Lefrisebb témák egy blokkba a kezdőoldalra

Szerző
Üzenet
polgar
Gyakorló phpBB-s
Gyakorló phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.02.06. Hétfő 1:00
Hozzászólások: 68
Hozzászólás Elküldve: 2006.02.09. 23:11    Hozzászólás témája: Lefrisebb témák egy blokkba a kezdőoldalra
Hozzászólás az előzmény idézésével
Az lenne a kérdésem hogy van valami olyan mod ami aa legfrisebb témákat egy blokkba valahol a kezdőlapon megjelníti

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
polgar
Gyakorló phpBB-s
Gyakorló phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.02.06. Hétfő 1:00
Hozzászólások: 68
Hozzászólás Elküldve: 2006.02.10. 15:09    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Valahogy megoldottam de van valami elegánsabb formája ennek?Mod esetleg.Megtekintehtő Itt
A legfrisebb hozzászólások alatti táblázatot kellene megoldani máshogy.Ez most javascipt de ha valaki uj témát nyit nem kerül bele.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
polgar
Gyakorló phpBB-s
Gyakorló phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.02.06. Hétfő 1:00
Hozzászólások: 68
Hozzászólás Elküldve: 2006.02.10. 16:05    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Php nuke blokkba van abból át lehet szerkeszten?

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
fberci
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2005.05.28. Szombat 1:00
Hozzászólások: 7388
Hozzászólás Elküldve: 2006.02.10. 16:07    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Ez hasonló hozzá, bár elég régi.
_________________
Üdv.: fberci
Kereső | Szabályzat | phpBB3 telepítés/frissítés/konvertálás | Útmutatók | Olympus - phpBB3 | Kérlek, ne küldj privát üzenetet nem személyes dologgal kapcsolatban!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
polgar
Gyakorló phpBB-s
Gyakorló phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.02.06. Hétfő 1:00
Hozzászólások: 68
Hozzászólás Elküldve: 2006.02.10. 16:09    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Már próbálltam.Nem jó.Köszönöm
Ha találsz valamit akkor légyszi szóljál.Igy javasciptel kicsit nehéz.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Sucó
Kezdő phpBB-s
Kezdő phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2005.07.22. Péntek 1:00
Hozzászólások: 27
Hozzászólás Elküldve: 2006.06.05. 14:35    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Letöltöttem a letöltésekből a [2.0.13] Témák mindenhol
módot. Amivel ugye a friss témákat lehet egy független oldalra kirakni. Nagyon jó, és hasznos is, viszont néha egy egy frissitésnél nem jelenik meg a tartalom. (A javascriptes módszert használtam ), tehát javascript hívja meg az adott php fájlt, http://www.oldal.hu/forum/.....( ezt így generálja le a kódot a beállítások után)nem lenne jobb simán csak /forum/... meghívni ? http:// nélkül ? Operával és mozilávval viszont nem látni a tartalmat, azaz a javascriptet nem látják ezek a böngsézők. De amúgy még egyszer mondom nagyon hasznosnak találom, csak van benne ez a némi hiba"szösszenet " :)

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
fberci
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2005.05.28. Szombat 1:00
Hozzászólások: 7388
Hozzászólás Elküldve: 2006.06.05. 15:31    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Először is ajánlom, hogy ebből is töltsd le a legfrissebb verziót (nem tőlünk), és a fórumod is érdemes frissíteni.

Nekem sem jelenik meg a tartalom, mivel hiba lép fel a javascript kód készítésénél. Az inclue/sessions.php kimenetet küld (akárcsak egy szóközt), pedig nem szabadna neki. Nem tudom miért csinálja, lehet, hogy te módosítottál benne valamit.

Ilyen feladatokra én inkább használnám a phpBB Fetch Allt. Ez php-ban valósítja meg ugyanezt (persze nem teljesen ugyanezt, ezért is jobb), így a javascripttel nem rendelkezők is látják a tartalmat.
_________________
Üdv.: fberci
Kereső | Szabályzat | phpBB3 telepítés/frissítés/konvertálás | Útmutatók | Olympus - phpBB3 | Kérlek, ne küldj privát üzenetet nem személyes dologgal kapcsolatban!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Sucó
Kezdő phpBB-s
Kezdő phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2005.07.22. Péntek 1:00
Hozzászólások: 27
Hozzászólás Elküldve: 2006.06.05. 17:09    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Letöltöttem egy másik módot, ugyanez a verziószám, mást, vagy újabbat nem találtam. Gondoltam kicseerélem csak a topics_anywhere.php fájlt és minden jó lett. Én úgy emlékszem ebbe a fájlba nem piszkáltam bele mindenesetre innen letöltötem egy másikat: http://www.afsvlaanderen.be/topics_anywhere/download.php
de ugyanaz a verziószám, és látja opera is mozilla is és be is olvassa mindig, ugyhogy nem értem, de a lényeg, hogy működik :)
Még egy kérdésem lenne a frissitéssel kapcsolatbaban. Nekem 2.0.14 verziószámú fórum van fent. Hogy frissítsem hogy ne is tegyek kárt benne ? Egy csomó letöltésnél az van írva ha xxx számú fórumnál kisebb van, erőssen ajánlott a telepeítés. Gondolom nem mindet célszerű felrakni. Melyik a legoptimálisabb frissítés ? Nem szeretnék nagyobb kárt okozni mint hasznot :))

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
fberci
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2005.05.28. Szombat 1:00
Hozzászólások: 7388
Hozzászólás Elküldve: 2006.06.05. 18:04    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

pirkadat írta:

Még egy kérdésem lenne a frissitéssel kapcsolatbaban. Nekem 2.0.14 verziószámú fórum van fent. Hogy frissítsem hogy ne is tegyek kárt benne ? Egy csomó letöltésnél az van írva ha xxx számú fórumnál kisebb van, erőssen ajánlott a telepeítés. Gondolom nem mindet célszerű felrakni. Melyik a legoptimálisabb frissítés ? Nem szeretnék nagyobb kárt okozni mint hasznot :))
Nem teljesen értem a problémád, beszéljük meg itt.

Szerk.: Megértettem. Azok a figyelmeztetések a frissítés szükségességére hívják fel a figyelmet. Csak a legfrissebbet kell közülük "telepíteni" (végrehajtani) (ill. "telepítheted" a régebbieket is, de azután folytathatod egyből a legújabbal :)). Csak a kód változtások csomagnál kell az összeset végrehajtani, de te valószínűleg nem ezt fogod választani. :wink:
Egyébként hamarosan (elég rövid időn belül) megjelenik a 2.0.21-es verzió is.
_________________
Üdv.: fberci
Kereső | Szabályzat | phpBB3 telepítés/frissítés/konvertálás | Útmutatók | Olympus - phpBB3 | Kérlek, ne küldj privát üzenetet nem személyes dologgal kapcsolatban!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Sucó
Kezdő phpBB-s
Kezdő phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2005.07.22. Péntek 1:00
Hozzászólások: 27
Hozzászólás Elküldve: 2006.06.05. 18:20    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Ok, köszi a választ :)

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Fiber
Regisztrált tag
Regisztrált tag
Avatar

Csatlakozott: 2006.06.13. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2
Hozzászólás Elküldve: 2006.06.14. 07:58    Hozzászólás témája: Első x post phpbb-n kívülről
Hozzászólás az előzmény idézésével
Az első x legfrissebb topic számomra kevés, nekem a legfrissebb x post kellene, így nem kell elmásznia a usernek a fórumra, hanem meglesheti már az oldalról hogy áll a fórum.

Kód:

<?php
/*feltételezem, hogy már megnyitottad és kiválasztottad az adatbázist*/

/*Legújabb első $limit hozzászólás*/

$limit = 10;

echo '<ul>';
$sql = mysql_query("SELECT * FROM phpbb_posts
LEFT JOIN phpbb_users ON ( poster_id = user_id )
LEFT JOIN phpbb_topics ON ( phpbb_topics.topic_id = phpbb_posts.topic_id )
ORDER BY post_id desc LIMIT $limit");
while($sor = mysql_fetch_array($sql)) {
   $post_text = $sor["post_text"];
   /*Megnezi, ha vendeg, akkor a vendeg nevet, egyebkent a usernevet rakja a tablaba*/
   if ($sor["post_username"] == null) { $username = $sor["username"]; }
   else { $username = $sor["post_username"]; };
   $post_id = $sor["post_id"];
   $topic_title = $sor["topic_title"];
   $post_date = $sor["post_time"];
   $post_date = date('Y.M.d H:i:s',$post_date);
   echo '<li>'.$username.' - <a href="http://forumod/pontos/elerese/viewtopic.php?p='.$post_id.'#'.$post_id.'">'.$topic_title.'</a> '.$post_date.'</li>';
}
echo '</ul>';
/*adatbázis lezárása, jelszó egyéb változók unsetelése, session destroyok ide jöhetnek*/
?>


Nem a legszebb megoldás, de azt hiszem a legcélravezetőbb. Akinek szüksége van rá és érti a kódot, annak nem lesz probléma beilleszteni az oldalába. A nehezebb rész a joinok kitalálása volt, onnantól már megy minden mint a karikacsapás. Ha a DB-det nem akarod annyira terhelni (bár így is minimális), SELECT * helyett használhatod az adott oszlopokat is.
Ja, és míg el nem felejtem: Csak saját felelősségre :)

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
fester
Regisztrált tag
Regisztrált tag
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.10. Kedd 1:00
Hozzászólások: 11
Hozzászólás Elküldve: 2006.07.09. 07:30    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Sziasztok!
Ha tudtok kérlek segítsetek nekem. Én a weboldalam kezdőlapján szeretném megjeleníteni az utolsó 5 fórum hozzászólást egy táblázatban.
Kerestem erről a fórumban de amit találtam pl az előző kód nem értettem, hogy hogyan is kell beilleszteni a kódot. Egyébként html oldalba szeretném betenni.
Üdv
Fester

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Ceriak
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2005.06.14. Kedd 1:00
Hozzászólások: 1080
Hozzászólás Elküldve: 2006.07.09. 10:10    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
fester: A kezdőlapod kiterjesztését megváltoztatod php-ra, és, ahol meg szeretnéd jeleníteni az adatokat, ott beilleszted Fiber kódját. Ahol ezt jelzi a megjegyzésben, ott nyitsz egy adatbázis kapcsolatot:

Kód:

mysql_connect('hostnév', 'felhasználónév', 'jelszó') or die ('Nem sikerult csatlakozni az adatbazishoz. Hiba: '.mysql_error());
mysql_select_db('adatbázisnév') or die ('Nem sikerult kivalasztani az adatbazist. Hiba: '.mysql_error());


Próbálkozz vele, ha megértetted, akkor pedig már át tudod alakítani az igényeid szerint (pl táblázatosra).

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
fester
Regisztrált tag
Regisztrált tag
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.10. Kedd 1:00
Hozzászólások: 11
Hozzászólás Elküldve: 2006.07.09. 10:48    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

Ceriak írta:

fester: A kezdőlapod kiterjesztését megváltoztatod php-ra, és, ahol meg szeretnéd jeleníteni az adatokat, ott beilleszted Fiber kódját. Ahol ezt jelzi a megjegyzésben, ott nyitsz egy adatbázis kapcsolatot:

Kód:

mysql_connect('hostnév', 'felhasználónév', 'jelszó') or die ('Nem sikerult csatlakozni az adatbazishoz. Hiba: '.mysql_error());
mysql_select_db('adatbázisnév') or die ('Nem sikerult kivalasztani az adatbazist. Hiba: '.mysql_error());


Próbálkozz vele, ha megértetted, akkor pedig már át tudod alakítani az igényeid szerint (pl táblázatosra).
Köszönöm az oldalba nem tudtem beilleszteni, de csináltam egy külön lapot és beillesztettem egy beágyazott keretbe így viszont ha rákattintok az új bejegyzésre akkor a beágyazott keretbe nyílik meg és igy elég ronda. Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan kell beállítani, hogy a hivatkozást új ablakban nyissa meg.Itt a lap
Üdv
Fester

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
fester
Regisztrált tag
Regisztrált tag
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.10. Kedd 1:00
Hozzászólások: 11
Hozzászólás Elküldve: 2006.07.09. 10:59    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Köszönöm asegítségedet ezt is megoldottam. :P
Több kérdésem nincs
Üdv
Fester

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés