Időzóna: (GMT +1 óra) RSS - hozzászólások

Megjelent a phpBB 3.2.2

Szerző
Üzenet
Marcee
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.17. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2921
Hozzászólás Elküldve: 2018.01.10. 23:03    Hozzászólás témája: Megjelent a phpBB 3.2.2
Hozzászólás az előzmény idézésével
Megjelent a phpBB 3.2.2 "Bertie’s New Year Resolution" nevű verziója, amely a 3.2.x-es széria biztonsági- és hibajavításokat tartalmazó kiadása, egy biztonsági javítással, egy apró fejlesztéssel és számos hibajavítással.

Az előző verziók nem korlátozták a profil mezőkben használható URL-ek sémáját és ezzel lehetővé tették a javascript séma használatát is. Ez a mostani verzióban tiltásra került. A készítők felhívják a figyelmet, hogy bizonyos külső URL-ek nem biztonságosak is lehetnek. Ezért javasolják a gyanús hivatkozások meglátogatásának mellőzését.

Új funkcióként a phpBB ezentúl támogatja a Memcached gyorsítótár használatát.
A hibajavítások között szerepel egy phpBB 3.0.5 vagy korábbi verzió frissítésekor fellépő, egy feltöltött képek méretének megállapításával kapcsolatos, egy bizonyos böngészőkben homályosan megjelenő fórum és téma ikonokhoz kapcsolódó, valamint egy nagy számú árva csatolmány egyszerre történő törlésekor fellépő hiba javítása.

A készítők megjegyzik, hogy a fórum által használt külső komponensek módosítása miatt a fórum futtatásához szükséges minimális PHP verzió 5.4.7-re változott. A PHP 5.4.0 és 5.4.6 közötti verziói valószínűleg továbbra is működni fognak, azonban váratlan mellékhatások fordulhatnak elő. Az érintett fórumok frissítése javasolt egy újabb, biztonságos PHP verzióra.
Ehhez kapcsolódóan a phpBB 3.2-es szériája ezentúl támogatja a PHP 7.2-es verzióját.

A fejlesztők megköszönik a kiadás elkészítésében való részvételt a következő személyeknek: aaaimg, kasimi, Rubń Calvo, rxu, JoshyPHP, hubaishan, javiexin, Jakub Senko, David Colón, Sophist, Daniel Sinn, Soeren D. Schulze, Jagoba Los Arcos, Kailey Truscott, Crizzo, Daniel Mota, Jim Mossing Holsteyn, Julien Tant, Serge Skripchuk, abyssmedia, ftc2, kitsiosk, v12mike, vinny.

A változtatások teljes listája megtalálható angolul a csomagok docs könyvtárában, a főbb változtatások a phpBB.com wiki-jében, a javított hibák pedig a phpBB.com hibakövető rendszerében. A fejlesztők várják az angol nyelvű kérdéseket vagy megjegyzéseket a kiadás phpBB.com témájában.

A teljes verzió és a nyelvi fájlok tőlünk, a frissítő csomagok pedig a phpBB.com oldaláról tölthetőek le. Ez utóbbi helyről az automatikus frissítő csomagon (Automatic Update Package) kívül többféle frissítő csomag is elérhető. Ne felejtsétek el frissíteni a nyelvi fájlokat se!
A nyelvi fájlokkal kapcsolatos észrevételeiteket, javaslataitokat szívesen fogadjuk Fordítási hibabejelentőnkben és a fordításunk GitHub oldalán!

Az előző verziókhoz hasonlóan elérhető a 3.2.1-3.2.2 automatikus frissítő csomag magyar fordításokat tartalmazó változata is.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:  

Időzóna: (GMT +1 óra) RSS - hozzászólások
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés