Fertőzött fórum költöztetése extra.hu-ról
Szerző
Üzenet
Sziasztok
Van egy fórum az extrán,
mywebside.extra.hu
amit költöztetni kellene, vagy maradni és fizetni Viszont most bekaptunk egy trójai vírust, és fertőzött mindenkit aki felkereste a honlapot. Gyorsan a módosított fájlokat felülírtam az eredetikkel, de természetesen ettől elromlott a fórum. Nem értek hozzá, és kapkodtam is... Mindenesetre most már a költözést egyszerűbbnek gondoltam mind a javítást (ha lehetne egyáltalán). De az meg sehogy nem sikerül. Próbálkoztam atw-t de nem tudom beletölteni phpMyAdminba. Ezt írja ki:
SQL-kérés:
--
-- Adatbázis: `mywebside`
--
CREATE DATABASE `mywebside` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci;
MySQL jelzi:
#1044 -
mit kellene csinálnom?
Persze látom, hogy az előző, felhasználónevem van benne, de ha átírom erre, akkor is hasonlót ír ki.
Van egy fórum az extrán,
mywebside.extra.hu
amit költöztetni kellene, vagy maradni és fizetni Viszont most bekaptunk egy trójai vírust, és fertőzött mindenkit aki felkereste a honlapot. Gyorsan a módosított fájlokat felülírtam az eredetikkel, de természetesen ettől elromlott a fórum. Nem értek hozzá, és kapkodtam is... Mindenesetre most már a költözést egyszerűbbnek gondoltam mind a javítást (ha lehetne egyáltalán). De az meg sehogy nem sikerül. Próbálkoztam atw-t de nem tudom beletölteni phpMyAdminba. Ezt írja ki:
SQL-kérés:
--
-- Adatbázis: `mywebside`
--
CREATE DATABASE `mywebside` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci;
MySQL jelzi:
#1044 -
mit kellene csinálnom?
Persze látom, hogy az előző, felhasználónevem van benne, de ha átírom erre, akkor is hasonlót ír ki.
Próbáld meg úgy, hogy az utf8_general_ci; átállítod utf8_bin -re.
Köszönöm, hogy válaszoltál!Csak egyszerű utf8 beállítási lehetőség van az importálás helyén, a többi másféle. Az a baj, hogy a nem értem még az egyszerű költöztetés leírását sem. Mi a különbség a php adminban lementet fájl, és a fórum adminjából kimentett között? Lehet úgy költözni egyáltalán, hogy nem működik a fórum?A másik megoldás, ha helyre tudnám hozni valahogy a fórumot, és a fórumozók azt mondták, hogy összedobnák a pénzt és akkor maradnánk az extrán. Nem tudom mit csináljak, mert megjavítani sem tudom:-( ...Van egy két hetes fórumból kimentett file-om, meg egy működő phpadmin az extrán, a php fájlok hibásak lehetnek. Mit lehet ilyenkor csinálni? Egyáltalán lehet költöztetni úgy fórumot, hogy ez egy konvertált 2-esről hármasra? Azt sem értem, hogy „Fájlok áthelyezése:Töltsük le a phpBB fájljait a régi helyről, majd másoljuk fel az új tárhelyünkre.” Az én file-im sérültek lehetnek, nem lehet úgy, hogy csinálok egy új fórumot, és abba töltöm bele az adatbázist? Á nagyon sötét vagyok...
Az én véleményem az, hogy húzz fel egy tiszta új fórumot és, ha kész mentsd le a friss adatbázist majd a te mentéseddel írd felül az újat, ha akkor ír hibát akkor arról még lehet beszélni, hogy is tovább.
Nincs jogod új adatbázist létrehozni, de a fájl elején szerepel egy erre vonatkozó parancs. Egyszerűen töröld ki a fájlból a feltöltés előtt a
sort. Ez csak annyit adna meg, hogy az importálás elején hozza létre az adatbázist, de mivel te egy már létező adatbázisba másolod be az adatokat, így nem szükséges ez a parancs.
Ha van egy
Következő probléma lehet a visszatöltendő mentés túl nagy mérete, erről van is egy útmutatónk: Adatbázis-kimentés feldarabolása.
Ha van egy
USE 'mywebside'; szerű sor is alatta, akkor töröld ki nyugodtan azt is.
Következő probléma lehet a visszatöltendő mentés túl nagy mérete, erről van is egy útmutatónk: Adatbázis-kimentés feldarabolása.
Jelenleg tettem fel egy új fórumot az atw-re, ami 3.0.7-es az eredeti pedig 3.0.5 ös -re lett konvertálva, nem tudom, hogy ez hiba-e, most olvastam, hogy ugyanolyat kéne felrakni. Az extrán is átállítottam a karakterkészletet latin2-re és a atw-n is, a tevékenységek fülre kattintva. Letöltöttem az extráról az adatbázist, gzip-ben, majd kicsomagoltam. Mivel 34 MB körül van (az extra kijelzője a dupláját mutatja), az ATW-re meg csak 8-at elehet feltenni, ezért feldaraboltam a pontosvesszőknél, és úgy akartam felrakni, de mindig kiírt valamit, leginkább amit fenn írtam Most meg táblánként mentettem le, nem haladja meg kicsomagolva a 8MB egyik sem, mégis már az elsőnél azt írja, ki, hogy időtúllépés miatt,stb. Própából egyetlen egy kis táblát is megpróbáltam, az néhány KB -os volt, azt bevette. Egyébként azt sem értem, hogy a táblákban benne van még a 2-es táblái is, azok is kellenek? Vagy kimentésnél valahogy összeforrnak? Tudom, nagyon laikus vagyok (hülye) de ez van...
Ha nem akarsz darabolni vagy időtúllépés lép fel, akkor esetleg próbáld meg a részleges importálást. A lényege az, hogy mielőtt időtúllépés lépne fel, megszakítja az importálást, s ha újraküldöd a fájlt, akkor onnan folytatja, ahol abbahagyta. Látszólag olyan, mintha többször egymásután importálnál egy fájlt, de ez ne tévesszen meg, a legvégén majd kiírja, hogy sikerült az importálás. ATW-n nem próbáltam, de elvileg működnie kell.
A hozzászólás legutóbb Thomas RC által 2010.03.08. 16:05-kor lett szerkesztve, összesen 2 alkalommal.
Az nem jelent gondot, hogy 3.0.7-est tettél fel, csak miután megvagy az egész költöztetéssel futtasd le az install/database_update.php-t (amit az eredeti, letöltött csomagban találsz).
A phpBB2 régi adatbázisára (tábláira) nincs szükség, azt hagyhatod.
Ha elérhető az az opció, amit Thomas RC írt, akkor azzal nagyon kényelmesen át lehet hidalni a méretkorlátozást.
Ha elérhető az az opció, amit Thomas RC írt, akkor azzal nagyon kényelmesen át lehet hidalni a méretkorlátozást.
Az adatbázist importálása végre sikerült, mint ahogy Thomas RC írta. Ez jött ki
http://stirlingengine.atw.hu/forum
Aztán visszatöltöttem az install mappát, és beírtam a böngészőbe a install/database_update.php-t
(gondolom így kell futattni)
de azt írta ki, hogy:
No language found!
Újabb falakba ütközök....
Az adatbázist importálása végre sikerült, mint ahogy Thomas RC írta. Ez jött ki
http://stirlingengine.atw.hu/forum
Aztán visszatöltöttem az install mappát, és beírtam a böngészőbe a install/database_update.php-t
(gondolom így kell futattni)
de azt írta ki, hogy:
No language found!
Újabb falakba ütközök....
Csináltam egy másik regisztrációt is az atw-n, de oda az eredeti phpbb verziót töltöttem fel. Így is ezt írja ki:
General Error
SQL ERROR [ mysqli ]
Unknown column 'is_dynamic' in 'where clause' [1054]
An sql error occurred while fetching this page. Please contact an administrator if this problem persists.
Lehet hogy rosszul mentettem ki valamit az exportálásnál?
Most megpróbálom a www.000webhost.com
bár ott nincsenek jó tapasztalataim, az egyik oldalamnál még mindig nem tudok belépni se a tárhely loginján, sem ftp-n keresztül. Ott talán be tudom tölteni a két héttel ezelőtti mentésemet is a store könyvtáron keresztűl is, mert nincs ilyen időkorlát. Sok ötletem már nincs...
General Error
SQL ERROR [ mysqli ]
Unknown column 'is_dynamic' in 'where clause' [1054]
An sql error occurred while fetching this page. Please contact an administrator if this problem persists.
Lehet hogy rosszul mentettem ki valamit az exportálásnál?
Most megpróbálom a www.000webhost.com
bár ott nincsenek jó tapasztalataim, az egyik oldalamnál még mindig nem tudok belépni se a tárhely loginján, sem ftp-n keresztül. Ott talán be tudom tölteni a két héttel ezelőtti mentésemet is a store könyvtáron keresztűl is, mert nincs ilyen időkorlát. Sok ötletem már nincs...
Azt hiszem hogy az okozza a bajt, hogy keverednek a phpbb2-es táblák, meg a 3-as. és valami ilyen dolgot javasolnak:
http://www.phpbb.com/community/viewtopic.php?f=46&t=994385
meg ilyet:
http://www.ozerov.de/bigdump.php
de nem értem teljesen mit kellene csinálnom...
http://www.phpbb.com/community/viewtopic.php?f=46&t=994385
meg ilyet:
http://www.ozerov.de/bigdump.php
de nem értem teljesen mit kellene csinálnom...
A teljes adatbázisod átköltöztetted, azaz a régi phpBB2 és az új phpBB3 tartalmát is?
Ha igen, akkor valószínűleg az a helyzet, hogy a phpBB3 a régi phpBB2 tábláit próbálja meg használni, mert az van neki megadva a config fájlban. Ezt meg kell változtatni. Nyisd meg a config.php-t és a tábla előtagot (
Ha igen, akkor valószínűleg az a helyzet, hogy a phpBB3 a régi phpBB2 tábláit próbálja meg használni, mert az van neki megadva a config fájlban. Ezt meg kell változtatni. Nyisd meg a config.php-t és a tábla előtagot (
$table_prefix) írd át a phpBB3 által használtra.
http://stirlingmotor.atw.hu/forum/
http://stirlingmotor.atw.hu/forum/
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.