Időzóna: (GMT +1 óra) RSS - hozzászólások

Banner php include-al

Szerző
Üzenet
syska
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2007.11.20. Kedd 14:52
Hozzászólások: 1484
Hozzászólás Elküldve: 2008.07.27. 17:06    Hozzászólás témája: Banner php include-al
Hozzászólás az előzmény idézésével
Hello!
A fórumba szeretnék 2 banner helyet létrehozni. Azonban nem szeretném mindig szerkeszteni a file-okat, hanem mindkét bannert egy-egy külön file-ból importálni.
Tehát van egy forum_felso.php és egy forum_also.php amibe nincs semmi más csakis a banner kódja. Próbáltam a php-s include paranccsal beszúrni, de valamiért nem ment.
Így próbáltam:

Kód:


   <div align="center">
      <div id="bannerhelyhatter"><?php include("forum_felso.php"); ?>
      </div>
   </div>

Ilyenkor próbáltam a fórum gyökér mappjába másolni a forum_felso.php-t, de nem jelent meg..
Próbáltam teljes http-s hivatkozást, de úgy se jött össze. Próbáltam ../../-ekkel visszakövetni.
Semmi se jött be, sehogysem akart megjelenni....

Mi lehet a gond?
--------------------

Még egy kérdés:
Miként tudom azt, hogy a hozzászólások közt (mondjuk) 10 hozzászólás után 1 banner majd a következő 10 hozzászólás, aztán következő lapon megint. Viszont ha kevesebb mint 10 hsz van akkor ne jelenjen meg addig, amíg nem lesz 10.
Ezt nagyon bonyolult lenne megoldani?

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
pstvfan
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.07.30. Vasárnap 1:00
Hozzászólások: 1538
Hozzászólás Elküldve: 2008.07.27. 20:28    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Szia!
Nem hiszem hogy sokkal bonyolultabb lenne az overaqll_header-be és az overall_footer-be beszúrni a kódot és akkor tuti megjelenne. Én még próbálkoznék a gyorsítótár ürítésével isw a helyedben, nem tudom itt használ-e nem vagyok túl nagy bb3 guru...
_________________
<M>

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
syska
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2007.11.20. Kedd 14:52
Hozzászólások: 1484
Hozzászólás Elküldve: 2008.07.27. 20:50    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

pstvfan írta:

Szia!
Nem hiszem hogy sokkal bonyolultabb lenne az overaqll_header-be és az overall_footer-be beszúrni a kódot és akkor tuti megjelenne. Én még próbálkoznék a gyorsítótár ürítésével isw a helyedben, nem tudom itt használ-e nem vagyok túl nagy bb3 guru...
Folyamatosan ürítem mikor változtatok a fórumon.
És jelenleg úgy próbálom,h ogy a bredcumbs (navigíációs csíkok) alá.
A gondom az, hogy nem működik maga az include php kód. :( És nemtudom miért.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
pstvfan
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.07.30. Vasárnap 1:00
Hozzászólások: 1538
Hozzászólás Elküldve: 2008.07.27. 20:53    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
az include fügvénynek működnie kell!
Ez biztos.
_________________
<M>

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
pstvfan
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.07.30. Vasárnap 1:00
Hozzászólások: 1538
Hozzászólás Elküldve: 2008.07.27. 20:57    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
a sablon ba tedd be ezt, ahova a bannert akarod:

Kód:

<!-- INCLUDE felso_banner.html -->

_________________
<M>

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
syska
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2007.11.20. Kedd 14:52
Hozzászólások: 1484
Hozzászólás Elküldve: 2008.07.27. 21:27    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Ezaz! Így már működik. Nem értem miért nem vettem észre, hisz több összetevő így van beillesztve... nemláttam a fától az erdőt szitu... :)
Köszi szépen!

Igazából ezzel már csak az a bajom, ami inkább csak kényelmi baj, hogy template mappájába kell bemennem, én meg az oldalon, fórumon lévő össz 6 bannert egy mappából szeretném meghívni oda és eképpen minden ilyesmit egy mappában tartani. Ez, hogy oldható meg, hogy a felsobanner.html-t mondjuk másik helyről hívja meg? Tehát http-s beszúrás megvalósítható?

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Hozzászólások megtekintése:  

Időzóna: (GMT +1 óra) RSS - hozzászólások
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés