Honlap gyorsítása

Szerző
Üzenet
Anand
Kezdő phpBB-s
Kezdő phpBB-s


Csatlakozott: 2014.03.17. Hétfő 17:50
Hozzászólások: 32
Hozzászólás Elküldve: 2014.03.30. 13:55    Hozzászólás témája: Honlap gyorsítása
Hozzászólás az előzmény idézésével
Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan lehet a honlap betöltési sebességét felgyorsítani?
Ezt a cikket találtam erre: http://www.dynamicart.hu/blog/honlap-sebesseg-optimalizalas-tippek.html
(Próbálok mobilra is reszponzív design-nal honlapot csinálni, ott főleg fontos ez.)

1. A CSS és Javascript fájlokat lehetőség szerint csoportosítsuk egy CSS és egy JS fájlba. A képeknél lehetőség szerint használjuk a CSS Sprite technikát. Ez mit jelent pontosan, hogyan kell megcsinálni?

2. A honlap mérésénél http://developers.google.com/speed/pagespeed/ ezt írja ki hibának, de ehhez sem értek:

„Az oldal hajtás feletti tartalmának semennyi részét sem lehetett megjeleníteni anélkül, hogy várakozni kellene a következő források betöltésére. Próbálja késleltetni vagy aszinkron módon betölteni a gátló forrásokat, vagy foglalja be közvetlenül a HTML-be e források kritikus részeit.”

3. A fenti linken lévő html kód, amit a htaccess-be kellett tenni (lásd gyorsítótárazás), nálam nem működött, mert nem gyorsult tőle fel a honlap. Gondolom más nem kell hozzá, elég csak ezt betenni egy htaccess file-ba...(most nincs az oldalon htaccess)

Köszi, ha valakinek van ötlete, hol rontom el.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
dzseemy
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2011.07.04. Hétfő 16:20
Hozzászólások: 131
Hozzászólás Elküldve: 2014.03.30. 20:22    Hozzászólás témája: Re: Honlap gyorsítása
Hozzászólás az előzmény idézésével

Anand írta:

1. A CSS és Javascript fájlokat lehetőség szerint csoportosítsuk egy CSS és egy JS fájlba. A képeknél lehetőség szerint használjuk a CSS Sprite technikát. Ez mit jelent pontosan, hogyan kell megcsinálni?
"Használjuk a CSS Sprites technikát, a sok kis képet (nyilak, ikonok, jelek stb…) tegyük be egy PNG-be (256 színű ikonok esetén PNG8) és a background-position-nel szépen meg tudjuk jeleníteni a kért elemeket. Így ha például 8 különböző képet kell megjeleníteni, 8 helyett, csak 1 képet kell letölttetni a böngészővel."

Így néz ki egy Összefűzött kép.

És egy példa rá:

Kód:

#home{background:url('img_navsprites.gif') 0 0;width:46px;}
#prev{background:url('img_navsprites.gif') -47px 0;width:46px;}
#next{background:url('img_navsprites.gif') -91px 0;width:46px;}


Ebben az első kép pozicionálva van a 0 0 pontra, a második el van tolva 47 pixellel, a harmadik 91 pixellel. Mindegyik szélessége 46 pixel. Így a képnek csak egy része látszik, de a képet csak egyszer kellet betölteni.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Anand
Kezdő phpBB-s
Kezdő phpBB-s


Csatlakozott: 2014.03.17. Hétfő 17:50
Hozzászólások: 32
Hozzászólás Elküldve: 2014.03.30. 20:34    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Köszönöm, azt hiszem ez felülmúlja a képességeimet.:) Esetleg a html tömörítést meg lehet valahogy csinálni egyszerű halandó módra pl. htaccess-be bemásolni valamit, ami működik? Többet kipróbáltam, amit e neten találtam, de nálam nem működött, erre az oldalra kellene, illetve ennek mobil változatára: www.letezes.keresztesattila.hu

De ezen kívül bármi jól jönne, ami gyorsítja az oldalt és könnyen megvalósítható. Aztán ugyanezt a blog oldalon is felhasználnám, ahol Wordpress van: www.keresztesattila.hu/blog

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
dzseemy
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2011.07.04. Hétfő 16:20
Hozzászólások: 131
Hozzászólás Elküldve: 2014.04.01. 08:25    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Hali!

Amivel még tudod az oldaladat gyorsítani, az a html fájl méretének csökkentése.

A te verziód:

Kód:


<style type="text/css">
.style1 {color: #FF6600}
.style2 {font-weight: bold}
.style4 {color: #666666}
.style5 {font-size: 11px; list-style-image: url(images/list.gif); list-style-type: none; list-style-position: outside; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;}
.style6 {color: #FE6809}
.style8 {color: #FF0000; font-weight: bold; }
.style3 {color: #FF0000}
.style13 {font-size: 14px; color: #174f2a; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;}
.style15 {
   color: #FFFFFF;
   font-size: 13px;
   list-style-image: url(images/list.gif);
   list-style-type: none;
   list-style-position: outside;
   font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
}
.style16 {color: #000000}
.style17 {color: #FFFFFF}
.style19 {color: #FFFFFF; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; }
.style21 {color: #000000; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; }
.style22 {font-size: 18px; color: #649b3f; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;}
.style39 {color: #d9ffcc}
.style40 {font-size: 18px; color: #d9ffcc; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; }
.style41 {font-style: italic}
.style23 {color: #649B3F}
</style>

...

<ul class="style17">
              <li class="szoveg style39">személyi és életvezetési tanácsadó és terapeuta</li>
              <li class="szoveg style39"> kineziológus</li>
              <li class="szoveg style39"> reflexológus</li>
              <li class="szoveg style39">akupresszőr</li>
              <li class="szoveg style39">fülakupunktúrás addiktológus</li>
              <li class="szoveg style39">fitoterapeuta</li>
              <li class="szoveg style39"> alternatív mozgás -és masszázsterapeuta </li>
              <li class="szoveg style15"><span class="szoveg style39">szemtréner</span><span class="szoveg"><br />
                <br />
              </span><a href="http://www.spiritlab.hu/orvosok-pszichologusok-alternativ-segitok.html" target="_blank"><img title="tovább gomb" src="images/tovabb.jpg" alt="tovább gomb" width="76" height="22" border="0" align="middle" /></a></li>
            </ul>



A <style> részt ki kell venni a html-ből és áttenni a stílus lapra. Persze nagyon oda kell figyelni, mivel minden oldalban benne van ez a rész, de lehet más-más részeket formáz ugyan az a rész. Épp ezért érdemes pl. a fent említett felsorolást is átalakítani valahogy így:

Kód:

<ul class="felsorolas">
              <li>személyi és életvezetési tanácsadó és terapeuta</li>
              <li>kineziológus</li>
              <li>reflexológus</li>
              <li>akupresszőr</li>
              <li>fülakupunktúrás addiktológus</li>
              <li>fitoterapeuta</li>
              <li>alternatív mozgás -és masszázsterapeuta</li>
              <li>szemtréner</li>
</ul>
<a href="http://www.spiritlab.hu/orvosok-pszichologusok-alternativ-segitok.html" target="_blank"><img title="tovább gomb" src="images/tovabb.jpg" alt="tovább gomb" width="76" height="22" border="0" align="middle" /></a>


Mivel ha jól látom a felsorolás szövegének formázása csak a betű színében tér el, így a stíluslapra elegendő a következő rész beszúrása:

Kód:

.felsorolas {color: #d9ffcc;}


De ez csak egy kiragadott rész volt hirtelen.

Vagy pl a 120. sorban <li class="szoveg"><span class="szoveg"> szerepel. Itt felesleg a <span class="szoveg"> (már egyszer osztályba soroltad, minek mégegyszer).

142. sor: <ul class="style27">
<li class="szoveg style38 style39">szakorvos</li>

A honlapodon jelenleg nem használod sem a style27, sem a style38 osztályokat, de azért hivatkozol rá.

Épp ezért teljesen át kell gondolnod az egész oldal formázását, hogy ésszerű legyen.

Például érdemes lenne (ha már úgy is mindenhol szinte ugyan azt a betűtípust, fontméretet, színt használod) a stíluslapon a body-nak megadni ezeket. Ha más formázást akarsz használni egy bekezdésnek, akkor érdemes csak azt osztályba sorolni.

body{color: #FFFFFF;
font-size: 13px;
font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;}


Felsorolásnál:
ul {list-style-image: url(images/list.gif);
list-style-type: none;
list-style-position: outside;}


De sorolhatnám még!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Ragadozo
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2008.05.08. Csütörtök 18:26
Hozzászólások: 629
Hozzászólás Elküldve: 2014.04.01. 12:36    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Én örülök neki, hogy így boncolgatjuk az oldalt, mert nagyon sok olyan dolog előkerül, amiből sokan tanulhatnak, vagy éppen hasznos ötleteket meríthetnek mások is.
Még én is találtam olyan ötletes megoldást dzseemy javaslatai között, ami eddig nem jutott eszembe, de alkalmazni fogom. :)

De ha már így boncolgatjuk ..... Egész bele merültem az oldalad olvasgatásába, mert számomra is igen érdekes dolgokat találtam benne. :)

Ami kis problémát jelentett:
Mint látom, két domainról fut az oldalad, ami viszont nincsen "szinkronban". Ráadásul első ránézésre még hasonlít is a két főoldal, ami esetleg zavaró lehet, mert a felhasználó nem tudja eldönteni, hogy most hol is van.
Figyelembe kellene venni a felhasználókat, akik még semmit nem tudnak az oldaladról, így teljesen ismeretlenül bóklásznak benne, cikkeket olvasnak, stb, stb.
Az egyik főoldalon a logó a blogra mutat, a másik főoldalon ugyanaz a logó a másik domainra, és van, ahol ugyanaz a logó meg sehova.
Mire elolvastam, megnéztem pár cikket, egyebeket, vagy 8 új lap lett nyitva (nem külső linkek!).
Ez főleg mobil használata esetén igen bonyolulttá teszi az oldalon való böngészést.
Nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy mobil használata esetén általában számít, hogy egy oldal megnézésekor, az oldalon történő böngészéskor hogy alakul a letöltési mennyiség.
Ha vissza lépsz egy már látogatott oldalra, akkor a böngésződ a cache-t visszadobja, gyakorlatilag szinte nem történik letöltés. Viszont új oldal nyitás, új cache .....

Tehát én szükségesnek érezném egyforma "főmenü" elhelyezését az oldalon, mindkét domain esetében, amelyik szinkronban van (tehát mindenhol ugyanaz, és ugyanoda mutat), és új ablak nyitását csak abban az esetben érezném szükségesnek, ha a link az oldalon kívülre mutat.
Például (csak tipp):
Egyik domain | Másik domain | Blog | ... és még valami
Ezek nyugodtan nyílhatnának ugyanabban az ablakban, hiszen egyszerre úgy is csak egy oldalt tud olvasni a felhasználó, és ha akar, vissza is tud lépni.

Amúgy asztali gépen (nekem "közepes sebességű neten") nagyon gyorsan betöltődnek az oldalaid (1s alatt van), kivéve a blogot (2-3s). Ott érdemes lenne körülnézni, hogy mivel lehetne még gyorsítani rajta.

bye.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Anand
Kezdő phpBB-s
Kezdő phpBB-s


Csatlakozott: 2014.03.17. Hétfő 17:50
Hozzászólások: 32
Hozzászólás Elküldve: 2014.04.01. 15:38    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Köszönöm a sok hasznos, okos tippet és a html tisztogatást. Régen egy másik oldalon volt a tartalom, utána ide átköltözött az aldomainre és tematikájában is eltér, de nem akartam másik arculatot és a mind a 2 oldal más-más blogra visz. Szándékosan. Ráadásul az egyik magáz, a másik tegez és nincs duplikáció, más-más témáról szólnak az oldalak... A fejléc is más, ami a kezdőoldalra linkel, mert úgy tudom a fő oldalt nem árt minden oldalról elérni, vagy legalábbis viszonylag hamar, ez okozza a fenti furcsaságot. De már én is gondolkodtam a szintézisen.

És kipróbáltam, amit dzseemy írt, de 1 ponttal még le is lassította a mobil betöltődést (lásd Google, developers). Gondolom végig kellene néznem az oldalt és mindenhol javítani, ahogy javasolta levelében, hiszen ez csak egy példa volt a sok közül. És talán egyszerűbb egy mobil verziót is csinálni, el is kezdtem: http://m.letezes.keresztesattila.hu/ és http://m.keresztesattila.hu/, mert a normál honlapon 100/62, de mobilról nézve: 100/85 a betöltődés. Még most tanulom, ezen is van még mit fejlesztenem, de első próbálkozásra nem is rossz.

Ennek annyi hátránya van úgy tudom, hogy amíg a nyílt forráskodúnál plugin segítségével át tudsz kapcsolni mobil verzióra (lásd blog oldalon) - így ugyanazon a domainen éred el az oldalt, tehát nincs duplikáció -, addig itt mivel aldomain-ről van szó, külön SEO-zni kell stb.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Anand
Kezdő phpBB-s
Kezdő phpBB-s


Csatlakozott: 2014.03.17. Hétfő 17:50
Hozzászólások: 32
Hozzászólás Elküldve: 2014.04.01. 15:39    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Bocsánat, a link el lett írva, ez a helyes: http://m.keresztesattila.hu/

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
dzseemy
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2011.07.04. Hétfő 16:20
Hozzászólások: 131
Hozzászólás Elküldve: 2014.04.01. 18:05    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Egy jól felépített honlap nem tartalmaz formázást a html-ben. Sőt képeket is csak akkor, ha a tartalom azt megkívánja. (pl. háttérképek, gombok mellőzése a html dokumentumból)
Ha ez így készült el, akkor már lényegesen egyszerűbb különböző platformokon a böngészés.
Például mobilon leegyszerűsített menü készíthető csupán a stíluslap módosításával.

Álljon itt egy példa nyomtatási nézetre

Ennek alapján elkészíthetjük a mobil verzióhoz készült stíluslapot is.

A legtöbb oldalon, ahol van külön mobilos nézet szintén ezt használja.

Mint már említettem is kezdő weblapkészítőknek érdemes végig böngészni a PCWorld weboldalkészítő suliját.

Ragadozo ajánlotta az egyforma "főmenü" létrehozását, valamint azt, hogy ne mindig új lapot nyissunk meg, csak ha külső oldalra hivatkozunk.
Ezt érdemes megfontolnod! Lényegesen könnyebb navigációt tesz lehetővé, és ezzel is ösztönzi a visszatérést az oldaladra.

Példa az alkalmazására az általam üzemeltetett honlapon. Itt is van egy honlap, valamint egy blog, de mindkettő (külön tárhelyen van) nagyon hasonlóan néz ki.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Anand
Kezdő phpBB-s
Kezdő phpBB-s


Csatlakozott: 2014.03.17. Hétfő 17:50
Hozzászólások: 32
Hozzászólás Elküldve: 2014.04.02. 13:38    Hozzászólás témája: Mobil verziójú honlap javítása pl. Wordpressnél
Hozzászólás az előzmény idézésével
Köszi az infókat, ez így elég korrekt, együtt minden… A kérdés, hogy ahol mögötte van egy Wordpress és nem akarjuk megbolygatni a dolgokat a stíluslap átírásával, ott mi a helyzet? Tehát ott, hogyan lehet a legegyszerűbben megoldani a mobil verziójú honlapot, ha a mobil plugin nem működik túl hatékonyan? De előbb le szeretném írni a tapasztalatokat, megoldásokat, hátha másnak is segítség, utána ezzel kapcsolatosan van néhány kérédsem.

Mobil változatú weboldal kiegészítés:

- Hogy elkerüljük a duplikáció problémáját, ha mobil telefonokra is létrehozunk weboldalt azonos tartalommal (ilyenkor a Google egyik oldalt visszasorolná a találati listán) ezt kivédendő ezt kell a head-ben elhelyezni, a canonical url - meta tagot: <link rel="canonical" href="http://letezes.keresztesattila.hu" /> A link az eredeti honlapra mutasson, amelyik a nem mobil változat.

- Továbbá érdemes és a többi elemet átállítani. Pl. itt: http://m.letezes.keresztesattila.hu/ és http://m.keresztesattila.hu/ a fejléc widt 950-es értékét 100 % vettem és a height kétszáz körüli értékét pedig „auto”-ra állítottam át. A hasáb szélessége (td) is lehet 590 helyett 100 %.

- A mobil változatú honlapunkat pl. Firefox-szal a shift + ctr + m billentyűk együttes megnyomásával tudjuk lecsekkolni


- Továbbá érdemes a honlapon is elhelyezni a mobil verzió linkjét, hogy át lehessen váltani (vica-versa).

- Érdemes rövidebb linkeket megadni, mert a mobil képernyőjén ez könnyebben olvasható

- Jobb, ha pl. a Google developers vagy más program méréseit többször megismételjük a nap során, mert más-más eredmények jöhetnek ki, hiszen a szerver (amin a mi honlapunk is rajta van), elképzelhető, hogy éppen aktívabban dolgozik, amiért a másik rajta levő oldalt szolgálja ki, ahol megnőtt a forgalom stb.


Kérdés:

Láttam, hogy Dzseemy Te Wordpress-ben is otthon vagy. Azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan lehet beállítani a mobil pluginnél ezt, hogy:

1. lerövidítse a linkek hosszát (lásd cikkek behivatkozását), mert itt pl. nagyon hosszúak ezek: http://www.keresztesattila.hu/blog/ és http://letezes.keresztesattila.hu/blog/

2. hogyan lehet pl. Google reklámokat benne hagyni, mert a plugin alapból kikapkodja őket a mobil változatra váltáskor.

3. a Google Developers 62/100-as értékeket ad, ami nagyon alacsony. Hogyan lehetne ezt feljavítani, hogy ne kelljen a stíluslapba belenyúlni? Tehát amatőr szinten mi lehetne jó megoldás?


4. Olyan megoldásokra lenne szükség, amit a mobil plugin frissítése nem ír felül, visszatérve a régi beállításokra.


Köszi, előre is, ha van használható ötlet.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Ragadozo
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2008.05.08. Csütörtök 18:26
Hozzászólások: 629
Hozzászólás Elküldve: 2014.04.02. 15:33    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Anand akkor most játsszuk el a "jót", és a "rosszat". Én vagyok a "rossz", és dzseemy a "jó". :)

Szerintem már kezdesz átesni a ló másik oldalára, mert bele lovalod magad olyan dolgokba is, ami még nem megy, amit még előtte át kellene nézni, jobban megismerni az alapokat. :)
Hiába segít neked dzseemy, ha nem hallgatsz rá, és ugyanazok a problémák még mindig ott "vigyorognak" az oldaladon annak ellenére, hogy régebben te is írtad, idézted, hogy ezek fontosak lehetnek a "jobb web-oldalhoz", és a "gyorsabb betöltődéshez".
Használsz egy stílust, egy *.css fájlt, de a html-be (is) stílusokat adsz meg, ráadásul legalább két különböző helyen.
Feleslegesen, és halmozottan használsz még mindig dolgokat, osztályokat a stílushoz (például):

Kód:

<span class="szoveg_kisebb"><em><br /><br />....szövegek....</em></span><span class="szoveg_kisebb"><em>....más szövegek....</em><br /></span>

VAGY MÁSIK DOLOG

<span class="szoveg"><strong><strong>...szöveg... <br /><a href="#link">...szöveg...</a></strong><br /></strong><br />...itt is szöveg...<strong><br /><br /><img title="vízvonal" src="images/kep.gif" alt="vízvonal" width="579" height="9" /><br /></strong></span><br />

VAGY MÁSIK DOLOG

<span class="szoveg_kisebb"><strong><br /></strong><strong class="cim_kisebb">Nemzetközi Egység Konferencia</strong> <strong class="cim_kisebb">az ELTÉN </strong><br /></span>


Ha annyira fontos, hogy a Google Developers milyen értéket dob, akkor előbb ezeket kellene kitakarítani, kiszedni a táblázat cellájában lévő táblázatot, készíteni egyetlen táblázatot, és abban használni a colspan="", rowspan="" funkciókat (ha már a div-eket nem használod).

A mobilos résznél is ugyanez a helyzet, ráadásul ott is bele raktál egy táblázatot a táblázatba, így az a négy menüpont a képekkel sokkal kisebb lett. Pedig hagyhattad volna azt is simán, a szövegek is jobban elfértek volna.
A mobilos résznél dobálod a BR-eket, pedig hagyhattad volna, hogy kihasználják a cella szélességét, és nem nyúlna le annyira az oldal.
Ha meg esetleg gond van a szöveggel, csak be kell tenni egy white-space tulajdonságot a CSS-be a megfelelő osztálynál.

Természetesen a te oldalad, és olyanra készíted, amilyen neked tetszik.

De ha már dzseemy ennyit segít, legalább részben fogadd meg, és javítsad a dolgokat, különben hiába a segítség, nem lesz sem jobb, sem gyorsabb az oldalad. :)
.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
dzseemy
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2011.07.04. Hétfő 16:20
Hozzászólások: 131
Hozzászólás Elküldve: 2014.04.02. 16:31    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Sajnos feleannyira sem értek a Wordpress-hez mint szeretném. Így sajnos nem sokat tudok segíteni.
Használom, mert blogolni lényegesen könnyebb vele, mint mindig egy új lapot megírni.

Vannak előnyei!
- könnyű kezelhetőség
- sok kiegészítő van hozzá
- több kinézetből lehet válogatni

De vannak hátrányai is:
- nehezen szabható testre
- lényegesen lassabb, (minél több kiegészítő van feltelepítve, annál lassabb)

Én a kinézet testreszabásával már elég jól megismerkedtem. De ennél többet (jelenleg) nem értek hozzá.

De talán próbáld meg felvenni a kapcsolatot a mobil plugin fejlesztőjével.

Ragadozo

Teljes mértékben igazad van! Olyan lesz az oldala amilyennek készíti. Mivel ragaszkodik a grafikus weblapszerkesztőkhöz, így nem igen sokat tud változtatni ezen.

Elég sok kívánni valót hagy maga után az oldala. Nagyon hosszúra sikeredtek az oldalai. (Ez is lassítja a betöltődést.) A legtöbb látogató nem szeret hosszú oldalakat végigolvasni. Lehet, hogy érdekli amit olvas, de mikor meglátja mennyi van még, inkább továbbáll. Nem érdemes mindent egy lapra sűríteni. Néha többet ér, ha szétdarabolja, és tematikusan rendezi el. Na és jól jönne egy menü is az oldalra :)

Egyébként szívesen segítek, mert ezzel is naprakészen tartom magam.

OFF

Az iskolákban tanítják a weblapszerkesztés HTML alapokon (elég elavult tanterv szerint), valamint a grafikus webszerkesztőkkel is megismerkednek. Csak egyre nem tanítanak meg! Hogy azzal a tudással amit ott megszereznek nem érnek semmit, addig amíg nem képezik magukat tovább önállóan. Illene megismerkedni az XHTML-el, hogy a HTML5-öt már ne is említsem.
És sokan ilyen tudás nélkül vágnak bele egy honlap megírásába.

Én ezért is szívesen segítek. Próbálom irányítgatni őket, hogy mit is fejlesszenek magukon.
Én teljes mértékben önállóan jutottam erre a szintre ahol tartok. Nagyon ritkán kértem segítséget. Inkább utánanéztem a dolgoknak, és úgy okultam. De még mindig TANULOK!
Sok ötletet szedtem össze itt ezen a fórumon is.

Köszönöm mindenkinek!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Anand
Kezdő phpBB-s
Kezdő phpBB-s


Csatlakozott: 2014.03.17. Hétfő 17:50
Hozzászólások: 32
Hozzászólás Elküldve: 2014.04.02. 19:17    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Köszi az infókat. Az az igazság, hogy nem programozónak készülök:), csak szerettem volna a legnagyobb dolgokat rendbe tenni - a legegyszerűbb módon -, és ahogy írtam ezek túl magasak nekem, szóval nem tiszteletlenségből nem alkalmaztam őket és nem is a blog oldalt szedtük szét, tehát ez egy új kérdés volt, hogy ott mi a teendő. Emellett más szempontokat is figyelembe kell venni, nem elég csak a html vagy SEO szempontokat, ha pl. a szívem mást diktál... Kell egy egészséges kompromisszum, de szívesen tanulok. Aztán meglátjuk mi sül ki belőle. És sztem is ez egy klassz oldal, mert sok hasznos tanácsot kaptam itt.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
dzseemy
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2011.07.04. Hétfő 16:20
Hozzászólások: 131
Hozzászólás Elküldve: 2014.04.03. 14:37    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Kb. egy óra alatt összedobtam egy ilyen sablont:

szabványosan, táblák nélkül

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Anand
Kezdő phpBB-s
Kezdő phpBB-s


Csatlakozott: 2014.03.17. Hétfő 17:50
Hozzászólások: 32
Hozzászólás Elküldve: 2014.04.03. 16:15    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Ügyes vagy, baró lett, de tudod, ami Neked 1 óra, az lehet, hogy másnak 1 év.:) Senki nem úgy születik, hogy mindent tud.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Anand
Kezdő phpBB-s
Kezdő phpBB-s


Csatlakozott: 2014.03.17. Hétfő 17:50
Hozzászólások: 32
Hozzászólás Elküldve: 2014.04.03. 16:16    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Értékelem az eddigi segítséget, minden jót Nektek! hajrá!:)

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés