Simple Topic Description
Szerző
Üzenet
Sziasztok!
Ennél a MOD-nál egy kicsit elakadtam. Az install azzal kezdődik, hogy futtassak le SQL-ben egy parancsot:
Lefuttatom, de nem hozza létre a táblákat, hanem helyette ez a hibaüzenet fogad:
Ezt hogyan lehet orvosolni? Ki lehet kerülni valahogy az SQL-t, vagy hanyagoljam a MOD-ot? Esetleg van másik hasonló MOD, amihez nem kell SQL-futtatás?
Ennél a MOD-nál egy kicsit elakadtam. Az install azzal kezdődik, hogy futtassak le SQL-ben egy parancsot:
Kód:
ALTER TABLE `phpbb_drafts` ADD `draft_description` VARCHAR( 255 ) NOT NULL DEFAULT '';
ALTER TABLE `phpbb_topics` ADD `topic_description` VARCHAR( 255 ) NOT NULL DEFAULT '';
Lefuttatom, de nem hozza létre a táblákat, hanem helyette ez a hibaüzenet fogad:

Ezt hogyan lehet orvosolni? Ki lehet kerülni valahogy az SQL-t, vagy hanyagoljam a MOD-ot? Esetleg van másik hasonló MOD, amihez nem kell SQL-futtatás?
yanosh írta:
Sziasztok!
Kód:
ALTER TABLE `phpbb_drafts` ADD `draft_description` VARCHAR( 255 ) NOT NULL DEFAULT '';
ALTER TABLE `phpbb_topics` ADD `topic_description` VARCHAR( 255 ) NOT NULL DEFAULT '';
![]()
Egyszerre csak egy sort.
Vízipipa Fórum - Az ország első és legnagyobb vízipipás fóruma! Folyamatosan moderált és mindig találhatsz érdekes témát!
Vízipipa - Az ország első és legnagyobb vízipipás közössége. Legtöbb infó a vízipipáról, legnagyobb fórummal és a legtöbb cikkel!
Vízipipa Blog - Egy blog, melynek fő témaköre a vízipipázás! Minden információ: tippek, hírek a hazai és külföldi fronton, dohány tesztek és miegymás!

Vízipipa - Az ország első és legnagyobb vízipipás közössége. Legtöbb infó a vízipipáról, legnagyobb fórummal és a legtöbb cikkel!
Vízipipa Blog - Egy blog, melynek fő témaköre a vízipipázás! Minden információ: tippek, hírek a hazai és külföldi fronton, dohány tesztek és miegymás!
Köszönöm a segítséget, én balga egyszerre futtattam a kettőt.
Úgy néz ki, így már működik, létrehozta a két táblát. A tábla előtaggal nem volt gond.
Remélem, nem kavarta meg az adatbázist a balgaságom.

yanosh írta:
Köszönöm a segítséget, én balga egyszerre futtattam a kettőt.Úgy néz ki, így már működik, létrehozta a két táblát. A tábla előtaggal nem volt gond.
Remélem, nem kavarta meg az adatbázist a balgaságom.
Ez nem hoz létre táblát, hanem a táblában hoz létre egy új mezőt.
A két tábla phpbb_drafts, phpbb_topics létező táblák

A két utasításnak egyszerre is le kellene futnia, ha azok rendesen pontosvesszővel vannak elválasztva. A 1046-os hibaüzenet elvileg azt jelentené, hogy nem választottál ki adatbázist (phpMyAdminban bal oldalon egy legördülőmezőben) az utasítások lefuttatása előtt, így azt a MySQL nem tudta értelmezni.
kopuler írta:
Nem kavart meg semmit, mert le se futott.
Ez nem hoz létre táblát, hanem a táblában hoz létre egy új mezőt.
A két tábla phpbb_drafts, phpbb_topics létező táblák

Marcee írta:
A két utasításnak egyszerre is le kellene futnia, ha azok rendesen pontosvesszővel vannak elválasztva. A 1046-os hibaüzenet elvileg azt jelentené, hogy nem választottál ki adatbázist (phpMyAdminban bal oldalon egy legördülőmezőben) az utasítások lefuttatása előtt, így azt a MySQL nem tudta értelmezni.
Viszont nem tudtam, hogy adatbázist kellene választanom. Illetve kiválasztottam az odavonatkozó táblákat, amit kért, de nyilván az volt a baj, hogy külön-külön. Azaz kiválasztottam a php_drafts táblát és úgy futtattam. Szerintem ezért nem értelmezte a lefuttatandó parancsot. A súgóban az 1046-os hibaüzenetre azt írta, hogy valami numerikus hibát talált.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.