Időzóna: (GMT +1 óra) RSS - hozzászólások

Képek darabszáma

Szerző
Üzenet
Breki
Gyakorló phpBB-s
Gyakorló phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2011.08.20. Szombat 17:48
Hozzászólások: 73
Hozzászólás Elküldve: 2014.08.11. 20:05    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Tudom, de a nagykep funkcióval beillesztett képnél sem változik. A lényeg, hogy ne teljes méretben jelenjen meg.
A képek mérete korlátozva van, már jó ideje. Megszokták :)
1024×768 a max méret, kb. 100-150 KB képenként.
5 képpel hsz-enként még elfogadható, de úgysincs minden hsz-ben kép, csak a saját fórumokban.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
_zso2
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.07.25. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2029
Hozzászólás Elküldve: 2014.08.12. 07:23    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

Breki írta:

Tudom, de a nagykep funkcióval beillesztett képnél sem változik. A lényeg, hogy ne teljes méretben jelenjen meg.
A képek mérete korlátozva van, már jó ideje. Megszokták :)
1024×768 a max méret, kb. 100-150 KB képenként.
5 képpel hsz-enként még elfogadható, de úgysincs minden hsz-ben kép, csak a saját fórumokban.
Az eredeti probléma szerint nem az a bibi, hogy sok a nagy kép, és ne jelenjen meg, hanem, hogy akinek az internetkapcsolata nem elég, annak ne kelljen éveket várnia, hogy letöltődjön az oldal. Ezen ez a megoldás nem segít - itt valódi képátméretezés kell, ami nem csak a dimenzióit, de a fileméretet is megváltoztatja.
_________________
Tapasztalást pénzért venni vagy hagyományképpen kapni nem lehet - fizetni kell azért mindég és mindegyiknek.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Ragadozo
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2008.05.08. Csütörtök 18:26
Hozzászólások: 629
Hozzászólás Elküldve: 2014.08.12. 09:24    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Én másképpen látom ezt a képbetöltési problémát, és ha nem jót írok, majd kijavít valaki. :)

Addig, amíg HTML-be és/vagy CSS-be próbáljuk megoldani ezt a problémát, az mind kliens oldali feladat lesz, aminek az az eredmények, hogy a teljes képnek le kell töltődnie ahhoz, hogy a feladat végre hajtódjon.
Így az eredmény az lesz, hogy a teljes kép letöltődik, de csak annyi jelenik meg, amennyit az átméretezés enged, ugyanakkor egyfajta linkként is működik, ha ráklikkelek, látom a teljes méretű képet.

Abban az esetben viszont, ha mindezt php-ban, javascript alapú programban, vagy Ajax, jQuery, stb. megoldásokkal hozzuk létre, ez viszont szerver oldali feladat lesz.
Így ebben az esetben csak a végeredmény, tehát csak a meghatározott méretű kiskép töltődik le a kliens oldalra, és ha a képre (vagy egyéb megoldással) klikkelünk, csak akkor töltődik le, és látjuk a teljes, eredeti képet.
Ezzel a megoldással egy hozzászólásban megjelenik (betöltődik) számunkra egy (ex-has) 320x240-es kép, ami a valóságban az eredeti linken lehet, hogy 3016x1696 pixeles. De ez csak akkor derül ki, illetve töltődik le, ha a képre klikkelünk.

Tehát összegezve, én javasolnám a ReIMG Image Resizer MOD feltelepítését az oldalra.
Ettől az oldal betöltési sebessége biztos, hogy nem lesz rosszabb, de szerintem jelentős javulást eredményezne a kisnetesek körében.

ReIMG Image Resizer 1.0.2

ReIMG Image Resizer 2.0.3

Megjegyzem magán véleményként, hogy mind a mai napig az 1.0.2 verziót használom a 3.0.12 fórumhoz. Felraktam, kipróbáltam a többit is, de saját véleményem szerint önmagában az 1.0.2 sokkal jobb, mint az újabb verziók, amik szerintem kicsit túl lettek bonyolítva, "csicsázva".
A 2.0.1-et nem javaslom, voltak vele kisebb problémák, elégedetlenségek, a 2.0.3-ban viszont ezek ki lettek javítva, illetve némileg tovább lett fejlesztve.

.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
dzseemy
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2011.07.04. Hétfő 16:20
Hozzászólások: 131
Hozzászólás Elküldve: 2014.08.12. 10:39    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

Ragadozo írta:

Addig, amíg HTML-be és/vagy CSS-be próbáljuk megoldani ezt a problémát, az mind kliens oldali feladat lesz, aminek az az eredmények, hogy a teljes képnek le kell töltődnie ahhoz, hogy a feladat végre hajtódjon.
Így az eredmény az lesz, hogy a teljes kép letöltődik, de csak annyi jelenik meg, amennyit az átméretezés enged, ugyanakkor egyfajta linkként is működik, ha ráklikkelek, látom a teljes méretű képet.
...
Ragadozo e tekintetben tényleg igazad van.

Ragadozo írta:

Tehát összegezve, én javasolnám a ReIMG Image Resizer MOD feltelepítését az oldalra.
Az általad említett MOD (javítsatok ki ha tévedek!) szintén csak html alapú átméretezést végez.
Ha jól sejtem, az oldaladon te is ezt használod. Pl. ebben a bejegyzésben is. A html ezt tartalmazza:

Kód:

<img width="205" height="154" onerror="reimg(this);" onload="reimg(this);" class="reimg-width reimg-link" alt="Kep" src="http://hazibarkacs.hu/Furtoske/images/Kertek/Med/med01.jpg" style="" title="Zoom in (real dimensions: 640 x 480)">


Kép
A képen jól látszik, hogy ha a szerkesztői nézetben az egeret a kép linkje fölé helyezem, akkor megjelenik annak a mérete (640x480). Ebből következik, hogy az le is töltődött a gépemre.

Tehát ez nem a jó megoldás.

A Galéria MOD ténylegesen lekicsinyíti a képet és csak a thumbnailt jeleníti meg, majd ha a képre kattintunk tölti be a nagyobb képet. Valahogy így kéne ezt megoldani a hozzászólásokban is.
Kép

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Ragadozo
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2008.05.08. Csütörtök 18:26
Hozzászólások: 629
Hozzászólás Elküldve: 2014.08.12. 11:05    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Azt hiszem, ebben tényleg igazad van, bár nem csak nekem tűnt úgy, de a többi felhasználó is, aki vissza jelzett akkor, amikor felraktam, azt mondták, hogy gyorsabb lett a betöltődés.

A galéria MOD felrakása viszont nem jó megoldás, mert csak saját gépről fogad el képeket.

De tényleg az lenne a legjobb megoldás, ha szerver oldalon a link-képből készítene egy thumbnailt, amit aztán az eredeti képre mutató linkként jelenítene meg.
De nem találok jelenleg "egyszerű" megoldást erre .... :)

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
_zso2
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.07.25. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2029
Hozzászólás Elküldve: 2014.08.12. 12:10    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

Ragadozo írta:

Én másképpen látom ezt a képbetöltési problémát, és ha nem jót írok, majd kijavít valaki. :)

Addig, amíg HTML-be és/vagy CSS-be próbáljuk megoldani ezt a problémát, az mind kliens oldali feladat lesz, aminek az az eredmények, hogy a teljes képnek le kell töltődnie ahhoz, hogy a feladat végre hajtódjon.
Így az eredmény az lesz, hogy a teljes kép letöltődik, de csak annyi jelenik meg, amennyit az átméretezés enged, ugyanakkor egyfajta linkként is működik, ha ráklikkelek, látom a teljes méretű képet. [...]
Pontosan emiatt emeltem fel a szavam, és ezen megoldás felé terelni a dolgokat ;)
_________________
Tapasztalást pénzért venni vagy hagyományképpen kapni nem lehet - fizetni kell azért mindég és mindegyiknek.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
dzseemy
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2011.07.04. Hétfő 16:20
Hozzászólások: 131
Hozzászólás Elküldve: 2014.08.12. 14:27    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

_zso2 írta:

Pontosan emiatt emeltem fel a szavam, és ezen megoldás felé terelni a dolgokat ;)
Tény és való, hogy az lenne az ideális megoldás, ha kép feltöltésekor készülne egy bélyegkép is. Az jelenne meg a hozzászólásban, a képre kattintva pedig a nagyobb kép.

DE!

Mivel itt a phpbb fórumon is az van, hogy alapból csak a kép linkjét tudom a hozzászólásba beilleszteni, ahonnan a kép betöltésre kerül. Így nincs lehetőség abból bélyegképet elkészíteni, csak a méretét meghatározni html tag-gel.
Ez célszerű, hogy a képek ne ezt a szervert terheljék.
Ebben az esetben csak a képek darabszáma az amivel lehet 'játszani'. Ezt fokozhatjuk úgy is, hogy beállítjuk az egy oldalon megjelenő hozzászólások számát. (Pl. egy hozzászólásban max 5 kép, oldalanként 10 hozzászólás, így "csak" 50 képet kell betölteni maximum.)
Az erősebb nettel lévők persze átállíthatják maguknak, hogy pl 50 hozzászólást szeretnének látni.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
KillBill
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2007.03.26. Hétfő 5:42
Hozzászólások: 2237
Hozzászólás Elküldve: 2014.08.12. 18:36    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Én pl: Nginx-et és Apache használok együttesen az nginx feladata pont ez a felhasználók számára meggyorsítja az oldal betöltést mivel minden ami nem php azt a szerver tömöríti így a felhasználóknak kisebb mennyiségű adatot kel letöltenie.

Tehát érdemes olyan szerveren futtatni a webet ami már használ nginx-et vagy ha VPS ill. saját szervert használsz, akkor magadnak is feltelepítheted.
_________________
phpBB my addons: phpBB Arcade, [MODDB] phpBB Delete my registration, [RC] phpBB Invite
phpBB my Extensions: [RC] phpBB Arcade, [CDB] phpBB Delete my registration

Játék-világ - KillBill

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
Breki
Gyakorló phpBB-s
Gyakorló phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2011.08.20. Szombat 17:48
Hozzászólások: 73
Hozzászólás Elküldve: 2014.08.12. 22:29    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Az eredeti probléma ugye az volt, hogy néhányan sportot űztek a képek mutogatásából, és kreáltak olyan hozzászólást a csevegő topicba, amit páran be sem tudtak tölteni, mert 30-40 körüli darabot illesztett be.
Amikor szóba került a beilleszthető képek darabszámának korlátozása kisebb lázadás tört ki ( mondjuk jogosan ), hogy a saját fórumokban sem lehet adott darabszámnál többet berakni. A MOD tovább fejlesztése ebből indult ki.
Az IMG gombbal beillesztett képek átméretezése csak azért történt, mert az egyéni BB kóddal beillesztett képeket nem tudjuk kontrollálni (egyenlőre).


Még tegnap este feltettem a ReIMG Image Resizer MOD legfrissebb verzióját, kipróbáltam, aztán ki is kapcsoltam.
Ahogy mások is írták ugyan úgy betölti a teljes képet, max a megjelenítés méretét lehet csökkenteni. Sztem semmit sem gyorsít, amellett nem enged egy hsz-en belül egymás mellé betenni képeket, egymás alá rendezi akármekkora megjelenítési méret van beállítva.

A Galéria nálunk rendesen üzemel, sokan örülnek is neki, hogy nem kell külön képmegosztóra feltölteni a képet, hanem közvetlen a szerverre mehet. Viszont tényleg csak annak javasolt a használata, akinek megfelelő méretű tárhely áll rendelkezésére. Különösen finnyás a szerver beállításaira, ingyenes tárhelyeken nem is biztos, hogy működik, max, ha egy admin importálja be a képeket, de úgy már nem sok értelme van.
Viszont ténylegesen 2-3 KB méretű thumbnail képet tölt le a szerverről, ezért rendkívül gyors.

Közben kicsit átszabtam a MOD-ot, a posting.php-ből kiszedtem mindent, és az egész átkerült a message_parser.php-ba.

Kód:

if ($allow_bbcode && $allow_img_bbcode && strpos($this->message, '[') !== false)
      {
         $num_imgs = $this->parsed_items['img'];
         
         $sql = 'SELECT kepek_szama
               FROM ' . FORUMS_TABLE . '
               WHERE forum_id = ' . (int) $forum_id;
         $result = $db->sql_query($sql);
         $max_kep = (int) $db->sql_fetchfield('kepek_szama');
         $db->sql_freeresult($result);
   
      $max_image = ($max_kep) ? $max_kep : $config['max_post_imgs'];
 
      if ($num_imgs && $max_image && $num_imgs > $max_image)
      {
         $this->warn_msg[] = sprintf($user->lang['TOO_MANY_IMGS'], $max_image);
         return (!$update_this_message) ? $return_message : $this->warn_msg;
      }   
      }

Ahhoz, hogy működjön is, a posting.php-től átvett adatokhoz fel kellett venni a $forum_id-t is

Kód:

global $config, $forum_id, $db, $user;


Így már kifogástalanul működik, fórumonként szabályozható a beilleszthető képek darabszáma.

Ezúton is köszönöm mindenkinek az építő jellegű hozzászólásokat, KillBillnek és Ragadozónak meg külön köszönet a kivitelezésbe nyújtott segítségért.

Ha lesz egy kis időm, és érdekel mást is a MOD, akkor összeállítom a teljes leírást a telepítéshez.

U.i.:
Nginx-nek utána olvasok, de mintha olyasmi rémlene, hogy a kezdetek kezdetén kell telepíteni....

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:  

Időzóna: (GMT +1 óra) RSS - hozzászólások
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés