Időzóna: (GMT +1 óra) RSS - hozzászólások

Megjelent a phpBB 3.2.1

Szerző
Üzenet
Marcee
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.17. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2921
Hozzászólás Elküldve: 2017.07.20. 23:36    Hozzászólás témája: Megjelent a phpBB 3.2.1
Hozzászólás az előzmény idézésével
Megjelent a phpBB 3.2.1 "War for the Planet of the Berties" nevű verziója, amely a 3.2.x-es széria biztonsági- és hibajavításokat tartalmazó kiadása, három biztonsági javítással és számos hibajavítással.

Egy szerver oldali server-side request forgery (SSRF) sebezhetőséget fedeztek fel a fórum távoli avatarokat kezelő kódjában, amely kihasználásával lehetőség van a szerver hálózati kapcsolatainak felderítésére, valamint csak belső elérésre szánt képfájlokhoz való hozzáférésre (köszönet az SEC Consult-nak a hiba jelentéséért).
Továbbá Derk Ruitenbeek-nek köszönhetően felfedezésre került egy cross-site scripting sebezhetőség a verzió ellenőrzéshez használt fájlokban, amit kihasználva a felhasználó rávehető, hogy javascript kódot tartalmazó hivatkozásra kattintson. A harmadik sebezhetőség kihasználásával MySQL fulltext keresőindex használatakor lehetőség van különlegesen összeállított keresési kifejezésekkel a szervert leterhelni.

A hibajavítások többek között migrációval kapcsolatos javítást tartalmaz, ami megakadályozta a phpBB 3.0.6 vagy annál régebbi verzióról történő frissítést. Több, az új szövegformázóval kapcsolatos hiba javítását, az FTP-vel történő frissítés javítását, valamint javítást PostgreSQL-t használó fórumok korábbi verzióiról történő frissítéshez.
További változtatások az új, nagyobb felbontású ikonok, az IP címek és a hozzászólás információk táblázatának lapozhatóvá tétele, és kereső indexelés indítása téma szétválasztása után. A verzió ellenőrzés ezentúl fejlesztési ágakat is támogat, ami lehetővé teszi hasznosabb információk megjelenítését más ágakban megjelent új verziókról.

A fejlesztők megköszönik a kiadás elkészítésében való részvételt a következő személyeknek: javiexin, rxu, Rubén Calvo, nomind60s, David Colón, Jakub Senko, hanakin, Matt Friedman, JoshyPHP, Louis7777, kasimi, Vinny, Erwan Nader, Richard McGirr, hubaishan, Daniel Mota, Jim Mossing Holsteyn, Rishabh04-02, Saeed Hubaishan, david63, lavigor, Agris, Christian Schnegelberger, Daniel Sinn, Mukesh Kumar Kharita, TarantinoMariachi, lr94, tas2580, upstrocker.

A változtatások teljes listája megtalálható angolul a csomagok docs könyvtárában, a főbb változtatások a phpBB.com wiki-jében, a javított hibák pedig a phpBB.com hibakövető rendszerében. A fejlesztők várják az angol nyelvű kérdéseket vagy megjegyzéseket a kiadás phpBB.com témájában.

A teljes verzió és a nyelvi fájlok tőlünk, a frissítő csomagok pedig a phpBB.com oldaláról tölthetőek le. Ez utóbbi helyről az automatikus frissítő csomagon (Automatic Update Package) kívül többféle frissítő csomag is elérhető. Ne felejtsétek el frissíteni a nyelvi fájlokat se!
A nyelvi fájlokkal kapcsolatos észrevételeiteket, javaslataitokat szívesen fogadjuk Fordítási hibabejelentőnkben és a fordításunk GitHub oldalán!

Az előző verziókhoz hasonlóan elérhető a 3.2.0-3.2.1 automatikus frissítő csomag magyar fordításokat tartalmazó változata is.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:  

Időzóna: (GMT +1 óra) RSS - hozzászólások
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés