php session mizéria + wysiwyg editor
Szerző
Üzenet
Üdv Néktek
Próbálok összehozni egy oldalt, aminek egy részét a phpbb3 hajtaná (amellett, hogy maga a fórum is múkodna).
Az oldal használja a php session_* -t, amitől a phpbb megzavarodik.
Jelenleg 2 dolgot tudok elérni :
a., session használat az oldalban, phpbb módosítás nélkül = fórum kidob, ha megnyitom/frissitem az oldalt
b., session használat + módosítás a phpbb -ben
ebben az esetben a fórum ugyan nem dob ki, de nem enged be az admin felületre. Bejelentkezés megtörténik, ezt közli is, hogy rendben van, aztán mégis visszadob, hogy nincs jogosultság. (amúgy hibátlanul beolvassa a felhasználóhoz tartozó jogosultsági beállításokat)
Tudna ezügyben segíteni valaki, aki nálam jobban ismeri ezt a részét a fórum motornak (vagy passzoljátok, és küzdjek vele, ha ez a perverz vágyam
) ?
más.
Ha jól vettem észre, nincs normális WYSIWY(N)G szerkesztő a phpbb3 -hoz.
Ha érdekel valakit, elkezdtem belegyúrni az fckeditor -t.
Néhány alapvető formázási funkciója már működik (igazítások, b/i/u, img/flash beszúrás/átméretezés), itt meg lehet szemlézni :
test.codhq.hu/forum
Ezzel kapcsolatban : elérhető magyar nyelven vmi doksi, a mod készítésről?
Próbálok összehozni egy oldalt, aminek egy részét a phpbb3 hajtaná (amellett, hogy maga a fórum is múkodna).
Az oldal használja a php session_* -t, amitől a phpbb megzavarodik.
Jelenleg 2 dolgot tudok elérni :
a., session használat az oldalban, phpbb módosítás nélkül = fórum kidob, ha megnyitom/frissitem az oldalt
b., session használat + módosítás a phpbb -ben
Kód:
session.php :
$this->session_id = $this->data['session_id'] = md5(unique_id());
átír erre :
$this->session_id = $this->data['session_id'] = session_id();
ebben az esetben a fórum ugyan nem dob ki, de nem enged be az admin felületre. Bejelentkezés megtörténik, ezt közli is, hogy rendben van, aztán mégis visszadob, hogy nincs jogosultság. (amúgy hibátlanul beolvassa a felhasználóhoz tartozó jogosultsági beállításokat)
Tudna ezügyben segíteni valaki, aki nálam jobban ismeri ezt a részét a fórum motornak (vagy passzoljátok, és küzdjek vele, ha ez a perverz vágyam
más.
Ha jól vettem észre, nincs normális WYSIWY(N)G szerkesztő a phpbb3 -hoz.
Ha érdekel valakit, elkezdtem belegyúrni az fckeditor -t.
Néhány alapvető formázási funkciója már működik (igazítások, b/i/u, img/flash beszúrás/átméretezés), itt meg lehet szemlézni :
test.codhq.hu/forum
Ezzel kapcsolatban : elérhető magyar nyelven vmi doksi, a mod készítésről?
Van WYSIWYG editor phpBB3-hoz, ha érdekel, itt megtalálod.
Szerintem a legegyszerűbb, ha az egész oldaladat a phpBB motorra írod, de azt sem értem igazán, hogy miért léptet ki az oldal ha létezik a hagyományos session kezelés.
<M>
pstvfan írta:
Van WYSIWYG editor phpBB3-hoz, ha érdekel, itt megtalálod.
Szerintem a legegyszerűbb, ha az egész oldaladat a phpBB motorra írod, de azt sem értem igazán, hogy miért léptet ki az oldal ha létezik a hagyományos session kezelés.
A phpbb.com-on van javított változat, ami jól működik.
Vízipipa Blog - Egy blog, melynek fő témaköre a vízipipázás! Minden információ: tippek, hírek a hazai és külföldi fronton, dohány tesztek és miegymás!
pstvfan írta:
Van WYSIWYG editor phpBB3-hoz, ...
Két apróság nem tetszik azzal kapcsolatban
1., Uploaded : Aug 2009
2., almsamim.com : This domain name expired on Jul 10 2010 10:52AM , így az egyetlen link amit találtam hogy kipróbáljam, nem múkodik. Sikerült megzuhantatni a phpbb bbcode kezelőjét.
ezzel nem tud mit kezdeni (ezért próbálnám ki, mielőtt feltenném) :
Kód:
[size=large][color=#00e010]green[/color][font=Times New Roman]asdasda[size=x-large][font=Arial]sdasdas[/font][b]123[/b][/size]dasdasd[/font][/size]
syska írta:
Ez a verzió spec pont hibás....
a 3.0.7-PL1 -nél van frissebb? tudnál dobni egy linket ahonnan le tudom tölteni?
nah, majd jól megpeccselem a következő verziót ha kijön/meglesz. addig átírom a bbcode class -t, hogy megeméssze a fenti kódot
fuligjimmy írta:
a 3.0.7-PL1 -nél van frissebb? tudnál dobni egy linket ahonnan le tudom tölteni?
Biztos. A phpBB 3.0.7pl1 a legfrissebb verziója, amiben egyelőre nincs ismert hiba.
pstvfan írta:
Biztos. A phpBB 3.0.7pl1 a legfrissebb verziója, amiben egyelőre nincs ismert hiba.
(az oldal eredendően a VB -re épült, azonban annak beszerzése sajnos qtba esett)
na mind1 ... ettől függetlenül hegesztem az fckeditor -t. átíródott a bbcode/parse_message class.
már nem zavarodik meg a sok egymásba ágyazott formázástól
ezek már működnek (szerkesztőből is) :
igazítás:
- left
- right
- center
- justify
formázás:
- font
- size
- b
- i
- u
- del (strike-out)
- color
- bgcolor
beszúrás:
- img
- flash
a beszúrt kép (flash is elvileg) természetesen méretezhető/igazítható (szövegbe ágyazás), amit meg is jegyez
jah, van egy teszt user a kipróbálásához (nem kell regelni
Igen, a grafikus szerkesztőre gondoltam!
Itt a 0.0.9RC3 - http://www.phpbb.com/community/viewtopic.php?f=70&t=2075455
Sok hibát javítottak ami a 8-asba még volt.
Ennek az fkc editor-osdinak nem nyitnál egy külön témát a modok részben?
Engem például nagyon érdekelne.
(Olyan demo is, amihez nem kell regisztrálni pl.)
Vízipipa Blog - Egy blog, melynek fő témaköre a vízipipázás! Minden információ: tippek, hírek a hazai és külföldi fronton, dohány tesztek és miegymás!
Itt a 0.0.9RC3 - http://www.phpbb.com/community/viewtopic.php?f=70&t=2075455
Sok hibát javítottak ami a 8-asba még volt.
Engem például nagyon érdekelne.
syska írta:
Igen, a grafikus szerkesztőre gondoltam!
...Sok hibát javítottak ami a 8-asba még volt.
Idézet:
Idézet:
Engem például nagyon érdekelne.![]()
http://test.codhq.hu/forum
user : teszt
pass : teszt2
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.