Hogy tudom kötelezővé tenni a tartózkodási hely megadását?

Szerző
Üzenet
zoli
Regisztrált tag
Regisztrált tag
Avatar

Csatlakozott: 2006.04.01. Szombat 1:00
Hozzászólások: 7
Hozzászólás Elküldve: 2006.04.02. 17:40    Hozzászólás témája: Hogy tudom kötelezővé tenni a tartózkodási hely megadását?
Hozzászólás az előzmény idézésével
Hogy tudom kötelezővé tenni a tartózkodási hely megadását?
Ez lenne a kérdésem mert a fórumomon nagyon szükséges lenne ha megadnák.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
fberci
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2005.05.28. Szombat 1:00
Hozzászólások: 7388
Hozzászólás Elküldve: 2006.04.02. 17:49    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Az a gond, hogy ezt nem tudod leellenőrizni, akár egy értelmetlen karakter beütésével is elintézhetik.
_________________
Üdv.: fberci
Kereső | Szabályzat | phpBB3 telepítés/frissítés/konvertálás | Útmutatók | Olympus - phpBB3 | Kérlek, ne küldj privát üzenetet nem személyes dologgal kapcsolatban!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
MyR
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s


Csatlakozott: 2006.02.03. Péntek 1:00
Hozzászólások: 315
Hozzászólás Elküldve: 2006.04.02. 18:13    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

fberci írta:

Az a gond, hogy ezt nem tudod leellenőrizni, akár egy értelmetlen karakter beütésével is elintézhetik.
Szerintem pusztán arra gondol, hogy be kelljen írni valamit...

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Marcee
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.17. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2807
Hozzászólás Elküldve: 2006.04.03. 17:54    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
usercp_register.php 266. sorát bővítsd ki erre:

Kód:

if ( empty($username) || empty($new_password) || empty($password_confirm) || empty($email) || empty($location))

Majd ne felejtsd el megcsillagozni a Tartózkodási hely mezőt is (esetleg máshogy is emeld ki), mert a látogatóid hülyét fognak kapni.
:!: Vedd figyelembe, hogy ettől még mindig igaz lesz, amit fberci kettővel efelett írt
_________________
Kérlek, privát üzenetben ne kérj segítséget olyan kérdéssel kapcsolatban, aminek a fórumon a helye!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
nonprofit
Regisztrált tag
Regisztrált tag
Avatar

Csatlakozott: 2006.05.05. Péntek 1:00
Hozzászólások: 23
Hozzászólás Elküldve: 2006.05.12. 05:43    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Meg lehet-e esetleg úgy oldani, hogy a karakterbeírás helyett egy legördülő listából kelljen kiválasztani egyet? Ha igen, hogyan?

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Marcee
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.17. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2807
Hozzászólás Elküldve: 2006.05.12. 20:32    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Meglehet, de szerintem nem sok értelme van.

profile_add_body.tpl fájlban megkeresed ezt a részt:

Kód:

<input type="text" class="post" style="width: 200px"  name="location" size="25" maxlength="100" value="{LOCATION}" />

Sablontól függően változhat, de a {LOCATION} mindenféleképpen benne van.

Majd cseréld le erre:

Kód:

<select size="1" name="location">
<option selected>{LOCATION}</option>
<option>Helyiségnév 1</option>
<option>Helyiségnév 2</option>
...
</select>
Annyi optionos sor kell, ahány helyiségnév van.
A helyiségnevek listáját itt is megtalálod: wikisource.org/wiki/Irányítószámok_listája
_________________
Kérlek, privát üzenetben ne kérj segítséget olyan kérdéssel kapcsolatban, aminek a fórumon a helye!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
juhostt
Regisztrált tag
Regisztrált tag


Csatlakozott: 2007.04.10. Kedd 3:13
Hozzászólások: 3
Hozzászólás Elküldve: 2007.04.10. 23:12    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

fberci írta:

Az a gond, hogy ezt nem tudod leellenőrizni, akár egy értelmetlen karakter beütésével is elintézhetik.
Ha a fentebb leírt módon ki kell választani a helyiséget, akkor kénytelen megadni, max más helyet ad meg :P

A beillesztendő adatbázis itt: http://juhostt.extra.hu/a.txt

Idézet:

Majd ne felejtsd el megcsillagozni a Tartózkodási hely mezőt
Ehhez melyik file-ba kell átírni?

Kód:

{
   include($phpbb_root_path . 'includes/usercp_avatar.'.$phpEx);

   // session id check
   if ($sid == '' || $sid != $userdata['session_id'])
   {
      $error = true;
      $error_msg .= ( ( isset($error_msg) ) ? '<br />' : '' ) . $lang['Session_invalid'];
   }

   $passwd_sql = '';
   if ( $mode == 'editprofile' )
   {if ( empty($username) || empty($new_password) || empty($password_confirm) || empty($email) || empty($location))
      if ( $user_id != $userdata['user_id'] )
      {
         $error = TRUE;
         $error_msg .= ( ( isset($error_msg) ) ? '<br />' : '' ) . $lang['Wrong_Profile'];
      }
   }
   else if ( $mode == 'register' )
   {
      if ( empty($username) || empty($new_password) || empty($password_confirm) || empty($email) )
      {
         $error = TRUE;
         $error_msg .= ( ( isset($error_msg) ) ? '<br />' : '' ) . $lang['Fields_empty'];
      }
   }


Beillesztettem, de vmi oknál fogva nem jó :(
Tudnátok segíteni hol a hiba?

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
Marcee
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.17. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2807
Hozzászólás Elküldve: 2007.04.11. 19:30    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

juhostt írta:

Ha a fentebb leírt módon ki kell választani a helyiséget, akkor kénytelen megadni, max más helyet ad meg :P
És hirtelen megugrik a 67-es major lélekszáma :P

juhostt írta:

A beillesztendő adatbázis itt
Sajnos ebben van jópár ékezet hiba, DIÓSGYOR MISKOLC ehelyett nem lenne jobb a Miskolc-Diósgyőr alak (nekem ezt volt kézenfekvő megnézni :) )? Így az egy településhez tartozó városrészek egymás után lennének a listában.

juhostt írta:

Ehhez melyik file-ba kell átírni?
sablonod/profile_add_body.tpl

juhostt írta:

Tudnátok segíteni hol a hiba?
Annak a fájlnak a kódja már megváltozott - több, mint egy éve írtam azt a hozzászólást, a sorszám az akkori kódra vonatkozott.

Kód:

if ( empty($username) || empty($new_password) || empty($password_confirm) || empty($email) )
-ot bővítsd ki a módosított kódra.
_________________
Kérlek, privát üzenetben ne kérj segítséget olyan kérdéssel kapcsolatban, aminek a fórumon a helye!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés