Üdvözlünk a Magyar phpBB Közösség oldalán!

Mi az a phpBB?

A phpBB a legnépszerűbb nyílt forráskódú ingyenes fórumrendszer, mely felhasználóbarát felülettel, egyszerű és lényegretörő adminisztrációs panellel és egy hasznos Gy.I.K.-kel rendelkezik. A népszerű PHP nyelvet használja, valamint számos adatbázist támogat: MySQL, MS-SQL, PostgreSQL és Access/ODBC. A phpBB az ideális ingyenes fórum az összes weboldalra. További információk

Megjelent a phpBB 3.3.8

Elküldve: 2022.07.03. 18:17   Szerző: Marcee
Megjelent a phpBB 3.3.8 "Bertie: Beer and Summer" nevű verziója, amely a 3.3.x-es széria hibajavításokat tartalmazó kiadása, késleltetett gyorsítótár ürítési fejlesztéssel, megjelenésekben használható PHP és INCLUDEPHP függvények elavultnak jelölésével, valamint számos hibajavítással.

A gyorsítótár késleltetett ürítése lehetővé teszi kiterjesztés fejlesztőknek, hogy a kiterjesztésük működése közben úgy üríthessék a fórum gyorsítótárát, hogy az csak az adott kérés végén kerüljön végrehajtásra. Így a kérés kiszolgálása során végig változatlan adatokkal dolgozhatnak.

A fejlesztők továbbá elavultként jelölték meg a phpBB megjelenéseiben (jelenleg még) használható PHP és INCLUDEPHP függvényeket. Döntésükben szerepet játszott, hogy ezek a funkciók a megjelenésekben csak ritkán használtak, de nem megfelelő használatuk problémákat okozhat a megjelenések működésében, és használatuk már hosszú ideje amúgy sem javasolt. Az elavultnak történő megjelölés mellett a következő nagyobb kiadásban (pl. 3.4.0 vagy 4.0.0) már nem lesznek elérhetők.

A kiadás többek között a natív kereső használatakor csak egy keresési találat visszaadásával és az e-mail értesítések tárgyában és szövegében található emojik használatával kapcsolatos hibajavításokat is tartalmaz.

Kiemelt változtatások

Továbbfejlesztések
  • Gyorsítótár késleltetett ürítése
  • PHP és INLCUDEPHP függvények elavultnak történő megjelölése a megjelenésekben


Hibajavítások
  • A natív kereső csak egy találatot és egy találati oldalt adott vissza
  • Problémák e-mail tárgyban lévő emojikkal


A fejlesztők megköszönik a kiadás elkészítésében való részvételt a következő személyeknek: lionel-rowe, rxu, battye, LukeWCS, Kailey, MichaIng, nomind60s

A változtatások teljes listája megtalálható angolul a csomagok docs könyvtárában, a főbb változtatások a phpBB.com bejelentésében, a javított hibák pedig a phpBB.com hibakövető rendszerében. A fejlesztők várják az angol nyelvű kérdéseket vagy megjegyzéseket a kiadás phpBB.com témájában.

Az automatikus frissítő csomagokkal kapcsolatos változás, hogy azoknál a fórumoknál, ahol a phpBB alap fájljai nem kerültek módosításra, ezentúl a teljes csomaggal történő frissítés javasolt. Az automatikus frissítő csomagra csak abban az esetben van szükség, ha a phpBB alap fájljai is módosultak.

A teljes verzió és a nyelvi fájlok tőlünk, a frissítő csomagok pedig a phpBB.com oldaláról tölthetőek le. Ez utóbbi helyről az automatikus frissítő csomagon (Advanced Update Package) kívül többféle frissítő csomag is elérhető. Ne felejtsétek el frissíteni a nyelvi fájlokat se!
A nyelvi fájlokkal kapcsolatos észrevételeiteket, javaslataitokat szívesen fogadjuk Fordítási hibabejelentőnkben és a fordításunk GitHub oldalán!

Az előző verziókhoz hasonlóan elérhető a 3.3.7-3.3.8 automatikus frissítő csomag magyar fordításokat tartalmazó változata is.

Megjelent a phpBB 3.3.6 és phpBB 3.3.7

Elküldve: 2022.03.19. 15:32   Szerző: Marcee
Megjelentek a phpBB 3.3.6 “The Book of Bertie” és 3.3.7 “The Book of Bertie, Part Two” nevű verziói, amelyek a 3.3.x-es széria hibajavításokat tartalmazó kiadásai, SVG és WebP képformátumok támogatásával a rangok, emotikonok és témaikonok képeinél, a phpBB natív keresőjének teljesítménynövelésével, valamint egyéb hibajavításokkal.

A kiadások többek között a moderátori vezérlőpult témakiválasztásával, a fórum beállításainak adatbázisba történő mentésével és csoport jogosultságok téves törlésével kapcsolatos javításokat tartalmaznak.
A fejlesztők továbbá a biztonság növelését célzó módosításokat is végeztek, a felhasználó aktiválását végző hivatkozás ezentúl hosszabb véletlenszerű karakterláncot tartalmaz és a felhasználó jelszócseréje után az "Emlékezz rám" bejelentkezési kulcsai törlésre kerülnek.

Megjelent a phpBB 3.3.5

Elküldve: 2021.10.05. 21:38   Szerző: Marcee
Megjelent a phpBB 3.3.5 "Ich bin ein Bertie" nevű verziója, amely a 3.3.x-es széria hibajavításokat tartalmazó kiadása, egy sablonokban használható lang_js() segédfüggvénnyel, valamint számos hibajavítással.

A kiadás többek között a PHP 8 kompatibilitással kapcsolatos fejlesztéseket, a legfrisebb verzióra történő frissítés adatbázis migrációjának javításait, valamint a PostgreSQL adatbázis egyes műveleteihez (pl. adatbázis mentés) kapcsolódó javításokat tartalmaz.
A fejlesztők továbbá korlátozták egyes UTF8 karakterek használatát a felhasználónevekben, amik korábban lehetővé tették megtévesztő felhasználónevek regisztrálását.

Megjelent a phpBB 3.3.4

Elküldve: 2021.05.08. 15:54   Szerző: Marcee
Megjelent a phpBB 3.3.4 "Bertie’s garden work" nevű verziója, amely a 3.3.x-es széria hibajavításokat tartalmazó kiadása, WebP képek támogatásával, frissített e-mail szövegezéssel, valamint számos hibajavítással.

A kiadás többek között a PHP 8 kompatibilitással kapcsolatos fejlesztéseket, kötőjelet tartalmazó adatbázis nevek esetében az Adminisztrátori vezérlőpult elérési problémájának javítását, valamint egy apró változtatást tartalmaz, ami lehetővé teszi, hogy a CAPTCHA-k saját üzenetet jelenítsenek meg, ha a felhasználó elérte a megengedett bejelentkezési próbálkozások számát.

Megjelent a phpBB 3.3.3

Elküldve: 2021.02.02. 21:14   Szerző: Marcee
Megjelent a phpBB 3.3.3 "Bertie Triple Distilled" nevű verziója, amely a 3.3.x-es széria hibajavításokat tartalmazó kiadása, MySQL 8 és PHP 8 támogatással, valamint számos hibajavítással.

Ettől a kiadástól kezdődően a MySQL 8-at és/vagy PHP 8-at használó phpBB példányok is hivatalosan támogatottak. Kérjük, hogy a MySQL 8-ra vagy PHP 8-ra történő frissítés előtt bizonyosodjatok meg arról, hogy a fórumon használt kiegészítések is kompatibilisek az új verziókkal.
Többi hír
Hirdetés
Hirdetés