Egy felhasználó üzeneteinek elrejtése
Szerző
Üzenet
Sziasztok!
Van a fórumomon egy elég idegesítő tag, akit már legalább 65x kitiltottunk, de mindig visszajár idegesíteni az embereket. Valami olyan megoldás után keresgélek, hogy ezt a felhasználót mindenki haragos listájára szeretném rakni kollektívan, hogy senki se láthassa a hsz-eit, de ő maga erről ne szerezzen tudomást. Erre lenne valami ötlet, hogy ez hogyan valósítható meg?
És ha ez megvan, olyat nem lehet csinálni, hogy a többi felhasználó egyáltalán ne lássa, hogy ő hsz-t írt (tehát ne mutassa a fórum, hogy olvasatlan hsz van a témában és ne látszódjon a Mutasd a hozzászólást gomb sem)?
Van a fórumomon egy elég idegesítő tag, akit már legalább 65x kitiltottunk, de mindig visszajár idegesíteni az embereket. Valami olyan megoldás után keresgélek, hogy ezt a felhasználót mindenki haragos listájára szeretném rakni kollektívan, hogy senki se láthassa a hsz-eit, de ő maga erről ne szerezzen tudomást. Erre lenne valami ötlet, hogy ez hogyan valósítható meg?
És ha ez megvan, olyat nem lehet csinálni, hogy a többi felhasználó egyáltalán ne lássa, hogy ő hsz-t írt (tehát ne mutassa a fórum, hogy olvasatlan hsz van a témában és ne látszódjon a Mutasd a hozzászólást gomb sem)?
kiskacsa08 írta:
Sziasztok!
Amit Te mondtál azt csak kollektívan lehet megoldani Frontend oldalról. Mindenki bejelöli, akinek nem tetszik. A másik, hogy hátulról belenyúlsz adatbázisba.
Ha nagyon notórius az emberke, akkor és mondjuk spam-el is, akkor IP alapján lehet a szolgáltatónál talán kezdeményezni valamit.
Azt, hogy Ő úgy lássa, hogy beküldött egy hozzászólást és a többiek mégsem látják azt szerintem csak kód szinten lehetne megoldani. De hátha egy gyakorlottabb PHPBB-s mond valami okosabbat.
Amit Te mondtál azt csak kollektívan lehet megoldani Frontend oldalról. Mindenki bejelöli, akinek nem tetszik. A másik, hogy hátulról belenyúlsz adatbázisba.
Ha nagyon notórius az emberke, akkor és mondjuk spam-el is, akkor IP alapján lehet a szolgáltatónál talán kezdeményezni valamit.
Azt, hogy Ő úgy lássa, hogy beküldött egy hozzászólást és a többiek mégsem látják azt szerintem csak kód szinten lehetne megoldani. De hátha egy gyakorlottabb PHPBB-s mond valami okosabbat.
Az a másik, adatbázisbelenyúlós dolog érdekelne, esetleg nem tudnál segíteni benne, hogy mit kéne variálnom?
Nem is néztem még, hogy ez a haragosok, barátok mire való, de teljesen úgy tűnik, hogy ez neked való.
Biztos megoldható hátulról is, de szerintem jobban jársz ha a userek maguknak állítják be, így nem lehet panasz, hogy miért nem látja valaki a hozzászólásokat.
De megnézhetem, majd ha lesz időm.
Ráadásul az ilyen megoldást minden egyes regisztrálás után el kellene végezni.
Ráadásul az ilyen megoldást minden egyes regisztrálás után el kellene végezni.
Az SQL-ek futtatása előtt készíts egy backup-ot az adatbázisról, hogy baj esetén vissza lehessen állítani.
Belépsz a phpMyAdmin felületre, és belépsz abba az adatbázisba amibe a phpbb dolgozik.
Két táblának meg kell lennie benne, phpbb_users és phpbb_zebra a phpbb előtag lehet más is, de akkor az SQL-eket is módosítani kell.
A csillagozott helyre beírod azt a felhasználónevet akit le akartok tiltani.
Az eredmény egyetlen egy szám lesz. Ezt írd fel magadnak.
Ezután egy újabb SQL-t kell futtatnod.
A csillagozott helyekre be kell írnod azt a számot amit az előbb kaptál. És indít. Ezután ki fogja írni, hogy xy darab sor beszúrásra került.
Ez után már csak a másodikat kell néha futtatni, csak az új tagoknak fogja belerakni a "haragosok" listájába az emberkét.
Leteszteltem, működik.
Belépsz a phpMyAdmin felületre, és belépsz abba az adatbázisba amibe a phpbb dolgozik.
Két táblának meg kell lennie benne, phpbb_users és phpbb_zebra a phpbb előtag lehet más is, de akkor az SQL-eket is módosítani kell.
A csillagozott helyre beírod azt a felhasználónevet akit le akartok tiltani.
Az eredmény egyetlen egy szám lesz. Ezt írd fel magadnak.
Kód:
select pu.user_id from phpbb_users pu
where pu.username='*****'
Ezután egy újabb SQL-t kell futtatnod.
A csillagozott helyekre be kell írnod azt a számot amit az előbb kaptál. És indít. Ezután ki fogja írni, hogy xy darab sor beszúrásra került.
Kód:
insert ignore into phpbb_zebra (user_id, zebra_id,friend,foe)
select pu.user_id, *****, 0, 1
from phpbb_users pu
where pu.group_id !=6
and pu.user_id !=*****
Ez után már csak a másodikat kell néha futtatni, csak az új tagoknak fogja belerakni a "haragosok" listájába az emberkét.
Leteszteltem, működik.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.