Oldal menü létrehozása!

Szerző
Üzenet
Gasszi
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.07.12. Szerda 1:00
Hozzászólások: 331
Hozzászólás Elküldve: 2008.03.22. 13:29    Hozzászólás témája: Oldal menü létrehozása!
Hozzászólás az előzmény idézésével
Üdv!

Engem az érdekelne, hogy az AcidTechRed sablonra hogyan lehetne oldal menüt létrehozni!

Előre is köszönöm a válaszokat! ;)

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
Marcee
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.17. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2805
Hozzászólás Elküldve: 2008.03.25. 14:44    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Attól függ, hogy milyen oldalsó menüre gondolsz (a kérdésed alapján a válasz: a megjelenés fájljainak szerkesztésével :P ).
Mert lehet többféle is az az oldalsó menü:
Kép
És az sem mindegy, hogy milyen széles, a szélessége fix-e vagy a böngésző ablak átméretezésével változik, gördül-e a fórummal együtt vagy fixen egy helyben van (mint egy frame-es oldal menüje) stb.
Szóval egy részletesebb kérdésre részletesebb választ tudunk adni.
_________________
Kérlek, privát üzenetben ne kérj segítséget olyan kérdéssel kapcsolatban, aminek a fórumon a helye!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Gasszi
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.07.12. Szerda 1:00
Hozzászólások: 331
Hozzászólás Elküldve: 2008.03.25. 14:49    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
a második megoldás az megfelelő lenne, fix helyen menüvel!! :D
a sablonról annyit, hogy nem fix szélességű, tehát, akkor ezt is megkellene oldani, gondolom én!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
pstvfan
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.07.30. Vasárnap 1:00
Hozzászólások: 1538
Hozzászólás Elküldve: 2008.03.25. 19:48    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
A kód változhat sablononként. Ami biztos:

Hozzd létre az overall_header.html-ben ezt:

Kód:


<div id="oldal_menu">
<a href="oldal.php">Hivatkozás</a>
</div>


css-el beállíthatod a különféle megjelenéseket.
Hát egyellőre ennyi... Ha megmondod milyen sablont használsz többet segíthetek.
_________________
<M>

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Marcee
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.17. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2805
Hozzászólás Elküldve: 2008.03.26. 15:03    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
A styles\acidtechred\template\overall_header.html-ben a

Kód:

<table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" width="{$CA_WIDTH}" id="maintable" align="center">
(kb. 148. sor) elé illeszd be:

Kód:

<table class="tablebg" id="oldal_menu" cellspacing="0">
<caption>
<div class="cap-left">
<div class="cap-right"> Oldal menü </div>
</div>
</caption>
<tbody>
   <tr>
   <td valign="top">
   <p>Az oldalsáv tartalma</p>
   </td>
   </tr>
</tbody>
</table>

A

Kód:

<!--[if IE 7]>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="{T_THEME_PATH}/ie7.css" />
<![endif]-->
után (kb. 24. sor) illeszd be ezt:

Kód:

<!--[if IE 6]>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="{T_THEME_PATH}/ie6.css" />
<![endif]-->
illetve hozz létre egy ie6.css fájlt a theme könyvtárban ezzel a tartalommal:

Kód:

/* CSS for IE 6 */
#oldal_menu {
   float: left;
   position: fixed;
   clear: both;
}

Illeszd be a styles\acidtechred\theme\stylesheet.css végére ezt:

Kód:

#oldal_menu {
   position: fixed;
   height: 100%;
}

És illeszd be a styles\acidtechred\theme\ie7.css végére ezt:

Kód:

#oldal_menu {   
   position: fixed;
   top: 0px;
   left: 0px;
   height: 100%;
}

Ezek a legszükségesebb formázó utasítások, természetesen úgy bővíted őket, ahogy jólesik. Ha nem szeretnéd, hogy az oldalsáv leérjen a képernyő aljáig, akkor töröld a height: 100%; sorokat.
Működik IE7, IE8beta1, Firefox és Opera alatt és IE6 alatt egy kis szépséghibával.
_________________
Kérlek, privát üzenetben ne kérj segítséget olyan kérdéssel kapcsolatban, aminek a fórumon a helye!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Gasszi
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.07.12. Szerda 1:00
Hozzászólások: 331
Hozzászólás Elküldve: 2008.03.30. 13:39    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
ok köszönöm szépen! és akkor hogy tudom azt megoldani, hogy fix szélességű legyen a fórumom?

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
Marcee
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.17. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2805
Hozzászólás Elküldve: 2008.04.01. 15:58    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
A fórum fix szélességű alapból is, gondolom azt szeretnéd elérni, hogy kitöltse az egész rendelkezésre álló helyet.

Adj meg az #oldal_menu-nek két további tulajdonságot:

Kód:

width: 10%;   
min-width: 150px;
Az overall_header.html-ben módosítsd a

Kód:

<table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" width="{$CA_WIDTH}" id="maintable" align="center">
sort erre:

Kód:

<table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" width="{$CA_WIDTH}" id="maintable" align="right">

A ca_config.html-ben módosítsd a 6. sort erre:

Kód:

<!-- DEFINE $CA_WIDTH = '90%' -->


Végül a stylesheet.css-ben a #maintable tulajdonságai közül töröld a

Kód:

margin: 0 auto;
sort.

Persze az arányokkal szabadon játszhatsz, ha nem egy konkrét pixelben megadott értéket adsz meg, hanem százalékos értékeket, akkor alkalmazkodni fog (többé-kevésbé) az ablak átméretezésekhez (nem a legtökéletesebb, de a CSS tudományomból ennyire futotta).
_________________
Kérlek, privát üzenetben ne kérj segítséget olyan kérdéssel kapcsolatban, aminek a fórumon a helye!



A hozzászólás legutóbb Marcee által 2008.04.02. 18:24-kor lett szerkesztve, összesen 1 alkalommal.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Gasszi
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.07.12. Szerda 1:00
Hozzászólások: 331
Hozzászólás Elküldve: 2008.04.01. 17:15    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
kössz szépen! de, ha így az egész fórumot az oldalmenü miatt jobbra helyezem, akkor még mindig nyúlhat nem? valahogy olyan megoldás kellene, hogy ezt ne tegye meg, mivel nem akarok oldalra scrollozható fórumot!

szerk.: ha én nem akarok olyan opciót, hogy az oldal menü működjön IE6 alatt, akkor ezt a ie6.css fájlt nem kell létrehoznom ugye?

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
Marcee
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.17. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2805
Hozzászólás Elküldve: 2008.04.01. 18:19    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Százalékos megadásnál a böngésző ablakának szélességéhez képest számítódik mind a menü, mind a fórum szélessége, nem kellene túlnyúlnia.
Nem csak az ie6.css-t nem kell akkor létrehoznod, hanem a

Kód:

<!--[if IE 6]>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="{T_THEME_PATH}/ie6.css" />
<![endif]-->
részt sem kell beillesztened. Az más kérdés, hogy egyelőre még támogatni kellene a hatos IE-t is (például ezen az oldalon az IE-s látogatók majdnem 40%-a még IE6-ot használ).
_________________
Kérlek, privát üzenetben ne kérj segítséget olyan kérdéssel kapcsolatban, aminek a fórumon a helye!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Gasszi
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.07.12. Szerda 1:00
Hozzászólások: 331
Hozzászólás Elküldve: 2008.04.01. 18:39    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
hm... értem, meggondolom majd...
kössz szépen mégegyszer mindent! :)

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
fberci
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2005.05.28. Szombat 1:00
Hozzászólások: 7388
Hozzászólás Elküldve: 2008.04.01. 19:07    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

Marcee írta:

(például ezen az oldalon az IE-s látogatók majdnem 40%-a még IE6-ot használ).
Mondjuk ez szerencsére még így is csak az összes látogató 9%-a. :lol:
_________________
Üdv.: fberci
Kereső | Szabályzat | phpBB3 telepítés/frissítés/konvertálás | Útmutatók | Olympus - phpBB3 | Kérlek, ne küldj privát üzenetet nem személyes dologgal kapcsolatban!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Marcee
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.17. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2805
Hozzászólás Elküldve: 2008.04.01. 19:32    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

fberci írta:

Mondjuk ez szerencsére még így is csak az összes látogató 9%-a. :lol:
Ebben egyetértünk, csak azért írtam, hogy felhívjam rá Gasszi figyelmét, hogy még mindig túl sokan használják ahhoz, hogy ne vegye / vegyük figyelembe.
_________________
Kérlek, privát üzenetben ne kérj segítséget olyan kérdéssel kapcsolatban, aminek a fórumon a helye!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
fberci
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2005.05.28. Szombat 1:00
Hozzászólások: 7388
Hozzászólás Elküldve: 2008.04.01. 19:53    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

Marcee írta:

fberci írta:

Mondjuk ez szerencsére még így is csak az összes látogató 9%-a. :lol:
Ebben egyetértünk, csak azért írtam, hogy felhívjam rá Gasszi figyelmét, hogy még mindig túl sokan használják ahhoz, hogy ne vegye / vegyük figyelembe.
Persze, egytértek. Kivéve akkor, ha az ember nagyon lusta, nagyon nehéz lenne felkészíteni IE6-ra az oldalakat és direkt ki akarja zárni az IE6-ot használókat. De most már tényleg túlzásba viszem az OFF-ot. :oops:
_________________
Üdv.: fberci
Kereső | Szabályzat | phpBB3 telepítés/frissítés/konvertálás | Útmutatók | Olympus - phpBB3 | Kérlek, ne küldj privát üzenetet nem személyes dologgal kapcsolatban!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Gasszi
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.07.12. Szerda 1:00
Hozzászólások: 331
Hozzászólás Elküldve: 2008.04.02. 16:03    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Marcee!

baj van a kóddal! megcsináltam minden szükséges módosítást, és ez a feltételezett oldal menü az oldal tetején jelenik meg! nos lenne még egy kérésem, valami arra a helyre kellene tenni, ahol sötét szürke a rész!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
Marcee
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.17. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2805
Hozzászólás Elküldve: 2008.04.02. 16:51    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Látatlanban nem tudok mit mondani. Mi a fórum címe és milyen böngészővel próbáltad?
_________________
Kérlek, privát üzenetben ne kérj segítséget olyan kérdéssel kapcsolatban, aminek a fórumon a helye!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés