Megjelent a phpBB 2.0.23

Szerző
Üzenet
fberci
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2005.05.28. Szombat 1:00
Hozzászólások: 7388
Hozzászólás Elküldve: 2008.02.17. 21:31    Hozzászólás témája: Megjelent a phpBB 2.0.23
Hozzászólás az előzmény idézésével
Megjelent a phpBB 2.0.23 az előző kiadás után több mint egy évvel mintegy egy kifutó verzió vélhetően végső kiadása, melyet a fejlesztők tükörfordításban "még mindig pokolian szőrös" névvel illettek. Az új verzió néhány kevésbé jelentős hiba, illetve egy lehetséges biztonsági hiba javítását foglalja magába.

A korábbiakhoz hasonlóan most is mindenkinek javasoljuk a frissítést (amennyiben a kettes verziónál maradtak).

A phpBB2 jövője
A phpBB csoport nem határozott meg időpontot, amikortól fogva a phpBB2 nem lesz többé támogatott, a jelenleg hivatalos állás szerint a phpBB2 meghatározatlan ideig továbbra is támogatásra kerül, melyet ez a kiadás is megerősít. Mindemellett fontos figyelembe venni, hogy a phpBB2 hivatalosan csak PHP4 alatt támogatott (PHP5 alatt nem!), amely viszont (a PHP4) meg már a PHP fejlesztők által nem támogatott. A PHP4-hez 2008. január 1-je óta nem jelenik meg új hibajavító verzió, és 2008. augusztus 8-ától kezdve az esetlegesen felmerülő biztonsági hibákat sem fogják javítani. Ennek következtében a legtöbb tárhelyszolgáltató PHP5-re vált a közeljövőben - ha ezt eddig nem tette meg. Ezzel együtt a phpBB2 - a hivatalos támogatás hiányának ellenére - a jelek szerint tökéletesen elfut PHP5 alatt is, így kisebb, csupán minimális funkciókat igénylő fórumok ellátására továbbra is alkalmas marad. Ennek ellenére még így is szólhat egy érv ellene, mégpedig, lévén hogy a phpBB2 egy 6 éves konstrukció, a mai eszközök nem mindig megfelelőek hozzá, mint ahogy azt tapasztalhatjuk az adatbázis karakterkódolások terén.

Összegezve néhány esetben a phpBB2 továbbra is megfelelő választás lehet, és sok fórumnak - ha meg van elégedve a jelenlegi funkcionalitással - nem kell a frissítéssel törődnie, azonban a jövő a phpBB3 felé mutat. A sok MOD-dal rendelkező fórumoknak nem kell sietniük, bőven van idejük a frissítés előkészítésére, de ha fejlődést szeretnének, tanácsos áttérniük phpBB3-ra.
_________________
Üdv.: fberci
Kereső | Szabályzat | phpBB3 telepítés/frissítés/konvertálás | Útmutatók | Olympus - phpBB3 | Kérlek, ne küldj privát üzenetet nem személyes dologgal kapcsolatban!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Hozzászólások megtekintése:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés