Képek beillesztése felugró ablak segítségével

Szerző
Üzenet
K999
Kezdő phpBB-s
Kezdő phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.02.03. Péntek 1:00
Hozzászólások: 35
Hozzászólás Elküldve: 2008.12.12. 16:38    Hozzászólás témája: Képek beillesztése felugró ablak segítségével
Hozzászólás az előzmény idézésével
Sziasztok !
Arra szeretnék megoldást találni, hogy a képek beillesztése a hozzászólásba felugró ablak segítségével történjen. Szóval ne keljen beírni hogy [img]kép linkje[/img] hanem amikor az "img" gombra kattint a felhasználó, egy felugró ablakba beírja a kép linkjét.
phpbb2 fórumhoz kellene.
Előre is köszönöm !

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
pstvfan
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.07.30. Vasárnap 1:00
Hozzászólások: 1538
Hozzászólás Elküldve: 2008.12.12. 17:01    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
a posting.tpl-ben a gombot szerkeszd át úgy, hogy egy másik javascript funkcióra mutasson. Aztán beállítod a felugró ablakot. Vázlatosan, és nem működőképesen, de egy példa (javascript):

Kód:

function imageUrl()
{
var url = prompt($lang['get_image_url'], '');
txtarea += '[img]' + url + '[/img]';
txtarea.focus();
}
Vagy valami hasonló. Remélem segítettem.
_________________
<M>

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
K999
Kezdő phpBB-s
Kezdő phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.02.03. Péntek 1:00
Hozzászólások: 35
Hozzászólás Elküldve: 2008.12.12. 17:33    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
url beszúrására kisablak segítségével, már találtam kódot :
Gondolom valami ilyesmi kellene a kép linkjének a beillesztéséhez is, de nem találok hasonlót.
Átírni meg nem vállalkozom, mivel sajnos semmilyen webes programozási nyelvhez nem értek.

idézet (az url-es kód) :

Idézet:

...Az automatikus kitöltésre nem találtam modot, így írtam egy kis szkriptet. Nyisd meg a sablonod\posting_body.tpl fájlt, majd keresd meg benne a :

Kód:

function bbstyle(bbnumber) {
   var txtarea = document.post.message;
   txtarea.focus();
   donotinsert = false;
   theSelection = false;
   bblast = 0;
   if (bbnumber == -1) { // Close all open tags & default button names

részt. És bővítsd ki erre:

Kód:

function bbstyle(bbnumber) {
   var txtarea = document.post.message;
   txtarea.focus();
   donotinsert = false;
   theSelection = false;
   bblast = 0;

   //phpBB.hu URL modositas

   if (bbnumber == 16) {
   thisURL = prompt("A link URL címe\n\n", "http://");
   if (thisURL.length>7)
   {
   var thisTitle = prompt("Mi a link neve?\nÜresen hagyva az URL lesz.\n", "");
   }
   if (String(thisURL).substring(0,7) != "http://") thisURL = "http://" + thisURL;
   if (thisTitle.length == 0) thisTitle = thisURL;
   var urlcode = "[url="+thisURL+"]"+thisTitle+"[/url]";
   txtarea.value += urlcode;
   return;
   }

   //phpBB.hu URL modositas vege

   if (bbnumber == -1) { // Close all open tags & default button names

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
pstvfan
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.07.30. Vasárnap 1:00
Hozzászólások: 1538
Hozzászólás Elküldve: 2008.12.12. 18:01    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Amit te írtál itt alább, az a hivatkozások készítéséhez jó. Amúgy phpBB2-höz, vagy phpBB3-hoz akarod használni? Mert az elején azt írtad, hogy a phpBB2-höz.
Úgyhogy az áthelyezés nem teljesen stimmel nálam :)
_________________
<M>

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
K999
Kezdő phpBB-s
Kezdő phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.02.03. Péntek 1:00
Hozzászólások: 35
Hozzászólás Elküldve: 2008.12.12. 18:58    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

pstvfan írta:

Amit te írtál itt alább, az a hivatkozások készítéséhez jó. Amúgy phpBB2-höz, vagy phpBB3-hoz akarod használni? Mert az elején azt írtad, hogy a phpBB2-höz.
Úgyhogy az áthelyezés nem teljesen stimmel nálam :)
phpBB2-höz használnám.
Az az url-es kód, amit bemásoltam, működik.
A felhasználó ráklikkel az URL (ill. átjavítottam "Link") gombra, felugrik egy ablak amibe beírja a linket, utána meg a szöveget ami meg fog jelenni a hozzászólásban.
Ilyen kellene a kép beszúrására is.
Én sem értem, miért lett áthelyezve...

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
HoremWeb
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.06.18. Vasárnap 1:00
Hozzászólások: 2396
Hozzászólás Elküldve: 2008.12.12. 19:07    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Azért lett áthelyezve, mert nem a tárgyalóba való, hanem a megfelelő verzió Általános kérdések és válaszok fórumába. Mivel nem írtál először verziót, és a phpBB2 támogatása lejár, és ezért nem ajánlott a használata, alapértelmezésként a phpBB3 fóruma tűnt megfelelőnek. (Nem én helyeztem át, csak éppen teljesen logikusnak tűnik így - valószínűleg ugyanígy tettem volna.)
_________________
Élet, üdv, egészség! - HoremWeb

Kép KEMET = Az Ókori Egyiptom

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
pstvfan
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.07.30. Vasárnap 1:00
Hozzászólások: 1538
Hozzászólás Elküldve: 2008.12.12. 19:43    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Használj valami ilyesmit. Egy javítás:

Kód:

function imageUrl()
{
var url = prompt($lang['get_image_url'], '');
txtarea.value += '[img]' + url + '[/img]';
txtarea.focus();
}
Majd ezt szerkesztem ha lesz pontosabb, de próbálkozz.
_________________
<M>

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
K999
Kezdő phpBB-s
Kezdő phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.02.03. Péntek 1:00
Hozzászólások: 35
Hozzászólás Elküldve: 2008.12.12. 19:49    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Mint írtam analfabéta vagyok webes programozás szempontjából.
Ha azt írja valaki, nyisd meg ezt és ezt a file-t, ezt másold be ez vagy az után a sor után, az talán megy.
De most ezzel mit kezdjek...
Azért köszönöm hogy próbálsz segíteni :)

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
HoremWeb
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.06.18. Vasárnap 1:00
Hozzászólások: 2396
Hozzászólás Elküldve: 2008.12.12. 20:09    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Az előbb te idéztél be egy kódot, abban a megfelelő részt cseréld le erre.
_________________
Élet, üdv, egészség! - HoremWeb

Kép KEMET = Az Ókori Egyiptom

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
K999
Kezdő phpBB-s
Kezdő phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.02.03. Péntek 1:00
Hozzászólások: 35
Hozzászólás Elküldve: 2008.12.13. 08:59    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
A problémát egyszerűen, és drasztikusan megoldottam.
Az egész hozzászólás rendszert lecseréltem BBCode Box v5.1.0 verzióra.
És ami a lényeg, fas*án működik benne minden funkció.
További jó munkát !

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés