Privát fórum

Szerző
Üzenet
zmc
Regisztrált tag
Regisztrált tag


Csatlakozott: 2014.08.26. Kedd 12:37
Hozzászólások: 2
Hozzászólás Elküldve: 2014.08.26. 13:00    Hozzászólás témája: Privát fórum
Hozzászólás az előzmény idézésével
Sziasztok!

Szeretnék üzemeltetni egy fórumot egy zárt közösségnek. Egyiket se ismerem még annyira nagyon, de a phpBB és az SMF motor a legszimpatikusabb.

Amit szeretnék:

1. Ide szeretnék egy bejelentkező űrlapot: http://domainem/index.php
2. Ide szeretném a fórumot telepíteni: http://domainem/forum/

A (1) index.php lapon csak egy általam szerkesztett PHP oldalt szeretnék látni amin egy bejelentkező <form> található, valahogy így:

Kód:

<?php

   require ( 'forum/?.php' ); // API vagy valamilyen kapcsolat a fórum motorral

   if ( $user [ 'is_logged' ] === TRUE ) {

      // bejelentkezve a felhasználó, átirányítás a fórumra

      header ( 'location: http://domainem/forum/' );

   } else {

      // nincs bejelentkezve a felhasználó

      if ( isset ( $_POST [ 'login' ] ) ) {

         // ellenőrizni a $_POST [ 'email' ] és $_POST [ 'password' ] változók hitelességét.

         if ( TRUE ) {

            // sikeres bejelentkezés

            header ( 'location: http://domainem/forum/' );

         } else {

            // sikertelen bejelentkezés

            print 'Hibás e-mail cím és jelszó páros!';

         }

      } else {}

      // bejelentkező űrlap

      print '<form method="post">
             <input type="text" name="email">
             <input type="password" name="password">
             <input type="submit" name="login">
             </form>';
      
   }

?>


Szeretném ha az összes oldal bejelentkezés nélkül nem lenne megtekinthető tehát bejelentkezés nélkül se regisztrálni, se mást ne lehessen csinálni. Minden bejelentkezés nélküli oldal letöltés meghiúsuljon és legyenek átirányítva ezek a lekérések a http://domainem/index.php oldalra ahol a bejelentkező rész van.

A bejelentkezéshez e-mail és jelszó párost szeretnék használni, felhasználónév és jelszó helyett.

Továbbá szeretném ha a bejelentkező oldal megtekintésekor a sütikből ($_COOKIE és $_SESSION változókra gondolok) nem derülne ki, hogy milyen fórum motor van üzemeltetve a háttérben.

Regisztrálni ne lehessen és jelszó emlékeztetőt is majd csak az általam fejlesztett index.php-be szeretnék beépíteni.

Ezek alapján szerintetek jó választás a phpBB vagy legyen inkább SMF vagy más? Én mindenesetre phpBB-t szeretnék.

Hogyan kezdjek neki a megvalósításnak?

Köszönöm a válaszokat előre is!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Ragadozo
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2008.05.08. Csütörtök 18:26
Hozzászólások: 629
Hozzászólás Elküldve: 2014.08.26. 14:34    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Szia!

---------------------------------------------------
Update:

"Továbbá szeretném ha a bejelentkező oldal megtekintésekor a sütikből ($_COOKIE és $_SESSION változókra gondolok) nem derülne ki, hogy milyen fórum motor van üzemeltetve a háttérben."

Bár a lentebb lévő dolgokat már leírtam, de most vettem észre az általad írt hozzászólásban lévő megjegyzést.

A GNU GPL teljesen szabad felhasználású anyagok, és teljes ingyenesek. Ezért MI is annyit elvárunk kötelezően a többi felhasználótól, hogy legalább a copyright ott legyen!

Tehát ha feltétlen szükségesnek tartod, hogy a programokból ne derüljön ki a fórummotor fajtája, itt rossz helyen keresel segítséget!
---------------------------------------------------

A http://domainem/index.php az csak egy bejelentkező fájl lenne, vagy a domained gyökerébe szeretnél még valamilyen portál-felületet is.
Ezt csak azért kérdezem, mert nem egészen értem, hogy miért akarod a fórumot külön mappába tenni (ami egyébként egyáltalán nem probléma).

Természetesen mindenki úgy készíti el a saját weboldalát, ahogy szeretné, de én inkább a domain gyökerébe tenném a fórumot, majd a feltelepítés után felraknám hozzá a Force Login MOD-ot.
Ennek az a lényege, hogy ha valaki fellép az oldaladra, csak a bejelentkező képet láthatja, és amíg nem lép be, vagy nem regisztrál/és belép, addig semmi mást nem lát.
Az összes hozzá tartozó programoknál meg lehet oldani, hogy csak belépett felhasználók érhessék el.
A regisztráció kikapcsolható, jelszó emlékeztetőt meg oda teszel ahova csak szeretnél.

Ennek két előnye lenne, egyrészt a gyökérben lévő általad készített index.php fálj által adott adatokat nem kell külön szinkronizálni a fórummal, a másik meg az, hogy esetleges változások miatt a későbbiek folyamán egyszerűen csak kikapcsolod a MOD-ot az adminpultba, és máris nyitottá válhat a fórumod.

Portál felületet meg készíthetsz ettől magadnak mondjuk egy oldalam.php fájlba, amire a fórumból egy linkkel be lehet lépni, onnan meg egy másik linkkel vissza a fórumba. Vagy felrakhatsz egy kész, kidolgozott portál MOD-ot a fórumhoz a későbbiekben, ha úgy gondolod.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
zmc
Regisztrált tag
Regisztrált tag


Csatlakozott: 2014.08.26. Kedd 12:37
Hozzászólások: 2
Hozzászólás Elküldve: 2014.08.26. 16:05    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

Ragadozo írta:

A GNU GPL teljesen szabad felhasználású anyagok, és teljes ingyenesek. Ezért MI is annyit elvárunk kötelezően a többi felhasználótól, hogy legalább a copyright ott legyen!
Rendben, meg lesz.

Ragadozo írta:

A http://domainem/index.php az csak egy bejelentkező fájl lenne, vagy a domained gyökerébe szeretnél még valamilyen portál-felületet is. Ezt csak azért kérdezem, mert nem egészen értem, hogy miért akarod a fórumot külön mappába tenni (ami egyébként egyáltalán nem probléma).
Csak bejelentkező fájl lenne. Portál nem lesz.

Ragadozo írta:

Természetesen mindenki úgy készíti el a saját weboldalát, ahogy szeretné, de én inkább a domain gyökerébe tenném a fórumot, majd a feltelepítés után felraknám hozzá a Force Login MOD-ot. Ennek az a lényege, hogy ha valaki fellép az oldaladra, csak a bejelentkező képet láthatja, és amíg nem lép be, vagy nem regisztrál/és belép, addig semmi mást nem lát. Az összes hozzá tartozó programoknál meg lehet oldani, hogy csak belépett felhasználók érhessék el.
Szeretnék egyedi bejelentkező felületet a MOD helyett.

Ragadozo írta:

A regisztráció kikapcsolható, jelszó emlékeztetőt meg oda teszel ahova csak szeretnél.
Igen, ezt már megtaláltam. A regisztrációt sikerült kikapcsolnom.

Ragadozo írta:

Ennek két előnye lenne, egyrészt a gyökérben lévő általad készített index.php fálj által adott adatokat nem kell külön szinkronizálni a fórummal, a másik meg az, hogy esetleges változások miatt a későbbiek folyamán egyszerűen csak kikapcsolod a MOD-ot az adminpultba, és máris nyitottá válhat a fórumod.
Biztos, hogy nem lesz kikapcsolva sohasem. Szeretném teljesen személyre szabni az index.php fájlt tehát jobban örülnék az eredeti elképzelésemnek és a MOD nélkül lekódolni a bejelentkezést.

Ragadozo írta:

Portál felületet meg készíthetsz ettől magadnak mondjuk egy oldalam.php fájlba, amire a fórumból egy linkkel be lehet lépni, onnan meg egy másik linkkel vissza a fórumba. Vagy felrakhatsz egy kész, kidolgozott portál MOD-ot a fórumhoz a későbbiekben, ha úgy gondolod.
Nincs szükségem túl bonyolítani a dolgot. Csak egy index.php fájlra van szükségem és végül is mindegy, hogy a fórumot a gyökér könyvtárba telepítem-e vagy sem.

És a végére: köszönöm, hogy írtál és hogy felhívtad a figyelmem a (c)-ra.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Ragadozo
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2008.05.08. Csütörtök 18:26
Hozzászólások: 629
Hozzászólás Elküldve: 2014.08.26. 16:42    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
OK! :)

Nem erősködöm, csak még egy kis megjegyzés hozzá:

A Force Login MOD nem egy különálló program, hanem a fórum szerves része (lesz).
Cca. 4 - 5 fájlba kell kis programrészt bemásolni, és a telepítő fájlt lefuttatni.
Ahogy elnéztem, amit írtál, neked ez az egész cca. 5 - 10 perc alatt megvan.

A vendégek elől teljesen le tudod blokkolni az oldalt, csak kizárólag a bejelentkező részt láthatják.

A kinézeted/template mappában lévő login_body.html fájl fog megjelenni, amit viszont átírhatsz olyan egyedire, amilyenre csak szeretnéd.
Kész kinézet meg van, vagy 600 féle a phpbb fórumhoz, amiket szintén még módosíthatsz, ahogy jónak látod..

Egyedül azt kell megoldanod, hogy felhasználó név helyett Email címet azonosítson, de ezt amúgy is meg kellett volna oldanod.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Hozzászólások megtekintése:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés