Subsilver2 fejléc csere
Szerző
Üzenet
Sziasztok!
Szeretném a subsilver2 megjelenésemen kicserélni a fejlécet.
Addig eljutottam, hogy a /forum/styles/subsilver2/theme/images/ könyvtárban a background.gif-et kicseréltem a saját képemre, ami meg is jelenik a fórumon, viszont nem akkora a magassága a megjelenített képnek, mint amekkora valójában.
Tehát a kérdésem az lenne, hogy hol tudnám megadni azt, hogy mekkora szélesség x magasság legyen a megjelenítendő kép?
Ha megadom valahol azt, hogy a képem pl. legyen 800x90 méretű, akkor a felbontási beállításoktól függetlenül, mindenhol 'normálisan' fog megjelenni?
Előre is köszönöm.
Szeretném a subsilver2 megjelenésemen kicserélni a fejlécet.
Addig eljutottam, hogy a /forum/styles/subsilver2/theme/images/ könyvtárban a background.gif-et kicseréltem a saját képemre, ami meg is jelenik a fórumon, viszont nem akkora a magassága a megjelenített képnek, mint amekkora valójában.
Tehát a kérdésem az lenne, hogy hol tudnám megadni azt, hogy mekkora szélesség x magasság legyen a megjelenítendő kép?
Ha megadom valahol azt, hogy a képem pl. legyen 800x90 méretű, akkor a felbontási beállításoktól függetlenül, mindenhol 'normálisan' fog megjelenni?
Előre is köszönöm.
Hogy még konkrétabb legyek, akkor úgy kérdezem, hogy:
ha van egy képem aminek a felbontása 900x80, mit és hol kell átírnom, hogy mindig ebben a méretében lássam és hogy ne legyen úgy szétcsúszva, mint most?
Előre is köszi.
ha van egy képem aminek a felbontása 900x80, mit és hol kell átírnom, hogy mindig ebben a méretében lássam és hogy ne legyen úgy szétcsúszva, mint most?
Előre is köszi.
Kérnék egy moderátort, hogy törölje a topicot.
Megoldottam.
Köszönöm.
Megoldottam.
Köszönöm.
Ne számíts törlésre, mert másnak szüksége lehet a te segítségedre: hogyan oldottad meg a problémát?
Élet, üdv, egészség! - HoremWeb
KEMET = Az Ókori Egyiptom
Hát igazából sufnituning lett, de a célnak megfelel.
A háttérkép ismétlődését ki lehet kapcsolni a stylesheet.css-ben. Ennél a résznél
az x-et át kell írni y-ra.
A magassággal ugyanitt kell "játszani", tehát stylesheet.css
A padding résznél az első paraméter a fejléc magassága. A többire nem jöttem rá.
Szóval kicsit sufnituning, de nálam elérte a célját.
A háttérkép ismétlődését ki lehet kapcsolni a stylesheet.css-ben. Ennél a résznél
Kód:
background-repeat: repeat-x
az x-et át kell írni y-ra.
A magassággal ugyanitt kell "játszani", tehát stylesheet.css
Kód:
background-position: center bottom;
padding: 55px 0 15px 0;
A padding résznél az első paraméter a fejléc magassága. A többire nem jöttem rá.
Szóval kicsit sufnituning, de nálam elérte a célját.
A
repeat-y -nal igazából csak azt érted el, hogy ne balról-jobbra, hanem fentről-lefele ismétlődjön a kép (ezt persze csak akkor látod, ha a kép nagysága kisebb, mint az elemé, aminél háttérnek használod). Ha nem akarsz semmiféle ismétlődést, akkor célszerű no-repeat -ra állítani:
Kód:
background-repeat: no-repeat;
O.K., ezt kicseréltem, "kösz a tippet"
Az első kérdésemre ha valaki tudja a választ, akkor ne tartsa magában.
Az első kérdésemre ha valaki tudja a választ, akkor ne tartsa magában.
Nézd meg a Logó lecserélése és a Hogyan lehet lecserélni a fórum képeit? c. útmutatókat.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.