Invalid dbms driver hibaüzenet fórum telepítésekor

Szerző
Üzenet
Pappszii
Regisztrált tag
Regisztrált tag


Csatlakozott: 2015.10.13. Kedd 10:25
Hozzászólások: 4
Hozzászólás Elküldve: 2015.10.13. 10:52    Hozzászólás témája: Invalid dbms driver hibaüzenet fórum telepítésekor
Hozzászólás az előzmény idézésével

Idézet:

Fatal error: Uncaught exception 'RuntimeException' with message 'You have specified an invalid dbms driver: ' in /home/hzhungar/public_html/forum/phpbb/config_php_file.php:158
Stack trace:
#0 /home/hzhungar/public_html/forum/phpbb/di/container_builder.php(315): phpbb\config_php_file->convert_30_dbms_to_31(NULL)
#1 /home/hzhungar/public_html/forum/phpbb/di/container_builder.php(337): phpbb\di\container_builder->get_dbal_connection()
#2 /home/hzhungar/public_html/forum/phpbb/di/container_builder.php(151): phpbb\di\container_builder->get_installed_extensions()
#3 /home/hzhungar/public_html/forum/install/install_install.php(108): phpbb\di\container_builder->get_container()
#4 /home/hzhungar/public_html/forum/install/index.php(409): install_install->main('install', 'final') #5 /home/hzhungar/public_html/forum/install/index.php(289): module->load()
#6 {main} thrown in /home/hzhungar/public_html/forum/phpbb/config_php_file.php on line 158
Az alábbi hibával dob ki a forum telepítésekor, "Adatbázistáblák létrehozása" lépés megtörtént és amint lépnék tovább ezt dobja föl. Mi a hiba forrása? :D Legfrissebb phpbb használom

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
pstvfan
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.07.30. Vasárnap 1:00
Hozzászólások: 1538
Hozzászólás Elküldve: 2015.10.13. 13:09    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
A config.php állományodban kell hogy legyen egy $dbms-el keződő sor, azt betudnád másolni ide? A másik dolog amit érdemes lenne tisztázni, hogy az adatbázis táblák létrejönnek az adatbázisban (a legtöbb szolgáltató phpMyAdmint, vagy hasonlót, vagy ha a saját gépeden futtatod, akkor akár command line is megteszi)?

A legfrissebb phpBB a 3.1.6-ot takarja?
_________________
<M>

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Pappszii
Regisztrált tag
Regisztrált tag


Csatlakozott: 2015.10.13. Kedd 10:25
Hozzászólások: 4
Hozzászólás Elküldve: 2015.10.13. 19:57    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
$dbms = 'phpbb\\db\\driver\\mysqli';

Igen létrejönnek a táblák, és igen 3.1.6

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
pstvfan
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.07.30. Vasárnap 1:00
Hozzászólások: 1538
Hozzászólás Elküldve: 2015.10.13. 20:48    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Ez így jónak tűnik, most hirtelen nincs ötletem, hogy mi okozhatná ezt a hibát (talán, ha PHP7-et használsz az okozhatna valami ilyesmit, de ebben nem vagyok biztos). Ez valamelyik tárhelyszolgáltatónál van, vagy lokális szerveren? Amennyiben a második, tudnál adni némi infót a rendszerről (operációs rendszer, PHP verzió, szerver szoftver)?
_________________
<M>

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Pappszii
Regisztrált tag
Regisztrált tag


Csatlakozott: 2015.10.13. Kedd 10:25
Hozzászólások: 4
Hozzászólás Elküldve: 2015.10.14. 17:45    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Szolgáltatónál van. Akkor ink írjak a szolgáltatónak?

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
pstvfan
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.07.30. Vasárnap 1:00
Hozzászólások: 1538
Hozzászólás Elküldve: 2015.10.14. 18:05    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Elméletileg működnie kéne a telepítőnek és ez az összes támogatott PHP verzión tesztelve van, tehát a legvalószínűbb oka a hibának az, hogy valamilyen furcsa PHP beállítás miatt valami nem működik megfelelően (a fórum telepítő szempontjából).

Amit még megpróbálhatsz, az a 3.1.5 telepítése, hátha az működik (a 3.1.6-ban volt egy módosítás, ami ezt a részt piszkálta, de én nem látom, hogy mi lehet benne a hiba). Ha ez megoldaná a problémát, és tudnád azt itt jelezni, akkor valószínűleg a 3.1.7 és a 3.2.0 is mentes lesz már ettől remélhetőleg.

Ha a 3.1.5 sem működne, akkor esetleg érdeklődhetsz a szolgáltatódnál (valószínűleg a get_defined_vars() funkció nem működik helyesen), hátha ők tudnak ebben segíteni.

U.i.: Ha a 3.1.5 nem működne, elvileg ezt a hiba üzenetet kéne kb visszaköpnie:

Kód:

#0 /home/hzhungar/public_html/forum/phpbb/di/container_builder.php(315): phpbb\config_php_file->convert_30_dbms_to_31(FALSE)

_________________
<M>

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés