Orszag kibannolasa IP alapjan

Szerző
Üzenet
nobody
Regisztrált tag
Regisztrált tag


Csatlakozott: 2008.08.11. Hétfő 14:15
Hozzászólások: 1
Hozzászólás Elküldve: 2008.08.11. 14:16    Hozzászólás témája: Orszag kibannolasa IP alapjan
Hozzászólás az előzmény idézésével
Hello!

van egy kulfoldi kisfiu, aki allandoan spammeli a forumomat, mert nem szeret engem. Probaltam vele beszelni is... Mindig ujraregisztralja magat, es mindig mas IP cimmel jon vissza, szoval nem tudom kibannolni.

phpBB2 forumot hasznalok es hogyan tudnek kitiltani egy egesz orszagot IP cim alapjan? Vagy esetleg vmi mas egyszerubb megoldas... Igazabol az email cimes megerosites kell az oldalra, ami ugye korlatol egy kicsit, meg jobb lenne, ha en magam hagynam jova a regisztraciot, de az meg elbatortalanitja az embereket a forum bongeszesetol, szoval legegyszerubb az lenne, amit feljebb irtam.

Udv,

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Marcee
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.17. Kedd 2:00
Hozzászólások: 2921
Hozzászólás Elküldve: 2008.08.11. 16:12    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Nem egyszerű a helyzet. Van egy Yusuf Kara c. téma, ami ezzel a kérdéssel foglalkozott, igaz már nem mai, de az abban leírtak még most is érvényesek.
Ha olyan tárhelyen van a fórumod, ami engedélyezi a htaccess fájlok használatát, akkor megpróbálhatod a blockacountry listája alapján kitiltani az illetőt, de ez a megoldás se tökéletes: hiányos a címlista és ha külföldi proxy szervert használ már nem ér az egész semmit.
A phpBB3-ban van egy olyan funkció, ami a hozzászólások megjelenítését moderátori engedélyezéshez köti. Létrehozol két csoportot, az egyikbe kerülnek az újonnan regisztrált tagok, ennek a csoportnak csak jóváhagyás után jelennek meg a hozzászólásai, meg egy másikat, amibe áthelyezed azokat a felhasználókat, akik értelmes hozzászólást írnak, ennek a csoportnak a hozzászólásai pedig egyből megjelennek. Sajnos ez is elég favágó módszer és több munkával is jár, mint a regisztráció jóváhagyása, viszont a regisztrációkor nem kell rád várniuk (hanem majd az első hoszólás megírása után).
Vagy megpróbálkozhatsz egy abuse bejelentéssel az internet szolgáltatójánál, viszont ennek a kimenetele is elég kétséges.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés