phpBB 3.0 támogatás vége, 3.1 támogatási ütemterv

Szerző
Üzenet
Marcee
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.17. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2921
Hozzászólás Elküldve: 2016.05.31. 21:16    Hozzászólás témája: phpBB 3.0 támogatás vége, 3.1 támogatási ütemterv
Hozzászólás az előzmény idézésével
phpBB 3.0.x támogatás vége

A mai nap folyamán a phpBB csoport bejelentette, hogy 2017. január 1-jével megszünteti a phpBB 3.0.x támogatását. A phpBB.com-on lévő fórumok lezárásra kerülnek, a továbbiakban csak olvashatóak lesznek. A 3.0.x letöltési linkjei is eltávolításra kerülnek, azonban a csomagok továbbra is letölthetőek maradnak a phpBB SourceForge oldaláról és a download.phpbb.com oldalról.

A phpBB csoport javasolja, hogy a hátralévő hét hónapban a még phpBB 3.0.x-et használók készítsék fel fórumaikat a phpBB 3.1.x-re vagy 3.2.x-re történő frissítésre. A 3.0.x támogatásának megszűnése a 3.1.x vagy 3.2.x verziókra történő konvertálást nem érinti, azzal kapcsolatos segítség továbbra is elérhető lesz.

Emlékeztetőül: a phpBB 3.0.x már jelenleg is "End of Life" fázisban van, hibajavítási vagy biztonsági javításokat nem kap. Annak ellenére, hogy a phpBB 3.0.14 nem tartalmaz ismert sebezhetőséget, javasolt egy újabb, támogatott verzióra való frissítés. További információ és támogatási időpontok elérhetőek magyarul phpBB kiadási és támogatási ütemterv hírünkből, angolul a phpBB Release, Security and Support Plan bejelentésben és a Release & Update Policy oldalon.

A phpBB.hu csapata is a phpBB Csoport álláspontját képviseli, tehát mi is fokozatosan vissza fogjuk szorítani a phpBB 3.0-t, és az újabb verziókat fogjuk előtérbe helyezni.

phpBB 3.1 kiterjesztett támogatási ütemterv

A phpBB 3.2 közelgő megjelenésével együtt elértünk a phpBB 3.1 Ascraeus eredetileg tervezett "End of Maintenance" időpontjához. Az eredetileg tervezett ütemterv alapján ez 6 hónapnyi támogatást és további egy évnyi biztonsági javítást nyújtott volna a 3.1-es szériához, valamint ennyi idő állt volna a fórum adminisztrátorok rendelkezésére az újabb verzióra történő frissítésre. Pár apró csúszás és a számos új, fontos funkció megvalósításának elősegítésére a phpBB 3.2 Rhea korábbi ütemterve módosításra került.

Ennek megfelelően a phpBB 3.1 támogatási ütemterve a következőképpen változott:

Karbantartás vége (EOM): 2016. december
Életciklus vége (EOL): 2017. június


Karbantartás vége (End of Maintenance) - Az adott verzióban lévő hibák nem kerülnek javításra, azonban biztonsági hibákat továbbra is javítanak, azokat tartalmazó új csomagokat kiadnak. Az adott verzióhoz készített új kiterjesztéseket és megjelenéseket a phpBB.com-on nem fogadnak el, azonban már a korábban is elérhetők frissítéseit validálják, elérhetővé teszik.

Életciklus vége (End of Life) - Az adott verzióban lévő biztonsági hibák sem kerülnek javításra. Az adott verzióhoz a phpBB.com-on már elérhető kiterjesztések és megjelenések frissítéseit sem fogadják el, azokat nem validálják, nem teszik elérhetővé.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés