Időzóna: (GMT +1 óra) RSS - hozzászólások

Általános útmutató

Szerző
Üzenet
fberci
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2005.05.28. Szombat 1:00
Hozzászólások: 7388
Hozzászólás Elküldve: 2005.06.16. 12:04    Hozzászólás témája: Általános útmutató
Hozzászólás az előzmény idézésével
Először is üdvözöljük minden kedves látogatónkat!

Mielőtt írnál a fórumba, kérjük vedd figyelembe az alább leírtakat.
1. Ha kérdésed merülne fel, előbb kérjük olvasd el a kézikönyveket, majd használd a keresőt, és nézz körül néhány a kérdéseddel valószínűleg kapcsolatos témában. Lehet, hogy már megkérdezte valaki ugyanazt. Csak akkor írj, ha megbizonyosodtál róla, hogy nem. Ez különösen fenn áll a phpBB telepítésével kapcsoltos problémáknál, hiszen a legtöbb embernek ez a baja. Itt is, csak akkor írj, ha elolvastad a telepítési kézikönyvet, valamint néhány ezzel kapcsolatos témát, de nem találtál választ a kérdésedre, vagy nem teljesen értetted a választ (utóbbi esetben arra kérdezz rá, mit nem értettél).
2. A fórumban lehetőség nyílik formázási eszközök, és emotikonok (smiley-k) használatára. Ezeket kérjük mindig csak a megfelelő mértékben használjátok (ezzel is átláthatóbbá, olvashatóbbá téve a fórumot - ez azt jelenti, hogy nyugodtan használhatod ezeket az eszközöket kiemelésre, vagy egyéb dolgokra, csak ügyeljetek arra, hogy emiatt ne váljon nehezen olvashatóvá a hozzászólás/téma).
3. Továbbá még egy kérésem lenne, hogy érthetően fogalmazz, egész mondatokban, a magyar nyelv lehetőségeit kihasználva, minden információt pontosan leírva.
4. Célszerű ha megadjátok az oldalatok linkjét is, akár a profilban, akár a hozzászólásban, így könnyeben tudunk tájékozódni, hogy pontosan miről van szó.
5. A hozzászólásotokhoz nem szükséges hozzáfűzni, pl. hogy "help please", a hozzászólásodból úgyis kitaláljuk, hogy segítséget kérsz, de azt sem, hogy mennyire sürgős, mindenkinek a leghamarabb próbálunk segíteni.
6. Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a segítségkérésre a fórum való, privát üzenetben (vagy e-mailben) senkinek nem nyújtunk segítséget!
7. Aki a phpBB felhasználási keretit megsérti, kitiltást kap.
8. Az oldal a phpBB-vel foglalkozik, és az arra épülő rendszerekkel, a php-nuke phpBB modulja nem tartozik ide. Ha ezzel lennének problémáid, akkor ajánljuk a nuker.hu-t.

És végül az egész útmutató összefoglalva: Hogyan kérdezzünk okosan? - Feltétlenül olvasd el, nagyon hasznos dolgok találhatók benne, melyek az egész online világra vonatkoznak! Az írás minden pontja igaz erre a fórumra is.

Köszönjük, hogy figyelembe veszitek a fentieket hozzászólásaitok elküldésénél!

Bővebb magyarázat
Ez az előbb leírt pontok bővebb magyarázata/indoklása/kiegészítése, ha esetleg nem értenéd, hogy mire gondoltunk.
  1. Ez a lépés nagyon fontos, nem véletlenül az első. A legtöbb kérdésre/problémára már le van írva a megoldás az oldalon. Ha mindent többször kell leírnunk, akkor nem jut idő új kérdések megválaszolására.
    Ha mégis már leírtat kérdezel, akkor előfordulhat, hogy egyáltalán nem válaszolunk.
  2. A formázási eszközök nagyon hasznosak - kellő mértkében. A túlzott formázás megbonthatja az oldal kinézetének harmóniáját. Ha egy teljes hozzászólást indokolatlanul valamilyen formázási eszközzel látsz el, mely pl. fölöslegesen magára vonja a figyelmet, akkor az egész hozzászólást törölhetjük.
  3. A magyar nyelv alapvetően szép nyelv. Igyekezzünk ezt fenntartani. Kérünk írjatok helyesen, nem olyan nagy fáradtság, és a hozzászólás is érthetőbb lesz ezáltal. A túlzottan magyartalan, szlenges hozzászólásokat törölhetjük. Ide tartozik, hogy a fórum nyelve magyar, nem angol, és nem is hunglish. Pl. az i nem egyezik meg az y-nal.
    Azért fontos, hogy minden információt leírj, különben nem tudunk segíteni. Ha csak annyit írsz le, hogy valami nem megy, akkor vagy nem tudunk segíteni, mert honnan tudnánk, hogy miért nem megy pont neked, vagy tudjuk, mert már gyakran felvetődött a probléma, ekkor viszont az 1-es pontot nem vetted figyelembe.
  4. Legcélszerűbb ha a profilban adod meg az oldalad linkjét, így bármelyik hozzászólásodnál elérhető, ha esetleg szükség lenne rá, és nem tűnik spamnek.
  5. Itt csak a Hogyan kérdezzünk okosan-t tudnám idézni.
  6. Ha neked valamilyen problémád van, lehet, hogy másnak is pont ez lesz később. De ha a fórumban nem marad meg a nyoma a kérdésnek és a megoldásnak, akkor a következőnek is ugyanazt le kell írni. Hasonló az 1-es ponthoz.
  7. Ide tartozik pl. a copyright rész, a phpBB-é, és a magyar fordításé egyaránt. Aki ezt sem képes fennhagyni, cserébe, hogy kapott ingyen egy jó kis fórumot, annak semmi keresnivalója itt.
  8. A php-nuke egy erősen megváltoztatott változata a phpBB-nek. Egyrészt nem ismerjük a php-nuke-ot, másrészt nem is akarjuk megismerni. A php-nuke forráskódjáról meg van a véleményem (nem túl pozitív), belepiszkálni se szeretnék (mert megüt a guta).


Új szabályzat
_________________
Üdv.: fberci
Kereső | Szabályzat | phpBB3 telepítés/frissítés/konvertálás | Útmutatók | Olympus - phpBB3 | Kérlek, ne küldj privát üzenetet nem személyes dologgal kapcsolatban!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Hozzászólások megtekintése:  

Időzóna: (GMT +1 óra) RSS - hozzászólások
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés