Időzóna: (GMT +1 óra) RSS - hozzászólások

menü jobb oldalon...

Szerző
Üzenet
Hoshi
Gyakorló phpBB-s
Gyakorló phpBB-s


Csatlakozott: 2009.05.22. Péntek 18:34
Hozzászólások: 62
Hozzászólás Elküldve: 2009.07.23. 13:51    Hozzászólás témája: menü jobb oldalon...
Hozzászólás az előzmény idézésével
Sziasztok!
Megint én...
Azt szeretném megkérdezni, hogy egy olyan egyéni kinézetet szeretnék készíteni, amiben egy menü, ami tartalmazza az összes linket, amit a felhasználóknak szánok, jobb oldalra tenném, és lenyíló is lenne... (Úgy lenyíló, mint itt: http://phpbb.hu/ , és úgy jobb oldalon, mint ahogyan itt a balon: http://bonsai.weboldala.net/index.html .

A felépítése megvan a menünek, betettem, de nem lenyíló lett, minden linket egyszerre jelenített meg.
Itt a kód:

Kód:


   <div id="page-body">
      <div id="tabs">
         <ul>
            <li>
               <a href=""><span>Általános</span></a>
               <ul>
                  <li><a href="/mangaanime/index.php">Főoldal</a></li>
                  <!-- IF S_USER_LOGGED_IN -->
                  <!-- ELSEIF S_REGISTER_ENABLED -->
                  <li><a href="{U_REGISTER}">{L_REGISTER}</a></li>
                  <!-- ENDIF -->
                  <li><a href="/mangaanime/mchat.php">Chat</a></li>
                  <li><a href="/mangaanime/newspage.php">Hírek</a></li>
                  <!-- IF not S_IS_BOT -->
                  <li><a href="{U_MEMBERLIST}">{L_MEMBERLIST}</a></li>
                  <!-- ENDIF -->
                  <li><a href="{U_LOGIN_LOGOUT}">{L_LOGIN_LOGOUT}</a></li>
                  <li><a href="{U_FAQ}">{L_FAQ}</a></li>

               </ul>
            </li>
            <li>
               <a href="{U_PROFILE}"><span>{L_PROFILE}</span></a>
               <ul>
                  <li><a href="{U_PRIVATEMSGS}">{PRIVATE_MESSAGE_INFO}</a></li>
               </ul>
            </li>
            <!-- IF U_MCP -->
            <li>
               <a href="/mangaanime/index.php">STAFF Eszközök</a>
               <ul>
                  <li><a href="{U_MCP}">{L_MCP}</a></li>
                  <!-- IF U_ACP -->
                  <li><a href="{U_ACP}">{L_ACP}</a></li>
                  <!-- ENDIF -->
               </ul>
            </li>
            <!-- ENDIF -->
         </ul>
      </div>


A stílus AeroBlue alapú, ez alapján készítettem. Még lehet, hogy van benne hiba, sőt tuti, és még ki fogom egészíteni. Valami hiányzik, érzem, de nem tudok rájönni, hogy micsoda. Kérlek, segítsetek.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hoshi
Gyakorló phpBB-s
Gyakorló phpBB-s


Csatlakozott: 2009.05.22. Péntek 18:34
Hozzászólások: 62
Hozzászólás Elküldve: 2009.07.25. 20:12    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Senki sem tud nekem segíteni? Közben rájöttem, hogy a CSS-t módosítani kéne, megtörtént... sablon újratöltve, minden, ami ilyenkor lenni szokott, és semmi...

Légyszi valaki segítsen... Előre is köszönöm

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hoshi
Gyakorló phpBB-s
Gyakorló phpBB-s


Csatlakozott: 2009.05.22. Péntek 18:34
Hozzászólások: 62
Hozzászólás Elküldve: 2009.07.27. 21:59    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Nah haladtam egyedül is, csak ismét elakadtam...
CSS-ben megírtam, a squarebuttonr és squarebuttonl elemekről másoltam, mivel az jól is néz ki, és ilyen gombokat szeretnék...

A baj az, hogy nem jó...
A kód a CSS-ből:

Kód:

a.gomb {
   background: transparent url('./images/gombl.png') no-repeat;
   display: block;
   font-size: 10px; /* Change as desired */
   line-height: 16px; /* This value + 4px + 4px (top and bottom padding of SPAN) must equal height of button background (default is 23px) */
   height: 24px; /* Height of button background height */
   text-decoration: none;
}

a.gomb span {
   background: transparent url('./images/gombr.png') no-repeat;
   display: block;
}

a:link.gomb, a:visited.gomb, a:active.gomb {
   color: #FFFFFF; /*button text color*/
   text-decoration: none;
}

a.gomb:hover { /* Hover state CSS */
   background-position: bottom left;
}

a.gomb:hover span { /* Hover state CSS */
   background-position: bottom right;
   color: #FFFFFF;
}

.menu {
   position: fixed;
   width: 150px;
   margin: 100px 10px 0px 864px;
   right: auto;
   top: 50px;
   overflow: no;
   z-index: 1;
}


Kód az overall_header.html-ből:

Kód:

<div class="menu">
<a class="gomb" href="/mangaanime/index.php">Főoldal</a></br>
<!-- IF S_USER_LOGGED_IN -->
<!-- ELSEIF S_REGISTER_ENABLED -->
<a class="gomb" href="{U_REGISTER}">{L_REGISTER}</a></br>
<!-- ENDIF -->
<a class="gomb" href="/mangaanime/mchat.php">Chat</a></br>
<a class="gomb" href="/mangaanime/newspage.php">Hírek</a></br>
<!-- IF not S_IS_BOT -->
<a class="gomb" href="{U_MEMBERLIST}">{L_MEMBERLIST}</a></br>
<!-- ENDIF -->
<a class="gomb" href="{U_LOGIN_LOGOUT}">{L_LOGIN_LOGOUT}</a></br>
<a class="gomb" href="{U_FAQ}">{L_FAQ}</a></br>
<a class="gomb" href="{U_PROFILE}"><span>{L_PROFILE}</span></a></br>
<a class="gomb" href="{U_PRIVATEMSGS}">{PRIVATE_MESSAGE_INFO}</a></br>
<!-- IF S_STAFF -->
<a class="gomb" href="{U_MCP}">{L_MCP}</a></br>
<!-- IF S_ADMIN -->
<a class="gomb" href="{U_ACP}">{L_ACP}</a></br>
<!-- ENDIF -->
<!-- ENDIF -->
</div>


A probléma az, hogy csak egy gombnak adta meg a hátteret, többnek nem, vagyis így néz ki a menü...

Kép

A lenyílóságot még mindig nem tudtam megoldani, a javascripttől meg ódzkodom, valamiért nekem nem tetszik az a megoldás, szerintem bonyolult lenne módosítani... Ha nincs más megoldás, marad így, nem lesz lenyíló... A gomb hátterére viszont várom a segítséget/megoldást...

UI: Elnézést a dupla/tripla hsz-ért, csak azért írtam, hogy tudjátok, hogy haladtam valamicskét...

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
pstvfan
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.07.30. Vasárnap 1:00
Hozzászólások: 1538
Hozzászólás Elküldve: 2009.07.27. 22:16    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
1) JavaScript nélkül nem tudsz lenyílómenüt csinálni.
2) Nem </br>, hanem <br />. Szerintem ez a baj.
_________________
<M>

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hoshi
Gyakorló phpBB-s
Gyakorló phpBB-s


Csatlakozott: 2009.05.22. Péntek 18:34
Hozzászólások: 62
Hozzászólás Elküldve: 2009.07.28. 08:25    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Akkor egyenlőre marad ilyen a menü, nem fog lenyílni.
Ha átírom, akkor a háttere nem fog változni, ugyanaz a menüpont kapja meg, csak jobban szétcsúszik a menü...

(Nem olyan, mintha SHIFT+ENTER lenne, hanem csak sima ENTER...

Azért köszi, még gondolkozok rajta énis, de ez leagalább feldobott, és az este nem a forráskóddal álmodtam...

Szerk:
Sikerült megcsinálni, hogy mind megkapja a hátteret, <span> kelett neki :D

De így is van még egy problémám...
Ahogy azt lehet a képen is látni, az elején ottmaradt valami... Hasonlít arra, ami az eredeti gombok eleje lenne, átírtam a CSS-t, hogy ne használja fel, újratöltöttem mindent, ürítettem a gyorsítótárat, és még mindig ott van... Át is neveztem a képet a szerveren, úgyszint újratölt, ürít, és még mindig ott van...

Már mindent próbáltam, semmi sem használt... Légyszi segítsetek...
Kép

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
pstvfan
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.07.30. Vasárnap 1:00
Hozzászólások: 1538
Hozzászólás Elküldve: 2009.07.28. 15:02    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Ha kiszeded a br-t akkor mi lesz? Amúgy teljesen biztos, hogy </br> nem létezik, pontosabban nem szabályos.
_________________
<M>

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
_zso2
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.07.25. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2029
Hozzászólás Elküldve: 2009.07.28. 15:14    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Biztos, hogy nem kell a br, merthogy block-nak van generálva a gomb span...
_________________
Tapasztalást pénzért venni vagy hagyományképpen kapni nem lehet - fizetni kell azért mindég és mindegyiknek.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Hoshi
Gyakorló phpBB-s
Gyakorló phpBB-s


Csatlakozott: 2009.05.22. Péntek 18:34
Hozzászólások: 62
Hozzászólás Elküldve: 2009.07.28. 16:45    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Így sikerült, csodálatos lett, köszönöm a segítséget! Örök hála! :)

Szerk:
Helyesbítek, majdnem minden... Ha ürítem a gyorsítótárat, akkor ezt kapom:

Parse error: parse error, unexpected '}' in /cache/tpl_AeroBlue_overall_header.html.php on line 192

Oké, kiszedem azt a felesleges '}'-t, de mindig ki kellene, ha ürítem a cache-t?

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:  

Időzóna: (GMT +1 óra) RSS - hozzászólások
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés