MOD Egyénileg beállítható hozzászólás sorrend
Szerző
Üzenet
Letöltöttem, megcsináltam, nem működik. Első kérdés: kellene ennek működnie a 2.0.22 -nél is?
Amitől nem megy (includes/usercp_register.php):
'LANGUAGE_SELECT' => language_select($user_lang, 'language'),
#
#-----[ BEFORE, ADD ]------------------------------------------
#
// [start] Post Sort Order For User 1.0.2
'POST_ORDER_SELECT' => post_order_select($user_post_order, 'post_order'),
// [end] Post Sort Order For User 1.0.2
Ha ezt a módosítást (is) megcsinálom, akkor lefagy a regsiztráció és a profil.
Ha jól látom ez valami funciót hív, persze azt is beletettem a functions.... kezdetűbe. Szóval nem értem.
Nincs valakinek egy 2.0.22-n működő változata esetleg?
Más, ezzel kapcsolatban. Azt jól olvasgattam, hogy ha ez működne, akkor is csak 1-1 lapon belül állítaná a sorrendet? Nincs olyan módosítás, ami kompletten, az egész topicra vontakozóan megfordítaná a sorrendet?
Tökjó ez az egész, miért pont ez hiányzik, ettől tök kényelmetlen használni, állandóan keresni, kattogtatni kell.
Kösz ha válaszoltok.
Amitől nem megy (includes/usercp_register.php):
'LANGUAGE_SELECT' => language_select($user_lang, 'language'),
#
#-----[ BEFORE, ADD ]------------------------------------------
#
// [start] Post Sort Order For User 1.0.2
'POST_ORDER_SELECT' => post_order_select($user_post_order, 'post_order'),
// [end] Post Sort Order For User 1.0.2
Ha jól látom ez valami funciót hív, persze azt is beletettem a functions.... kezdetűbe. Szóval nem értem.
Más, ezzel kapcsolatban. Azt jól olvasgattam, hogy ha ez működne, akkor is csak 1-1 lapon belül állítaná a sorrendet? Nincs olyan módosítás, ami kompletten, az egész topicra vontakozóan megfordítaná a sorrendet?
Tökjó ez az egész, miért pont ez hiányzik, ettől tök kényelmetlen használni, állandóan keresni, kattogtatni kell.
Kösz ha válaszoltok.
qncogi írta:
qncogi írta:
qncogi írta:
De ha phpBB3-mat telepítesz (ami egyébként is ajánlott), akkor ez a funkció abban alapból benne van.
Nem találkoztam még lefagyott weboldallal. Mit értesz ezalatt?
fberci írta:
Ez az egész fórumban átállítja az alapértelmezett sorrendet az adott felhasználónak.
fberci írta:
De ha phpBB3-mat telepítesz (ami egyébként is ajánlott), akkor ez a funkció abban alapból benne van.
Elkezdtem, egyelőre megpróbáltam felrakni az újat, ezt kapom a telepítés végefelé:
Súlyos telepítési hiba
Súlyos telepítési hiba
index.php [ 396 ]
Module "" not accessible.
keresem mi ez?:)
Súlyos telepítési hiba
Súlyos telepítési hiba
index.php [ 396 ]
Module "" not accessible.
keresem mi ez?:)
Melyik szolgáltatónál vagy? Ugye a phpBB3-at kezdted el feltenni? (Mert akkor ott kellene a probléma megoldását is keresni.)
Feltételezem, hogy a phpBB2-ről van a MOD telepítés előttről biztonsági másolatod (merthogy minden MOD-olás első - vagy inkább nulladik - lépése a mentés...). Abból vissza kellene állítani a MOD előtti helyzetet, és megpróbálni újra feltenni a MOD-ot, az SQL futtatása nélkül. (Oops, most nézem a problémádat: lefuttattad egyáltalán az SQL-utasítást az adatbázison?)
Nálam tökéletesen működik (freeweb-en) a MOD, úgyhogy valószínűleg elnézhettél valamit a MODolásnál.
Feltételezem, hogy a phpBB2-ről van a MOD telepítés előttről biztonsági másolatod (merthogy minden MOD-olás első - vagy inkább nulladik - lépése a mentés...). Abból vissza kellene állítani a MOD előtti helyzetet, és megpróbálni újra feltenni a MOD-ot, az SQL futtatása nélkül. (Oops, most nézem a problémádat: lefuttattad egyáltalán az SQL-utasítást az adatbázison?)
Nálam tökéletesen működik (freeweb-en) a MOD, úgyhogy valószínűleg elnézhettél valamit a MODolásnál.
Az sql-t lefutattam, meg is néztem, ott van a users tábla végén az új mező.
Az lehet, hogy elnéztem valamit, DE MIIIT?:)
Szóval felraktam 3-ast, először máshova, aztán oda is ahol az eredeti 2-es van, hogy tudjak konvertálni. Egész jól felment, a kódolással persze baj van (ékezetes), de már láttam erre vonatkozó itteni bejegyzéseket (nem úszom meg, hogy elolvassak mindent:). Első benyomás - a régi jobban tetszik, ez nekem túl bonyolult.
Most megpróbálom újra feltenni a régire a MOD-ot, sql-t ellenőriztem, ott a mező, most jön a többi, ha most is "megfagy" ha azt a sort (is) beleteszem, akkor feladom (ez nem igaz:).
Az itteni blogolást befejezem, de ha tudtok segíteni esetleg, azt szívesen veszem.
Az sql-t lefutattam, meg is néztem, ott van a users tábla végén az új mező.
Az lehet, hogy elnéztem valamit, DE MIIIT?:)
Szóval felraktam 3-ast, először máshova, aztán oda is ahol az eredeti 2-es van, hogy tudjak konvertálni. Egész jól felment, a kódolással persze baj van (ékezetes), de már láttam erre vonatkozó itteni bejegyzéseket (nem úszom meg, hogy elolvassak mindent:). Első benyomás - a régi jobban tetszik, ez nekem túl bonyolult.
Most megpróbálom újra feltenni a régire a MOD-ot, sql-t ellenőriztem, ott a mező, most jön a többi, ha most is "megfagy" ha azt a sort (is) beleteszem, akkor feladom (ez nem igaz:).
Az itteni blogolást befejezem, de ha tudtok segíteni esetleg, azt szívesen veszem.
Sziasztok!
Az a kérdésem, hogy le tudok tölteni olyan modot, ami a hozzászólások sorrendjét megváltoztatja (tehát a legújabbak kerülnek előre), de az adminnak kell beállítani és minsden felhasználónak automatikusan ez lesz az alapértelmezett?
Köszi!
Az a kérdésem, hogy le tudok tölteni olyan modot, ami a hozzászólások sorrendjét megváltoztatja (tehát a legújabbak kerülnek előre), de az adminnak kell beállítani és minsden felhasználónak automatikusan ez lesz az alapértelmezett?
Köszi!
szia!
nyisd meg a viewtopic.php-t
keresd meg ezt:
cseréld erre:
keresd meg ezt:
cseréld erre:
Kód:
$start = floor(($forum_topic_data['prev_posts'] - 1) / intval($board_config['posts_per_page'])) * intval($board_config['posts_per_page']);
cseréld erre:
Kód:
$start = floor(($forum_topic_data['prev_posts']) / intval($board_config['posts_per_page'])) * intval($board_config['posts_per_page']);
keresd meg ezt:
Kód:
else
{
$post_order = 'asc';
$post_time_order = 'ASC';
}
cseréld erre:
Kód:
else
{
$post_order = 'desc';
$post_time_order = 'DESC';
}
nyisd meg a viewtopic.php-t
keresd meg ezt:
Kód:
$start = floor(($forum_topic_data['prev_posts'] - 1) / intval($board_config['posts_per_page'])) * intval($board_config['posts_per_page']);
cseréld erre:
Kód:
$start = floor(($forum_topic_data['prev_posts']) / intval($board_config['posts_per_page'])) * intval($board_config['posts_per_page']);
keresd meg ezt:
Kód:
else
{
$post_order = 'asc';
$post_time_order = 'ASC';
}
cseréld erre:
Kód:
else
{
$post_order = 'desc';
$post_time_order = 'DESC';
}
skom írta:
...bár nem értem, hogy miért nem az a logikus, hogy mindig,minden témánál a legújabb hozzászólás legyen legfelül...
A hír-jellegű témáknál az az ésszerű és kézenfekvő, hogy a legfrissebb bejegyzés legyen legelöl.
Az útmutató-jellegű témáknál az a célszerű, hogy a probléma felvetése, azaz a legrégebbi hozzászólás legyen legelöl, és végig lehessen követni a megoldáshoz vezető utat is, illetve, ha még nincs megoldás, akkor azt, hogy a jelen pillanatig milyen fázisokon van már túl a dolog. Ez nem csak az útmutatókra vonatkozik: ha például van egy olyan fórumod, ahol egy-egy téma indító hozzászólásában valaki bemutatja például egy fotóját, írását, RPG-ötletét, stb. és azt a többiek véleményezik, együtt elemzik, fejlesztik (fikázzák), stb. azaz reagálnak rá, akkor is célszerűbb az útmutató-jellegű hozzászólásokhoz hasonlóan a legfrissebb-hátul rendezést alkalmazni. Ezért tartom célszerűnek azt, ha kategóriánként (alfórumonként) állítható a hozzászólás sorrendje, és nem (csak) felhasználónként.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.