Regisztráció - Internal Server Error

Szerző
Üzenet
mdforum
Regisztrált tag
Regisztrált tag


Csatlakozott: 2014.09.06. Szombat 11:08
Hozzászólások: 5
Hozzászólás Elküldve: 2014.09.06. 17:15    Hozzászólás témája: Regisztráció - Internal Server Error
Hozzászólás az előzmény idézésével
Üdv!

A következő a gond egy frissen telepített phpBB 3.0.12-vel.

Felhasználó regisztrációkor az adatlap elküldése után Internal Server Error-t ír ki. Nem küldi el a regisztrációt megerősítő e-mail-t se.
Admin felületen látom, hogy új felhasználó van, ha aktiválom, akkor be is tud lépni.

- Error log file nincs
- ha törlöm a .htaccess file-t az sem segít

Mi lehet a gond?

(Használtam a keresőt, de nem találtam megoldást.)

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
dzseemy
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2011.07.04. Hétfő 16:20
Hozzászólások: 131
Hozzászólás Elküldve: 2014.09.07. 11:27    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Több okból is jelezhet a szerver „Internal Server Error”, azaz 500-as HTTP hibát. A leggyakoribb esetek:

- az adott PHP fájl futtatása sikertelen
- a .htaccess fájlban tiltott kapcsolók vannak

A hiba kiderítése érdekében szerkeszd át a config.php-t. Keresd meg az alábbi sorokat:

Kód:

// @define('DEBUG', true);
// @define('DEBUG_EXTRA', true);

Távolítsd el a sorok elejéről a // jeleket.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
mdforum
Regisztrált tag
Regisztrált tag


Csatlakozott: 2014.09.06. Szombat 11:08
Hozzászólások: 5
Hozzászólás Elküldve: 2014.09.07. 12:33    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Átírtam a config.php-t. Hol tudom megnézni a debug infókat?

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
dzseemy
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2011.07.04. Hétfő 16:20
Hozzászólások: 131
Hozzászólás Elküldve: 2014.09.07. 15:31    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Ha bekapcsolod a hibakereső módot, akkor megjeleníti a hibaüzeneteket, valamint a fórum legalján meg fog jelenni egy sor, néhány adattal és egy Explain linkel.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
mdforum
Regisztrált tag
Regisztrált tag


Csatlakozott: 2014.09.06. Szombat 11:08
Hozzászólások: 5
Hozzászólás Elküldve: 2014.09.07. 16:30    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Az adatok és az explain működik. Hibaüzenetet nem ír ki.

Azt nem látom, milyen hiba van a küldés gomb megnyomásakor, mert az 500-as hibaoldalt dobja, be oldal frissítésre vagy a vissza gombra már értelemszerűen az mondja, hogy a felhasználó név már használatban van.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
KillBill
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2007.03.26. Hétfő 5:42
Hozzászólások: 2237
Hozzászólás Elküldve: 2014.09.07. 18:59    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Ha a php.ini-be ki van kapcsolva a hibaüzenet kiírása akkor nem is fogod látni a hibát, de ebben az esetben fehér üres lapot fogsz kapni.

Te jelenleg a szerver hibanaplóba kell, hogy megnézd, hogy mi is a hiba.
Ha nem férsz hozzá a hibanaplóhoz akkor fordulj a szerver szolgáltatódhoz.
_________________
phpBB my addons: phpBB Arcade, [MODDB] phpBB Delete my registration, [RC] phpBB Invite
phpBB my Extensions: [RC] phpBB Arcade, [CDB] phpBB Delete my registration

Játék-világ - KillBill

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
mdforum
Regisztrált tag
Regisztrált tag


Csatlakozott: 2014.09.06. Szombat 11:08
Hozzászólások: 5
Hozzászólás Elküldve: 2014.09.07. 19:11    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
A php.ini-ben be van kapcsolva az error log, de nem logol semmit.

Már írtam a szolgáltatónak, várom a válaszát...

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
KillBill
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2007.03.26. Hétfő 5:42
Hozzászólások: 2237
Hozzászólás Elküldve: 2014.09.07. 22:13    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Na akkor leírom újra mert látom semmit sem értettél meg.

dzseemy írta neked, hogy kapcsold be a config.php-ban a hibakijelzést

erre írtam, hogy az csak akkor kerül kijelzésre, ha a php.ini-be be van kapcsolva:

display_errors = On

Ha nincs bekapcsolva akkor nálad egy teljesen üres fehér lap jelenne meg.

De nálad az Internal Server Error hiba jelenik meg így a hibakijelzés jelen pillanatban nálad semmit sem ér mert ezt a hibát csak a szerver hibanaplójában találhatod meg.

A hibanaplót általában egy külső könyvtárba szokták elhelyezni vagy webes felületen az adminba.
Ha neked nincs akkor kell a szerver szolgáltatódtól kikérni.
_________________
phpBB my addons: phpBB Arcade, [MODDB] phpBB Delete my registration, [RC] phpBB Invite
phpBB my Extensions: [RC] phpBB Arcade, [CDB] phpBB Delete my registration

Játék-világ - KillBill

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
_zso2
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.07.25. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2029
Hozzászólás Elküldve: 2014.09.08. 07:04    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

KillBill írta:

Na akkor leírom újra mert látom semmit sem értettél meg. [...]
Szerintem egészen jól megértette ;)
_________________
Tapasztalást pénzért venni vagy hagyományképpen kapni nem lehet - fizetni kell azért mindég és mindegyiknek.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
KillBill
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2007.03.26. Hétfő 5:42
Hozzászólások: 2237
Hozzászólás Elküldve: 2014.09.08. 11:07    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

_zso2 írta:

KillBill írta:

Na akkor leírom újra mert látom semmit sem értettél meg. [...]
Szerintem egészen jól megértette ;)

mdforum írta:

A php.ini-ben be van kapcsolva az error log...
Nekem nem úgy jött le, de ha mégis akkor is jobbnak látom jobban megfogalmazni :roll:
_________________
phpBB my addons: phpBB Arcade, [MODDB] phpBB Delete my registration, [RC] phpBB Invite
phpBB my Extensions: [RC] phpBB Arcade, [CDB] phpBB Delete my registration

Játék-világ - KillBill

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
mdforum
Regisztrált tag
Regisztrált tag


Csatlakozott: 2014.09.06. Szombat 11:08
Hozzászólások: 5
Hozzászólás Elküldve: 2014.09.08. 13:42    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Nyugi fiúk, egész jól megértettem.

A php.ini-ben be van állítva, hogy a hibákat jelezze ki, meg is van adva, hogy a hiba és a mail log file-t a szerveren hova mentse. A cpanel-en és ftp-n keresztül is meg tudnám nézni, ha írná a hibát.

DE! A probléma megoldódott azzal, hogy 5.3-as php-ról átváltottam 5.5-re. Gondolom az 5.3-ast rosszul konfigurálták fel. Majd írok nekik, hogy nézzék át.

Köszönöm nektek a segítséget/segítőkészséget! Kép

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés