Tele felesleges infóval - felhasználó-idegen

Szerző
Üzenet
morgo
Regisztrált tag
Regisztrált tag


Csatlakozott: 2009.02.07. Szombat 20:53
Hozzászólások: 3
Hozzászólás Elküldve: 2009.02.07. 22:05    Hozzászólás témája: Tele felesleges infóval - felhasználó-idegen
Hozzászólás az előzmény idézésével
Sziasztok!

Az elmúlt 2 napban több fórumot kipróbáltam, joomla mellé keresek egy integrálható eszközt. phpBB, Kunena, Agora, SMF, stb. mindegyikkel több órát foglalkoztam, konfigurálgattam szenvedtem. Már majdnem phpBB lett, de pár órája FTP-vel felnyomtam a szerverre, és nem megy. OK, nekiálltam, ott helyben telepítettem, megy, de olyan lassú volt (egy fizetős gyors szerver valahol Európában), mire Mo.-ra ért a bit, hogy több másodpercet késett a css a html-hez képest - élvezhetetlen. OK, előről az egész, egy SMF nevű versenyző - ez legalább gyors.

Mindazonáltal megérett bennem egy meglátás: titeket nem zavar, hogy ezer teljesen fölösleges infóval rakják körbe azt a szerencsétlen gondolatot, amit a felhasználók beleraknak a post-ba? Pl. azt írja, hogy "egyetértek". Ez egy sor, beleértve a dátumot és a küldő azonosítóját. De nem! Jön mellé az avatar, mikor regisztrált először, mekkora a karma-ja, statisztikák, ki a keresztanyjának a keresztapja, és még tucatnyi teljesen felesleges, ezerszer ismételt, rohadtul fárasztó kis kütyü, jobbra, balra, alatta, felette, a sarokban, a szélén stb. hatalmas üres helyekkel. Szerencsétlen felhasználó meg meresztheti a szemét, hogy hol is kell nézni, és nehogy valamit megnyomjon, mert lehet, hogy mindjárt robban, ha ráklikkel. Lassú is, a generálása is, és a letöltése is.

Egy olyan honlapot rakok épp össze, ami nem gyerekek számára készül, játékból, hanem olyan embereknek, akik alig láttak még PC-t, mégis meg kell csinálnom, mert össze kell hoznom egy közösséget, és nagyon úgy tűnik, nincs más módszer. Első látásra praktikusnak kell lennie és egyszerűnek, hogy ne riadjanak vissza tőle. Azon szenvedek, hogy minden kis szirszart, amit csak lehet kikapcsoljak bennük, de a legfeleslegesebb dolgokat nem lehet kikapcsolni. Haszontalan infókat és kis design elemeket, amik praktikusnak vannak szánva, közben olyan értelmetlenek, hogy fáj.

Egy üde színfolt volt a Simplest Forum, de az meg már annyira simplest volt, hgoy az volt a baj.
Annakidején villamosmérnöknek tanultam. Tanultunk olyat, hogy hullámellenállás. Illeszteni kellett a fogadó elemhez, mert ha nem volt jó, lepattant róla, és visszafordult a hullám. Úgy tűnik, ez az illesztés valahogy elsikkad. Helyette svájcibicska gyártás folyik, ahol mindegyik kis akármire még tíz akármit is rátesznek a tervezők. Teljesen használhatatlan hétköznapi használatra. Mintha nem a hétköznapi embernek, hanem a másik fejlesztőnek akarnának imponálni. Célját téveszti a dolog.

Lám a Google milyen gyorsan milliárdos lett az új szemlélettel: ami kifejezetten nem kell, azzal nem fárasztjuk a használót.
vagy ott vannak a nagyforgalmú fórumok, pl az Index. Normális (elnézést) emberek nem bírják elviselni ezt a hatalmas overhead-et az értékes gondolatok körül. állandóan scrollozni, mert egy képernyőre csak pár mondat fér ki a sok izé miatt.

Ha valaki olyan olvassa, aki befolyásolni tudja valamelyik társaság fejlesztési irányát, fontolja meg, hogy valami egyszerűt csináljanak. Szerintem pikk-pakk nagyon népszerű eszközt lehet csinálni, úgy, hogy megtanulják visszafogni magukat, és az ergonómiára mennek.

Kérdés: Tudtok olyan eszközt ajánlani, mint az Index-é, ahol nincsenek felesleges dolgok, csak a szöveg, egy reply gomb, dátum, küldő, a felhasználó tud témákat indítani, és joomlával valahogy össze lehet hozni? Esetleg még fel lehessen íratkozni email-es értesítésre, és ennyi.

előre is köszönöm

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
pstvfan
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.07.30. Vasárnap 1:00
Hozzászólások: 1542
Hozzászólás Elküldve: 2009.02.08. 00:34    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

Idézet:

... Pl. azt írja, hogy "egyetértek". Ez egy sor, beleértve a dátumot és a küldő azonosítóját. De nem! Jön mellé az avatar, mikor regisztrált először, mekkora a karma-ja, statisztikák, ki a keresztanyjának a keresztapja, és még tucatnyi teljesen felesleges, ezerszer ismételt, rohadtul fárasztó kis kütyü, jobbra, balra, alatta, felette, a sarokban, a szélén stb. hatalmas üres helyekkel. Szerencsétlen felhasználó meg meresztheti a szemét, hogy hol is kell nézni, ...
Nézd, szerintem amit írsz, több ponton is hibás. Nem hinném, hogy túl sok embert zavar az avatár, vagy a regisztrációs infó a hozzászólás mellett, azt meg pláne nem tudom hova tenni, hogy valaki ne tudná, mi a hozzászólás tartalma, és mi nem. De most komolyan szerinted valaki nem tudja értelmezni a "Hozzászólások száma: 35763" részt? Mert az ilyen ember nem a számítógépekhez nem ért, hanem az olvasáshoz (már elnézést). Olyan embereknek, akik nem tudnak olvasni, kár fórumot csinálni.
Amúgy van a neten egy-két "beregisztrálós" fórum, mint az SG. Itt tényleg kaphatsz egy nagyon alap fórumot. Csak tényleg annyit is várj tőle.
_________________
<M>

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
HoremWeb
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.06.18. Vasárnap 1:00
Hozzászólások: 2400
Hozzászólás Elküldve: 2009.02.08. 01:17    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Speciel az avatarnak egy nagyon fontos funkciója, hogy vizuálisan felismerhetőbbé teszi a hozzászólás szerzőjét, sőt, ha jó a layout, akkor a hozzászólás elejét is (ezért tartom rendkívül elhibázottnak a prosilver jobb oldalt feszítő avatarjait). Amúgy van egy csomó dolog, ami valóban nélkülözhető. És a phpBB3 lehetőséget is ad ezek jó részének AVP-n való kikapcsolására, más részét meg a sablonon ki lehet kommentezni, és nem lesz többé útban. Azt azonban nagyon gondold át, hogy mi az, amit kiveszel, és mi marad benne. Főként idősebb emberek számára szokott az gondot okozni, hogy nem látják át a felületet, legyen bármilyen logikusan is tagolt - nem is beszélve arról az esetről, amikor éppen nem logikus a felépítése. :) Viszont elég nehéz az ő fejükkel, szemükkel gondolkodni, úgyhogy jobb, ha tesztelő-segítőkkel választod ki, hogy mire van szükség, mire nem. Ha egy társasháznak akarsz fórumot csinálni pl., akkor a Tartózkodási hely totál felesleges, de ha egy hajdani együtt érettségiző osztályét, aminek a tagjai mondjuk '56-ban szétszóródtak a világban, akkor szükséges lehet, hogy ez mindig ott legyen emlékeztetőnek ("Ne várjak a Rózsikától választ, mert Ausztráliában alszik éppen"). A "ki mikor regisztrált" is fontos lehet bizonyos esetekben, máskor meg teljesen irreleváns. Számomra például sokszor többet mondana az utolsó belépés dátuma, utolsó hozzászólás dátuma, stb.
Én a phpBB mellett elsősorban azt tudom felhozni, hogy nagyon rugalmasan testre szabható, de tény az, hogy kell hozzá érteni. Az is tény, hogy három éve még nem értettem hozzá, most meg már - gyakran mások megelégedésére - osztom az eszem. :) Természetesen most az admin szemszögéből nézem a kérdést, és nem az "és akkor melyik is az egér?" gyakorlattal rendelkező (félreértés ne essék: más téren meg esetleg zseniális) felhasználó oldaláról. Az admin szabja megfelelőre a fórumot, ne a felhasználónak legyen muszáj (de ha kedve van egyéniesíteni a fórumos megjelenését, azért hadd tehesse meg). Tehát nem tartom elvetendő ötletnek, hogy a HTML sablonfájlokba, CSS-ekbe belenyúljon az admin, és azzal alakítsa a környezetet a felhasználóknak legkedvezőbbre, és erre a phpBB sokkal inkább lehetőséget nyújt, mint a Joomla! a maga területén. Sokkal összeszedettebb, követhetőbb struktúráltabb a fájlok, funkciók, információk elrendezése a rendszerben (igaz, lehet, hogy ha a Joomlát is három éve gyilkolnám, lehet, hogy fordítva mondanám), és adminként, üzemeltetőként sokkal biztosabban igazodom ki benne. Ezekért, meg a közel tíz éves fórumozó múlt révén (amiben persze szinte minden volt, nem csak a phpBB) én még mindig a phpBB mellett érvelek.

Esetleg azt érdemes lehet megfontolnod, bár nem igazán tanácsolom a megszűnt támogatása miatt, hogy a korábbi verzióból próbálj meg kiindulni. Valamelyik témánkban esett szó egy nemhivatalos közösségről, akik azt tűzték ki célul, hogy a számukra túl bonyolult phpBB3 mellett a phpBB2 is maradjon meg alternatívának.
És én is felvetettem már régebben, és most is tartom, hogy a phpBB3 eljutott egy olyan szintre, ahol már el kellene gondolkodniuk a fejlesztőknek azon, hogy elérhetővé tegyenek egy light változatot. Kevés de egyszerű szolgáltatással, és a phpBB3-nál megismert biztossággal.

Amúgy érdekes dolog: amíg a phpBB2 volt az uralkodó, mindenki, vagy szinte mindenki MOD-olta a fórumát, hogy még többet és többet tudjon. A phpBB3 mellett mintha sokkal kevesebb lenne a MOD-okra az igény. A phpBB2-es fórumomon huszonnégy MOD volt fent, ha jól emlékszem, amelyek közül alig volt egy-kettő, ami nem a látogatók érdekeinek hasznos és fontos módon bővítette volna a fórum szolgáltatásait, hanem pl. nekem segített az adminisztrálásban. A phpBB3-on egyetlen MOD-om sincs fent, bár a megjelenést persze átalakítottam. Egy MOD-ra várok ugyan, ami nincs még készen rá, de az meg annyira speciálisan a mi területünkhöz való, hogy nem hiszem, hogy bárki másnak problémát jelentene a hiánya. A leggyakrabban felmerülő MOD-ok itt mifelénk valójában a közösségi elemek, amelyek nem kellene a fórumhoz tartozzanak: chat, shoutbox, játékok, vagyis a valósidejű interaktivitás eszközei - egy fórum viszont nem a valósidejű kommunikáció eszköze, sokkal közelebb kellene álljon egy információ- és tudásbázishoz. (Persze ez erős túlzás, de késő is van. :) ) Tehát a jelenlegi folyamat azt jelzi, hogy a fórum megkapta azt, amit eleve vártak tőle, és most már olyan irányba várnak fejlődést, ami nem kimondottan és szigorúan véve a fórum feladata.

Mondjuk annak én is örülnék, ha a phpBB 3.1 már natív módon suttyanna be mondjuk a Joomla! alá...
_________________
Élet, üdv, egészség! - HoremWeb

Kép KEMET = Az Ókori Egyiptom

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
morgo
Regisztrált tag
Regisztrált tag


Csatlakozott: 2009.02.07. Szombat 20:53
Hozzászólások: 3
Hozzászólás Elküldve: 2009.02.08. 01:56    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
HoremWEB: (egyiptomi) isten vagy, nagyon ráéreztél.
társasház, több, mint 100 lakással, azt se tudom, milyen emberek, csak azt remélem, hogy egy a bejáratra jól láthatóan kiragasztott URL-t néhányan kipróbálják, és elmondják a szomszédjuknak is , hogy van egy ilyen lap. Egy perc alatt eldöntik, hogy jó-e ez nekik valamire, vagy sem.
Be akarok indítani valami kommunikációt, mert attól félek, hogy a közös képviselő a saját útját járja, mivel szétforgácsolt idegenek halmaza vagyunk, nulla kontrollal.
A joomla azért kell, hogy azonnali praktikus tartalommal lehessen indulni, pl. tisztségviselők elérhetősége, alapszabály stb., a fórum második lépésként indulna be, ha páran már megismerték az oldalt. Nem engedhetem meg magamnak, hogy ne maximálisan szolgáljam ki az igényeket, mondván, hogy ha nem tud olvasni, ne olvasson.
pstvfan: nem ismertem az SG-t, de valóban valami ilyen egyszerűre és pörgősre gondoltam
köszönöm

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
_zso2
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.07.25. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2029
Hozzászólás Elküldve: 2009.02.08. 10:42    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Már az este elolvastam a hozzászólást, de túl fáradt voltam, hogy válaszoljak rá.
Morgo - tökéletesen megértem a hozzáállásod. Egy olyan "közösség", aki még nem s az, sőt, még nem is tudja, hogy azzá kell válnia, hogy képviselni tudja a saját érdekeit, mindenképp valami olyan egyszerűvel KELL, hogy induljon, amit az a sokszínű ember, aki bekerül, mind meg tud érteni.

Ha jól megnézed, a legtöbb "web-community", amely manapság egyre több, testreszabhatóbb, jobb funkciót kínál, mind jóformán egy alap felületről indult el. Adhatom példának a Facebook-ot, a WiW-et, vagy az egyik kedvencemet, ahol a leginkább látszódik a fejlődés, a userscripts.org-ot.

Szóval, megértem a kiinduláskori elkeseredettségedet, de nem értem meg végig a panaszodat.
Egyrészt, az, hogy a phpBB-nek sok sok funciója van, az PONTOSAN annak a folyamatnak az eredménye, ami egy egyszerűbb dologból (phpBB2) egy jobb, SOKAK ÁLTAL igényelt funkciókban gazdagodó, új technológiákat alkalmazó dologgá fejlődött (phpBB3).
Mindamellett, ahogy HoremWeb is írta, megvannak benne azok az elemek, leetőségek, amelyekkel egyszerű módon (de azért hozzáértően) le lehet "csupaszítani", el lehet hagyni belőle azokat a "sallangokat", melyek egy kezdő közösség számára talán nem fontosak, vagy egy célközönség számára nem lennének használatosak.

Hozzáteszem, hogy pont egy olyan közösség, amit építeni szeretnél, igen hamar kitolja magából azokat az igényeket, amelyeket egy egyszerű felülfetű, és a háttérben sem bonyolult rendszer nem fog tudni kiszolgálni.
Gondolok itt pl. arra, hogy előbbutóbb, ha összejön a terved, szükség lesz szavazások létrehozására - erre a legtöbb, egyszerű fórumszoftver nincs felkészítve. Szükséged lehet egyedi profilmezők felvitelére (pl. van-e garázsa / parkolóhelye a házban; takarítana-e inkább ő a házban, mint céggel takaríttat; stb), neadjisten lenne a közösségnek olyan része, akik egészen más témában is elkezdenék használni a fórumot (Fótumkategóriák létrehozása, al-fórum-rendszer bevezetése), s ezen funkciók valószínűleg nincsenek benne egy egyszerű programmal működtetett rendszerben.

Épp ezért javaslom, hogy fogadd meg HoremWeb javaslatát. Fogd a phpBB-t, Akár Joomla nélkül is! Hiszen egy News MOD-al kiegészítve, pontosan azt kapod, amire szükséged van, egyszerűsíts a phpBB3 felületén (én is megtettem, hidd el, nem ördöngösség, nálam sincs szükség látni, ki mikor csatlakozott a fórumoz, stb), és TARTS MEG egy jóval több lehetőséget kínáló eszközt a kezedben, minthogy válassz egy egyszerűt, amit aztán (a sikeres közösségépítésnek hála) pár hónap múva le akarsz majd cserélni.
_________________
Tapasztalást pénzért venni vagy hagyományképpen kapni nem lehet - fizetni kell azért mindég és mindegyiknek.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Thomas RC
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s


Csatlakozott: 2006.09.29. Péntek 1:00
Hozzászólások: 4377
Hozzászólás Elküldve: 2009.02.08. 12:30    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
A lassúsághoz én annyit tudok hozzátenni, hogy az nem feltétlenül a phpBB hibája. Egyrészt említetted, hogy külföldi szerver, ergó emiatt van a lassúság is. A CSS késés a HTML-hez képest valószínűleg azért volt, mert a prosilver több CSS fájlt használ, ezek pedig import-tal vannak meghívva. Márpedig ha jól tudom, akkor az import az az oldal betöltődése után hajtódik végre (bár ennek ellentmond, hogy az overall_header.html-ben már link rel-lel van meghívva az a CSS fájl, amiben az importok találhatóak, így pedig elvileg a link rel miatt nem a betöltődés végén kellene végrehajtódnia). Ha mindez nem is teljesen igaz, akkor ott van az is, hogy a prosilver CSS-je több ezer sor összesítve.

Véleményem szerint egy másik, NEM prosilverre épülő sablonnal sokkal gyorsabb is lenne és én inkább belföldi szerverre tenném rá az egész weblapot.

A "bonyolultságról" annyit, hogy érdemes szétnézni a phpbb3styles.net-en.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
HoremWeb
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.06.18. Vasárnap 1:00
Hozzászólások: 2400
Hozzászólás Elküldve: 2009.02.08. 13:00    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
A CSS-problémára reagálva én azt tanácsolnám, hogy használd a kevésbé látványos és "letisztult", de szájbarágósabb, és ezért talán jobban érthető subsilver2-t. Az "gyári" megjelenés, és valószínűleg nem lesznek vele megjelenésből eredő gondjaid, ami más, "third-party" megjelenéseknél bizony előfordul.

A subsilver2 elég világos és egyértelmű kódot használ, amit némi próbálkozás után elég ügyesen és egyszerűen testre lehet szabni, illetve a lecsupaszítását el lehet úgy végezni, hogy később kényelmesen vissza lehessen tenni azt, amire mégis szükség van, vagy igény támadt rá. Erről egy másik témában már írtam: egyszerűen a felesleges, vagy annak tűnő elemeknek adsz egy style="display: hidden;" tulajdonságot. Ezzel nem avatkozol bele a megjelenés felépítésébe, és kisebb az esélye, hogy problémát okozol vele. A megjelenés alapvetően egyetlen CSS fájlra épül, így sok szempontból egyszerűbb a használata, mint a prosilveré, főleg az induló fázisban.

A Joomláról sem kell lemondani, több helyen használják a phpBB-vel bridge-elve, és ha még nincsenek felhasználók a rendszeren, akkor nem nagyon kellene gondod legyen vele. Nemrégiben készült egy, az útmutatók szintjén álló hozzászólás erről egy kifejezetten ennek szentelt témában Marcee billentyűzetéből "kifolyólag", amit nagyon ajánlok a figyelmedbe. Én az adott helyzetben mindenképpen megpróbálnám a Joomla + JFusion + phpBB3 + letisztított subsilver2 megjelenés kombót (bár nem vagyok biztos abban, hogy a JFusion vagy a Rokbridge jobb, szimpatikusabb, stb - pusztán azért a JFusion került első helyre, mert a Rokbridge nem "stable" verzió).

A legnagyobb gondot valószínűleg a felhasználói vezérlőpult bonyolultsága okozhatja, de annak számos funkciója az admin felületről kikapcsolható (és még ezer más dolog is, például akár az avatarok használata). Mostanában ismerkedem a kifejezetten Joomlához írt Aurorával is (némileg kényszerből), és a tapasztalataim leginkább arról győztek meg, hogy elkerüljem.

Valószínűleg senki nem állítja azt itt a fórumon sem, hogy a phpBB3 pofonegyszerű és első nekifutásra konfigolható, de én a fórumaimat általában egy hét alatt beüzemeltem úgy, hogy az egy hét nagy része is inkább csak játszadozás volt azzal, hogy mit engedjek, mint tiltsak, mit csinosítsak. A Joomlával - amit nagyon jó portálmotornak tartok! - sokkal többet kínlódtam, és kínlódok ma is.

Még egy szempontot hadd ajánljak a figyelmedbe: a phpBB-nek van egy olyan előnyös tulajdonsága, ami sajnos elég ritka: egy igen aktív és segítőkész közösség nyújt támogatást hozzá (igen, magunkról beszélek :D ) és a jól megfogalmazott kérdésekre, problémákra rendszerint igen hamar, kiemelten aktív közreműködéssel kapsz segítséget. Az eddigi hozzászólásaid alapján pedig kinézem belőled, hogy jó kérdéseket tudsz feltenni, amik alapján lehet segíteni - az ilyen dolgok megoldásában pedig, minden túlzás nélkül mondom, öröm segíteni, mert sikerélményt nyújt a segítőnek is. ;)
_________________
Élet, üdv, egészség! - HoremWeb

Kép KEMET = Az Ókori Egyiptom

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
morgo
Regisztrált tag
Regisztrált tag


Csatlakozott: 2009.02.07. Szombat 20:53
Hozzászólások: 3
Hozzászólás Elküldve: 2009.02.08. 23:44    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
köszönöm a segítőkész válaszokat!
Levelemet egyébként nem panasznak írtam meg, főleg nem a phpBB irányába, mert az egyik legkorrektebb a vizsgáltak közül. Inkább hozzájárulásként. Olyan töményen fórumoztam a napokban, hogy most nagyon érzem őket, mi jó, mi nem. nem vagyok programozó, praktikus okból csinálom, amit csinálok, tehát mint átlagember nézem őket.
Az a tapasztalatom az életben, hogy a dolgokat nagyon jól lehet(ne) javítani, ha odafigyelnek a nem benfentes használó véleményére. Ezek sokszor nagyon egyszerű és egyben nagyon hatékony dolgok, de a tervező rabja a saját koncepciójának, és akikkel megvitatja, azok is hasonló sémákkal gondolkodnak, nem érzik a súlyát a primitívnek hangzó ötletnek. Olyanokra gondoljatok, hogy
- ha állandóan órákat kell várni a reuma osztályon, akkor vegyenek fel még egy reuma orvost, ilyen egyszerű
- egy kövér ember ne vásárolgasson slankító cuccokat, hanem sportoljon és egyen kevesebbet
- kevesen járnak az étterembe, a környéken mindenki tudja, milyen ócska a kaja, csak a tulajdonos áll értetlenül - ki kell cserélni a szakácsot
Nagyon primitívnek tünnek, pedig ezek a valódi megoldások. Gyakran nem a koncepciót kell még tovább fejleszteni, hanem durván koncepciót cserélni.
A gond, hogy a felhasználó nem mondja magától a véleményét, hanem továbbáll szó nélkül, megy a konkurrenciához. Ritka kincs, ha előtte még magától elmondja mit gondol. Ha lesz cégem, nagyon oda fogok figyelni a véleményekre, főleg azokra, amik nem az én nyelvemen szólnak.
Viszonzásképp írtam meg, milyen feelingem van, nem phpBB specifikusan, hanem több fórumból leszűrődve. Ha már kapok valamit, adjak is valamit. Aztán vagy hasznosítják, vagy nem.

Kis kitérő után: köszönöm az intuitív, nem technokrata válaszokat. Tényleg jó hely. :)

Lehet, hogy másik webhosting céggel kéne próbálkoznom, pedig örültem neki, mert csak évi 12usd, és korrektnek tűnik. pl az üfszolg fél óra alatt reagál a kérésre, de lehet, hogy tényleg túl lassú Mo.-ra. Megpróbálom karcsúbb style-lal, hátha még ezen a szerveren is használható.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
pstvfan
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.07.30. Vasárnap 1:00
Hozzászólások: 1542
Hozzászólás Elküldve: 2009.02.09. 15:40    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Amit írtál, azzal mélységesen egyet tudok érteni. Talán tényleg HoremWeb ötletét kéne megvalósítani, tehát egy phpBB Light verziót bevezetni. Lényeg a lényeg, ha a phpBB mellett döntesz, és bármilyen kérdésed lesz a sablon lecsupaszításával kapcsolatban, állunk rendelkezésedre. :)
_________________
<M>

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés