Időzóna: (GMT +1 óra) RSS - hozzászólások

phpBB3 és a CMS-ek

Melyik jobb a phpBB3-mal?

Joomla 87% 87% [ 7 ]
Drupal 12% 12% [ 1 ]
Összes szavazat : 8
Szerző
Üzenet
Juanito
Gyakorló phpBB-s
Gyakorló phpBB-s


Csatlakozott: 2006.11.30. Csütörtök 15:31
Hozzászólások: 65
Hozzászólás Elküldve: 2009.11.22. 14:26    Hozzászólás témája: phpBB3 és a CMS-ek
Hozzászólás az előzmény idézésével
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy kinek van esetleg vmi tapasztalata a phpBB (ha lehet választani v3.0.x) és mondjuk a Joomla!-val, vagy épp a Drupallal. A következő a gondom:
Az évek alatt annyira a szívemhez nőtt a phpBB, hogy jelenleg CMS-t keresek hozzá, és nem CMS-hez fórumot. Eddig Joomlát használtam, nagyon alap beállításokkal. Viszont a phpBB-t sosem tudtam rendesen beágyazni, hogy a főoldalon megjelen ha van új hsz, vagy hogy automatikasan bejelentkezzen, netán szépen be is legyen ágyazva.
Ajánlásra drupalt is kipróbáltam, de hogy őszinte legyen nem nagyon jött be. A beépített fórum (vagy akár a moddal együtt is) siralmasan igénytelen (főleg hogy nem ehhez szoktam :) ) De ha esetleg abba tökéletesen be lehetne ágyazni a phpbb-t, akkor szenvednék tovább vele.

Röviden: mi a tapasztalatotok a Drupallal és a Joomlával, és ti melyiket ajánlanátok?
Köszönöm

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
HoremWeb
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.06.18. Vasárnap 1:00
Hozzászólások: 2400
Hozzászólás Elküldve: 2009.11.22. 14:47    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
A Drupal elég komoly php-ismereteket is igényel, úgyhogy ha ez a két lehetséges választék, akkor a Joomla! barátságosabb. A phpBB teljes beágyazása nem igazán célszerű, hirtelenjében nem is tudok olyat, hogy valahol úgy legyen. A fejrész azonban kialakítható úgy, hogy látszólag a Joomla! alatt menjen a phpBB (pedig dehogy).
A bridge-ekkel el lehet molyolni szépen, ahhoz sem árt némi szakértelem. ;) De össze lehet hozni őket, csak kicsit munkás.

Kérdés persze, hogy a CMS-től mit vársz. Én most próbálgatom a WP-t, és az én elvárásaimnak még sokat is tud, viszont kellemesen egyszerű a használata. Még nem próbáltam phpBB-vel összeereszteni, de állítólag van hozzá használható bridge.
_________________
Élet, üdv, egészség! - HoremWeb

Kép KEMET = Az Ókori Egyiptom

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Juanito
Gyakorló phpBB-s
Gyakorló phpBB-s


Csatlakozott: 2006.11.30. Csütörtök 15:31
Hozzászólások: 65
Hozzászólás Elküldve: 2009.11.22. 15:07    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Én is azt vettem észre, hogy sokkal barátságosabb a joomla, viszont ha a drupallal meg lehetne oldani, akkor tökölnék vele, csak érje meg. (a php-hoz pedig annyit értek, amit tőletek tanultam itt az oldalon :) Sejthetitek, hogy az elég kevéske)

Akkor a http://forum.joomla.org.hu/ oldalon is egy ilyen "álbeágyazás" van? Mert mikor utána olvastam, akkor olyat mondtak az oldalon, hogy a kezdőlapra egy rss feed van berakva, de azt nem értem, hogy bejelentkezés nélkül hogy adhat ki infót olyan topikhoz, ami csak bejelentkezés után válik láthatóvá? Az megoldható vhogy, hogy ha joomlában rákattintok a fórum linkre, akkor átléptet (akár beágyazás nélkül is) a fórumra, és ott nem kell mégegyszer különbejelentkezni? Meg hogy kiadjon egy figyelmeztetést a honlap index.php oldalra, hogy "figyi, van új bejegyzés a fórumon"

Anno találtam egy joomla-phpBB bridge-et, de az szánalmas volt. A középső oszlopba benyomta az egész phpBB fórumot, mintha egy belső böngésző lenne, tehát használhatatlan.

A WP-nél egy picit azért szeretnék egy kicsit kevésbé "blogosat". (Magyar Orvostanhallgatók Egyesületének honlapját szeretném megcsinálni...)

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
HoremWeb
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.06.18. Vasárnap 1:00
Hozzászólások: 2400
Hozzászólás Elküldve: 2009.11.22. 20:10    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Az egyik dolog, hogy össze van kötve egy bridge-dzsel a Joomla! és a phpBB, és egy másik dolog, hogy a phpBB nem a J! div-rendszerében vagy frame-jében működik, hanem úgy van a megjelenés megcsinálva, hogy a lehető legjobban hasonlítsanak egymásra. Az adatok átadását, be- és kiléptetést a bridge révén a J! csinálja (úgy tudom).
Jelenleg a J! és a phpBB3 összekötésére a JFusion és a RokBridge létezik, a JFusionból, ha jól tudom, mostanában várható a 2-es verzió is. (Vagy már meg is jelent?)

A WP-vel nekem is az a bajom, hogy a bloggal használandó részleteket irtom épp belőle (CSS-ben elrejtem, a kódhoz nem nyúlok), hogy egy megfelelő, egyszerű content managementet tudjak létrehozni. Jóformán csak a szerkesztői felületre és a navigációra van szükségem belőle... Jobbat azonban eddig még nem találtam a célra, amit ráadásul egyszerűen és átláthatóan a kívánt és megszokott külsőhöz tudnék igazítani. A J! testreszabása számomra horrornak tűnik, egyszerűen nem értem a struktúráját. Ez lehet az én hibám is, de ha megnézed, hogy egy J! telepítésben összesen hány images könyvtár van, az azért elég sokat elmond, nem is beszélve az összes könyvtár számáról. :) Amúgy jó a J!, használom is, csak ne kelljen testre szabni a külsejét...
_________________
Élet, üdv, egészség! - HoremWeb

Kép KEMET = Az Ókori Egyiptom

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Silhouette
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s


Csatlakozott: 2009.02.19. Csütörtök 10:19
Hozzászólások: 153
Hozzászólás Elküldve: 2009.11.23. 11:26    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Örülök, hogy nyílt ez a téma. Nemrég kezdtem el én is kicsit jobban beleásni magam ebbe e bridge-es dologba. Létezik Drupal-hoz is híd, a WP United is elég biztató, de jelenleg szerintem a Joomla! + phpBB házasságnak a legjobb a támogatása. Eddig csak a RokBridge-t és a Mehdi-féle hidat próbáltam ki. A phpBB-hez már én is nagyon ragaszkodom, egy híd kedvéért nem váltanék másik rendszerre. Nekem elsődleges szempont a felhasználó integráció, a ki-belépés szinkronja, a fórum függetlenségének minél nagyobb mértékű megőrzése, ami a fájlok módosítását illeti. Másodlagos a vizuális integráció, valamint ha lehetséges, akkor a felhasználói profil információk valamilyen szinkronizálása, de ez a Joomla alaprendszerrel nem lehetséges, erre szükség van egyéb komponensekre is, amiről majd később írok.

A Mehdi bridge számomra nem hozta az elvárásokat, azzal együtt, hogy a prosilver-t teljesen meghekkelte, belépni sem lehetett a fórumon, csak a Joomlában, így ez felejtős lett. Láthatóan a vizuális integrációra gyúr.

A RokBridge-el már más a helyzet. A felhasználók szinkronizálása az elsődleges, a két kinézet szinkronját azt sajnos fizetősen (RocketTheme) és egyéb kiegészítőkkel oldották meg, de nagyon profi módon. Egy phpBB-s megjelenéshez, ha jól tudom jár egy AVP-s modul is, mellyel a megjelenést szépen lehet alakítani. Menü, háttér, oszlopos elrendezés, stb.
Maga a híd néhány kattintással telepíthető, a fájlokhoz egyáltalán nem kell nyúlni, és működik is szépen. A regisztrációt azt nem próbáltam vele, így nem tudom, hogy tulajdonképpen hová is kerül az új felhasználó, attól függően (vagy függetlenül), hogy hol regisztrál. A ki-belépés frankón szinkronban volt mindkét helyen. Egyedül azt a komolyabb hibát tapasztaltam, hogy amíg be nem lép egy felhasználó valamelyik helyen, addig nem jelenik meg a Joomla felhasználókezelőjében. Ja és a Joomla munkamenetet feljebb kell állítani, ami alapból 15 perc.
Beleestem még abba a hibába is, hogy mivel új Joomla telepítés volt régi phpBB-vel, hogy Joomlás admin-ként email-címnek a fórumos adminisztrátorit adtam meg. Így aztán vakartam a fejem, hogy miért is nem enged be a Joomla a fórumos nevemmel. Végül átírtam a Joomlás admin email címet, és így már be tudtam lépni.

A JFusion-t még nem próbáltam, de amit a fórumán olvastam, az elég biztató. Kicsit macerásabb a telepítése, a működése sem olyan egyszerű, de itt van róla egy videó. A 2-es verzió talán decemberben jelenik meg, ami állítólag tartalmazni fog olyan módosítást is, ami lehetővé teszi a profil mezők, avatar stb. szinkronizálását is, aminek én személy szerint nagyon örülnék.

A Magyar Joomla oldalon, ha jól tudom Simple bridge-el oldották meg az összekötést. De az megint csak felejtős, mert idézek:

Idézet:

A következő problémával kell szembe nézni:

A meglevő phpBB_user táblából nem képes az adatokat átmenteni a jos_users táblába, ezért a Joomlába újra kell regisztrálni ugyan azzal a névvel, majd bejelentkezve a fórumba megkapja a már beállított jogokat.
A fórumban ki kell kapcsolni a regisztráció lehetőségét.
A vizuális integrációról elég sokat lehet olvasni a fórumokon, amik segítenek összehozni a két megjelenés fejlécét. A fűzős megjelenítést több helyen sem ajánlják. De szerintem a legegyszerűbb és legjobb megoldás a már említett RocketTheme:ez és ez és nem kell frame-ekkel bajlódni. Mindkettő ingyenes letölthető megjelenés. Nem a legszebb, de kiindulásnak megteszi. Testre is lehet akár szabni, vagy ha valakinek a többi megjelenés tetszik, akkor a Google segít.
Léteznek különböző komponensek különféle fejlesztőktől, melyek fórumos információkat jelenítenek meg a Joomlában, tehát ez is megoldható. Van ingyenes és van fizetős. Többek között itt található egy.

A felhasználói adatok szinkronja nem nagyon oldható meg a Joomla alaprendszerrel, mert nem lehet létre hozni profil mezőket és csoportokat sem. Ehhez szükség van egy olyan kiegészítőre, ami ezt tudja. Community Builder, JomSocial, amik afféle közösségi jelleggel ruházzák fel a Joomlát, így a Joomla által már a felhasználók is nagyító alá kerülnek. Ehhez természetesen szükség van valamelyik hídra, de ezzel meg már csak az a baj, hogy innentől kezdve a phpBB már nem olyan független. Ebbe még annyira nem fogtam bele, de kábé úgy néz ki a dolog, hogy a felhasználó felvesz egy profil értéket a Joomlában pl avatar, ami meg fog jelenni a fórumban. Ehhez módosítani kell a fórum fájlokat, de innentől kezdve nem használható a fórumos profil, így azt ki kell kapcsolni.
A tökéletes profil szinkronizáció egyenlőre nem, vagy csak így oldható meg. Ez igaz a privát üzenetekre is, és minden a profilhoz kapcsolódó dologra. Tulajdonképpen ezzel a Joomla és a kiegészítője levenné a terhet a fórumról, ami így már tényleg csak fórum lenne.

Persze, az is lehet, hogy csak most jutnak el oda a fejlesztők, hogy ilyen dolgokkal is foglalkozzanak, mivel a működő hidalást már megoldották. Mint említettem, a JFusion 2-es verziója hozhat újdonságokat, aztán kérdéses, hogy végül mi sül ki belőle.

Sokat keresgéltem, és létezik nagyon sok kiegészítő, melyek próbálják jobban összecsiszolni a két rendszer működését.
De nekem ezzel a megoldással az a legnagyobb bajom, hogy itt már túl sok komponenst kell figyelemmel kísérni. Fórum, Joomla, CB, megjelenés, bridge. Viszont, ha jól működik, akkor van egy nagyon jól kibővített rendszerünk, aminek megőriztük minden hasznos tulajdonságát.

Mit gondoltok erről, próbálta már valaki? Vajon mennyire életképes?

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
fberci
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2005.05.28. Szombat 1:00
Hozzászólások: 7388
Hozzászólás Elküldve: 2009.11.23. 12:44    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Látom vannak itt jóval tapasztaltabbak is nálam, de azért leírom az én kevéske tapasztalatom is.

Én a JFusiont telepítettem, mivel a Mehdi féle hídról korábban nem hallottam, és nem tűnt túl elegánsnak, míg a RokBridge jónak tűnt (amit eddig hallottam, és amit Silhouette is írt, annak alapján ez tűnik a legelegánsabb megoldásnak, a legkomplettebbnek), de annál visszatántorított az RC szakasz túlnyúlása (már elég rég kezdték a projektet, és ha jól tudom, még mindig csak RC van belőle, bár abból a 9. - kicsit érdekes). Mindnesetre ez egy használható híd, de azért közel sem tökéletes. A regisztrációt ennél is ki kell kapcsolni valamelyik helyen (az én esetemben ez a phpBB-ben történt), majd az összes felhasználót szinkronizálni kell. Ez két lépésből áll, egyszer be kell importálni a Joomla felhasználóit a phpBB-be, majd a phpBB felhasználóit a Joomlába. Ezután az újonnan regisztráló felhasználóknak automatikusan létrehozásra kerül egy account a másik rendszerben is. A belépés abban a felállásban, amit én csináltam, csak egy irányba működik: tehát ha a Joomlában lépsz be, akkor a phpBB-be is beléptet, azonban fordítva nem. Viszont a phpBB-ben is be tudsz lépni, és ha a Joomlában megváltoztatod a jelszavad (és belépsz vele), akkor azt a phpBB-ben is megváltoztatja. Ami negatívum volt, az az, hogy a már létező accountok összekötésénél gondjai akadtak. Valószínűleg az lehet a probléma forrása, hogy másként különböztetik meg a felhasználóneveket. A phpBB-ben nem számít a kis-nagybetű, de számít az ékezet, míg azt olvastam, hogy a Joomlánál a kis-nagybetű számít, de az ékezet nem. Mindenesetre itt gondok adódtak.

Vizuális integráció elvileg a JFusionben is van, gyakorlatban nem próbáltam. Mindenesetre, ha valaki vizuális integrációt szeretne, az szerintem, bármelyik hidat is használja, akkor jár a legjobban, ha saját maga kézzel hozzáigazítja a phpBB-s megjelenését a Joomlája kinézetéhez. Ez CSS-sel általában elég könnyen megvalósítható, és a sablon öröklés használatával elég csak egy-két sablon fájlt megváltoztatni. Erre az lehet ellenpélda, ha valaki Joomlás blokkokat akar a fórumán is megjeleníteni, de akkor is szvsz bármennyire jól sikerül a szerver oldali integráció, a kimenetet (HTML, CSS) testre kell valamilyen módon szabni.

Azok alapján, amit írsz Silhouette, érdemes lehet majd még jobban megnéznem a RokBridge-et, és a JFusionre is megérheti egy újabb pillantást vetni a 2-es verzió kijöttével.

A CMS-ekkel kapcsolatban: Én nem hallottam volna sok emberről, aki phpBB-t használt volna Joomlával. Lehet, hogy van hozzá híd, de szvsz kevésbé kiforrott, mint amilyenek a Joomlához vannak. Én egyébként azt véltem felfedezni, hogy az amatőr weboldal-tulajdonosok inkább a Joomlát választják, míg a Drupal a professzionális oldal kedveltje. Ennek nyilván megvan a maga oka, a Drupal talán kicsit több hozzáértést követel, de cserébe mintha egyértelműbb lenne a felépítése. Mindenesetre a Joomla nekem is egy kicsit zavarosnak tűnik pl. a maga korlátozott felhasználókezelésével (pl. csoportok hiánya - gyakorlatilag), ha csak egy egyszerűbb oldalt kéne felépítenem, akkor lehet, hogy inkább mondjuk a WP-t választanám (vagy a phpBB-t bővíteném :D).
_________________
Üdv.: fberci
Kereső | Szabályzat | phpBB3 telepítés/frissítés/konvertálás | Útmutatók | Olympus - phpBB3 | Kérlek, ne küldj privát üzenetet nem személyes dologgal kapcsolatban!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
HoremWeb
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.06.18. Vasárnap 1:00
Hozzászólások: 2400
Hozzászólás Elküldve: 2009.11.23. 19:08    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

fberci írta:

(vagy a phpBB-t bővíteném :D).
No, ez érdekelne, fberci! Akarsz beszélni róla? Erősen töröm a fejem (és a pénztárcám) azon, hogy egy fizetős szerverre költözöm, de az akkor lenne ésszerű, ha oda már valami normális CMS rendszerre átültetve vinném át a "gyermeKEMET". :)
Ja, hozzáteszem, hogy a php-tudásom tart a 0-hoz (még mindig).
_________________
Élet, üdv, egészség! - HoremWeb

Kép KEMET = Az Ókori Egyiptom

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Silhouette
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s


Csatlakozott: 2009.02.19. Csütörtök 10:19
Hozzászólások: 153
Hozzászólás Elküldve: 2009.11.23. 20:47    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

fberci írta:

...
A CMS-ekkel kapcsolatban: Én nem hallottam volna sok emberről, aki phpBB-t használt volna Joomlával. Lehet, hogy van hozzá híd, de szvsz kevésbé kiforrott, mint amilyenek a Joomlához vannak.
Úgy érted, phpBB-t használt volna Drupal-al. :)

Valójában a RokBridge már RC12-nél tart. Hány tucat lesz még ebből? :)
A régi cím: http://www.rocketwerx.com/products/rokbridge/overview
Az új, ami csak a rocketwerx főoldalán derül ki: http://www.rockettheme.com/extensions-joomla/rokbridge

Léteznek egész jó phpBB-re épülő továbbfejlesztések, portálok, amik CMS jelleggel ruházzák fel a fórumot. Előnye szerintem, hogy egy adminisztrációs felületről elérhető minden, nem kell a már említett házassági gondokkal szembenézni. Hátránya viszont, hogy ezzel már az alap fórumot eléggé módosítják, és ezek általában egyszemélyes projectek, és mi van akkor, ha a fejlesztő ráun, vagy valami okból már nem tud vele foglalkozni?
Igazából minden variációnak van előnye és hátránya. A legjobb az lenne, ha néhány fejlesztő csapat egy közös projecten dolgozna. :)

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
fberci
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2005.05.28. Szombat 1:00
Hozzászólások: 7388
Hozzászólás Elküldve: 2009.11.28. 15:55    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

HoremWeb írta:

No, ez érdekelne, fberci! Akarsz beszélni róla?
Ezt sajnos úgy értettem, hogy magam írnék rá valami egyedi cuccot. (Egyébként ez a meglehetősen kezdetleges állapotban lévő CMS-szerűség jónak néz ki, és a fejlesztőjét ismerve az is lesz, úgyhogy akár ezt is használnám, ha ilyenre lenne szükség.)
_________________
Üdv.: fberci
Kereső | Szabályzat | phpBB3 telepítés/frissítés/konvertálás | Útmutatók | Olympus - phpBB3 | Kérlek, ne küldj privát üzenetet nem személyes dologgal kapcsolatban!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Emedrol
Regisztrált tag
Regisztrált tag
Avatar

Csatlakozott: 2010.09.22. Szerda 20:57
Hozzászólások: 2
Hozzászólás Elküldve: 2010.09.24. 18:53    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Hello
Örököltem egy fórumot phpBBvel és egy honlapot e107-tel.
És az igazság az, hogy összekéne kapcsolni a kettőt. Mégpedig fordítva nem honlap alá fórumot, hanem fórum fölé honlapot. Ebben kéne segítség.
A lehető legegyszerűbben kéne mindent, mert mind a két rendszert még csak tanulom használni.

Remélem tudtok segíteni.
Emedrol

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
k959
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.14. Péntek 17:08
Hozzászólások: 1128
Hozzászólás Elküldve: 2010.09.24. 20:35    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

Idézet:

nem honlap alá fórumot, hanem fórum fölé honlapot
Értelme úgyanaz. :wink:

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Emedrol
Regisztrált tag
Regisztrált tag
Avatar

Csatlakozott: 2010.09.22. Szerda 20:57
Hozzászólások: 2
Hozzászólás Elküldve: 2010.09.24. 20:37    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Akkor jó XD Mee ismerőseim ijesztgettek mindenféle csoda dolgokkal amiknek a 3/4-ét nem is értettem XD

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
xXxAngelGxXx
Regisztrált tag
Regisztrált tag


Csatlakozott: 2013.03.07. Csütörtök 13:18
Hozzászólások: 1
Hozzászólás Elküldve: 2013.03.07. 13:29    Hozzászólás témája: Azer CMS és a phpbb
Hozzászólás az előzmény idézésével
Sziasztok!

Most használok először PHPBB-t. Sok helyen írogatták, hogy az azer cms fórum részét PHPBB-vel a legkönnyebb összehozni. A történet a következő:

A szerveren telepítettem az azer cms-t beállítgattam, és tökéletes működik. :lol:
Feltöltöttem a phpbb-t a weboldal + a mappa nevével fel is telepítettem, és külön az is működik. :lol:
Beállítom az Azer-ben a forum mappát a "./xy" bekapcsolom, és az azer forum fülön nem nyitja meg, csak kiegészíti a weboldalcímet egy "/#"-el. :cry: ( Olvastam, hogy a phpbb-ben ha kikapcsolom a reget, akkor 1-1-ben használja a DB-t, így a weboldalon reggelt emberek egyből betudnak lépni a fórumba)

A problémám az, hogy nem tudom hol kell kikapcsolni a reget.... :roll:

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:  

Időzóna: (GMT +1 óra) RSS - hozzászólások
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés