Üdvözlünk a Magyar phpBB Közösség oldalán!

Mi az a phpBB?

A phpBB a legnépszerűbb nyílt forráskódú ingyenes fórumrendszer, mely felhasználóbarát felülettel, egyszerű és lényegretörő adminisztrációs panellel és egy hasznos Gy.I.K.-kel rendelkezik. A népszerű PHP nyelvet használja, valamint számos adatbázist támogat: MySQL, MS-SQL, PostgreSQL és Access/ODBC. A phpBB az ideális ingyenes fórum az összes weboldalra. További információk

Megjelent a phpBB 3.2.5

Elküldve: 2018.12.26. 18:39   Szerző: Marcee
Megjelent a phpBB 3.2.5 "Bertie's Secret Santa" nevű verziója, amely a 3.2.x-es széria hibajavításokat tartalmazó kiadása.

A kiadás többek között a generate_text_for_display() függvényben található BBCode értelmezéssel kapcsolatos hiba javítását, az Adminisztrátori vezérlőpult Kiterjesztések füléről hiányzó egyik változó castolás pótlását, valamint az INCLUDEJS() hívással betöltött fájlokra verziózva történő hivatkozás javítását tartalmazza.

A fejlesztők megköszönik a kiadás elkészítésében való részvételt a következő személyeknek: 3Di, rxu, Alec, hubaishan, Dark❶, Jakub Senko, Jim Mossing Holsteyn, Vinny.

A változtatások teljes listája megtalálható angolul a csomagok docs könyvtárában, a főbb változtatások a phpBB.com wiki-jében, a javított hibák pedig a phpBB.com hibakövető rendszerében. A fejlesztők várják az angol nyelvű kérdéseket vagy megjegyzéseket a kiadás phpBB.com témájában.

Az automatikus frissítő csomagokkal kapcsolatos változás, hogy azoknál a fórumoknál, ahol a phpBB alap fájljai nem kerültek módosításra, ezentúl a teljes csomaggal történő frissítés javasolt. Az automatikus frissítő csomagra csak abban az esetben van szükség, ha a phpBB alap fájljai is módosultak.

A teljes verzió és a nyelvi fájlok tőlünk, a frissítő csomagok pedig a phpBB.com oldaláról tölthetőek le. Ez utóbbi helyről az automatikus frissítő csomagon (Automatic Update Package) kívül többféle frissítő csomag is elérhető. Ne felejtsétek el frissíteni a nyelvi fájlokat se!
A nyelvi fájlokkal kapcsolatos észrevételeiteket, javaslataitokat szívesen fogadjuk Fordítási hibabejelentőnkben és a fordításunk GitHub oldalán!

Az előző verziókhoz hasonlóan elérhető a 3.2.4-3.2.5 automatikus frissítő csomag magyar fordításokat tartalmazó változata is.

Megjelent a phpBB 3.2.4

Elküldve: 2018.11.18. 23:06   Szerző: Marcee
Megjelent a phpBB 3.2.4 "Bertie's ‘stache" nevű verziója, amely a 3.2.x-es széria biztonsági- és hibajavításokat tartalmazó kiadása, egy biztonsági és számos, előző verziókban bejelentett működési hibák javításával.

A biztonsági hibát egy új, Phar deserialization nevű támadási technika használatával fedezték fel. Ennek segítségével egy alapító jogú adminisztrátor felhasználóhoz hozzáférő támadó távoli kódfuttatást érhet el a PHP nyelv Phar fájlok metaadatát érintő deszerializációs hibája miatt. További információ a technikáról angol nyelven a RIPS Technologies oldalán olvasható.

Megjelent a phpBB 3.2.3

Elküldve: 2018.09.16. 18:58   Szerző: Marcee
Megjelent a phpBB 3.2.3 "Bertie's long summer" nevű verziója, amely a 3.2.x-es széria biztonsági- és hibajavításokat tartalmazó kiadása.

A kiadás többek között több csatolmányt tartalmazó hozzászólás küldésével, phpBB 3.2.2-nél korábbi verzióról történő frissítéssel, valamint az Adminisztrátori vezérlőpultról történő aláírás szerkesztésével kapcsolatos javításokat tartalmaz.

A készítők kiemelik, hogy a kiadás megszüntette a HHVM (HipHop Virtual Machine) környezetek támogatását, illetve kiemelt hivatkozásokkal bővült a fórum adatvédelmi nyilatkozatára és a használati feltételeire.

Megjelent a phpBB 3.1.12

Elküldve: 2018.01.12. 21:41   Szerző: Marcee
Megjelent a phpBB 3.1.12 "Bertie’s look back at Mars" nevű verziója, amely a 3.1.x-es széria biztonsági- és hibajavításokat tartalmazó kiadása, egy biztonsági javítással, egy apró fejlesztéssel és számos hibajavítással.

Az előző verziók nem korlátozták a profil mezőkben használható URL-ek sémáját és ezzel lehetővé tették a javascript séma használatát is. Ez a mostani verzióban tiltásra került. A készítők felhívják a figyelmet, hogy bizonyos külső URL-ek nem biztonságosak is lehetnek. Ezért javasolják a gyanús hivatkozások meglátogatásának mellőzését.

Új funkcióként a phpBB ezentúl támogatja a Memcached gyorsítótár használatát. A fejlesztés még az EoM (End of Maintenance - karbantartás vége) időpont előtt került hozzáadásra, ezért lett e csomag része is.

Mivel a phpBB 3.1-es széria EOL (End of Life - életciklus vége) időpontja elmúlt, ezért ez a csomag a széria utolsó kiadása, amely a későbbiekben már nem fog sem karbantartási, sem biztonsági javításokat kapni.

Megjelent a phpBB 3.2.2

Elküldve: 2018.01.10. 23:03   Szerző: Marcee
Megjelent a phpBB 3.2.2 "Bertie’s New Year Resolution" nevű verziója, amely a 3.2.x-es széria biztonsági- és hibajavításokat tartalmazó kiadása, egy biztonsági javítással, egy apró fejlesztéssel és számos hibajavítással.

Az előző verziók nem korlátozták a profil mezőkben használható URL-ek sémáját és ezzel lehetővé tették a javascript séma használatát is. Ez a mostani verzióban tiltásra került. A készítők felhívják a figyelmet, hogy bizonyos külső URL-ek nem biztonságosak is lehetnek. Ezért javasolják a gyanús hivatkozások meglátogatásának mellőzését.

Új funkcióként a phpBB ezentúl támogatja a Memcached gyorsítótár használatát.
A hibajavítások között szerepel egy phpBB 3.0.5 vagy korábbi verzió frissítésekor fellépő, egy feltöltött képek méretének megállapításával kapcsolatos, egy bizonyos böngészőkben homályosan megjelenő fórum és téma ikonokhoz kapcsolódó, valamint egy nagy számú árva csatolmány egyszerre történő törlésekor fellépő hiba javítása.
Többi hír
Hirdetés
Hirdetés