Robotok és hozzáférés

Szerző
Üzenet
Mykee
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s

Hozzászólás Elküldve: 2012.01.18. 11:37    Hozzászólás témája: Robotok és hozzáférés
Hozzászólás az előzmény idézésével
Sziasztok!

Egy érdekes dologba botlottam a gugli és a robotok elérhetősége kapcsán.
Ugyanis azt vettem észre, hogy amikor robotként kérdezem le az oldalt, egyszerűen nem látják a topikokat. Megnéztem a csoport és topik hozzáféréseket, az Robothozzáférésen van, a robotok pedig tagok. Mégsem látja a gugli. :shock:
Ezen kívül egy másik érdekesség: készítettem egy speciális index.html sablont, ami két irányba ágazik el: ha be vagy lépve, mutassa a topikokat, ha nem, akkor egyedi belsőt. Itt is próbáltam már, hogy kitiltom az if parancsban vagy engedem, akkor sem a külső lapra, hanem a topiklistára megy rá a robot. Csak ugye nem lát topikokat.
Érthetően: jön a robot. Kikerüli a spec nyitólapot és nála nem az jelenik meg, mint a vendégeknek, hanem egyből belép. De ott nem lát semmit, mintha üres fórum lenne.

Ha már robotok: a robots.txt-vel is próbálkoztam, viszont több oldalt feltúrva sem találtam megnyugtató dolgot. Ugyanis elég, ha sablonból van lekorlátozva a robot és jogosultságokkal, vagy fájlszinten is be kell állítani (pl. images vagy ehhez hasonló mappa tartalmára ne nézzen rá).

Azért kérdezem, mert a gugli megtalált olyan php fájlt is, amit külön nem korlátoztam le, csak az azt tartalmazó weblapot, illetve hivatkozást. Tehát a rá mutató linket levédtem, magát a fájlt nem.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
syska
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s

Hozzászólás Elküldve: 2012.01.20. 22:41    Hozzászólás témája:
Hmm érdekes. Valami mod-ot nem tettél fel, ami a robot tagokat befolyásolhatja?

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Mykee
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s

Hozzászólás Elküldve: 2012.01.21. 22:52    Hozzászólás témája:
Elvileg semmi olyan modot, ami ne lenne már a hivatalos adatbázisban, tehát elvileg nem ütközhetne más dolgokkal. MOD-ból persze nálam mindig sok van fent, de ezért is tartom furcsának a dolgot, hogy miért nem látja a topikokat a gugli, pedig robothozzáférés van adva.
A gugli webmester eszközeiben, az Instant előnézetben teszteltem, illetve ránéztem robotként. Az a vicc, hogy a lapot látja, csak a topikokat nem. Még azon is agyaltam, hogy a vendégeknek talán elrejtettem a megtekintést, de nem.

KillBill
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s

Hozzászólás Elküldve: 2012.01.22. 10:24    Hozzászólás témája:
Hogyan állítod a robotok jogait, csoport, vagy szerep által?

Vagy esetleg mind kettő és a csoport felülírja a szerepet?
[RC] phpBB Arcade

Játék-világ - KillBill

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
Mykee
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s

Hozzászólás Elküldve: 2012.01.22. 18:53    Hozzászólás témája:
Alapból a Robotok hozzáférési jogait nem módosítottam, ami be volt állítva, az rendben volt. Ezután végigmentem a csoportokon és ezen keresztül állítottam be, felülbírálást nem kértem, egyedi paramétert sem adtam meg. :roll:

KillBill
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s

Hozzászólás Elküldve: 2012.01.22. 20:25    Hozzászólás témája:

Mykee írta:

Alapból a Robotok hozzáférési jogait nem módosítottam, ami be volt állítva, az rendben volt. Ezután végigmentem a csoportokon és ezen keresztül állítottam be, felülbírálást nem kértem, egyedi paramétert sem adtam meg. :roll:
AVp/jogosultságok/Fórum alapú jogosultságok megtekintése/

itt kérd le az összes fórumot a robotokra.

Így megtudod a konkrét jogaikat.
[RC] phpBB Arcade

Játék-világ - KillBill

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
2w7
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Hozzászólás Elküldve: 2012.05.06. 05:19    Hozzászólás témája:
Sziasztok! Nem akartam külön témát nyitni!

Az lenne a kérdésem, hogyan lehet eltüntetni a robotokat az online (ki van itt) listából? Köszönöm előre is!

Hozzászólások megtekintése:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés