Üdvözlünk a Magyar phpBB Közösség oldalán!

Mi az a phpBB?

A phpBB a legnépszerűbb nyílt forráskódú ingyenes fórumrendszer, mely felhasználóbarát felülettel, egyszerű és lényegretörő adminisztrációs panellel és egy hasznos Gy.I.K.-kel rendelkezik. A népszerű PHP nyelvet használja, valamint számos adatbázist támogat: MySQL, MS-SQL, PostgreSQL és Access/ODBC. A phpBB az ideális ingyenes fórum az összes weboldalra. További információk

Megjelent a phpBB 3.3.5

Elküldve: 2021.10.05. 21:38   Szerző: Marcee
Megjelent a phpBB 3.3.5 "Ich bin ein Bertie" nevű verziója, amely a 3.3.x-es széria hibajavításokat tartalmazó kiadása, egy sablonokban használható lang_js() segédfüggvénnyel, valamint számos hibajavítással.

A kiadás többek között a PHP 8 kompatibilitással kapcsolatos fejlesztéseket, a legfrisebb verzióra történő frissítés adatbázis migrációjának javításait, valamint a PostgreSQL adatbázis egyes műveleteihez (pl. adatbázis mentés) kapcsolódó javításokat tartalmaz.
A fejlesztők továbbá korlátozták egyes UTF8 karakterek használatát a felhasználónevekben, amik korábban lehetővé tették megtévesztő felhasználónevek regisztrálását.

Kiemelt változtatások

Továbbfejlesztések
  • Hozzáadásra került a twig sablonokban használható lang_js() függvény (az eddigi LA_ helyett)


Változtatások
  • Eltávolításra került a "Csak szerkezet" adatbázis kimentési típus
  • Frissítésre kerültek a legújabb verziójukra a külső könyvtárak, mint a Symfony és s9e szöveg formázó
  • Hibajavítások
  • Javításra kerültek további PHP 8-cal kapcsolatos hibák
  • Javításra kerültek a függőségek és nyelvi beállítások miatti lehetséges adatbázis frissítési hibák
  • Javításra kerültek korábbi verziókról történő frissítéssel vagy más fórumról történő konvertálással kapcsolatos hibák
  • PostgreSQL adatbázis kezeléssel kapcsolatos módosítások (pl. adatbázis mentése közben)
  • OAuth felhasználói fiók hozzákapcsolása nem működött


Biztonság növelése
  • Megtévesztő szóköz karakterek tiltása a felhasználónevekben


A fejlesztők megköszönik a kiadás elkészítésében való részvételt a következő személyeknek: 3D-I, rxu, Alec, Patrick Webster, Prosk8er, v12mike, Alfredo Ramos, David Colón, Matt Friedman, MichaIng, William Desportes, Paul, toxyy

A változtatások teljes listája megtalálható angolul a csomagok docs könyvtárában, a főbb változtatások a phpBB.com wiki-jében, a javított hibák pedig a phpBB.com hibakövető rendszerében. A fejlesztők várják az angol nyelvű kérdéseket vagy megjegyzéseket a kiadás phpBB.com témájában.

Az automatikus frissítő csomagokkal kapcsolatos változás, hogy azoknál a fórumoknál, ahol a phpBB alap fájljai nem kerültek módosításra, ezentúl a teljes csomaggal történő frissítés javasolt. Az automatikus frissítő csomagra csak abban az esetben van szükség, ha a phpBB alap fájljai is módosultak.

A teljes verzió és a nyelvi fájlok tőlünk, a frissítő csomagok pedig a phpBB.com oldaláról tölthetőek le. Ez utóbbi helyről az automatikus frissítő csomagon (Automatic Update Package) kívül többféle frissítő csomag is elérhető. Ne felejtsétek el frissíteni a nyelvi fájlokat se!
A nyelvi fájlokkal kapcsolatos észrevételeiteket, javaslataitokat szívesen fogadjuk Fordítási hibabejelentőnkben és a fordításunk GitHub oldalán!

Az előző verziókhoz hasonlóan elérhető a 3.3.4-3.3.5 automatikus frissítő csomag magyar fordításokat tartalmazó változata is.

Az előző kiadásban KillBill jelzett egy hibát a user_forgot_password.txt e-mail fordításával kapcsolatban, aminek a javítása szintén bekerült a 3.3.4-3.3.5 automatikus frissítő csomagba is.

Megjelent a phpBB 3.3.4

Elküldve: 2021.05.08. 15:54   Szerző: Marcee
Megjelent a phpBB 3.3.4 "Bertie’s garden work" nevű verziója, amely a 3.3.x-es széria hibajavításokat tartalmazó kiadása, WebP képek támogatásával, frissített e-mail szövegezéssel, valamint számos hibajavítással.

A kiadás többek között a PHP 8 kompatibilitással kapcsolatos fejlesztéseket, kötőjelet tartalmazó adatbázis nevek esetében az Adminisztrátori vezérlőpult elérési problémájának javítását, valamint egy apró változtatást tartalmaz, ami lehetővé teszi, hogy a CAPTCHA-k saját üzenetet jelenítsenek meg, ha a felhasználó elérte a megengedett bejelentkezési próbálkozások számát.

Megjelent a phpBB 3.3.3

Elküldve: 2021.02.02. 21:14   Szerző: Marcee
Megjelent a phpBB 3.3.3 "Bertie Triple Distilled" nevű verziója, amely a 3.3.x-es széria hibajavításokat tartalmazó kiadása, MySQL 8 és PHP 8 támogatással, valamint számos hibajavítással.

Ettől a kiadástól kezdődően a MySQL 8-at és/vagy PHP 8-at használó phpBB példányok is hivatalosan támogatottak. Kérjük, hogy a MySQL 8-ra vagy PHP 8-ra történő frissítés előtt bizonyosodjatok meg arról, hogy a fórumon használt kiegészítések is kompatibilisek az új verziókkal.

Megjelent a phpBB 3.3.2

Elküldve: 2020.11.09. 22:58   Szerző: Marcee
Megjelent a phpBB 3.3.2 "From Bertie with Love" nevű verziója, amely a 3.3.x-es széria biztonsági- és hibajavításokat tartalmazó kiadása, egy biztonsági és számos hibajavítással, valamint további biztonsági fejlesztésekkel.

A phpBB korábbi verziói 3.2.0-tól kezdődően módosították a szövegek BBCode formázását eltávolító funkció működését. Ha ezt a funkciót egy kiegészítő használta, akkor ez bizonyos esetekben HTML entitások váratlan kódolásához vagy dekódolásához vezetett, ami reflected XSS sebezhetőséget eredményezett.
A fejlesztők megköszönik n0bodysec-nek a hiba felelősségteljes feltárását.

Megjelent a phpBB 3.2.11

Elküldve: 2020.11.09. 22:58   Szerző: Marcee
Megjelent a phpBB 3.2.11 "The Name of the Bertie" nevű verziója, amely a 3.2.x-es széria biztonsági javításokat tartalmazó kiadása.

A phpBB korábbi verziói 3.2.0-tól kezdődően módosították a szövegek BBCode formázását eltávolító funkció működését. Ha ezt a funkciót egy kiegészítő használta, akkor ez bizonyos esetekben HTML entitások váratlan kódolásához vagy dekódolásához vezetett, ami reflected XSS sebezhetőséget eredményezett.
A fejlesztők megköszönik n0bodysec-nek a hiba felelősségteljes feltárását.
Többi hír
Hirdetés
Hirdetés