Üdvözlünk a Magyar phpBB Közösség oldalán!

Mi az a phpBB?

A phpBB a legnépszerűbb nyílt forráskódú ingyenes fórumrendszer, mely felhasználóbarát felülettel, egyszerű és lényegretörő adminisztrációs panellel és egy hasznos Gy.I.K.-kel rendelkezik. A népszerű PHP nyelvet használja, valamint számos adatbázist támogat: MySQL, MS-SQL, PostgreSQL és Access/ODBC. A phpBB az ideális ingyenes fórum az összes weboldalra. További információk

Megjelent a phpBB 3.3.9

Elküldve: 2022.12.02. 22:43   Szerző: Marcee
Megjelent a phpBB 3.3.9 "Bertie’s lunar flyby" nevű verziója, amely a 3.3.x-es széria hibajavításokat tartalmazó kiadása, továbbfejlesztett PHP 8.0 és 8.1 támogatással, valamint a nem támogatott PHP verziók használatára történő egyértelműbb figyelmeztetéssel. Több, külső fél által fejlesztett kódkönyvtár, mint a Guzzle és twig, is frissítésre került, hogy a legújabb hiba- és biztonsági javításokat is tartalmazó változatuk kerüljön használatra.
Kérjük, vedd figyelembe, hogy a twigben végrehajtott változtatások problémákat okozhatnak a sablonfájlok betöltésekor, és ezáltal a fórum oldalainak betöltésénél (lásd phpBB.com). Ellenőrizd a frissítés előtt, hogy a telepített kiterjesztések kompatibilisek-e, vagy kapcsold ki őket a 3.3.9-es frissítés előtt.

Ezeken kívül a fejlesztők megoldottak egy olyan problémát is, amely megakadályozta az olyan fórumok frissítését, ahol eltávolították az alapértelmezett YouTube-profil mezőt. Továbbá javítottak néhány, a felhasználónevekben szereplő speciális karakterek miatt rosszul formázott e-mailekkel kapcsolatos problémát, valamint a sorvégekkel kapcsolatos eltérő viselkedést az újabb PHP-verziókban.

Végezetül olyan, a biztonságot növelő fejlesztés is történt, amely biztosítja, hogy az "Elfelejtettem a jelszavam" funkcióval történő jelszó-visszaállítás után az összes felhasználói munkamenet is visszaállításra kerüljön. Ez a működés most már összhangban van a jelszó megváltoztatásakor történő műveletekkel.

Kiemelt változtatások

Továbbfejlesztések
  • Jobb figyelmeztető üzenet és támogatás PHP 8.0-hoz és 8.1-hez


Változtatások
  • Guzzle és egyéb függőseg frissítése a legújabb verziókra


Hibajavítások
  • Hiányzó YouTube-profil mező megakadályozza a frissítést
  • Problémák különleges karaktert tartalmazó névvel rendelkező felhasználóknak történő e-mail küldéssel


Biztonság növelése
  • "Emlékezz rám" bejelentkezési kulcsok és munkamenet információk törlése jelszó-visszaállításkor


A fejlesztők megköszönik a kiadás elkészítésében való részvételt a következő személyeknek: Christian Schnegelberger, Patrick Webster, Dark❶, ANDRI H.U

A változtatások teljes listája megtalálható angolul a csomagok docs könyvtárában, a főbb változtatások a phpBB.com bejelentésében, a javított hibák pedig a phpBB.com hibakövető rendszerében. A fejlesztők várják az angol nyelvű kérdéseket vagy megjegyzéseket a kiadás phpBB.com témájában.

Az automatikus frissítő csomagokkal kapcsolatos változás, hogy azoknál a fórumoknál, ahol a phpBB alap fájljai nem kerültek módosításra, ezentúl a teljes csomaggal történő frissítés javasolt. Az automatikus frissítő csomagra csak abban az esetben van szükség, ha a phpBB alap fájljai is módosultak.

A teljes verzió és a nyelvi fájlok tőlünk, a frissítő csomagok pedig a phpBB.com oldaláról tölthetőek le. Ez utóbbi helyről az automatikus frissítő csomagon (Advanced Update Package) kívül többféle frissítő csomag is elérhető. Ne felejtsétek el frissíteni a nyelvi fájlokat se!
A nyelvi fájlokkal kapcsolatos észrevételeiteket, javaslataitokat szívesen fogadjuk Fordítási hibabejelentőnkben és a fordításunk GitHub oldalán!

A phpBB 3.3.8-as és 3.3.9-es verziója között nem módosultak a magyar nyelvi fájlok, ezért a mostani kiadáshoz nem érhető el a magyar nyelvű fordításokkal bővített automatikus frissítő csomag.

Megjelent a phpBB 3.3.8

Elküldve: 2022.07.03. 18:17   Szerző: Marcee
Megjelent a phpBB 3.3.8 "Bertie: Beer and Summer" nevű verziója, amely a 3.3.x-es széria hibajavításokat tartalmazó kiadása, késleltetett gyorsítótár ürítési fejlesztéssel, megjelenésekben használható PHP és INCLUDEPHP függvények elavultnak jelölésével, valamint számos hibajavítással.

Megjelent a phpBB 3.3.6 és phpBB 3.3.7

Elküldve: 2022.03.19. 15:32   Szerző: Marcee
Megjelentek a phpBB 3.3.6 “The Book of Bertie” és 3.3.7 “The Book of Bertie, Part Two” nevű verziói, amelyek a 3.3.x-es széria hibajavításokat tartalmazó kiadásai, SVG és WebP képformátumok támogatásával a rangok, emotikonok és témaikonok képeinél, a phpBB natív keresőjének teljesítménynövelésével, valamint egyéb hibajavításokkal.

A kiadások többek között a moderátori vezérlőpult témakiválasztásával, a fórum beállításainak adatbázisba történő mentésével és csoport jogosultságok téves törlésével kapcsolatos javításokat tartalmaznak.
A fejlesztők továbbá a biztonság növelését célzó módosításokat is végeztek, a felhasználó aktiválását végző hivatkozás ezentúl hosszabb véletlenszerű karakterláncot tartalmaz és a felhasználó jelszócseréje után az "Emlékezz rám" bejelentkezési kulcsai törlésre kerülnek.

Megjelent a phpBB 3.3.5

Elküldve: 2021.10.05. 21:38   Szerző: Marcee
Megjelent a phpBB 3.3.5 "Ich bin ein Bertie" nevű verziója, amely a 3.3.x-es széria hibajavításokat tartalmazó kiadása, egy sablonokban használható lang_js() segédfüggvénnyel, valamint számos hibajavítással.

A kiadás többek között a PHP 8 kompatibilitással kapcsolatos fejlesztéseket, a legfrisebb verzióra történő frissítés adatbázis migrációjának javításait, valamint a PostgreSQL adatbázis egyes műveleteihez (pl. adatbázis mentés) kapcsolódó javításokat tartalmaz.
A fejlesztők továbbá korlátozták egyes UTF8 karakterek használatát a felhasználónevekben, amik korábban lehetővé tették megtévesztő felhasználónevek regisztrálását.

Megjelent a phpBB 3.3.4

Elküldve: 2021.05.08. 15:54   Szerző: Marcee
Megjelent a phpBB 3.3.4 "Bertie’s garden work" nevű verziója, amely a 3.3.x-es széria hibajavításokat tartalmazó kiadása, WebP képek támogatásával, frissített e-mail szövegezéssel, valamint számos hibajavítással.

A kiadás többek között a PHP 8 kompatibilitással kapcsolatos fejlesztéseket, kötőjelet tartalmazó adatbázis nevek esetében az Adminisztrátori vezérlőpult elérési problémájának javítását, valamint egy apró változtatást tartalmaz, ami lehetővé teszi, hogy a CAPTCHA-k saját üzenetet jelenítsenek meg, ha a felhasználó elérte a megengedett bejelentkezési próbálkozások számát.
Többi hír
Hirdetés
Hirdetés