Csatolmányok kezelése, hozzászólások

Szerző
Üzenet
jacklogan
Regisztrált tag
Regisztrált tag
Avatar

Csatlakozott: 2006.06.26. Hétfő 1:00
Hozzászólások: 12
Hozzászólás Elküldve: 2006.06.27. 16:29    Hozzászólás témája: Csatolmányok kezelése, hozzászólások
Hozzászólás az előzmény idézésével
Üdv!
Több kérdésem is volna:
1. Az adminban hiába állítottam be a csatolmányoknál, hogy egy hozzászólásban az 50 helyett 100 csatolmányt lehessen kezelni, mégis a hozzászólás beírásakor ötven felett mindig kiírta, hogy 50-nél több nem lehet. Elképzelhető hogy újra kell indítani a php-t?

2. Ha már ez előbbit nem tudtam megtenni, akkor esetleg összetudom-e fűzni a fentiekből kifolyólag keletkezett két hozzászólást eggyé?

3. Sajnos sikerült kihagynom egy képet és nagyon fontos lenne a sorrendiség. Azaz nem megoldás számomra, ha szerkesztem a hozzászólást a fórumból és hozzáteszem a csatolmányt, mert akkor utolsónak kerül, hanem valahova "félúton" kellene. Html-ben egy kicsit otthon vagyok, de nem találom file szinten hogy hol tárolja a hozzászólásokat. Talán valamilyen adatbázisban? Ha így van, akkor tudom azt szerkeszteni valahogy (pl. phpmyadmin) file szinten? Leginkább manuálisan szeretném.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
fberci
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2005.05.28. Szombat 1:00
Hozzászólások: 7388
Hozzászólás Elküldve: 2006.06.27. 17:00    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
1. Elmentette a beállításokat (következőleg már azt ajánlja fel)?

2. Nem.

3. Az adatbázisban tárolja a csatolmányokat külön. A csatolmányok sorrendje pedig a csatolmányok fizikai sorrendjétől függ az adatbázisban. Ezt te kívülről közvetlenül nem tud befolyásolni de közvetetten igen. A csatolmányoknak van egy id-je, ezek alapján tudod rendezni a táblát. Tehát az id-ket úgy kell befolyásolnod, hogy a sorrendjük megegyezzen a hozzászóláson belül található csatolmányok kívánt sorrendjével. Majd ezután rendezned kell a csatolmányok tábláját a csatolmányok id-je szerint. De ez egy kicsit bonyolult... (alap html-nél sokkal több kell hozzá).

De a phpBB nem egy képgaléria...
Szerk.: Most látom, hogy az előző hozzászólásod is ilyen témájú volt, így fokozottan ajánlom figyelmedbe ezt a mondatot. :wink:

_________________
Üdv.: fberci
Kereső | Szabályzat | phpBB3 telepítés/frissítés/konvertálás | Útmutatók | Olympus - phpBB3 | Kérlek, ne küldj privát üzenetet nem személyes dologgal kapcsolatban!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
jacklogan
Regisztrált tag
Regisztrált tag
Avatar

Csatlakozott: 2006.06.26. Hétfő 1:00
Hozzászólások: 12
Hozzászólás Elküldve: 2006.06.28. 10:26    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Természetesen ha megváltoztatom az értékét akkor a legközelebbi bejelentkezéskor is az új értéket látom. Ha azonban rámegyek a hsz-ra, ahol már 50 csat. van, akkor sem engedi az 51-iket. Kétlem, hogy úgy működne a dolog, hogy az érték megváltoztatása utáni időben keletkező hsz-re érvényes csak az új beállítás. De akkor miért?

Nem probléma a php, mysql adatbázis kezelése, szerkesztése sem, és azt kell mondjam, hogy valóban nem egyszerű, de azt hiszem egy-két óra múlva megoldom. Korábban blackdog néven futottam, és mod-okat is javítgattam, de most nem tudok belépni azzal a loginnal, és nem emlékszem, hogy milyen email-címet adtam meg a reg.-kor.
Ezért reggeltem újra jacklogannal.

Köszi!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
fberci
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2005.05.28. Szombat 1:00
Hozzászólások: 7388
Hozzászólás Elküldve: 2006.06.28. 11:23    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

jacklogan írta:

Természetesen ha megváltoztatom az értékét akkor a legközelebbi bejelentkezéskor is az új értéket látom. Ha azonban rámegyek a hsz-ra, ahol már 50 csat. van, akkor sem engedi az 51-iket. Kétlem, hogy úgy működne a dolog, hogy az érték megváltoztatása utáni időben keletkező hsz-re érvényes csak az új beállítás. De akkor miért?
Ez lehet, hogy egy belső korlátozás, de az is előfordulhat, hogy a MySQL cacheli be rosszul az értéket (ez utóbbit nem hinném, hogy megtörténne).
_________________
Üdv.: fberci
Kereső | Szabályzat | phpBB3 telepítés/frissítés/konvertálás | Útmutatók | Olympus - phpBB3 | Kérlek, ne küldj privát üzenetet nem személyes dologgal kapcsolatban!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
atomjani
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2007.10.14. Vasárnap 10:35
Hozzászólások: 399
Hozzászólás Elküldve: 2007.10.30. 05:31    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Szeretném meghatározni,hogy egyes ranghoz milyen feltöltési limit lehet. Azaz,hogy egy rangnál mekkora legyen a max feltölthető fájl mérete. Csoportokra láttam ilyen beállítást,de a rangoknál nem. Pedig szinte minden rangnál más feltöltési max értéket szeretnék hozzárendelni.
Tudnátok ebben segiteni?
Egyébként azt a csatolmányt használom,amit innen töltöttem le.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Hozzászólások megtekintése:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés