Időzóna: (GMT +1 óra) RSS - hozzászólások

Banner elhelyezése

Szerző
Üzenet
Tmboy
Gyakorló phpBB-s
Gyakorló phpBB-s


Csatlakozott: 2010.09.21. Kedd 7:09
Hozzászólások: 90
Hozzászólás Elküldve: 2010.10.16. 20:44    Hozzászólás témája: Banner elhelyezése
Hozzászólás az előzmény idézésével
Sziasztok!

Szeretnék az oldalamra 4db 468x60-as banner hírdetést olyan elrendezésben, hogy egymás mellett középen van kettő és szintén alatt egymás mellett középen kettő. Mind a két módszer érdekelne (kóddal s képpel) való beillesztés. A válaszaitokat előre is köszönöm :)

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
bojzi
Gyakorló phpBB-s
Gyakorló phpBB-s


Csatlakozott: 2010.05.12. Szerda 6:20
Hozzászólások: 57
Hozzászólás Elküldve: 2010.10.19. 12:34    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Üdv.

Én ilyenkor előveszem a dreamweavert aztán onnan puskázok. beillesztem a képet(ha jpg formátumú a banner) aztán a forráskódot kimásolom majd beillesztem ahova kell. Az én ismereteim szerint a középre igazítás egyik megoldása a <center></center> nyitó és záró tagok.

Kép beillesztése a megjeleníteni kívánt helyen:

<a href="http://ide írd a linket.hu" target="_blank"><img src="a bannerképed elérési útvonala" alt="leírás pl: Elektronikus Zenei Portál" width="468" height="60" border="0" /></a>

a target:"_blank" azt jelenti, hogy egy új ablakban nyílik meg az oldal a kattintás után.
a border: a kép keretvastagsága.

Ha a fenti kód elé teszed <center> és mögé a </center> tagot akkor középre igazítja a képedet.

De biztosan vannak más megoldások is, én is csak gyakorolgatom a dolgokat :D

Üdv
_________________
A Techno varázslat mely mosolyt fakaszt vagy könnyeket... Hunyd le a szemed, és érezd teljes erővel, ahogy magával ragad, ahogy meg szűnik az idő múlása... csak a Techno marad!
I ♥ TECHNO

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
ewhchj
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s


Csatlakozott: 2009.05.18. Hétfő 19:37
Hozzászólások: 140
Hozzászólás Elküldve: 2010.10.20. 10:07    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Noha tulajdonképpen igazad van, mind a kettő esetben, azért fel kell hogy hívjam a figyelmet egy gondra mind a két esetben:

A ProSilver témával (alapbeállítás) a phpBB "XHTML 1.0 Strict" nyelvű kódot generál ami azt jelenti, hogy a kód megfelel bizonyos (elég magas szintű) szintaktikai és szemléletbeli elvárásoknak. A böngészők a doctype deklarációból (az első sora a kódnak) felismerik ezt a nyelvet és a megadott szabályok szerint jelenítik meg. Ha a böngésző olyan nyelvi elemeket lát amik nincsenek benne a megadott nyelvben, akkor csak tippelni tud a megjelenítésnél, hogy te valójában mit akarsz, és ez sosem vezet jóra, mert sok féle böngésző van és nem mindegyik ugyanúgy old meg mindent.

Ha ezt nem értetted akkor annyi a lényeg, hogy nem "XHTML 1.0 Strict" kódelemek használata bekavarhat a böngészőknek és sokszor olyan hibákhoz vezet, hogy firefoxban és internet explorerben (és chromeban, és opera-ban, stb) kicsit máshogy jelenik meg az oldal és az ember csomót szenved és akkor sem érti, hogy mi a fenéért csúsznak el máshogy a dolgok.

Tehát a kép beszúrásánál ne használj target attribútumot, illetve az alt nem csak egyszerű leírás, hanem ez a szöveg fog megjelenni ha valamiért nem tudja megjeleníteni a képet (ennek ezernyi oka lehet), és az alt attribútumot kötelező is belerakni ezért:
<a href="http://ide írd a linket.hu"><img src="a bannerképed elérési útvonala" alt="leírás pl: Elektronikus Zenei Portál" width="468" height="60" border="0" /></a>

A target attribútumnál úgyis csak idegesít mindenkit hogy új lapon nyílik meg, főleg, hogyha a felhasználó új lapon akarja megnyitni azt könnyedén megcsinálja magának, valójában csak elenyészően kevés esetben van tényleg értelme.
A width és height attribútum rendben van, viszont szerintem érdemes eleve akkora képet berakni amekkorát szeretnénk és akkor a méretezés el is hagyható (de azért teljesen jó ha ott van).

A border attribútum leginkább fölösleges, úgyis az alapbeállítás is 0, ha meg nem akkor nem biztos hogy felül kellene itt definiálni.

A <center></center> tagek meg szintén el lettek hagyva (az hogy pontosan milyen megfontolásból azt hagyjuk), de helyette egy egyszerű inline css segíthet:
<div style="text-align:center"></div>

Tehát egy középre igazított link kép 468x60-as méretben így néz ki "XHTML 1.0 Strict"-ben:
<div style="text-align:center"><a href="http://ide írd a linket.hu"><img src="a bannerképed elérési útvonala" alt="Leírás a képről" width="468" height="60" /></a></div>

Illetve ha puskázni szeretnétek akkor ne Dreamwaverből tegyétek ezt, hanem w3schools.com-ról.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
bojzi
Gyakorló phpBB-s
Gyakorló phpBB-s


Csatlakozott: 2010.05.12. Szerda 6:20
Hozzászólások: 57
Hozzászólás Elküldve: 2010.10.20. 13:08    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Reméltem is, hogy ilyesmi választ fogok kapni erre a hozzászólásra. Hasznos is volt, köszi szépen.Sajnos az angolom elég gyenge ehhez a linkhez, hasonló, magyar nyelvű oldalról nem tudsz?

kérdés, példa:

van 4 kép a footeremben. ezekkel szeretnék hivatkozni pl a blogomra, twitterre, stb, akkor minden képet külön <div tagba kel elhelyezzek?

Richárd
_________________
A Techno varázslat mely mosolyt fakaszt vagy könnyeket... Hunyd le a szemed, és érezd teljes erővel, ahogy magával ragad, ahogy meg szűnik az idő múlása... csak a Techno marad!
I ♥ TECHNO

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
ewhchj
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s


Csatlakozott: 2009.05.18. Hétfő 19:37
Hozzászólások: 140
Hozzászólás Elküldve: 2010.10.21. 08:29    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Nem. Mehetnek simán egy <div>-be. :)

A <div> arra való, hogy kijelölje a html-ed egy részét. Így például csoportba foglalhatsz több elemet, vagy mondjuk css-sel stílusokat alkalmazhatsz a div-re.
Most pont ezt a másodikat teszed. Ha a <div> nyitójába beleírtad, hogy style="text-align:center", akkor ez addig érvényes lesz amég </div>-vel le nem zárod, szóval, hogyha azt szeretnéd mondjuk hogy az egész dokumentumban mindenhol minden szöveg középre zárt legyen, akkor az egészet egy nagy <div>-be foglalhatod például és ennek a divnek adod a text-align:center stílust.

Stílust egyébként nem csak a <div>-nek hanem nagyon sok féle elemnek lehet adni, csak szerintem a <div>-nek van a legkevesebb mellékhatása és használható a legtöbb helyen azért azt írtam a példában.

Ezen kívül tudni kell, hogy a stílusokat nem magában a html-ben szokták megadni, hanem erre van külön css fájl (van a html elején egy sor hogy <link rel="stylesheet" href="a css stíluslap elérési útja" type="text/css" /> itt mondja meg a html, hogy milyen css-t töltsön le a böngésző a laphoz). És általában a stílusokat ezen a stíluslapon szokták megadni (ha megnézel egy css-t akkor látni fogod, hogy miről van szó).

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kismágus
Regisztrált tag
Regisztrált tag


Csatlakozott: 2010.09.04. Szombat 15:34
Hozzászólások: 8
Hozzászólás Elküldve: 2011.02.05. 17:22    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Hello!

Én olyat szeretnék kérdezni ,hogy melyik template fáljt kell modosítanom ahoz hogy a banner a lap alján legyen? És még azt is szeretném megtudni hogy elég a fentebb írt html kódot átírnom és azt beilesztenem a template fáljba? Bocs ha hülyét kérdeztem de még kezdő vagyok.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Thomas RC
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.09.29. Péntek 1:00
Hozzászólások: 4377
Hozzászólás Elküldve: 2011.02.05. 18:11    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Ha azt szeretnéd, hogy a banner minden oldal alján megjelenjen, akkor a következő fájlt kell szerkesztened: /styles/{SABLONOD_NEVE}/template/overall_footer.html

Keresd meg a következő részt az említett fájlban:

Kód:

<!--
   We request you retain the full copyright notice below including the link to www.phpbb.com.
   This not only gives respect to the large amount of time given freely by the developers
   but also helps build interest, traffic and use of phpBB3. If you (honestly) cannot retain
   the full copyright we ask you at least leave in place the "Powered by phpBB" line, with
   "phpBB" linked to www.phpbb.com. If you refuse to include even this then support on our
   forums may be affected.

   The phpBB Group : 2006
//-->


Ez alá rakjál be egy <div> taget, e közé helyezheted el a bannert, valahogy így:

Kód:

<div align="center" style="padding-top: 5px;">
   <a href="http://ahova_a_banner_mutat.hu"><img src="http://ahol_a_banner_van.hu/banner.png" /></a>
</div>


A példakódban a banner középre lesz igazítva (align="center"), továbbá a banner felett lesz 5 pixelnyi üres hely (style="padding-top: 5px;"). Utóbbira azért van szükség, hogy a kép ne olvadjon egybe a felette lévő elemmel, a navigációs barral.

Ha a bannert a copyright alatt akarod elhelyezni, akkor a fentebbi példakódot ez alá szúrd be:

Kód:

   <div class="copyright">Powered by <a href="http://www.phpbb.com/">phpBB</a> &copy; 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
      <!-- IF TRANSLATION_INFO --><br />{TRANSLATION_INFO}<!-- ENDIF -->
      <!-- IF DEBUG_OUTPUT --><br />{DEBUG_OUTPUT}<!-- ENDIF -->
      <!-- IF U_ACP --><br /><strong><a href="{U_ACP}">{L_ACP}</a></strong><!-- ENDIF -->
   </div>


A fenti írást a prosilver sablon alapján készítettem, ha nincsenek ilyen soraid a sablonodban, akkor keress olyat, ami hasonlít az itt leírtakra. Ezek a sorok jellemzően a legvégén vannak, úgyhogy könnyű lesz megtalálni.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
kismágus
Regisztrált tag
Regisztrált tag


Csatlakozott: 2010.09.04. Szombat 15:34
Hozzászólások: 8
Hozzászólás Elküldve: 2011.02.06. 00:11    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Thomas RC nagyon szépen köszönöm a segítséget! Sokat segítettél.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Andras555
Regisztrált tag
Regisztrált tag


Csatlakozott: 2006.02.18. Szombat 1:00
Hozzászólások: 18
Hozzászólás Elküldve: 2011.04.17. 18:29    Hozzászólás témája: banner csak a főoldalon
Hozzászólás az előzmény idézésével
Sziasztok!

Elolvastam ezt a részt nagyon sokat segített rajtam, de lenne egy apró kérdésem:
Hogyan lehet azt megoldani, hogy a banner ne minden oldalon jelenjen meg a weblap alján hanem csak a főoldalon.
Köszi előre is a segítséget!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
k959
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.14. Péntek 17:08
Hozzászólások: 1128
Hozzászólás Elküldve: 2011.04.17. 20:34    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Szia.
Amennyiben nem szeretnéd állandóan látni, akkor az index_body.html-be keress neki helyet.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:  

Időzóna: (GMT +1 óra) RSS - hozzászólások
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés