SQL hibaüzenet hozzászólás küldésekor

Szerző
Üzenet
wolftern
Regisztrált tag
Regisztrált tag


Csatlakozott: 2015.10.12. Hétfő 22:27
Hozzászólások: 7
Hozzászólás Elküldve: 2015.10.12. 22:54    Hozzászólás témája: SQL hibaüzenet hozzászólás küldésekor
Hozzászólás az előzmény idézésével

Idézet:

SQL ERROR [ mysqli ] Data too long for column 'kockak' at row 1 [1406] SQL INSERT INTO `kockadobasok` (`datum`, `kockak`, `ertek`) VALUES ('2015-10-12 23:23:05', 'Bordélyház [nagykep]http://kepfeltoltes.hu/151012/beagle_house__uncolored__by_sirinkman-d7m6xfj_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/nagykep]', '1') BACKTRACE FILE: (not given by php) LINE: (not given by php) CALL: msg_handler() FILE: /includes/db/dbal.php LINE: 757 CALL: trigger_error() FILE: /includes/db/mysqli.php LINE: 182 CALL: dbal->sql_error() FILE: /includes/functions_posting.php LINE: 74 CALL: dbal_mysqli->sql_query() FILE: /posting.php LINE: 664 CALL: kockadobo()
hello
az Sql parancs lefuttatása ezt írta és fogalmam nem van mi lehet ez. Soha nem tanultam és csak a sajátgógyimtól csináltam mindent. DE ez a hiba kifog rajtam. Esetleg volna valaki aki elmondaná, h ez micsoda és mit tehetek az elhárítása ügyében.

Előre is köszönöm

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
KillBill
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2007.03.26. Hétfő 5:42
Hozzászólások: 2237
Hozzászólás Elküldve: 2015.10.13. 07:27    Hozzászólás témája: Re: segítség
Hozzászólás az előzmény idézésével

wolftern írta:

SQL ERROR [ mysqli ] Data too long for column 'kockak' at row 1 [1406] SQL INSERT INTO `kockadobasok` (`datum`, `kockak`, `ertek`) VALUES ('2015-10-12 23:23:05', 'Bordélyház [nagykep]http://kepfeltoltes.hu/151012/beagle_house__uncolored__by_sirinkman-d7m6xfj_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/nagykep]', '1') BACKTRACE FILE: (not given by php) LINE: (not given by php) CALL: msg_handler() FILE: /includes/db/dbal.php LINE: 757 CALL: trigger_error() FILE: /includes/db/mysqli.php LINE: 182 CALL: dbal->sql_error() FILE: /includes/functions_posting.php LINE: 74 CALL: dbal_mysqli->sql_query() FILE: /posting.php LINE: 664 CALL: kockadobo()

hello
az Sql parancs lefuttatása ezt írta és fogalmam nem van mi lehet ez. Soha nem tanultam és csak a sajátgógyimtól csináltam mindent. DE ez a hiba kifog rajtam. Esetleg volna valaki aki elmondaná, h ez micsoda és mit tehetek az elhárítása ügyében.

Előre is köszönöm
A kockak oszlopnak van egy limitált értéke pl max 255 karaktert fogad, na ennél a beterjesztésnél ezt az oszlop limitet te túllépted, ezért lépet fel az sql hiba.
_________________
phpBB my addons: phpBB Arcade, [MODDB] phpBB Delete my registration, [RC] phpBB Invite
phpBB my Extensions: [RC] phpBB Arcade, [CDB] phpBB Delete my registration

Játék-világ - KillBill

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
wolftern
Regisztrált tag
Regisztrált tag


Csatlakozott: 2015.10.12. Hétfő 22:27
Hozzászólások: 7
Hozzászólás Elküldve: 2015.10.13. 18:17    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
huh, ez gyors válasz volt :)

Köszönöm.

Ha lehetek pofátlan megkérdezem, h tudok-e valamit tenni az ügyben h ne írja. Tegnap egy hozzászólást akartam elküldeni, aminek semmi köze nem volt az említett kockak nevezetű oszlophoz.

A kockakkal véletlenül generálok számokat, az említett hozzászólás pedig képfeltöltést tartalmazott.

Köszönöm.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
pstvfan
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.07.30. Vasárnap 1:00
Hozzászólások: 1538
Hozzászólás Elküldve: 2015.10.13. 18:28    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Az egyetlen megoldás amire én gondolni tudok, hogy javítod a kockás kódot, mert úgy tűnik, hogy a kódod lefut minden új hozzászólásnál. Azt, hogy ez a javítás hogyan nézzen ki, arra konkrét javaslatot szerintem nem tudunk adni, mivel nem ismerjük a kódod célját.
_________________
<M>

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
wolftern
Regisztrált tag
Regisztrált tag


Csatlakozott: 2015.10.12. Hétfő 22:27
Hozzászólások: 7
Hozzászólás Elküldve: 2015.10.13. 18:30    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Ok... köszönöm

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Ragadozo
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2008.05.08. Csütörtök 18:26
Hozzászólások: 629
Hozzászólás Elküldve: 2015.10.13. 20:17    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
A problémát már KillBill leírta, ebből a javítás már "egyszerű" feladat lenne.

Fel kellene menni a phpMyAdmin felületre, belépni az adatbázisba, megnyitni a "kockadobasok" táblát, a Szerkezet fülre klikkelve a kockak sornál klikkelni kell a Módosítás-ra, és megemelni a "Hossz/Értékek" számot (max. 255-ig), majd Mentés gomb.

Tudom, hogy ezt így "könnyű" leírni, de valahol el kell kezdeni az ismerkedést az adatbázissal, mert még előfordulhat más jellegű probléma is, amit esetleg szintén neked kell megoldani.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
wolftern
Regisztrált tag
Regisztrált tag


Csatlakozott: 2015.10.12. Hétfő 22:27
Hozzászólások: 7
Hozzászólás Elküldve: 2015.10.14. 16:35    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Áhá 8)
Éppen ilyen szájbarágásra gondoltam. Nagyon kezdő vagyok és az is véletlen h a kocka generálást betudtam tenni a forum funkciói közé. :wink:

Köszönöm neked is

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
wolftern
Regisztrált tag
Regisztrált tag


Csatlakozott: 2015.10.12. Hétfő 22:27
Hozzászólások: 7
Hozzászólás Elküldve: 2015.10.24. 00:15    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Helló

Előjött egy másik hiba, ami szerintem összefüggésben lehet az előzővel. Az SQL-s problémát sikerült megoldani, viszont ezúttal egy olyan hiba keletkezik, h ha linket illesztek a hozzászólásba, egy dobást generál pl:

http://ite.hu/wp-content/uploads/2015/09/algoritmus-google.jpg

rákattintok az előnézet gombra, akkor minden jó és szép, ezután az elküld gomb megnyomásával ennyit látok az egész üzenetből:

1+0=1

Mi lehet a hiba? hol kellene keresni? (Szerintem a kockadobó kódjának/val lehet a probléma. Nem én írtam és fogalmam nincs már mi mit is jelent)

a táblákat az ftp tárhelyen merre találom? (arra gondoltam kiszedem a kockagenerátort és hátha megoldódik, amíg újabb kódot találok/készítek)

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Ragadozo
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2008.05.08. Csütörtök 18:26
Hozzászólások: 629
Hozzászólás Elküldve: 2015.10.24. 09:04    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
FTP-n semmilyen adatbázis táblát nem fogsz találni.
Már leírtam, hogy a táblákat hol találod meg.

De ennek semmi jelentősége nincsen. Ha egy tábla nincsen meghíva, lekérdezve, olyan, mint ha nem is lenne. Ha a fórumod programjai nem használják, lehet ott bármennyi tábla is, senkit, és semmit nem fog zavarni.

Ha viszont egy olyan táblát törölsz ki az adatbázisból, amelyet a fórum programja valamilyen formában használna, annak hiánya még több hibát generál, adott esetben az egész fórum használhatatlan lesz.

Ennek a "kockadobó" programnak a kódjait kellene kitakarítani a fórum fájljaiból.
Ez lehet, hogy csak 2 - 3 fájlt érint, de lehet, hogy akár egy tucatot.
Ehhez viszont kellene az a MOD, ami alapján fel lett rakva, vagy pedig, ha ez egy egyéni fejlesztés, kellene az, aki ezt csinálta.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Ragadozo
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2008.05.08. Csütörtök 18:26
Hozzászólások: 629
Hozzászólás Elküldve: 2015.10.24. 14:17    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Egy utolsó kisérlet, mert így látatlanul szerintem senki sem tud segíteni.

A fórumon (valószínű legalul) Adminisztrátori vezérlőpult, klikelj rá, és lépjél be.

Találsz ott több fület, és a vége felé (vagy az utolsó) a .MOD-OK fül.
Klikkelj rá, és nézzed meg bal oldalt, hogy milyen MOD-ok vannak felrakva.

Keressél közöttük valami ilyesmi nevűt:
    Dice, Dicemod, Dide bbcode, Dice roller, Dice roller bbcode, .... vagy valami hasonló variánsot.


Ha találsz, keressél ott valamilyen "options", vagy "settings" lehetőséget, mert ha van egy kis szerencséd, az egészet ki lehet kapcsolni (Enable - Disable).

Ha egyáltalán találsz, de nem tudsz vele mit kezdeni, csinálj róla PrintScreen képeket, és tedd be ide, vagy küld el nekem itt PÜ-be.

Ha nem találsz semmit, akkor sajnos meg kellene keresni azt az illetőt, aki ezt felrakta .... :(

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
wolftern
Regisztrált tag
Regisztrált tag


Csatlakozott: 2015.10.12. Hétfő 22:27
Hozzászólások: 7
Hozzászólás Elküldve: 2015.10.26. 17:25    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
:? Nah Igen. Mivel a cikk szerzője nagyjából leírta, mit hogy kell megváltoztatni, ezért sikerült egymagamnak felrakni a kocka generáló "eszközt"
Ha jól emlékszem mindössze 3 fájl kódjaiba kellett 4-5 soros kódot beszúrni. A probléma az, hogy nem emlékszem melyik három fájlról van szó, és a szombati napomat a cikk/oldal keresgélésével töltöttem, de hiába.

Idézet:

Egy utolsó kisérlet, mert így látatlanul szerintem senki sem tud segíteni.
Azért köszönöm. Esetleg eltudod árulni, mit kellene olvasni/tanulni ahhoz, hogy értsem a php kódjait? Mi mire való? :oops: Van egy olyan érzésem, hogy a hiba megtalálásához, a miérteket kell megérteni.

Idézet:

A fórumon (valószínű legalul) Adminisztrátori vezérlőpult, klikelj rá, és lépjél be.

Találsz ott több fület, és a vége felé (vagy az utolsó) a .MOD-OK fül.
Klikkelj rá, és nézzed meg bal oldalt, hogy milyen MOD-ok vannak felrakva.

Keressél közöttük valami ilyesmi nevűt:
Dice, Dicemod, Dide bbcode, Dice roller, Dice roller bbcode, .... vagy valami hasonló variánsot.
Mivel atw-n nem engedélyezett az xyz script, ezért a hagyományos módszerrel nem tudtam kockadobót beépíteni a szerkezetbe. Vagyis ha a kapcsos zárójelek közé, beírod, h roll, v dice. Az itt lévő több hozzászólásban láttam, h akinek ingyenes tárhelye van annál nem működik az alap kockageneráló, ami az angol phpbb-ről is letölthető. Akkor vki megjegyezte h vszínűleg a script ki van kapcsolva, ez pedig minden ingyenes tárhelyre jellemző és amíg ingyenes nem is fog múkodni. Viszont találtam egy oldalt ahol egy valaki feljegyzett magának kódokat. Valahol olvastam (talán ott -fogalmam nincs hol) hogy az egyik kód a kockageneráláshoz is működik/működhet. Megvolt adva, h milyen fájlokba kell bemásolni és kész.
Ezután a fórumomon a számgenerálást sima függőleges jelek közé kell beírni. Eddig nem is volt semmi probléma

Csináltam PRTSCN képet,
http://kepfeltoltes.hu/151026/f_rum_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/151026/f_rum2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

de nem látok feltelepített modot. (a MOD-ot kategóriát én állítottam bekapcsolásra, (miután a hiba előjött, de ez nem osztott szorzott a problémán)

Így a végére jutva az jutott eszembe, h mi történne ha az FTP-n lévő fájlokat lecserélném a phpbb telepítő fájlaira. Kizárólag a nem mappában lévőket, mert az biztos h azokat nyitogattam meg anno és ahhoz szúrtam hozzá néhány sort. Szerinted múkodhetne-e anélkül, h elveszteném a fórumra felírt dolgokat?


illetve a bbccode -dal (kizárólag az adminisztrátori vezérlőpultból elérhető résszel) is variáltam, mert a táblázat beszúrása: [tr] [td] [table] dolog nem funkcionált. Ennek lehet valami köze h ha linkes hozzászólást küldök, dobást generál?

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Ragadozo
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2008.05.08. Csütörtök 18:26
Hozzászólások: 629
Hozzászólás Elküldve: 2015.10.27. 10:29    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Így kicsit "könnyebbnek" tűnik, hogy látszatra nincsen MOD telepítve a fórumodra.

Javaslom neked, hogy a következő fájlokat mentsed le a szerverről a gépedre egy külön mappába:
    includes/bbcode.php
    includes/functions.php
    includes/functions_content.php
    includes/message_parser.php
    styles/az a kinézet (ha jól látom, DirtyBoard2.0), amit használsz/template/bbcode.html
    styles/prosilver/template/bbcode.html

A fenn lévő fórum verziójának megfelelő telepítő anyagból ugyanezeket fájlokat meg töltsed fel a szerverre a helyükre, felül írva az ott lévőket.
A kinézet esetében a kinézet telepítőjéből kell a template/bbcode.html fájlt felrakni.

Töltsed le a szerverről az includes/constans.php fájlt, és szerkesszed:
Keresd ezt (vagy valami ilyesmit):

Kód:

define('KOCKADOBASOK_TABLE',                $table_prefix . 'kockadobasok');

Ezt a sort töröld ki, mentsed el a fájlt, és töltsed vissza a helyére, felülírva az ott lévőt.

Ha kész van:
    Adminisztrációs vezérlőpult - Általános fül - középen Gyorsítótár kiürítése - Futtatás most - Igen

Vissza a fórumba, és egy hozzászólásba küldjél linkeket.
Elvileg jónak kellene lennie, és megszabadulsz ettől a kockadobós dologtól.
Az adatbázisban lévő "kockadobasok" táblát hagyhatod, senkit és semmit nem zavar.

Ha esetleg kapsz valamilyen hibaüzenetet, azt mentsed le, és rakd be ide.


PHP programozás:

Mivel "normál" körülmények között a *.php fájlokat nem tudod futtatni a saját gépeden, ajánlom, hogy olvasd el ezt, és töltsed le, tett fel a gépedre (ha van kedved hozzá).

WampServer

Így tudsz gyakorolni, és tanulni php programozást.
Anyagot hozzá a netről be tudsz szerezni, csak írd be a Google keresőjébe: "php programozás kezdőknek".
Több mint 40 000 találat között válogathatsz, és a saját kis szervereden mindjárt ki is próbálhatod. :)

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
wolftern
Regisztrált tag
Regisztrált tag


Csatlakozott: 2015.10.12. Hétfő 22:27
Hozzászólások: 7
Hozzászólás Elküldve: 2015.10.28. 22:04    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Pffffff

Megcsináltam amit írtál, a netről letölthető dirty board 2.0 -nak nincs bbcode.php fájlja. Ezután a constans.php fájlban sem találtam olyan kódot amit írtál.
Felülírtam a fájlokat, ürítettem a gyorsítótárat de semmi. Nem múkodott, ezután eszembe jutott, h változtatni kellene a fórum stílusán.

Csodák, csodájára működik újra a linkküldés. :D Ha jól emlékszem, a dirty stílus telepítésekor eltűntek a gombok, és a problema áthidalására a prosilver imagesetjét másoltam át, h múkodjon... Jah és az említett fájlok felülírásával is múkodik a kockadobó. Létezik h az általam barkácsolt bbcode és az imageset miatt értelmezi a php dobásnak a linket? Vagy ez egy anomália, amit csak a kockadobó írója tudhat?

Köszönöm a kitartó segítséget, és a programozással kapcsolatos instrukciókat.


UI: mégsem. Tévedtem, nem a stílus váltás oldotta meg a problémát, hanem vmelyik fájl lecserélése. Mivel az új stílusban nem lehet szerkezteni, (megint hiányzik a gomb) visszacseréltem dirtyboardra. És a linkküldés ugyanúgy működik mint azelőtt. A kérdéseim tárgytalanok. Köszönöm még1x a segítséget. Ha véletlenül valamikor Szegeden jársz, a vendégem vagy egy sörre, vagy kettőre.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Ragadozo
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2008.05.08. Csütörtök 18:26
Hozzászólások: 629
Hozzászólás Elküldve: 2015.10.28. 22:28    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Az a helyzet, hogy nem olvastad el rendesen, amit írtam.
A fájlokat abból a phpbb 3.0.xx telepítő csomagból kellett volna feltöltened, lecserélned, amelyik verzió fenn van a szerveren.
Írtam, hogy a styles/kinézeted/template/bbcode.html fájlt (csak azt az egyet) kellett volna lecserélni az általad használt kinézetben (DirtyBoard2.0).
És utólag jutott eszembe, elfelejtettem a listába beírni a gyökérbe lévő viewtopic.php cseréjét is.

Átnézegettem a neten található megoldásokat erre a "kockadobós" programra.
Van nagyon sok (némelyik nagyon érdekes) megoldás ennek használatára.
De a phpbb3 esetében eléggé nehéz elképzelni, hogy annak ellenére is működjön, ha az általam javasolt fájlokat jól cserélted le. Főleg, ha az előzőleg már egyszer lecserélt posting.php, és az includes/functions_posting.php fájlokat közben nem raktad vissza.

Persze lehetséges, hogy egy teljesen egyedi megoldással van elkészítve. :)

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Hozzászólások megtekintése:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés