat 1:00
Hozzászólások: 7388
Hozzászólás Elküldve: 2007.12.09. 20:48    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

Kód:

<!-- IF module eq valami --> class="active"<!-- ENDIF -->

vagy

Kód:

<!-- IF ucp --> class="active"<!-- ENDIF -->

stb.
_________________
Üdv.: fberci
Kereső | Szabályzat | phpBB3 telepítés/frissítés/konvertálás | Útmutatók | Olympus - phpBB3 | Kérlek, ne küldj privát üzenetet nem személyes dologgal kapcsolatban!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Thomas RC
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.09.29. Péntek 1:00
Hozzászólások: 4377
Hozzászólás Elküldve: 2007.12.11. 14:11    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Eddig értem. És mi van akkor, ha csinálok egy saját oldalt (pl.: policies.php) egy MODdal (hirtelen nem jut eszembe a MOD neve)? Akkor viszont ez az <!-- IF akarmi --> [...] szerkezet már nem működik.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
fberci
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2005.05.28. Szombat 1:00
Hozzászólások: 7388
Hozzászólás Elküldve: 2007.12.11. 15:39    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Miért ne működne? Maga az if vezérlési szerkezet működik minden sablon fájlban, a feltétel persze más kell, hogy legyen (a fenti példa is csak a szintakszist hivatott bemutatni).
_________________
Üdv.: fberci
Kereső | Szabályzat | phpBB3 telepítés/frissítés/konvertálás | Útmutatók | Olympus - phpBB3 | Kérlek, ne küldj privát üzenetet nem személyes dologgal kapcsolatban!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Thomas RC
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.09.29. Péntek 1:00
Hozzászólások: 4377
Hozzászólás Elküldve: 2007.12.11. 15:45    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Ezek a feltételek nincsenek meghatározva valamelyik .php fájlban ?
Például van ez:

Kód:

<!-- IF ucp --> class="active"<!-- ENDIF -->

A "ucp"-nek gondolom valahol meg is kell lennie határozva, mert most 3 betűből honnan tudná a php, hogy a ucp az user control panelt jelenti ?

Egyébként ebben a kódban mire jó az 'eq' ?

Kód:

<!-- IF module eq valami --> class="active"<!-- ENDIF -->

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
_zso2
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.07.25. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2029
Hozzászólás Elküldve: 2007.12.11. 15:46    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
eq = equal = egyenlő
_________________
Tapasztalást pénzért venni vagy hagyományképpen kapni nem lehet - fizetni kell azért mindég és mindegyiknek.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Thomas RC
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.09.29. Péntek 1:00
Hozzászólások: 4377
Hozzászólás Elküldve: 2007.12.11. 15:50    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Igen, igen, de mi célt szolgál az ottan ? Például ha beírok valahova egy ilyet:

Kód:

<!-- IF module eq personal -->ide valami<!-- ENDIF -->

Akkor mivel lesz ettől jobb nekem ? Miért nem elég ha ennyit írok be:

Kód:

<!-- IF personal -->ide valami<!-- ENDIF -->

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
_zso2
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.07.25. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2029
Hozzászólás Elküldve: 2007.12.11. 15:57    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Azért, mert az IF-ENDIF szerkezet nem csak MODUL-okkal, hanem egyéb dolgokkal is működik, és meg kell valahogy különböztetni, hogy most az a "personal" az IF mögött micsoda.
Arról nem is beszélve, hogy nem csak egyezéssel, de különbözőséggel is lehet operálni (lást "IF user not ADMIN" vagy valami hasonló...)
_________________
Tapasztalást pénzért venni vagy hagyományképpen kapni nem lehet - fizetni kell azért mindég és mindegyiknek.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
fberci
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2005.05.28. Szombat 1:00
Hozzászólások: 7388
Hozzászólás Elküldve: 2007.12.11. 15:59    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
A feltételben a sablon változók szerepelhetnek, bármelyik. Nézegesd meg ezek után keresve a többi sablon fájlt.

A feltételekben szereplő változók, mint írtam, csak példák, jobb (működő) példákat a sablon fájlokból szerezhetsz.
_________________
Üdv.: fberci
Kereső | Szabályzat | phpBB3 telepítés/frissítés/konvertálás | Útmutatók | Olympus - phpBB3 | Kérlek, ne küldj privát üzenetet nem személyes dologgal kapcsolatban!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Hozzászólások megtekintése:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés