Egyetlen topic áthelyezése másik szerverre

Szerző
Üzenet
ntamas
Kezdő phpBB-s
Kezdő phpBB-s


Csatlakozott: 2007.03.20. Kedd 22:36
Hozzászólások: 31
Hozzászólás Elküldve: 2013.01.04. 11:54    Hozzászólás témája: Egyetlen topic áthelyezése másik szerverre
Hozzászólás az előzmény idézésével
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet egyetlen topicot áthelyezni egy új szerverre (a fórum már megvan és új, viszont egy témát szeretnék áthelyezni a régiből amoda)?

Vagy esetleg az is jó, hogyha valahogy le tudom menteni, aztán az importálás már valószínűleg menne.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Marcee
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.17. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2807
Hozzászólás Elküldve: 2013.01.04. 13:09    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
phpBB 2-ről vagy 3-ról lenne szó? Vagy esetleg 2-ről 3-ra szeretnéd átvinni azt az egy témát?
A régi és az új fórum taglistája mennyiben különbözik (gondolom a témához hozzászóló tagokat is szeretnéd átvinni)? Mekkora volt a régi fórum, sok tag és sok téma, vagy inkább egy kisebb közösség használta?
Ez azért lenne érdekes, mert ha egy kisebb, alacsony forgalmú fórumról szeretnéd csak átvinni, akkor lehet, hogy az lenne a legegyszerűbb, leggyorsabb és a lehető legkevesebb lehetséges hibával járó módszer, ha átvinnéd a teljes mentést, majd a felesleges fórumokat, témákat, tagokat stb. törölnéd.
_________________
Kérlek, privát üzenetben ne kérj segítséget olyan kérdéssel kapcsolatban, aminek a fórumon a helye!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
ntamas
Kezdő phpBB-s
Kezdő phpBB-s


Csatlakozott: 2007.03.20. Kedd 22:36
Hozzászólások: 31
Hozzászólás Elküldve: 2013.01.04. 13:52    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

Idézet:

phpBB 2-ről vagy 3-ról lenne szó?
2, mivel ide írtam a kettes topicba. Új alatt azt értem, hogy gyakorlatilag új tárhelyre lett téve a régi másolata, viszont az egész fórumnak más lett a témája, így a régi felhasználókat és topicokat töröltem, mivel újak jönnek nemsokára, de az egyik tagot meghagytam, mert vele privátban dumáltunk egy topicban és ezt a topicot szeretném áthelyezni az új fórumba.

Idézet:

A régi és az új fórum taglistája mennyiben különbözik (gondolom a témához hozzászóló tagokat is szeretnéd átvinni)?
Ahogy írtam fentebb, az új fórum taglistájában a régiből összesen 2 személy került át, a többiek új felhasználók. Csak a kettőnk hozzászólásait akarom az újban viszontlátni.

Idézet:

Mekkora volt a régi fórum, sok tag és sok téma, vagy inkább egy kisebb közösség használta?
Hát miután volt annyi eszem, hogy sikerült kikapcsolnom a keresési indexelést (amúgy már vagy 400 mega lenne az adatbázis), a fórum relatíve kicsi kb. 6 mega, téma volt jópár, de tag az nem sok. Kisebb közösség igen.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Marcee
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.17. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2807
Hozzászólás Elküldve: 2013.01.06. 20:06    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
A verzióra csak azért kérdeztem rá, mert mostanában általában már csak tévedésből szoktak a kettes verzió kategóriájába írni.

ntamas írta:

a régi felhasználókat és topicokat töröltem, mivel újak jönnek nemsokára, de az egyik tagot meghagytam, mert vele privátban dumáltunk egy topicban és ezt a topicot szeretném áthelyezni az új fórumba.
Itt két lehetőséged van: az új helyen visszaállítod a témák mentését, majd mindegyik témát törlöd, kivéve azt, amelyiket meg szeretnéd hagyni; vagy fogod a mentést és egyesével átmazsolázod azokat az adatbázis bejegyzéseket, amik a témához tartoznak. Nyílván a megtartandó téma hosszától és a többi téma darabszámától függ, melyik megoldás a célravezetőbb.
Az új helyen érdemes lenne 3-as verziójú phpBB-t telepítened, mivel a kettes már több mint négy éve nem támogatott, nem fejlesztik, nem készül hozzá hibajavítás, biztonsági frissítés sem. A hármas verzió telepítésekor felajánlja a kettes verzióból való konvertálást, így áthozhatod a felhasználókat, hozzászólásokat, esetleges csatolmányokat stb.

Ha az adatbázisból való kézi átmásolás mellett döntenél, akkor a következő sorokat kell kikeresned:
  • A phpbb_topics (vagy hasonló nevű, ha nem phpbb_ tábla előtagot használsz) táblából a megtartandó téma sorát, ennek a kiválasztásában a topic_title mező segíthet.
  • A phpbb_forums-ból azt a sort, ahol a forum_id megegyezik az előbbi soréval:

    Kód:

    select * from phpbb_forums where forum_id = (
    select forum_id from phpbb_topics where topic_id = 1234
    )

  • Az ehhez kapcsolódó kategóriát a phpbb_categories-ból:

    Kód:

    select * from phpbb_categories where cat_id = (
    select cat_id from phpbb_forums where forum_id = (
    select forum_id from phpbb_topics where topic_id = 1234
    ))

  • A kategória jogosultság beállításait -ha van- a phpbb_auth_access-ből:

    Kód:

    select * from phpbb_auth_access where forum_id = (
    select forum_id from phpbb_topics where topic_id = 1234
    )

  • A phpbb_posts táblákból azokat a sorokat, ahol a topic_id értéke megegyezik a megtartandó téma id-jával:

    Kód:

    select * from phpbb_posts where topic_id = 1234

  • Illetve a kapcsolódó hozzászólások szövegeit a phpbb_posts_text táblából:

    Kód:

    select * from phpbb_posts_text where post_id in (
    select post_id from phpbb_posts where topic_id = 1234
    )

A fenti példákban az 1234 helyére értelemszerűen a saját topic_id-det kell behelyettesíteni. A kapott sorokat ki tudod menteni például phpMyAdminból is, ha szükséges, ennek is leírom a lépéseit.
_________________
Kérlek, privát üzenetben ne kérj segítséget olyan kérdéssel kapcsolatban, aminek a fórumon a helye!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
ntamas
Kezdő phpBB-s
Kezdő phpBB-s


Csatlakozott: 2007.03.20. Kedd 22:36
Hozzászólások: 31
Hozzászólás Elküldve: 2013.01.06. 20:50    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Tudom, hogy nem támogatott, csak az a probléma, hogy csomó módosítást írtam bele, ami miatt nem szívesen állnék át a phpbb3-ra, arról nem beszélve, hogy annyira nem véresen komoly a téma, hogy ne biztosíthatna hozzá megfelelő környezetet egy phpbb2 is.

Köszönöm a segítséget, szerintem majd kipróbálom, csak van egy másik aggodalmam. Már elindult az új fórum, na most ha én csak úgy átpakolom a topicot a leírásod alapján, akkor nem fog esetleg összeakadni már meglévő topic vagy fórum azonosítókkal? Vagy hát nyilván a hsz.-eknek is van egy idjük, azok nem fognak összegabalyodni más hsz. azonosítókkal?

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Marcee
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.17. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2807
Hozzászólás Elküldve: 2013.01.06. 21:18    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Ha újonnan indult a fórum, még kevés a fórumtéma és hozzászólás, akkor alacsonyak az ahhoz tartozó azonosítók. Ha a mentésedbeli azonosítók nagyobbak, akkor elvileg nem lesz gond. Az azonosítók számában lesz egy ugrás, pl. ha már van hozzászólás 1, 2, 3 azonosítókkal, te pedig pluszban beszúrsz egy 81-est, 95-öst és 100-ast, akkor a fórumba írt következő 101-es azonosítójú lesz (legalábbis MySQL alatt). Ugyanez igaz a fórumok azonosítójára, illetve a felhasználói azonosítókra is. Ha már létezik az az azonosító szám, amit te pluszban beszúrnál, akkor sajnos a saját mentésed a fórumhoz való hozzáadás előtt módosítani kell.
Persze mielőtt nekiállnál készíts egy adatbázis backupot, nem vagyok tévedhetetlen :D
_________________
Kérlek, privát üzenetben ne kérj segítséget olyan kérdéssel kapcsolatban, aminek a fórumon a helye!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
ntamas
Kezdő phpBB-s
Kezdő phpBB-s


Csatlakozott: 2007.03.20. Kedd 22:36
Hozzászólások: 31
Hozzászólás Elküldve: 2013.01.07. 23:29    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Hát próbálnám követni a leírásodat, de állandóan 1064-es hibát kapok.

A lekérdezés működik meg ki is listázza a táblából a kérdéses sorokat, csak amikor az exportra nyomok, hogy na most akkor kiexportálnám fájlba, akkor a fájl végén mindig ez van:

használatban (#1064)

Eddig egyetlen egyszer sikerült kiexportálni úgy, hogy az adat a fájlba került és nem 1064-es szar volt a végén.

SZERK: megszűnt az exportálási hiba, végre megvannak a fájljaim. :)

Ja és persze ahogy elnézem összeakadnak a post_id-k. Szóval ezt bebuktam. :?

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Marcee
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.17. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2807
Hozzászólás Elküldve: 2013.01.08. 19:01    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Ezzel annyit tudsz csinálni, hogy a mentésedből kiszedett beszúrandó sorokban egységesen megnöveled az ID-kat százzal vagy akár ezerrel (például az ID-k elé írsz egy egyest vagy mögé egy nullát stb.). Ha mindegyiket ugyanannyival növeled meg mindenhol (tehát nem csak a sorok saját ID-ját, hanem a sorokban lévő hivatkozásokat is), akkor elvileg a hivatkozások megmaradnak és így már hozzá fogod tudni az új fórumodhoz.
Persze óvatosságból most is készíts mentést!
_________________
Kérlek, privát üzenetben ne kérj segítséget olyan kérdéssel kapcsolatban, aminek a fórumon a helye!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
ntamas
Kezdő phpBB-s
Kezdő phpBB-s


Csatlakozott: 2007.03.20. Kedd 22:36
Hozzászólások: 31
Hozzászólás Elküldve: 2013.01.08. 21:06    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Ahogy elnézem a post_id átírásán kívül a többi mehet egy az egyben az új fórumba.

Idézet:

nem csak a sorok saját ID-ját, hanem a sorokban lévő hivatkozásokat is
Ezt mondjuk nem igazán értem.

Ha jól sejtem itt ezekről az értékekről van szó:

Kód:


INSERT INTO `phpbb_posts` (`post_id`, `topic_id`, `forum_id`, `poster_id`, `post_time`, `poster_ip`, `post_username`, `enable_bbcode`, `enable_html`, `enable_smilies`, `enable_sig`, `post_edit_time`, `post_edit_count`, `post_attachment`) VALUES


Jelen esetben meg a post_id az egyetlen sarkalatos pont, ha jól értem, mert az összeakadna a többivel, de sem a topic_id, sem a forum_id, sem a poster_id nem. A többi meg részletkérdés.

Na most még az érdekelne, hogy mi van akkor ha a post_idket mondjuk ezerrel kevesebbre írom át? Akkor ha eléri a +1000-edik nagyságrendet, akkor automatikusan ugrik a számozás a nagyobb épp szabad sorszámokra vagy összeakad a már meglévő post_idkkel.

Na most a sikeres importálás után ez azt is jelenti, hogy az új hsz.-ek már a rejtett topic legutolsó hsz.ének post_idjétől sorszámozódnak felfelé?

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Marcee
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.17. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2807
Hozzászólás Elküldve: 2013.01.08. 21:42    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Azt úgy értettem, hogy ha például a phpbb_forums táblából kimentett egy sor (a téma sora) azonosítóját átírod, akkor a phpbb_posts-ból kiszedett sorokban is írd át a forum_id értékét az új számra. Ugyanígy a többi értéknél is.
Ha a többi azonosító nem akad össze, akkor azokat nem feltétlenül szükséges átírnod. Biztos, ami biztos alapon ajánlottam az összes azonosító átírását, mert akkor azt biztosan importálni lehet.

ntamas írta:

Na most a sikeres importálás után ez azt is jelenti, hogy az új hsz.-ek már a rejtett topic legutolsó hsz.ének post_idjétől sorszámozódnak felfelé?
Pontosan, a következő hozzászólás azonosítója a legnagyobb régi hozzászólás azonosító + 1 lesz. Ezt az ugrást írtam két hozzászólásommal feljebb: ha a fórumodban vannak hozzászólások mondjuk 1, 2, 3, ..., 23, 24 azonosítókkal, te pedig betöltöd hozzájuk például a 66, 67, 68, ..., 72, 73, 74 azonosítójú hozzászólásokat, akkor a legközelebb, már a fórumon írt a 75-ös ID-t fogja kapni, az azutáni a 76-ot és így tovább.
_________________
Kérlek, privát üzenetben ne kérj segítséget olyan kérdéssel kapcsolatban, aminek a fórumon a helye!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
ntamas
Kezdő phpBB-s
Kezdő phpBB-s


Csatlakozott: 2007.03.20. Kedd 22:36
Hozzászólások: 31
Hozzászólás Elküldve: 2013.01.08. 22:09    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
És van erre valami renumbering plugin?

Vagy nincs pl. a post_idknek vagy az azokat tároló mezőknek valami felső határa, ami után már mittomén átmenne negatívba vagy ilyesmi?

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Marcee
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.17. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2807
Hozzászólás Elküldve: 2013.01.10. 21:07    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Sajnos nincs rá plugin, csak kézzel fogod tudni átírni. Esetleg egy üres adatbázisba beimportálva és ott egy SQL update utasítással átírva :roll:
Van felső határ, felhasználóknál, fórum hozzászólásoknál és fórum kategóriáknál 16.777.215, fórumoknál 65.535.
_________________
Kérlek, privát üzenetben ne kérj segítséget olyan kérdéssel kapcsolatban, aminek a fórumon a helye!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés