Időzóna: (GMT +1 óra) RSS - hozzászólások

Mi van a felszín alatt

Szerinted lesz phpBB 4?

Igen, még idén 12% 12% [ 1 ]
Igen, jövőre 50% 50% [ 4 ]
Nem, már csak a 3-ast fogják javítgatni 25% 25% [ 2 ]
A phpBB már most is halott 12% 12% [ 1 ]
Összes szavazat : 8
Szerző
Üzenet
avataros
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2007.05.20. Vasárnap 16:42
Hozzászólások: 153
Hozzászólás Elküldve: 2010.11.20. 15:34    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Kösz a kimerítő választ. Én még semmilyen programnyelven nem tudok,és a php-val fogok kezdeni.
Régi vágyam volt, hogy C++ ban programozzak, de az 1 éves ELTE-s suliban olyan messziről érintettük csak a témát, hogy semmit sem ért, a megkapható könyvek meg nem indulnak eléggé alapról, hogy megérthető legyen, pedig csak 1 jó könyv kéne, ami feltételezi, hogy valaki totál kezdő és már menne is a dolog.

Így most a php-val fogok kezdeni, bár a könyv, amit találtam alapról kezdi, de nem elég részletesen és hirtelen ugrik egy magasabb szintre.

Java is jó lenne, ami egy köztes dolog abban az értelemben, hogy én "normál" programozást is szeretnék, azaz olyat, ami a végén .exe filet ad és futtatható offline környezetben is.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
ewhchj
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s


Csatlakozott: 2009.05.18. Hétfő 19:37
Hozzászólások: 140
Hozzászólás Elküldve: 2010.11.20. 21:09    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
C++-ban azért nehéz elkezdeni programozni, mert tulajdonképpen a C nyelv továbbfejlesztése az objektum-orientáltság világa felé, és így minden oktatókönyv vagy hasonló úgy veszi, hogyha C++-t akarsz tanulni akkor tudod a C-t.
A C-t bevezető programozási nyelvként szokták oktatni és nagyon sok kezdő szintű tutorial van hozzá, akár youtube-on is, de én ebből a könyvből tanultam meg: http://torusz.hu/prog/kr-c/

És mivel a C nyelv szintaktikáját (szerkezetét) nagyon sok nyelv veszi át (többek között a C++, a Java, a PHP, és a manapság nagyon népszerű C# is) tényleg érdemes először azt megtanulni, mert megért belőle olyan dolgokat az ember, hogy például mik azok a mutatók, meg láncolt listák, tömbök, vagy éppenséggel hogy működik a rekurzió.

Ha már érted a C nyelvet, akkor onnantól sokkal könnyebb lesz bármilyen más C-szerű programozási nyelvet megtanulnod.

Ami szerintem szórakoztató és hamar látványos, az az openGL programozás C++-ban. A http://videotutorialsrock.com/ honlapról egészen jól meg lehet tanulni (ehhez viszont már kell tudnod a C-t és a C++-t közepes szinten).

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
avataros
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2007.05.20. Vasárnap 16:42
Hozzászólások: 153
Hozzászólás Elküldve: 2010.11.21. 13:13    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Nagyon kösz, jó régi könyv, de magyar nyelvű. Nem tudom honnan tudtál róla, de most ennek neki is állok. Lehet, hogy kiveszem könyvtártól, ha megvan.

Rendes vagy!

Jah, de milyen ingyenes környezetben tudom tesztelni, tehát a php-hez webszervert tudok telepíteni Windows alá, c program környezet van ingyen?

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
ewhchj
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s


Csatlakozott: 2009.05.18. Hétfő 19:37
Hozzászólások: 140
Hozzászólás Elküldve: 2010.11.21. 20:34    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Hát én még a jó öreg Turbo C-t használtam, ami DOS alatt futott. Ha tudsz DOSos programokat futtatni (pl DosBox-szal) akkor szerintem a legjobb választás.

Ha ez nem felel meg, a következő linken egy nagy lista van a C/C++ fordítókról, érdemes itt keresgélni:
http://www.thefreecountry.com/compilers/cpp.shtml

Úgy hallottam például az LCC egész jó.

Sajnos nem tudok tuti tippet adni, mivel nem vagyok otthon a windows alatti C fordítók és munkakörnyezetek között, de remélhetőleg mondjuk a Turbo C menni fog.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
avataros
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2007.05.20. Vasárnap 16:42
Hozzászólások: 153
Hozzászólás Elküldve: 2010.11.21. 22:46    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Kösz, XP gondolom tudja a DOS módot, de azért ennyire nem szeretnék visszamenni az időben.
Olyan kézreálló megoldás lenne jó, mint a php-nál: telepítek egy XAMPP-ot és simán notepad++ programba írom a kódot, majd csak frissítem a böngésző ablakát és látom, hogy működik-e, vagy sem.

A C-t csak ilyen körülményesen, állandóan lefordítva a programot lehet kipróbálni?

Hogy fejlesztesz te, ha C -ben írsz?

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
fberci
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2005.05.28. Szombat 1:00
Hozzászólások: 7388
Hozzászólás Elküldve: 2010.11.21. 23:06    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

avataros írta:

A C-t csak ilyen körülményesen, állandóan lefordítva a programot lehet kipróbálni?
Tekintve, hogy a C nem script nyelv, igen (a script, azaz interpretált nyelvek futásidőben fordulnak, ezért nem kell őket lefordítani). De azért a folyamatos lefordítgatás sem olyan időigényes, ha megfelelő fejlesztőkörnyezete van az embernek. Sőt, gyorsabb is lehet, hiszen nem kell ablakot váltani, csak egy gombnyomás és fordul is le a program, majd nyomban el is indul.
_________________
Üdv.: fberci
Kereső | Szabályzat | phpBB3 telepítés/frissítés/konvertálás | Útmutatók | Olympus - phpBB3 | Kérlek, ne küldj privát üzenetet nem személyes dologgal kapcsolatban!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
avataros
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2007.05.20. Vasárnap 16:42
Hozzászólások: 153
Hozzászólás Elküldve: 2010.11.21. 23:26    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Na de egy ilyen "fordul is le" környezet már fizetős mi?

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
fberci
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2005.05.28. Szombat 1:00
Hozzászólások: 7388
Hozzászólás Elküldve: 2010.11.21. 23:32    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Dehogy, ha már a Notepad++-t hoztad fel, abban is meg lehet oldani nagyon egyszerűen.
_________________
Üdv.: fberci
Kereső | Szabályzat | phpBB3 telepítés/frissítés/konvertálás | Útmutatók | Olympus - phpBB3 | Kérlek, ne küldj privát üzenetet nem személyes dologgal kapcsolatban!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
avataros
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2007.05.20. Vasárnap 16:42
Hozzászólások: 153
Hozzászólás Elküldve: 2010.11.21. 23:34    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
A C nyelvű program futtatását?

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
fberci
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2005.05.28. Szombat 1:00
Hozzászólások: 7388
Hozzászólás Elküldve: 2010.11.22. 00:45    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Hogy érted? Én arra gondoltam, hogy egy billentyűhöz hozzá tudod rendelni a program lefordítását, egy másikhoz pedig a program futtatását. Persze, lehet hogy a kettőt egyszerre is hozzá tudod rendelni egy gombhoz, ennyire nincs tapasztalatom a Notepad++-szal, de a lényeg, hogy nem kell ehhez fizetős alkalmazás.
_________________
Üdv.: fberci
Kereső | Szabályzat | phpBB3 telepítés/frissítés/konvertálás | Útmutatók | Olympus - phpBB3 | Kérlek, ne küldj privát üzenetet nem személyes dologgal kapcsolatban!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
ewhchj
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s


Csatlakozott: 2009.05.18. Hétfő 19:37
Hozzászólások: 140
Hozzászólás Elküldve: 2010.11.22. 09:05    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

avataros írta:

Kösz, XP gondolom tudja a DOS módot, de azért ennyire nem szeretnék visszamenni az időben.
Olyan kézreálló megoldás lenne jó, mint a php-nál: telepítek egy XAMPP-ot és simán notepad++ programba írom a kódot, majd csak frissítem a böngésző ablakát és látom, hogy működik-e, vagy sem.

A C-t csak ilyen körülményesen, állandóan lefordítva a programot lehet kipróbálni?

Hogy fejlesztesz te, ha C -ben írsz?
Nem olyan körülményes ez. A fejlesztőkörnyezetek (IDE-k) 95%-ában ha megnyomod az F5 gombot akkor a programod ment, lefordul és futni kezd. Esetleg megesik, hogy külön gomb van a fordításra és a futtatásra, és akkor két gombot kell megnyomnod.

Amúgy viszonylag népszerű fejlesztőkörnyezet az például az Eclipse. Feltelepíted, feltelepíted hozzá az Eclipse CDT-t. A végén fel kell telepítened a cygwin-t és a programkönyvtárát hozzá kell adni a PATH környezeti változóhoz. Ez az utolsó az egyetlen nehéz lépés, viszont ha megvan utána eclipse-ben nagyon kényelmesen fejleszthetsz: összefogja a forrásfájljaidat egy projektben, felismeri, hogy hol hibás a kódod és mutatja neked, segít kiegészíteni amit leírsz, amikor mentesz automatikusan le is fordítja a forrásaidat, és egy gombbal futtathatod is.

Ráadásul teljesen ingyenes.
Találtam is róla egy telepítési segédlet cikket (sajnos angolul): http://www.ibm.com/developerworks/opensource/library/os-eclipse-stlcdt/index.html

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
avataros
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2007.05.20. Vasárnap 16:42
Hozzászólások: 153
Hozzászólás Elküldve: 2010.11.22. 12:44    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Kösz mindenkinek, előbb a notepad++ programban nézem meg, hogy tényleg ilyen okos-e, azaz tud-e fordítani (max pluginnak szerintem, de meglátjuk). Ha nem, akkor a másik variációt.

Egyébként, régen kaptam a Borland cégtől a Borland C++-hoz egy probaverziót, annyi menü volt benne (windows-os program, úgy 5 éve), hogy lemondtam róla, mivel még az alapokat sem tudtam.

Azt hittem akkor, hogy az objektum orientáltság azt jelenti, hogy menüből összekattintgatom, hogy mit csináljon a program, meg hogyan nézzenek ki az ablakok (mint ahogy excelben függvényeket lehet kiválasztani és kis kódokat összerakni, vagy accessben. De hát ugye nem erről van szó.

Valójában még most sem értem igazán mi is az az objektum orientáltság...

Egyébként a fizetősök kinek érik meg és miben tudnak többet és mennyibe kerülnek? És mik a nagy nevek?

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
ewhchj
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s


Csatlakozott: 2009.05.18. Hétfő 19:37
Hozzászólások: 140
Hozzászólás Elküldve: 2010.11.22. 14:40    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Hát a fizetősök közül nekem a tanulmányaimhoz jár a Microsoft Visual Studio 2008, marha jó csak szerintem magánfelhasználásra indokolatlanul drága. Ha cég lennék akkor lehet, hogy a programozóimnak megvenném, ha bármilyen .NET alapú nyelvet kellene használniuk.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
k959
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.14. Péntek 17:08
Hozzászólások: 1128
Hozzászólás Elküldve: 2010.11.22. 18:46    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

Idézet:

Valójában még most sem értem igazán mi is az az objektum orientáltság...
tessék,
http://hu.wikipedia.org/wiki/Objektumorient%C3%A1lt_programoz%C3%A1s

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
HoremWeb
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.06.18. Vasárnap 1:00
Hozzászólások: 2396
Hozzászólás Elküldve: 2010.11.22. 19:39    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
NetBeans-ről van tapasztalatotok? Milyen? Állítólag az használható C-re. Vagy rosszul tudom?
_________________
Élet, üdv, egészség! - HoremWeb

Kép KEMET = Az Ókori Egyiptom

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Hozzászólások megtekintése:  

Időzóna: (GMT +1 óra) RSS - hozzászólások
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés