Konvertálás - hibák

Szerző
Üzenet
Pacsker
Kezdő phpBB-s
Kezdő phpBB-s


Csatlakozott: 2008.02.08. Péntek 9:51
Hozzászólások: 30
Hozzászólás Elküldve: 2014.02.11. 14:04    Hozzászólás témája: Konvertálás - hibák
Hozzászólás az előzmény idézésével
Szervusztok!
Keresgéltem, de nem találtam hasonló megoldott problémát. Amennyiben mégis létezik, elnézést kérek az új topic-ért.

7 éve használok phpbb 2-est most jött el az idő, hogy váltsak 3.0.12-re. (csoportos e-mail küldése limit miatt).
Baj volt az elején a karakterkódolással, de azt sikerült megoldani szerencsére.

A konvertálással azonban egy barátom szerverén, -ahol minden limitet megemeltünk az egekbe- is elakad.
A jelenség olyan, mint az útmutatóban írt, hogy fehér lap jelenik meg és megszakad a script futása.
URL sorban ez marad:
/index.php?mode=convert&sub=in_progress&tag=phpbb20&current_table=19&skip_rows=10720&language=hu

Azonban nem gyanakodnék a szerver határaira, mert a post táblákon átmegy gond nélkül, ami a tudtommal a legnagyobb, még tördelve is. Továbbá ennél a lépésnél a script elindulása után 10-20 másodpercre jelentkezik, tehát időkorlátra sem gyanakszom, mert az előző lépések némelyike akár több percig is eltartott.
Az adatbázis 100ezer hozzászólást tartalmaz, de csak 120 MB. Nem hiszem, hogy kritikusan nagy lenne.

Már próbáltam az egész 3.0 újrarakásával és újboli konvertálással, de ugyancsak elakad majdnem ugyanitt:
/index.php?mode=convert&sub=in_progress&tag=phpbb20&current_table=19&skip_rows=9480&language=hu

A "korábban megkezdett konverzió folytatása" során is ismét eldobja magát 10-20 mp-en belül.
Van ötletetek, hogy mi lehet a probléma?

Ha a 19-es táblában van a baj, hol keressem? Van ötlet, hogy mit?

A fórum így már elindul, a phpmyadmin-ban látom is a témákat, be is tudok jelentkezni a régi site admin felhasználóval, de nem jelenik meg az AVP link. Magyarul nem érem el az AVP-t.
Ez is probléma, vagy ezt egy későbbi tábla intézte volna az elakadás után?

Generáltunk egy script-el új adminisztrátort (még az elején a rossz karakterkódolásos elakadás során) és a fórumok neve mellett 0 téma 0 hsz, "nincs hozzászólás" felirat jelent meg. Ha belementem a fórumokba, már látszott pár téma, de a valósnak csupán 1/10 /20ada. Ugyanez a hozzászólásokkal.
Ezt okozhatta a karakterkódolás, ami mára megoldódott, (még nem tudtam generálni admint, hogy belépjek az AVP-be) vagy ez is egy valós probléma? Akkor elvileg lefutott a konvertálás, bár nem én csináltam, nem láttam.

Még egy buta kérdés.
subsilver2 alapú stílusnál, ha a logo melletti oldal nevét és leírását szeretném középen megjeleníteni (más stílusból akár átemelném azt a pár sort), a css-ben milyen sorokat keressek? Gondolom a logorow/logodesc környékén kellene lennie, de nem találom sehol.


Minden válaszért előre is hálás vagyok!
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

Üdv:
Mátyás



A hozzászólás legutóbb Pacsker által 2014.02.12. 10:42-kor lett szerkesztve, összesen 1 alkalommal.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Pacsker
Kezdő phpBB-s
Kezdő phpBB-s


Csatlakozott: 2008.02.08. Péntek 9:51
Hozzászólások: 30
Hozzászólás Elküldve: 2014.02.12. 07:19    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
A konvertálás hajnalra sikerült.
Az utolsó táblák lefutása és a végső szinkronizálás mindent megoldott.

Az elakadás a lang_main.php 395-ös sora miatt volt. Valami alt+s -es művelet miatt.
Ugyan szolgáltató limiteknek tűnt a fehér ablak a konvertálási útmutatóban leírt egyezések miatt, de Wamp-on már előjött a hibaüzenet, így utána tudtam menni a dolognak.

Talán segít valakinek.

Egyedüli kérdés már csak:
"subsilver2 alapú stílusnál, ha a logo melletti oldal nevét és leírását szeretném középen megjeleníteni (más stílusból akár átemelném azt a pár sort), a css-ben milyen sorokat keressek? Gondolom a logorow/logodesc környékén kellene lennie, de nem találom sehol. "

Köszönöm a válaszokat!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Pacsker
Kezdő phpBB-s
Kezdő phpBB-s


Csatlakozott: 2008.02.08. Péntek 9:51
Hozzászólások: 30
Hozzászólás Elküldve: 2014.02.13. 07:18    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Köszönöm a sok segítséget.
Megvan az overall_header is, csak sokkal gyorsabb lett volna, ha valaki begépeli ezt a szót.

Más Subsilver2 alapú stílusokból próbálnám kiegészíteni a fejléc tartalmát a site_name és site_description-al, de sajnos nem sikerül tökéletesen. Buta vagyok a programozáshoz és így bele se kéne kezdeni...

Ha két oszlopot nyitok, ahogy a többinél lenne, akkor az egész fórum mellé jobbra létrehoz egy második "oszlopot" és oda préseli a két feliratot. Ha csak tr van, akkor meg a logó alá teszi a feliratot.
Olyat is sikerült már, hogy jó helyre került (új táblázatba raktam a fejlécet és másikba a fórumot), ebben az esetben viszont a keretezés a felsőről lemaradt és a fórum felső kerete megosztotta csúnyán az oldalt. Talán css-ben meg lehetne adni, hogy a két táblában 3-3 oldalt keretezzen, de nem tudom, hogy ez-e a legjobb és a legegyszerűbb út.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Ragadozo
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2008.05.08. Csütörtök 18:26
Hozzászólások: 629
Hozzászólás Elküldve: 2014.02.13. 09:11    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Szia!

styles/subsilver2 stílusú kinézeted/template/overall_header.html
Elvileg nálad is jónak kell lenni, de jobb lett volna, ha megadod a stílus nevét is.
Így ránézésre csak tippelek: Serenity
Ha eltaláltam, biztos, hogy jó, amit írtam.
Ha más, azért próbáld ki, de ha nem akar jó lenni, add meg a stílus nevét. :)

Keresd ezt:

Kód:

   <td id="logorow" align="center">
      <a href="{U_INDEX}">{SITE_LOGO_IMG}</a>
   </td>

Csere erre:

Kód:

   <td style="width: 100%;" align="left" valign="top">
      <table style="width: 100%;" border="0"><tr>
         <td id="logorow" style="width: 25%;" align="center"><a href="{U_INDEX}">{SITE_LOGO_IMG}</a></td>
         <td style="width: 50%;" align="center"><h1>{SITENAME}</h1><span class="gen">{SITE_DESCRIPTION}</span></td>
         <td style="width: 25%;" align="center">&nbsp;&nbsp;</td>
      </tr></table>
   </td>

Ha átírod a border="0" - helyett - border="1"-re, akkor látod a keretet, és látod, hogy lett egy harmadik cellád is a sor végén, amibe még akármit is tehetsz a mostani két szóköz helyett.
Ha valamelyik nem fér el, a három belső % értékeken (25% - 50% - 25%) tudsz változtatni. Az itt leírt esetben bármelyik belső cella % értéke 1 - 98 között lehet, csak arra figyelj, hogy a három belső cella % érték összege 100 legyen.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Pacsker
Kezdő phpBB-s
Kezdő phpBB-s


Csatlakozott: 2008.02.08. Péntek 9:51
Hozzászólások: 30
Hozzászólás Elküldve: 2014.02.13. 10:22    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Nagyon szépen köszönöm!
Amint hazaérek ki is próbálom és remélem szuperul fog működni.

Igen Serenity-ből csináltam egy új kinézetet, mivel nem találtam aluminoid-ot phpbb3-hoz. Elvileg pedig volt, csak már senkinek nincs meg.

Esetleg azt is be tudnád írni, hogy nézne ki a SiteName és a Description U_INDEX-el, hogy be tudjak neki adni linket a honlapra?

Még egyszer nagyon hálás vagyok!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Ragadozo
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2008.05.08. Csütörtök 18:26
Hozzászólások: 629
Hozzászólás Elküldve: 2014.02.13. 11:04    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

Pacsker írta:

Nagyon szépen köszönöm!
.....
Esetleg azt is be tudnád írni, hogy nézne ki a SiteName és a Description U_INDEX-el, hogy be tudjak neki adni linket a honlapra?
..............
Nem értem, miért szükséges, mikor ott van a Fórum kezdőlap link, de a te oldalad ..... :D

Kód:

   <td style="width: 100%;" align="left" valign="top">
      <table style="width: 100%;" border="0"><tr>
         <td id="logorow" style="width: 25%;" align="center"><a href="{U_INDEX}">{SITE_LOGO_IMG}</a></td>
         <td style="width: 50%;" align="center"><a href="http://domainnév.hu"><h1>{SITENAME}</h1><span class="gen">{SITE_DESCRIPTION}</span></a></td>
         <td style="width: 25%;" align="center">&nbsp;&nbsp;</td>
      </tr></table>
   </td>

A domainnév helyére majd az oldal nevét írd be. :)



A hozzászólás legutóbb Ragadozo által 2014.02.13. 11:54-kor lett szerkesztve, összesen 1 alkalommal.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Pacsker
Kezdő phpBB-s
Kezdő phpBB-s


Csatlakozott: 2008.02.08. Péntek 9:51
Hozzászólások: 30
Hozzászólás Elküldve: 2014.02.13. 11:26    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Köszönöm!

A logót megszokták, hogy a fórum főoldalra visszaugrálásra használják.
A feliratot pedig a Honlapra való ugrásra hasznánám.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Pacsker
Kezdő phpBB-s
Kezdő phpBB-s


Csatlakozott: 2008.02.08. Péntek 9:51
Hozzászólások: 30
Hozzászólás Elküldve: 2014.02.13. 18:15    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Tökéletes lett, köszönöm!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Hozzászólások megtekintése:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés