Üdvözlünk a Magyar phpBB Közösség oldalán!

Mi az a phpBB?

A phpBB a legnépszerűbb nyílt forráskódú ingyenes fórumrendszer, mely felhasználóbarát felülettel, egyszerű és lényegretörő adminisztrációs panellel és egy hasznos Gy.I.K.-kel rendelkezik. A népszerű PHP nyelvet használja, valamint számos adatbázist támogat: MySQL, MS-SQL, PostgreSQL és Access/ODBC. A phpBB az ideális ingyenes fórum az összes weboldalra. További információk

Megjelent a phpBB 3.3.6 és phpBB 3.3.7

Elküldve: 2022.03.19. 16:32   Szerző: Marcee
Megjelentek a phpBB 3.3.6 “The Book of Bertie” és 3.3.7 “The Book of Bertie, Part Two” nevű verziói, amelyek a 3.3.x-es széria hibajavításokat tartalmazó kiadásai, SVG és WebP képformátumok támogatásával a rangok, emotikonok és témaikonok képeinél, a phpBB natív keresőjének teljesítménynövelésével, valamint egyéb hibajavításokkal.

A kiadások többek között a moderátori vezérlőpult témakiválasztásával, a fórum beállításainak adatbázisba történő mentésével és csoport jogosultságok téves törlésével kapcsolatos javításokat tartalmaznak.
A fejlesztők továbbá a biztonság növelését célzó módosításokat is végeztek, a felhasználó aktiválását végző hivatkozás ezentúl hosszabb véletlenszerű karakterláncot tartalmaz és a felhasználó jelszócseréje után az "Emlékezz rám" bejelentkezési kulcsai törlésre kerülnek.

Kiemelt változtatások

Továbbfejlesztések
  • A phpBB natív keresőjének teljesítménynövelése
  • SVG és WebP képformátumok támogatása a rangok, emotikonok és témaikonok képeinél
  • E-mailek karakterkódolásának jobb kezelése


Változtatások
  • Az adminisztrátori vezérlőpulton a beállítások elmentése egyes esetekben nem működött megfelelően
  • A moderátori vezérlőpulton a témák kiválasztása nem működött megfelelően
  • Csoport jogosultságok tévesen törlésre kerültek phpBB 3.3.6-ra történő frissítéskor (3.3.7-ben javítva)


Biztonság növelése
  • Hosszabb karakterlánc használata az aktiválási kulcsokban
  • Kulcsok törlése a felhasználó (újra)aktiválásakor


Automatikus frissítő csomag
  • Az Automatikus frissítő csomag (Automatic Update package) átnevezésre került Haladó frissítő csomagra (Advanced Update package).


A fejlesztők megköszönik a kiadások elkészítésében való részvételt a következő személyeknek: rxu, 3D-I, Dark❶, Arshid, Christian Schnegelberger, DSR!, MichaIng, Mikir

A változtatások teljes listája megtalálható angolul a csomagok docs könyvtárában, a főbb változtatások a phpBB.com bejelentésében (3.3.7), a javított hibák pedig a phpBB.com hibakövető rendszerében (3.3.7). A fejlesztők várják az angol nyelvű kérdéseket vagy megjegyzéseket a kiadás phpBB.com témájában (3.3.7).

A haladó frissítő csomagokkal kapcsolatos változás, hogy azoknál a fórumoknál, ahol a phpBB alap fájljai nem kerültek módosításra, ezentúl a teljes csomaggal történő frissítés javasolt. A haladó frissítő csomagra csak abban az esetben van szükség, ha a phpBB alap fájljai is módosultak.

A teljes verzió és a nyelvi fájlok tőlünk, a frissítő csomagok pedig a phpBB.com oldaláról tölthetőek le. Ez utóbbi helyről a haladó frissítő csomagon (Advanced Update Package) kívül többféle frissítő csomag is elérhető. Ne felejtsétek el frissíteni a nyelvi fájlokat se!
A nyelvi fájlokkal kapcsolatos észrevételeiteket, javaslataitokat szívesen fogadjuk Fordítási hibabejelentőnkben és a fordításunk GitHub oldalán!

Az előző verziókhoz hasonlóan elérhető a 3.3.5-3.3.6 és 3.3.5-3.3.7 haladó frissítő csomag magyar fordításokat tartalmazó változata is. A 3.3.6-3.3.7 frissítője nem tartalmaz nyelvi változtatásokat, így abból magyar változat nem készült.

Megjelent a phpBB 3.3.5

Elküldve: 2021.10.05. 22:38   Szerző: Marcee
Megjelent a phpBB 3.3.5 "Ich bin ein Bertie" nevű verziója, amely a 3.3.x-es széria hibajavításokat tartalmazó kiadása, egy sablonokban használható lang_js() segédfüggvénnyel, valamint számos hibajavítással.

A kiadás többek között a PHP 8 kompatibilitással kapcsolatos fejlesztéseket, a legfrisebb verzióra történő frissítés adatbázis migrációjának javításait, valamint a PostgreSQL adatbázis egyes műveleteihez (pl. adatbázis mentés) kapcsolódó javításokat tartalmaz.
A fejlesztők továbbá korlátozták egyes UTF8 karakterek használatát a felhasználónevekben, amik korábban lehetővé tették megtévesztő felhasználónevek regisztrálását.

Megjelent a phpBB 3.3.4

Elküldve: 2021.05.08. 16:54   Szerző: Marcee
Megjelent a phpBB 3.3.4 "Bertie’s garden work" nevű verziója, amely a 3.3.x-es széria hibajavításokat tartalmazó kiadása, WebP képek támogatásával, frissített e-mail szövegezéssel, valamint számos hibajavítással.

A kiadás többek között a PHP 8 kompatibilitással kapcsolatos fejlesztéseket, kötőjelet tartalmazó adatbázis nevek esetében az Adminisztrátori vezérlőpult elérési problémájának javítását, valamint egy apró változtatást tartalmaz, ami lehetővé teszi, hogy a CAPTCHA-k saját üzenetet jelenítsenek meg, ha a felhasználó elérte a megengedett bejelentkezési próbálkozások számát.

Megjelent a phpBB 3.3.3

Elküldve: 2021.02.02. 22:14   Szerző: Marcee
Megjelent a phpBB 3.3.3 "Bertie Triple Distilled" nevű verziója, amely a 3.3.x-es széria hibajavításokat tartalmazó kiadása, MySQL 8 és PHP 8 támogatással, valamint számos hibajavítással.

Ettől a kiadástól kezdődően a MySQL 8-at és/vagy PHP 8-at használó phpBB példányok is hivatalosan támogatottak. Kérjük, hogy a MySQL 8-ra vagy PHP 8-ra történő frissítés előtt bizonyosodjatok meg arról, hogy a fórumon használt kiegészítések is kompatibilisek az új verziókkal.

Megjelent a phpBB 3.3.2

Elküldve: 2020.11.09. 23:58   Szerző: Marcee
Megjelent a phpBB 3.3.2 "From Bertie with Love" nevű verziója, amely a 3.3.x-es széria biztonsági- és hibajavításokat tartalmazó kiadása, egy biztonsági és számos hibajavítással, valamint további biztonsági fejlesztésekkel.

A phpBB korábbi verziói 3.2.0-tól kezdődően módosították a szövegek BBCode formázását eltávolító funkció működését. Ha ezt a funkciót egy kiegészítő használta, akkor ez bizonyos esetekben HTML entitások váratlan kódolásához vagy dekódolásához vezetett, ami reflected XSS sebezhetőséget eredményezett.
A fejlesztők megköszönik n0bodysec-nek a hiba felelősségteljes feltárását.
Többi hír
Hirdetés
Hirdetés