Időzóna: (GMT +1 óra) RSS - hozzászólások

prosilver Special Edition

Szerző
Üzenet
Thomas RC
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.09.29. Péntek 1:00
Hozzászólások: 4377
Hozzászólás Elküldve: 2009.01.22. 19:53    Hozzászólás témája: prosilver Special Edition
Hozzászólás az előzmény idézésével
2kérdésem lenne egyelőre.

1.) Az egyik az az, hogy hogyan tudom azt megvariálni, hogy HA nincsenek egy fórumnak alfórumai (vagy legalábbis nincsenek alatta felsorolva), akkor a fórum címe/linkje ne felül, hanem középen legyen?

2.) Az utolsó három oszlopot jobban el kéne vinni jobbra, hogy ne legyen akkora üres hely ott jobb oldalon (ami ráadásul csak felesleges kicsinyíti a rendelkezésre álló üres helyet). Ezt hogyan tudnám odébb vinni?

És akkor a végén a kép, melyen mindkettő kérdésemet vizuáltam (painttal gyorsan megbuheráltam a kép egy részét): kepfeltoltes.hu.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Thomas RC
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.09.29. Péntek 1:00
Hozzászólások: 4377
Hozzászólás Elküldve: 2009.01.23. 14:45    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Erről a megjelenésről van szó.

Szerk.: Szükségem lenne arra is, hogy a nyelvi fájlban ha beteszek egy új sort, akkor azt hogyan tudom megjeleníteni például az overall_header.html-ben?

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
syska
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2007.11.20. Kedd 14:52
Hozzászólások: 1484
Hozzászólás Elküldve: 2009.01.23. 16:32    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

Thomas RC írta:

Erről a megjelenésről van szó.

Szerk.: Szükségem lenne arra is, hogy a nyelvi fájlban ha beteszek egy új sort, akkor azt hogyan tudom megjeleníteni például az overall_header.html-ben?
Megnézed a headerben megjelenző szövegeket, miként vannak meghívva és melyik nyelvi file-ba vannak. Aztán másolod és átírod a szöveget és azt amivel meghívja.

{valami_azonosito} - "ezaszövegjelenikmeghelyette"
;)
_________________
Vízipipa Fórum - Az ország első és legnagyobb vízipipás fóruma! Folyamatosan moderált és mindig találhatsz érdekes témát! :)
Vízipipa - Az ország első és legnagyobb vízipipás közössége. Legtöbb infó a vízipipáról, legnagyobb fórummal és a legtöbb cikkel!
Vízipipa Blog - Egy blog, melynek fő témaköre a vízipipázás! Minden információ: tippek, hírek a hazai és külföldi fronton, dohány tesztek és miegymás!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
fberci
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2005.05.28. Szombat 1:00
Hozzászólások: 7388
Hozzászólás Elküldve: 2009.01.23. 16:55    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Az adat oszlopok eltolásához a Firebugot ajánlom, azzal meg tudod nézni, hogy melyik osztály vonatkozik az adott részre. Bár én nem ajánlanám neked az eltolást két okból sem: az egyik, hogy kisebb felbontáson így nem biztos, hogy ki fog férni, a másik pedig az, hogy így az adatok nagyon messze kerülnek a fórumok nevétől, a szemnek ezért nagyon sokat kell ugrálnia, ami fárasztó.

Egy nyelvi elemet {L_NEV}-ként érhetsz el a sablonban.
_________________
Üdv.: fberci
Kereső | Szabályzat | phpBB3 telepítés/frissítés/konvertálás | Útmutatók | Olympus - phpBB3 | Kérlek, ne küldj privát üzenetet nem személyes dologgal kapcsolatban!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Thomas RC
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.09.29. Péntek 1:00
Hozzászólások: 4377
Hozzászólás Elküldve: 2009.01.23. 19:12    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Firebuggal nem megyek sokra, mert ezt írja ki a <dd class="topics">-ra:

Idézet:

ul.topiclist dd { style.ph...8&lang=hu (sor 3099)
border-left-color:#FFFFFF;
}

ul.topiclist dd { style.ph...8&lang=hu (sor 934)
border-left:1px solid #FFFFFF;
display:block;
float:left;
padding:4px 0;
}

dd.posts, dd.topics, dd.views { style.ph...8&lang=hu (sor 1017)
font-size:1.2em;
line-height:2.2em;
text-align:center;
width:8%;
}

* { style.ph...8&lang=hu (sor 15)
margin:0;
padding:0;
}

Örökölt:li.row
ul.topiclist li { style.ph...8&lang=hu (sor 3095)
color:#4C5D77;
}

ul.topiclist li { style.ph...8&lang=hu (sor 910)
color:#777777;
list-style-type:none;
}

Örökölt:ul.topiclist
ul.topiclist { style.ph...8&lang=hu (sor 900)
list-style-type:none;
}

Örökölt:div.inside
element.style {
direction:ltr;
}

Örökölt:div#wrap
#wrap { style.ph...8&lang=hu (sor 2630)
direction:ltr;
}

Örökölt:body#phpbb.section-index
html, body { style.ph...8&lang=hu (sor 2714)
color:#536482;
}

body { style.ph...8&lang=hu (sor 28)
color:#828282;
font-family:Verdana,Helvetica,Arial,sans-serif;
font-size:59% !important;
}

Örökölt:html
html, body { style.ph...8&lang=hu (sor 2714)
color:#536482;
}

html { style.ph...8&lang=hu (sor 21)
font-size:100%;
}
Ha jól látom, akkor az elhelyezkedésének köze lehet a width=8% sornak (dd.posts, dd.topics, dd.views { -nél van). Na szóval, ha ezt átírom, akkor úgy ahogy van az egész mindenség darabokra hullik :o.

Szerk.: Megoldva, a content.css fájlban ezt a sort kell szerkeszteni:

Kód:

ul.topiclist dt {
   display: block;
   float: left;
   width: 50%;
   font-size: 1.1em;
   padding-left: 5px;
   padding-right: 5px;
}

Ezen belül a width tulajdonságnak lehet kell nagyobb értéket adni, de 55%-nál már szétesik az egész. Szóval max. 54%-ot lehet megadni. Bár ahogy nézem, tényleg nem szép, ha teljesen jobb oldalt van az utolsó három oszlop :). Az 54% az érdekes módon pont jó lett.

Szerk. 2: Mégsem. 53%-ot lehet max. megadni, mert 54%-nál szétesik 1024x768-as felbontásnál.



A hozzászólás legutóbb Thomas RC által 2009.01.23. 19:34-kor lett szerkesztve, összesen 2 alkalommal.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
fberci
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2005.05.28. Szombat 1:00
Hozzászólások: 7388
Hozzászólás Elküldve: 2009.01.23. 19:30    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
A fórumok oszlopának szélességét kell megnövelni, hogy az egész jobbra kerüljön (és ennek megfelelően a többit ennyivel csökkentsd).
_________________
Üdv.: fberci
Kereső | Szabályzat | phpBB3 telepítés/frissítés/konvertálás | Útmutatók | Olympus - phpBB3 | Kérlek, ne küldj privát üzenetet nem személyes dologgal kapcsolatban!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Thomas RC
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.09.29. Péntek 1:00
Hozzászólások: 4377
Hozzászólás Elküldve: 2009.01.24. 15:35    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Akadt egy probléma, amit nem értek :?.

overall_header.html-ben van ez a kód:

Kód:

...                 <span class="corners-bottom"><span></span></span></div>
              </div>                         
           </div>
           
            <p class="{S_CONTENT_FLOW_END} information <!-- IF S_USER_LOGGED_IN --> rightside<!-- ENDIF -->">{CURRENT_TIME}</p>
         <p class="information"><!-- IF S_USER_LOGGED_IN -->{LAST_VISIT_DATE}<!-- ELSE -->{L_WELCOME}<!-- ENDIF --><!-- IF U_MCP --> &bull; <a href="{U_MCP}">{L_MCP}</a><!-- ENDIF --></p>
           
           <a name="start_here"></a>
           <div id="page-body">
                <!-- IF S_BOARD_DISABLED and S_USER_LOGGED_IN and (U_MCP or U_ACP) --> ...


Ezekből csak a két <p> tag érdekes, főleg az alsó:

Kód:

            <p class="{S_CONTENT_FLOW_END} information <!-- IF S_USER_LOGGED_IN --> rightside<!-- ENDIF -->">{CURRENT_TIME}</p>

         <p class="information"><!-- IF S_USER_LOGGED_IN -->{LAST_VISIT_DATE}<!-- ELSE -->{L_WELCOME}<!-- ENDIF --><!-- IF U_MCP --> &bull; <a href="{U_MCP}">{L_MCP}</a><!-- ENDIF --></p>


A probléma az, hogy amióta ezt a részt betettem az alsóhoz:

Kód:

<!-- ELSE -->{L_WELCOME}<!-- ENDIF -->


Azóta picit furcsán viselkedik:
  • Ha be vagyok jelentkezve, akkor a két <p></p> (továbbiakban: bekezdés) egy sorban van. - Ez lenne a normális
  • Ha ki vagyok jelentkezve, akkor viszont az alsó bekezdés (amelyikbe etettem a fentebb olvasható ELSE-s kódot) nem egy sorban van a másikhoz viszonyítva, hanem alatta. - Ennek viszont nem így kellene lennie.


Szerintem ha ránéztek a weboldalamra (lásd aláírásomat), akkor egyből látható lesz a probléma. Egyébként amikor ki vagy jelentkezve, akkor a <p> tag (amelyik lejjebb csúszik) ugyanúgy néz ki (class, stb. értéke), mint amikor be vagyok jelentkezve, ezért is nem értem a dolgot.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Thomas RC
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.09.29. Péntek 1:00
Hozzászólások: 4377
Hozzászólás Elküldve: 2009.01.24. 20:09    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Sorry, hülye vagyok :oops:. Most már látni a weboldalon, hogy mi a probléma :oops:.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Thomas RC
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.09.29. Péntek 1:00
Hozzászólások: 4377
Hozzászólás Elküldve: 2009.01.26. 17:35    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Célegyenesben vagyok a sablonnal, ezért aztán Opera, Firefox és IE6-ból megnéztem a fórum minden oldalát.

Az észlelt hibák (eddig):
1 - Nos, mint látható ahol a kevés a szöveg, ott bizony a menü is megbosszulja magát. Eredeti ötletem az lett volna, hogy a fehér "doboznak" adok egy min-height paramétert, de akkor meg az alsó képek, amik a kerekítésért felelnek, egyszerűen nem a doboz alján lesznek, hanem a közepén (attól függ, hogy mekkorára állítom a min-heigth értékét)

2 - A jelölt mezőt meg kéne hosszabbítani, legalább 2-szeresére, erre még nem jöttem rá hogyan kell, hol mit kell átírni.

3 - Ahogy a képen látható, visszatér egy oldalon a jó öreg "::" aminek nem látom értelmét. Az egyik kettőspont tiszta felesleg, le kéne selejtezni. Kérdés, hogy melyik fájlban van?

4 - A moderátori vezérlőpultnál a "Fórum" nevű legördülő listázó nem húzza be az alfórumok alfórumait. Eredménye, hogy átláthatatlan az egész, nem tudni, hogy melyik az alfórum, melyik nem? Egyébként a felépítés ilyen: Kategória - kategória - fórum (ez az alfórumos felépítése), a sima fórumoké pedig Kategória - Fórum. Ezzel nem tudok mit kezdeni, mert ha jól tudom ez valami PHP lesz.

5 - Hát igen, félkövér betűk is kellenek néha... Ez menni fog :).

6 - Internet Explorer 6 hagyomány szerint elrontja a weblapokat. Az egyik hiba, hogy a "Hozzáadás [titkos másolat]" gomb valamiért beljebb van csúszva, mint a fenti. A súlyosabb hiba, az, hogy a <hr margin-bottom: 5px; width: 80.5%; /> alatti résznél odatesz egy jó nagy margót. Bár kivételesen lehet, hogy ez nem az IE6 hibája, hanem a többi böngészőjé (mert azok 5px-es margin nélkül képtelenek odatenni egy kis üres helyet).

7 - Megint ez IE6, ezúttal lehagyta felül a fekete vonalat...

8 - És lőn IE6 bug harmadszorra is!! Na vajon mi az a képen és hogy kerül oda?!

9 - Vajon miért töredezi a szöveget több sorba, ha ott az a nagy hely??

10 - Más böngésző is megtöri...

11 - Hát ez az IE6 :o ! Nem tudja értelmezni szegénykém max-width tulajdonságot a képeknél (bár gyanítom, hogy nem ezzel van dolgunk, mert például Firefoxnál csak egyszerűen lemarad a kép fele ha szélességben nem fér ki). Na, hogy ezzel mit kezdjek azt nem tudom :?.

--
Az első képhez visszatérve: Arra is gondoltam, hogy a megfelelő sablon fájlba beteszek egy álló képet, ami gyakorlatilag annak a fehér doboznak az eleme lenne, így mindig lenne egy minimális magassága (a kép miatt ugye nem lehet kisebb). Ez az, amit én gányolásnak nevezek, ezért ezt semmiképp sem akarom alkalmazni.

Ja, igen: IE6 nem értelmezi a min-weight tulajdonságot, ezért kisebb felbontásnál szétcsúsztatja szépen a fórumot. Erre is azt a megoldást találtam ki, hogy a footerbe beteszek egy fekvő képet (ami megegyezik a háttérrel) és akkor az tartaná a minimális szélességet. De mint írtam, ez gányolás...

Gondoltam a hibákra tudtok valami egyszerűbb, szebb megoldást, ezért is írtam le mindet.
Ja, a 6-tos kép: a hr-rel nem tudok mit kezdeni, mert ha kisebbre veszem a margót, akkor meg a többi böngészőnél lesz ronda... Erre én csak azt a megoldást tudnám, hogy a hr-nek adok egy class-t és akkor egy külön ie6.css-ben megadnám neki az IE6-beli megfelelőjét a marginnak. De szerintem kár lenne egy ilyen jól megcsinált sablonba ie6.css-t berakni :(.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
avataros
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2007.05.20. Vasárnap 16:42
Hozzászólások: 153
Hozzászólás Elküldve: 2010.11.19. 14:06    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Mivel A Hozzászólások szó és egyebek nem férnek be az oszlopba, valamit tennie kell. Ha nem az oszlop állítását, akkor a szó másra fordítását, viszont ha Válasz szót használunk, akkor nem lesz következetes az összes oldalon, és a Megtekintve szót mire fordítanánk? Látta szóra? Az nem jó, mert nem annyian látják, ahány megtekintés van, mert többször is megtekintheti valaki.

Ha már prosilver Special Edition-ról van szó: van a képkészletnek magyar fordítása? Különösebben nincs szükségem rá, csak zavar, hogy az Admin napló állandóan tele van azzal a hibajelzéssel, hogy nincs meg a képkészlet HU verziója. Legalább el kellene hallgattatni.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
HoremWeb
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.06.18. Vasárnap 1:00
Hozzászólások: 2396
Hozzászólás Elküldve: 2010.11.19. 18:29    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
A "hozzászólás" helyett írhatsz "Hsz"-t, a "Megtekintve" helyett "Látták:"-ot. Hirtelen nincsen jobb ötletem.
_________________
Élet, üdv, egészség! - HoremWeb

Kép KEMET = Az Ókori Egyiptom

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
avataros
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2007.05.20. Vasárnap 16:42
Hozzászólások: 153
Hozzászólás Elküldve: 2010.11.19. 18:45    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Mint írtam a Látták nem jó, mert az személyt jelentene/megtekintés, ami nem igaz.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
KillBill
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2007.03.26. Hétfő 5:42
Hozzászólások: 2237
Hozzászólás Elküldve: 2010.11.19. 18:59    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Belehet úgy lőni az oszlopok szélességét, hogy az eredeti szöveg kiférjen.
_________________
phpBB my addons: phpBB Arcade, [MODDB] phpBB Delete my registration, [RC] phpBB Invite
phpBB my Extensions: [RC] phpBB Arcade, [CDB] phpBB Delete my registration

Játék-világ - KillBill

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
dadalia
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2009.01.20. Kedd 9:11
Hozzászólások: 263
Hozzászólás Elküldve: 2010.11.19. 19:20    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Ha ragaszkodsz a keskeny oszlophoz, válaszd el , vagy sortörés...

Kép
Kép
_________________
Üdv: dadalia

http://dadaliagaleria.hu/forum/
http://piramisszuletik.hu

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
Marcee
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.17. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2807
Hozzászólás Elküldve: 2010.11.19. 20:08    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

avataros írta:

Különösebben nincs szükségem rá, csak zavar, hogy az Admin napló állandóan tele van azzal a hibajelzéssel, hogy nincs meg a képkészlet HU verziója. Legalább el kellene hallgattatni.
Ehhez nézd meg a Nem jelenik meg az új hozzászólás gomb c. útmutatónkat.

Ez elvileg jó lesz neked is, mindkét megjelenés Prosilverre épül: DirtyBoard 2.0 megjelenés hiba.
_________________
Kérlek, privát üzenetben ne kérj segítséget olyan kérdéssel kapcsolatban, aminek a fórumon a helye!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:  

Időzóna: (GMT +1 óra) RSS - hozzászólások
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés