Parse error

Szerző
Üzenet
Xing
Regisztrált tag
Regisztrált tag
Avatar

Csatlakozott: 2006.09.09. Szombat 1:00
Hozzászólások: 21
Hozzászólás Elküldve: 2009.09.08. 14:13    Hozzászólás témája: Parse error
Hozzászólás az előzmény idézésével
Sziasztok!

Sajnos megrohanták a fórumomat a mindenféle robot regisztrációk, és - gondolom ezek - kódokat tettek be az index nevű php állományokba, mindenféle nem túl bíztató linkeket.
Egy másik fórumomon is volt már ilyen (az is 2-es), ott kiszedtem ezt a sort, és nem volt gond. Így néz ki a kód:

Kód:

<iframe src="LINK" width=126 height=199 style="visibility: hidden"></iframe>


Ezen az oldalon a kód kiszedése után ez fogadott:

Parse error: parse error, unexpected $, expecting ')' in /disk/raid0/d/b/db500-forum/index.php on line 436
Nem értek a php-hez, de gondoltam ki kell szedni a $ jelet és lecserélni )-re a 436. (utolsó) sorban. Itt az utolsó 3 sor:

Kód:

$template->assign_block_vars('catrow.forumrow',   array(
                        'ROW_COLOR' => '#' . $row_color,
                        'ROW_CLASS' => $row_class,

De miután kicseréltem ahogy - szerintem - kérte, ezt kaptam:
Parse error: parse error, unexpected ')' in /disk/raid0/d/b/db500-forum/index.php on line 436

Meg tudná mondani valaki, mi lehet a gond? Mit kellene lecserélni?
Kerestem google-ben is, itt a fórumon is, ezekből jöttem rá h egyáltalán mit akar jelenteni ez a sor:) De sajnos hiába cserélgetem amiket ír, mindig újabb gondja van, feltételezem nem ok nélkül, csak én erre sajnos nem jövök rá.

Tudom hogy a 2-es phpBB már nem támogatott, és frissítenék is 3-asra, de gondolom ha így frissítek, hogy alapból hibaüzenet jön be, az se lesz jó. Ha igen, akkor mondjátok azt, és kipróbálom a frissítést.

Köszi előre is, ha tud valaki segíteni!

üdv

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
HoremWeb
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.06.18. Vasárnap 1:00
Hozzászólások: 2396
Hozzászólás Elküldve: 2009.09.08. 20:00    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
A $ jel előtt hiányzik egy zárójel. A $ jelet ne vedd ki, az kell oda jól!

A nagyobb probléma inkább az, hogy az index.php-ba nem szoktak a robot regisztrációk belepiszkálni. Ez elég egyértelműen vírusgyanús!!!

És igen, próbálj meg minél előbb phpBB3-ra váltani ;) Nem valószínű, hogy ilyen hiba miatt nem sikerülne a frissítés, de mivel a frissítést amúgy is egy teljes fájlrendszer- és adatbázismentéssel kezded (ugye?), egy próbát megér. Másrészt a frissítés nem változtat a 2-es phpBB-n, nem bántja sem a fájlokat, sem az adatbázist, tehát az, ha szükséges, továbbra is változatlanul elérhető és működőképes marad. A mentések elsősorban az elbénázások és a technika ördöge miatt kellenek. No meg azért, mert fő a biztonság (safety first)!
_________________
Élet, üdv, egészség! - HoremWeb

Kép KEMET = Az Ókori Egyiptom

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Xing
Regisztrált tag
Regisztrált tag
Avatar

Csatlakozott: 2006.09.09. Szombat 1:00
Hozzászólások: 21
Hozzászólás Elküldve: 2009.09.08. 23:36    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Először is köszönöm szépen a választ!

Kipróbáltam amit írtál, és a $ jel elé betettem egy ) jelet.
Az eredmény:
Parse error: parse error, unexpected ')' in /disk/raid0/d/b/db500-forum/index.php on line 436

A kód:

Kód:

$template->assign_block_vars('catrow.forumrow',   array(
                        'ROW_COLOR' => '#' . $row_color,
                        'ROW_CLASS' => )$row_class,


Mit ronthattam el?

Igen, a másik fórumomon is volt hasonló gond mint már írtam, és azt a google le is tiltotta, de miután felfedeztem és töröltem ezeket a veszélyes linkeket, leszedték a figyelmeztetést. Itt is ugyanezt tettem, de itt utána ez a hibaüzenet fogadott. Vírus amúgy nincs a gépemen, a keresőm friss, minden nap ellenőrzök vele.

Tehát akkor ha frissítenék így 3-asra, az az új telepítés miatt egy önálló fájlrendszer lenne + lemásolná a 2-es adatbázisát magának? Ha nem zárnám le a 2-es fórumomat, akkor párhuzamosan, de onnantól kezdve egymástól független adatbázissal menne a kettő fórum? Ezt nem is tudtam hogy lehetséges (persze csak a biztonság kedvéért hasznos, amúgy nincs haszna).

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Marcee
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.17. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2807
Hozzászólás Elküldve: 2009.09.09. 17:38    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
A kérdéses rész eredetileg így néz ki:

Kód:

$row_color = ( !($i % 2) ) ? $theme['td_color1'] : $theme['td_color2'];
$row_class = ( !($i % 2) ) ? $theme['td_class1'] : $theme['td_class2'];

$template->assign_block_vars('catrow.forumrow',   array(
'ROW_COLOR' => '#' . $row_color,
'ROW_CLASS' => $row_class,
'FORUM_FOLDER_IMG' => $folder_image,
'FORUM_NAME' => $forum_data[$j]['forum_name'],
A legegyszerűbb szerintem az lenne, ha nem telepítettél MOD-ot, hogy felmásolod az eredeti index.php-t a tárhelyedre.

Xing írta:

Tehát akkor ha frissítenék így 3-asra, az az új telepítés miatt egy önálló fájlrendszer lenne + lemásolná a 2-es adatbázisát magának? Ha nem zárnám le a 2-es fórumomat, akkor párhuzamosan, de onnantól kezdve egymástól független adatbázissal menne a kettő fórum?
Pontosan.
_________________
Kérlek, privát üzenetben ne kérj segítséget olyan kérdéssel kapcsolatban, aminek a fórumon a helye!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
HoremWeb
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.06.18. Vasárnap 1:00
Hozzászólások: 2396
Hozzászólás Elküldve: 2009.09.09. 18:12    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

Xing írta:

Először is köszönöm szépen a választ!

Kipróbáltam amit írtál, és a $ jel elé betettem egy ) jelet.
No azért ez nem ennyire egyszerű. Korántsem mindegy, hogy a ) jelet hová teszed, és mi van utána. Valahol a Marcee által jelzett rész elején, a második sorban kell hiányoznia a ) jelnek, és gyanítom, hogy az azt követő résznek is, a pontosvesszőig (és azt beleértve). (Feltételezem, hogy egyébként a pontosvessző lenne az unexpected character.)

Tényleg egyszerűbb lenne újrahúzni az index.php-ket, de ha jól tudom, módosítgattál már ezt-azt.

A vírus feltehetőleg a szerveren van. (Ha saját gépeden, localhost-on fut a szerver, akkor azon.) A másik lehetőség az, hogy feltörték ftp-n az oldaladat, de ez nekem kevésbé tűnik valószínűnek. Mindenesetre változtass hirtelen jelszót!
_________________
Élet, üdv, egészség! - HoremWeb

Kép KEMET = Az Ókori Egyiptom

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Xing
Regisztrált tag
Regisztrált tag
Avatar

Csatlakozott: 2006.09.09. Szombat 1:00
Hozzászólások: 21
Hozzászólás Elküldve: 2009.09.11. 11:54    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Köszönöm az újabb gyors válaszokat! Mivel ez a hibakeresés nekem nem megy, és mivel nem volt semmiféle mod a fórumon, így újratettem az index.php-t, és ez egyből megoldotta a problémát. Köszi a tippet! :D

A veszélyes linkeket mindenhonnan kiszedtem, és jelszót változtattam!

Ha lesz időm, megpróbálkozom a phpBB3-re frissítéssel, reméljük ott már nem lesz gond, de ha lesz is, az már másik alfórumba tartozik! :)

Köszönettel, Xing

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés